Arkadaşlar gaps diyetinden fayda gören var mı yaklaşık 2 aydır süt ürünlerini kestik gluten e cesaret edemedim daha,deneyip faydasını gören varsa yazarsa çok sevinirim
Canim arkadasim Rabbim hepimize yardim etsin..yavrum 14 aylikken uyaran eksikligine bagli gelisim geriligi denildi.. o siralar goz temasi azdi seslendiginde bazen bakardi hemen unlu sekerli seyleri kestim cunku onceden pekmezli pirinc unlu muhallebi cok yerdi... diyete basladigim ilk hafta sanki gozlerine isik geldi yavrumun... sabah karabugday unu ve misir unuyla 2 yumurta krep ..bol bol taze meyve suyu kemik suyuna corba evde kefir yapin keci sutuyle ..sutu ciğ vermek yerine ev yogurdu ve kefir yapin.. kefir cok cokkkkk cokkkkk onemli... bu arada dogal yaglarida ekleyin meyve sularina ...
Benim okudugum biyer vardi diyet icin hicbir tahıla yer yoktu. Meyve suyu yasaktı. Sut ve sut urunlerinin hepsi yasak.Sadece et ve sebze ara sıra da meyve. O yuzden yapamadim. Sanırım kişiye özel olmalı bu diyetler.Senin diyet daha iyiymiş. Rabbim faydasını göstersin inşallah.
Evet gercek gasp diyeti baya agir ama cocuklarinda tam gelisim zamanlari ucundan kosesinden kirpiyorum diyetin.. napiim zaten 17 aylik 10,5 kilo bide tam diyet yaparsam iyice zayiflar diye... ama su kaka isi beni baya dusunduruyor gunde 5 kere yapiyor nasil olacak Allahimm..
Evet gercek gasp diyeti baya agir ama cocuklarinda tam gelisim zamanlari ucundan kosesinden kirpiyorum diyetin.. napiim zaten 17 aylik 10,5 kilo bide tam diyet yaparsam iyice zayiflar diye... ama su kaka isi beni baya dusunduruyor gunde 5 kere yapiyor nasil olacak Allahimm..
Canım sen onu doktora sor çok kaka yaptığı için zayıf bence çocuğun benim kızım bazen hergün yapar bazen günde iki yaptığı da oluyor bazende 2 gün yapmıyor kızım 4 yaş 4 ay yaşında 19 kilo boyu da 105 cm
Merhaba ben size birşey sormak istiyorum. Benim 15 aylık bir oğlum var. Aslında herşeyi çok iyi sadece bir iki haftadır sevinince ve uykusu gelince kafasını sallıyor birde kızınca veya ben hayır diyince kafasına vuruyor. İlk bebeğim acaba bunları yapması normal mi? Mete baktım otizm diyor. Ama konuşması var göz teması var söyleneni anlıyor ve yapıyor. Bana bir akıl verin lütfen. Burası çok küçük bir şehir ve kış büyük şehire gitmek zor. Hemen doktora goturwmem yani. Şimdiden teşekkürler
Lutfen hemen cocugun her hareketinden bir anlam cikarmayin .. soylenenleri anlamasi konusmasi goz temasi o kadar buyuk seylerki acil durum canlari calmasin hemen.. rahat olun cocugunuzla surekli konusup oynayin yeni seyler ogretin ve endiselenmeyin zamanini bulunca bi doktora gidersiniz benim buyuk oglum cok normal bi cocuk ama o da basini salllardi halamin kizi simdi avukat ama hayir deyince kafasini yerlere duvarlara vururdu..
Ay çok teşekkür ederim gerçekten. Yani bu hareketleri yapan çocuklarda var. Oğlumun herşeyi normal birtek bu hareketleri korkuttu beni. Ben bebekte görmedim hiç. Ne yaparlar gerçekten bilmiyorum çok teşekkür ederim içim rahatladı.
Bebeğiniz zayıf değil bence, benim oğlum 24 aylık 10 kilo. Ben de 6 ay gaps diyeti yaptım, dediğiniz gibi çok ağır ve çocuk herseyi yemiyor, suan Hasan Önalın takibindeyiz ve onun izin verdiği gıdaları veriyorum.
Benim oğlum da her öğünde mutlaka kakasını yapardı 5 ya da 6 kez. Bu normal değil ama siz zaten bağırsak ile ilgili tetkik yaptırmışsiniz, bunun sebebi mantar ya da bağırsak gecirgenliği olabilir. Diyet ve probiyotik takviyesi ile düzelecektir. Bu durumu doktorunuza mutlaka söyleyin.
Benim oğlum 2 yaşında şuan sadece mama ve baba diyor. Diğer kelimeleri de söylemeye çalışıyor ama tek ya da 2 harf kullanıyor. Araba, ayakkabı, askı demek istediğinde a diyor sadece, masa maymun demek isterse ma diyor, timsah resmini görünce ti diyor.. konuşması bu şekilde
Allah hepimizin yavrusuna şifa versin.
Arkadaşlar birşey sormak istiyorum. Aranızda konuşma terapisi aldıran varmı? Aklım çok karışık. 3 yasinda oğlum var 3 yaşına yeni girdi. İlk başta otizm sandik nöroloji uzmani kesin otizm dedi . Bir kaç psikiyatrist gezdik. Prof . Ada gittik devlete de hiç biri otizm demedi . Ama yaşıtların dan geride günde 3 saat kres evde bol bol ilgi arttırdık. Sosyal ilişkisi göz teması parmak kullanma komut alma fln 2.5 ayda cok iyi ilerledi. Ama yaşıtların dan hala geride tv ye yalnızlığa bağlı dedi dr. Pedagog ile daha hızlı ilerlersiniz dedi. İsviçreli Türkçesi iyi olan kendisinin pedagog olduğunu söyleyen kartında psikolog yazan bir bayanla tanistik. İlk çocuğu tanıma amaçlı da olsa oyununu sevmedim.ben bütün ışıklı elektronik oyuncakları kaldırdım hayali oyun için onun çıkardıkları hep ışıklı basma kalıp şeylerdi. Ve bize konuşmadığı dil terapisi ve her hafta size gelirim vs dedi . Kres dil terapisi ve birde eve eğitici karşılamak imkansız ve oğlumun tek tük kelimeleri başladı ( otur . Uçağa (bap) acayimmi (amama) baba (ababa) rakamlar 10 a kadar gel hadi vs gibi. Bizde acaba bir kaç ay denemek için kreşi tam gün mü yapsak diyoruz okulu çok seviyor çünkü orada çok mutlu sizin fikriniz nedir ? Uzun oldu biraz hakkınızı helal edin .
Oğlumun tanısı atipik otizm. Parmağı ile işaret etmeye 20aylık başladı. Ama diğer çocuklar gibi çok sık kullanmıyor.oğlum 18 aylıkken baba ve mama demeye başladı, şuanda da bunlar dışında kelimesi yok. Herşeyi tek ya da 2 harfle söylemeye çalışıyor.
Umudunuz hiç bitmesin çünkü Rabbimiz var, ya dermanını verecek ya da kolaylığı.. Allah kulunun zannı üzeredir. Yavrularımızın hep daha iyi olacaklarını zannedelim, düşünelim öyle olsunlar inşaAllah..
Diyet çocuğun durumuna ve kan değerlerine göre değişiyor , öncelikle unlu ve şekerli olan hersey yasak paketli işlenmiş gıdalar yasak. Tahıl ve patates yasak. (Pirinç bulgur mısır..) diyet bu şekilde başlıyor sonra duruma göre başka yasaklar da olabiliyor.
Oğlum 24 aylık(bazen unutuyorum ama selametle arkadaşımızın hatırlattıģı bizler icin faydalı olan bu bilgiyi mesajlarımızın sonuna ekleyelim :) )
Un pirinc parates misir yasak sa cocugunuza ne yediriyorsunuz ..ben princ misir unu patatesi de cikarirsam yavrum ac bilac kalir .. doktor bize diyet listesi vermedi ben gasp diyetine basladim dedigimde karabugday unu verebilirsin demisti o kadar..
Bisey soylemek istiyorum ki belki tepki alicam ama inanin bur cogumuzun cocuklarinin hic bir seyi olmadigini dusunuyorum.. ben yurt disinda yasiyorum turkiyede de burdada bi cok doktor gezdim metebolizma analizleri bagirsak analizleri yaptirdim diyet ozel vitamin takviyeli tamam bende sizin gibi elimden geleni yapiyorum ..ama biliyorum ki bir kac yil sonra bunlarin hepsi gececek cunku bizim cocuklarimiz kendi tempolarinda buyuyorlar.. adinin ne oldugu cok onemli degil soyleyince sinir oldugum icin yazmiyorum yok atipik yok asperger yok o yok bu...hayirr cok yakinimda iki aspergerli cocugun buyumesini gordum essek kadar oldular gayette normaller .. inanin canlarim bizim kucukler yakinda normal hayatin icine kaynayacaklar...bundan supheniz olmasin ...inanin ve sabirla sevin ilgilenin cocuklarinizla.. umudum var degil artik adim kesin inaniyorum yapcam adimi☺ Alllah var gam yok..
Bisey soylemek istiyorum ki belki tepki alicam ama inanin bur cogumuzun cocuklarinin hic bir seyi olmadigini dusunuyorum.. ben yurt disinda yasiyorum turkiyede de burdada bi cok doktor gezdim metebolizma analizleri bagirsak analizleri yaptirdim diyet ozel vitamin takviyeli tamam bende sizin gibi elimden geleni yapiyorum ..ama biliyorum ki bir kac yil sonra bunlarin hepsi gececek cunku bizim cocuklarimiz kendi tempolarinda buyuyorlar.. adinin ne oldugu cok onemli degil soyleyince sinir oldugum icin yazmiyorum yok atipik yok asperger yok o yok bu...hayirr cok yakinimda iki aspergerli cocugun buyumesini gordum essek kadar oldular gayette normaller .. inanin canlarim bizim kucukler yakinda normal hayatin icine kaynayacaklar...bundan supheniz olmasin ...inanin ve sabirla sevin ilgilenin cocuklarinizla.. umudum var degil artik adim kesin inaniyorum yapcam adimi☺ Alllah var gam yok..
Arkadaşlar birşey sormak istiyorum. Aranızda konuşma terapisi aldıran varmı? Aklım çok karışık. 3 yasinda oğlum var 3 yaşına yeni girdi. İlk başta otizm sandik nöroloji uzmani kesin otizm dedi . Bir kaç psikiyatrist gezdik. Prof . Ada gittik devlete de hiç biri otizm demedi . Ama yaşıtların dan geride günde 3 saat kres evde bol bol ilgi arttırdık. Sosyal ilişkisi göz teması parmak kullanma komut alma fln 2.5 ayda cok iyi ilerledi. Ama yaşıtların dan hala geride tv ye yalnızlığa bağlı dedi dr. Pedagog ile daha hızlı ilerlersiniz dedi. İsviçreli Türkçesi iyi olan kendisinin pedagog olduğunu söyleyen kartında psikolog yazan bir bayanla tanistik. İlk çocuğu tanıma amaçlı da olsa oyununu sevmedim.ben bütün ışıklı elektronik oyuncakları kaldırdım hayali oyun için onun çıkardıkları hep ışıklı basma kalıp şeylerdi. Ve bize konuşmadığı dil terapisi ve her hafta size gelirim vs dedi . Kres dil terapisi ve birde eve eğitici karşılamak imkansız ve oğlumun tek tük kelimeleri başladı ( otur . Uçağa (bap) acayimmi (amama) baba (ababa) rakamlar 10 a kadar gel hadi vs gibi. Bizde acaba bir kaç ay denemek için kreşi tam gün mü yapsak diyoruz okulu çok seviyor çünkü orada çok mutlu sizin fikriniz nedir ? Uzun oldu biraz hakkınızı helal edin .
Canım 3 yaşını doldurduysa kreş öneriyorlar yani 36 aylıksa... bana sanki seninkine kreş yetecek gibi geldi eve hoca çok maliyetli e otizm diyen de olmamış