Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
buradaydı ve gitti
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Arkadaşlar umudunuzu kırmak istemem daha sizinkiler çok küçük ama benim oğlum 6 yaşına girecek tamam bütün özellikler Yok ama otistik maalesef ben de düzelecek diye bekledim hep olmadı yaş büyüdükçe her şey daha net açığa çıkıyor iyi yönde de kötü yönde de ben diyeti duymamıştım ilk 5 yaşta faydalı diyorlar çok çok çok pişmanım doktorunuz yap diyorsa yapın bence bir umuttur bi zararı olmaz en azından sağlıklı beslenmiş olur kusura bakmayın gece gece moralinizi bozmak istemezdim ama benim yaşadıklarımı yaşanmanızı istemedim
buradaydı ve gitti
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Yine de Hasan Önal'dan randevu almaya çalışıyorum bi de şu var erkekler genelde kabullenmez ya eşim de farketti artık evet bu çocuk normal değil bazen tüm dünya başıma yıkılmış gibi oluyor ama onu görünce unutuyorum yavrum öyle masum ki yaşıtlarının o bilmişliği bazen adam kandırmaya çalışmadı bazen şımarıklığı Yok hala bir bebek kadar masum hala yuvadan korkuyor okula bırakırken gözünde yaşlarla ellerimi bırakıyor çaresizce... tam da derdini anlatamıyor ki yavrum bileyim onu neyin rahatsız ettiğini neyse kafanızı şişirdim hakkınızı helal edin
Canım 3 yaşın
Canım 3 yaşını doldurduysa kreş öneriyorlar yani 36 aylıksa... bana sanki seninkine kreş yetecek gibi geldi eve hoca çok maliyetli e otizm diyen de olmamış
Evet bizde bugün kreşi ile görüştük. Yarın itibaren tam güne geçiyoruz. Kres teki öğretmen ve psikologun görüşüde oğlum 2.5 aydır kreşe gidiyor günde 3 saat oda arada hastalıklar vs hep ara verdi . Ama kreste çok mutlu ve gün geçtikçe iyiye doğru gidiyor. Biz dediler ihtiyaç görünce zaten aileyi uyarıp özel eğitim tavsiye ediyoruz dil terapisi en son çare ayrıca şuan yaş grubunda konuşma vs sıkıntısı olan tek sizin çocuğunuz değil. Ailelerin küçülmesi yanlizlik teknoloji oyuncakların ilkel değilde ışıklı basma kalıp ağırlıklı olması bir çok çocuğu etkiliyor dedi. Ve bugün bir yazı okudum . Oglumda da takıntı otizm belirtisi çöktü ama hızlı müdahele ve sevgi ile aşılabilir. Her otizm tanısı almış çocuk bile otizmli olmuyormuş . Yaşıtların dan geri ama çok çabuk toparlanabiliyormus. Allah hepimizin evlatlarına şifa versin inşallah umarım hepimiz kısa sürede bu günleri atlatırız. Teşekkür ederim cevabınız için.
Selametle merhaba bildiğim kadarıyla siz birçok sorunu aştınız şuan devam eden sorunlarınız neler ? Sanki bana benimkisi bir konuşsa herşey bitecek gibi geliyor senin yavruda konuşuyor konuşma başladıktan sonra neler bekliyor bizi
#sdhtp merhaba
Geç oldu yine ..kusura bakma canım..
Eğer otizmliyseniz gerçekten..yola devam ..mücadele herdaim..bazen şiddetli bazen rahat...
Konuşma becerisi çok önemli..hem bizim hemde çocuklarımız açısından..ama konuşmayla birlikte bir mucizeye şahit olmuyoruz..o dahi sürekli geliştirilmesi gereken başlıklardan biri oluyor.,yok ifade edici dil becerisi alıcı dil becerisi gibi..siz şuan bol bol girdi (alıcı dil becerisi) veriyorsunuz ki vermelisiniz de..bunları zamanı gelince tek tek çıkartıyorlar..buna emin olun...
Sonra sosyal beceriler ki..en büüüüüüyük sıkıntımız..doğal ortamlar bulup bol bol muhattap ediyoruz kuzuları..ister anlasınlar ister anlamasınlar.,,başkalarının sosyal temasları en büyük terapilerden biridir..lütfen unutmayalım..dede nene hala dayı berber manav bakkal ....elinizde ne varsa artık...bol bol istifade edin..
Oyun oyun oyun..ince ve kaba motor becerileri için..nette yararlanabileceğiniz çok kaynak var..duyu bütünlemeye o kadar para vermenize hiç gerek yok..evdede çok şeyler yapabilirsiniz:))
Beyin fırtınası yapın çocuklarınıza bildikleri üzerinden..aradada bilmediklerini öğreterek..
Maalesef armut piş ağzıma düş yok..bu yolda...
Cesur yürekli güzel anneleriz biz..gayret:)))
Lütfen geç cevap verdiğime bakmadan istediğiniz şeyi sorabilirsiniz..sevgiler...
Arkadaşlar birşey sormak istiyorum. Aranızda konuşma terapisi aldıran varmı? Aklım çok karışık. 3 yasinda oğlum var 3 yaşına yeni girdi. İlk başta otizm sandik nöroloji uzmani kesin otizm dedi . Bir kaç psikiyatrist gezdik. Prof . Ada gittik devlete de hiç biri otizm demedi . Ama yaşıtların dan geride günde 3 saat kres evde bol bol ilgi arttırdık. Sosyal ilişkisi göz teması parmak kullanma komut alma fln 2.5 ayda cok iyi ilerledi. Ama yaşıtların dan hala geride tv ye yalnızlığa bağlı dedi dr. Pedagog ile daha hızlı ilerlersiniz dedi. İsviçreli Türkçesi iyi olan kendisinin pedagog olduğunu söyleyen kartında psikolog yazan bir bayanla tanistik. İlk çocuğu tanıma amaçlı da olsa oyununu sevmedim.ben bütün ışıklı elektronik oyuncakları kaldırdım hayali oyun için onun çıkardıkları hep ışıklı basma kalıp şeylerdi. Ve bize konuşmadığı dil terapisi ve her hafta size gelirim vs dedi . Kres dil terapisi ve birde eve eğitici karşılamak imkansız ve oğlumun tek tük kelimeleri başladı ( otur . Uçağa (bap) acayimmi (amama) baba (ababa) rakamlar 10 a kadar gel hadi vs gibi. Bizde acaba bir kaç ay denemek için kreşi tam gün mü yapsak diyoruz okulu çok seviyor çünkü orada çok mutlu sizin fikriniz nedir ? Uzun oldu biraz hakkınızı helal edin .
Merhaba
Çocuğunuz çok küçük .. eğer kreşten gerçekten istifade ediyorsanız..aldığınız karar çok doğru.dikkat edin yalnız bakıcılık yapmasınlar..önemli olan sosyalleşip..birşeyler öğrenebilmesi evladınızın..çok seviyor dediniz ya..bu gerçi çok şeyi açıklıyor..
Tanıya takılmayın..terapiste ihtiyacınızın olup olmadığını anlamak için henüz çok erken..oğlunuza şans verin..kelimeler çıkıyor..gerisi gelecek buna emin olun..
İmkanınız varsa..oyun terapisi aldırabilirsiniz..özel eğitim almıyor sanırım..gözlemleyin..kreşten video ve foto isteyin mutlaka..gelişmeleri daha iyi görebilmek için...
Otizm çok farklı.sizdeki durum sadece.yaşıtlarından geri olması sanırım yazdığınıza göre..bu tanı onları yakalayıp hatta geçemeyeceği anlamına gelmez...endişe etmeyin..oyunsuz bırakmayın..yeter şimdilik:)))
Kolay gelsin..
5,10 kuzum
Bisey soylemek istiyorum ki belki tepki alicam ama inanin bur cogumuzun cocuklarinin hic bir seyi olmadigini dusunuyorum.. ben yurt disinda yasiyorum turkiyede de burdada bi cok doktor gezdim metebolizma analizleri bagirsak analizleri yaptirdim diyet ozel vitamin takviyeli tamam bende sizin gibi elimden geleni yapiyorum ..ama biliyorum ki bir kac yil sonra bunlarin hepsi gececek cunku bizim cocuklarimiz kendi tempolarinda buyuyorlar.. adinin ne oldugu cok onemli degil soyleyince sinir oldugum icin yazmiyorum yok atipik yok asperger yok o yok bu...hayirr cok yakinimda iki aspergerli cocugun buyumesini gordum essek kadar oldular gayette normaller .. inanin canlarim bizim kucukler yakinda normal hayatin icine kaynayacaklar...bundan supheniz olmasin ...inanin ve sabirla sevin ilgilenin cocuklarinizla.. umudum var degil artik adim kesin inaniyorum yapcam adimi☺ Alllah var gam yok..
Merhaba kesin inanıyorum:)))
Öyle güzel yazmışsın ki..dua niyetine deyip susuyorum..Rabbim hepimizin emeklerini karşılıksız bırakmayacak..buna eminim..çok tatlısın
Yüreği büyük güzel anne:))
5,10 kuzum
Yine de Hasan Önal'dan randevu almaya çalışıyorum bi de şu var erkekler genelde kabullenmez ya eşim de farketti artık evet bu çocuk normal değil bazen tüm dünya başıma yıkılmış gibi oluyor ama onu görünce unutuyorum yavrum öyle masum ki yaşıtlarının o bilmişliği bazen adam kandırmaya çalışmadı bazen şımarıklığı Yok hala bir bebek kadar masum hala yuvadan korkuyor okula bırakırken gözünde yaşlarla ellerimi bırakıyor çaresizce... tam da derdini anlatamıyor ki yavrum bileyim onu neyin rahatsız ettiğini neyse kafanızı şişirdim hakkınızı helal edin
Bak şimdi..neden hala gözyaşları var annesi..anlayamadım..mutlaka bir problem olmalı..biraz daha açık yazabilir misin? Konuşma tam olarak nasıldı sizde? Canım sıkıldı şimdi
(ufffff...
Oglus yuruyor arkadaslar bugunun tarihini yazin lutfen buyuk gun benim aslanim yuruyor yaaminigimm yaaa bi yuruyor ki sanki icimdeki butun suphelerin ustune basa basa... bir gulusu var sanki tum endiselerimle dalga gecer gibi bir bakisi var sanki gelecek guzel gunleri seriyor onume ... su an ayagimda misil misil uyuyor ...uyu kucugum uyu da buyu umut ol herkese ..ilerde bende senin karina anlatayim...aslan buyuyecek herkese anlaticam benim su essek sipam biraz gec yurudu bide gec konustu elini kolunu sallardi ... omrumden omur gitti bakin bakin nasil da koca delikanli oldu ..evlendi baba oldu ...biliyorum ve kesin inaniyorum Alllahim bize o gunleri gosterecek ... benim iki kuzenim vardi abisi yurumedi konusmadi ikici dogdu geldi yurudu konustu abisini sollladi abi de daha tik yoktu ..yaslari yakin oldugu icin kucugu bi sene erken yazdirdilar okula beraber gidip gelsinler diye ikiz gibi oldular ..ayni okullar ayni siniflar ayni bolumler derken simdi abi facede boy boy resimler ise girmis kucuk kardes de igrasiyo iste biraz geriden geliyor galiba... hayat boyle .. Alllahin o nizamli planlari onun bizimle hal diliyle konusmasi boyle iste... Rabbim seni cok seviyorum neler ogrettin bu geveze insana sen... tamam sustum cok yazmisim..
Oglus yuruyor arkadaslar bugunun tarihini yazin lutfen buyuk gun benim aslanim yuruyor yaaminigimm yaaa bi yuruyor ki sanki icimdeki butun suphelerin ustune basa basa... bir gulusu var sanki tum endiselerimle dalga gecer gibi bir bakisi var sanki gelecek guzel gunleri seriyor onume ... su an ayagimda misil misil uyuyor ...uyu kucugum uyu da buyu umut ol herkese ..ilerde bende senin karina anlatayim...aslan buyuyecek herkese anlaticam benim su essek sipam biraz gec yurudu bide gec konustu elini kolunu sallardi ... omrumden omur gitti bakin bakin nasil da koca delikanli oldu ..evlendi baba oldu ...biliyorum ve kesin inaniyorum Alllahim bize o gunleri gosterecek ... benim iki kuzenim vardi abisi yurumedi konusmadi ikici dogdu geldi yurudu konustu abisini sollladi abi de daha tik yoktu ..yaslari yakin oldugu icin kucugu bi sene erken yazdirdilar okula beraber gidip gelsinler diye ikiz gibi oldular ..ayni okullar ayni siniflar ayni bolumler derken simdi abi facede boy boy resimler ise girmis kucuk kardes de igrasiyo iste biraz geriden geliyor galiba... hayat boyle .. Alllahin o nizamli planlari onun bizimle hal diliyle konusmasi boyle iste... Rabbim seni cok seviyorum neler ogrettin bu geveze insana sen... tamam sustum cok yazmisim..
Canım inşallah daha güzel haberlerinde gelecek. Hepimizin insallah. Cok sevindim.
buradaydı ve gitti
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Selametle canım benim,
Bi de tek tek bizimle uğraşıyorsun. Nasıl duygulandım anlatamam bizimki konuşuyor normalde sorulara cevap veriyor ama tabii öyle diğer çocuklar gibi duygularını anlatamıyor özel eğitime bayılıyor seve seve gidiyor geçen yıl gittiği yuvayı da severdi ama buraya hep ağlamaklı gidiyor orada da çok seviyorlar ondan Eminim zaten çok sevimli ve otistik özellikler taşımasına rağmen çok söz dinleyen komut alan bi çocuk okulla konuştum sınıfta bi otistik daha varmış onun bizimkinin elinden arabasını falan almaya çalıştığını gördüm ondan olabilir mi dediler onun şimdi gölge öğretmeni var sene başında yoktu bi de çok ara verdik iki de bir hastalanıyor pek çok faydalı şeyi yemez direnci düşk yuvada ondan olabilir diyorlar daha sıkı devam etse falan diyorlar biz bu ay sonu 6 yaşında olacaz tipiğin abileriyiz biz
Bizimle ilgilendiğin için tekrar teşekkür ederim canım rabbim yardımcın olsun
buradaydı ve gitti
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Selametle canım benim,
Bi de tek tek bizimle uğraşıyorsun. Nasıl duygulandım anlatamam bizimki konuşuyor normalde sorulara cevap veriyor ama tabii öyle diğer çocuklar gibi duygularını anlatamıyor özel eğitime bayılıyor seve seve gidiyor geçen yıl gittiği yuvayı da severdi ama buraya hep ağlamaklı gidiyor orada da çok seviyorlar ondan Eminim zaten çok sevimli ve otistik özellikler taşımasına rağmen çok söz dinleyen komut alan bi çocuk okulla konuştum sınıfta bi otistik daha varmış onun bizimkinin elinden arabasını falan almaya çalıştığını gördüm ondan olabilir mi dediler onun şimdi gölge öğretmeni var sene başında yoktu bi de çok ara verdik iki de bir hastalanıyor pek çok faydalı şeyi yemez direnci düşk yuvada ondan olabilir diyorlar daha sıkı devam etse falan diyorlar biz bu ay sonu 6 yaşında olacaz tipiğin abileriyiz biz
Bizimle ilgilendiğin için tekrar teşekkür ederim canım rabbim yardımcın olsun
buradaydı ve gitti
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Ayyy çok sevindim benimki de 17 aylık yürümüştü hasretle beklemiştim canım inş herşey geçecek 17 aylıkken kelimesi olmayıp sonradan son derece normal olan yığınla insan var topikte biri de benim büyük oğlum. Hep yazdım 2 yaş 9 aya kadar kelimesi yoktu büyüdü adam oldu hatta bi kıza aşık bile oldu O derece normal yani. Seninkinin de herşeyi böyle yürümesi gibi sürprizle, aniden su gibi akıp geçsin inş
Oglusum kahvaltisini yaparken bende size bisey anlatiyim benim bu komsum var abla kizlarini evlendirdikten sonra kazayla hamile kaliyo oglu oldu ileri yasta tabi.. cocuk 18 aylik yurudu 3 bucuk yas konusmaya basladi yururken dimdik yurumuyo bi stabil degil gibi sanki... bu sabah onunla karsilastik buyuk oglu benim buyugumle ayni okulda.. dedi benim oglum icin turkiyede neler soylediler geldim ve hic busey yapmadim kendi halinde buyudu simdi yasitlariyla ayni okulla bazen asansrde goruyom digerlrinden hic bur farki yok .. burda butun doktorlar bana cocugunu fazla inceleme dediklerinde bunlar bi halt bilmiyo ben turkuyeye gitcem diyordum..simdi anliyorum cocugun her hareketindrn bisey cikarmamam gerektigini..
Merhaba
Çocuğunuz çok küçük .. eğer kreşten gerçekten istifade ediyorsanız..aldığınız karar çok doğru.dikkat edin yalnız bakıcılık yapmasınlar..önemli olan sosyalleşip..birşeyler öğrenebilmesi evladınızın..çok seviyor dediniz ya..bu gerçi çok şeyi açıklıyor..
Tanıya takılmayın..terapiste ihtiyacınızın olup olmadığını anlamak için henüz çok erken..oğlunuza şans verin..kelimeler çıkıyor..gerisi gelecek buna emin olun..
İmkanınız varsa..oyun terapisi aldırabilirsiniz..özel eğitim almıyor sanırım..gözlemleyin..kreşten video ve foto isteyin mutlaka..gelişmeleri daha iyi görebilmek için...
Otizm çok farklı.sizdeki durum sadece.yaşıtlarından geri olması sanırım yazdığınıza göre..bu tanı onları yakalayıp hatta geçemeyeceği anlamına gelmez...endişe etmeyin..oyunsuz bırakmayın..yeter şimdilik:)))
Kolay gelsin..
5,10 kuzum
Merhaba , öncelikle cevap için çok teşekkür ederim .oyun terapisti düşündük. Tavsiye ile biri ile gorustuk yeri etiler de ben Küçükçekmece deyim ben gidersem aylık 1600 o gelirse 3200 fiyat verdi. Ama ilk görüşmeden de pek memnun kalmadım açıkçası bana hep bildiğim şeyleri söyledi. Çocukla oynayınca benden beklentin ne diye sorması yerine çocuğunda şu bu eksik böyle tamamlayalim demesini beklerdim. Kresten her hafta fotoğraf ve video geliyor izledikçe bu benim oğlum mu dercesine şaşırıyorum. Evet yaşıtların dan geride ama arada uçurumlar yok okul psikologunun dediği suan güzel gelişme kaydediyor. Tam güne geçtik böylelikle bir kaç ay daha takip edelim ek eğitim gerekirse ozaman müdahele edelim dedi. İletişimi iyi her gördüğünü parmakla gösterip sormaya filan başladı. Umarım böyle ilerler . İnşallah hepimiz bu yolculuğu başarıyla sonuçlandırıriz. Sevgiler . 36 aylık
Arkadaşlar siteye yeni üye oldum.maalesef
hasan önal hocadan nasıl randevu alabilirim özel muayenehanmuayenehanesi var mi acaba bilgilendirirseniz çok sevinirim.saglikla kalın.
Oglusum kahvaltisini yaparken bende size bisey anlatiyim benim bu komsum var abla kizlarini evlendirdikten sonra kazayla hamile kaliyo oglu oldu ileri yasta tabi.. cocuk 18 aylik yurudu 3 bucuk yas konusmaya basladi yururken dimdik yurumuyo bi stabil degil gibi sanki... bu sabah onunla karsilastik buyuk oglu benim buyugumle ayni okulda.. dedi benim oglum icin turkiyede neler soylediler geldim ve hic busey yapmadim kendi halinde buyudu simdi yasitlariyla ayni okulla bazen asansrde goruyom digerlrinden hic bur farki yok .. burda butun doktorlar bana cocugunu fazla inceleme dediklerinde bunlar bi halt bilmiyo ben turkuyeye gitcem diyordum..simdi anliyorum cocugun her hareketindrn bisey cikarmamam gerektigini..
Çok iyi haberler bunlar hep böyle umudunuz olsun çocuğunuza inanın
Çok duygulandım yazınızı okurken umarım hızla ilerleyişiniz herkese umut olsun
Bugün benim de içim kıpır kıpır. Özel eğitime gittiğimizde hocası oglumun çok iyi ilerlemeler kaydettiğini söyledi. 3.ayında özel eğitimde. Göz teması, komutları algılaması cok daha iyiymiş bugün. Ne yaptınız dedi. Şaşırdım açıkçası. Çünkü kendimi mutlu etmistim bu hafta hep. Babası da izinliydi. Rahattım.Bu aralar bol bol gezdik avm lerde. Bi de cumartesi 2 saat anne çocuk oyun grubuna gittik dedim. Bundan sonra ilerlemesi daha hızlanacaktır. Dedi. Özel eğitimde 3. Ayımız ve oğlum artık insanlardan korkmuyor. Çocuklardan hala biraz kaçıyor ama eskisi gibi değil. Bunu da kreşle aşıcaz inşallah. Devamlı biseyler konusuyor ama anlamiyoruz tabi. Ara ara annecim düşünce bazen acıdı filan diyo ama yetersiz hiç konuşmuyo dersem yeridir. Biz ne kadar iyi cocuklarımızda o kadar iyi olacak demekki.
Oğlum 26 aylık.
buradaydı ve gitti
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Arkadaşlar siteye yeni üye oldum.maalesef
hasan önal hocadan nasıl randevu alabilirim özel muayenehanmuayenehanesi var mi acaba bilgilendirirseniz çok sevinirim.saglikla kalın.
Hoş geldin canım
Maalesef özelde çalışmıyormuş Hasan önal ben de araştırdım ben de randevu almaya çalışıyorumm
Hoş geldin canım
Maalesef özelde çalışmıyormuş Hasan önal ben de araştırdım ben de randevu almaya çalışıyorumm
Direk randevu alınamıyor önce çocuk doktoru Ya da dahiliyeden randevu alınacak bildiğim kadarıyla Sonra metobalizma hastalıklarına yönlendirme yapacak.Sonra randevu alınabiliyor