Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
gece perisi oğullarımız aynı yaşta demekki..sizinki nasıl çiş eğitimi verebildinizmi..?
Cok sukur ogrendi. arada her cocuk kacirdigi oluyor Ama tam 6 ayimi aldi.kafalari yemeye az kalmisti.krese de baslayinca orda da pekistirdi.3yas bitti cis sorununu bitti.darisi size.hic yilmayun kararli olun sabir cok onemli

Ben 4 aydir kullaniyorum ama sizin dediginiz gibi hicbir degisiklik yok ilaci icince hareketlilik ayni ama fark olarak daha cabuk uyuyor bir yildir sislide bir dokora gidiyorduk bize iyi gelmedi yarin atasehirde bir doktora gidecegiz bakalim o ne diyecek of cok bunaldim bu islerden sonuc yok hep kosturuyoruz iyi geceler hepinize...

Bizim de 3 ay Sonra kontrol o zamana kadar bu şekilde olursa daha fazla vermem biraz denemek istiyorum dikkatini vermemesi çok canımı sıkıyor Aslında çabuk öğreniyor öğrendiğini unutmuyor ama artık yaşı büyüyor böyle davranmaya devam ederse bişey öğrenemeyecek(

ilaç ne veriyorsun? İlaçtan fayda gören yok sanki.

Risperdal ama forumda biri faydasını görmüş bilmiyorum Belki zamanla gösterecek her çocuk farklı
İnşallah olur. Bende bazen düşünüyorum bazen vazgeçiyorum. Sinirden birşey öğrenemeycek ilerliyoruz ama kaplumbağa hızında ve hareketlilikten artık çok yoruldum ondan dolayı düşünüyorum. Hakkımızda hayırlısı olsun.

Sevgili Demiriko, Sunay, ...
2 ay oncesine kadar oğlumun ilerlemesinin çok yavaş olduğunu, bu hızla giderse yasitlarindan oldukça geri kalacağını düşünüyordum. Ara sıra öfke nöbetlerimiz de vardi, burada da paylaşmıştım. Ve akşamları inanın 5 dakika oturmazdık, surekli istediği birseyler olurdu oğlumun, oda oda bilmediği seyleri bulmak icin gezerdik. Şu gecen zamanda alıcı dili ile ilgili çalışmalar yaptık. Sürekli olarak evdeki her nesneyi öğrettik. Birseyin adini 10 kez 20 kez tekrarladık. "Kalemi al", "kalemi ver", "kalemi guzel tut", "kalemle araba çizelim", ..... gibi. Söyleyeceğim tek şey öğrenmeleri arttığında ve kendilerini daha rahat ifade etmeye basladıklarinda gerginlikleri azaliyor. Bir de ben eskisi gibi kasmıyorum, rahatım, bunun da büyük bir etkisi var. Bir dönem oğlumun asla düzelmeyecegini düşünüyordum... Nasıl üzücüydü anlatamam (zaten siz de biliyorsunuz). Şimdiyse sadece gelişim gecikmesi diye adlandiriyorum durumumuzu, belki bir sene sonra sadece gec konusmaymış diyeceğim (aslinda bunu hayal ediyorum). Sevgili Demiriko ben de senin düşündüğün gibi düşünüyordum. Inan kaplumbağalar öyle bir hızlanıyorlar ki... Hareketliliği de normalleşiyor emin ol... Biraz daha sabır sadece. Güzel günler göreceğiz hepimiz.

Benim oğlumda farkettiğimiz ilk gariplik 15 aylıktı kendi kendine gülüyordu. Sonra geçmişti. Başka başka şeyler olunca otizm hikayemiz başlamıştı. Son üç haftadır yine kendi kendine gülmeye başladı ama ne gülme kahkahalarla katıla katıla. Okuduğum yazılarda bu durumu yaşayana rastlamadım. Doktor randevumuzda mart ayında. Bu durum beni korkutuyo bazen bazen de diyorum normal çocuklardada olabilir hayalgücüdür. Siz de boyle bir sey yasayan ya da bilgisi olan var mı.
Oğlum 26 aylık

Ben biryerdeokumustum çocuk havaya bakarak guluyormus daha sonra çocuğun havada rakamlar gördüğünü anlamışlar çocuk üstün zekaliymis

Kleopat senin oğlan çok küçük belki tamamen düzelirsin ama o otizm belirtileri arasında geçiyor
Benim oğlanla da gece yatarız beraber hiç bi şey yokken hüngür hüngür ağlar bazen de güler onun dışında seninkinin yaş grubunda oluyor mu bilmiyorum

Küçükro merhabalar,
Görüşemiyorduk uzun zamandır. Foruma bu aralar insanlar mutlu haberlerini paylaşmak için girmiş sen herkes ilerledi zannediyorsın bizim gibi bi kaç kişi dışındakilerin çocukları küçük zaten onlarda gelişme geriliği vs olabilir bizim çocuk psikiyatristi 5 yaşına kadar toparlanması lazımdı diyor yani kanıtlanmış otistikler bizimkiler
Dolayısıyla da ilerlemeleri yavaş ama bu son yapılan çalışmalarla ilaç bulunacak falan diyorlar ya ona çok güveniyorum ben bu arada bu hafta içi günlerdir uğraşıyorum bi tanıdık buldum Hasan önala gidip diyet sorucam siz hiç diyet yaptınız mı? Sen de tek çocuk var eve hiç sokmazsanız diyet uygulayabilirsiniz gibi geliyor biz kalabalığız anneanne falan da var ama diyet uygulucam hoca önerirse son çarem bu
Not: evet bizimki de evdeki herşeyi döküp yerler atıyor çoook uzun bi süredir eve misafir alamadım zaten o gücü De kendimde bulamıyorum bi de şu an olmaz ama ilk olabilirlik fırsatında oğlanı alıp o Amerika da otizm alzheimer gibi değil geri dönebilir diye çalışma yapan insanları bulup ne ilaç bulmaya çalışıyorlar onu araştırmak istiyorum ama benim imkanım Yok şu ara zamanı ve parası olan bence hiç durmamalı diye düşünüyorum o çalışma bana umut verdi bi gün gözümüzü açıcaz kapatıcaz bi de bakıcaz ki herşey normale dönmüş Allah'ın izniyle

Ben biryerdeokumustum çocuk havaya bakarak guluyormus daha sonra çocuğun havada rakamlar gördüğünü anlamışlar çocuk üstün zekaliymis

Dogumgunune gittik. Eskiden olsa kalabaliga girince aglardi ama şükür girdi. Ama cocuklar oynarken hep kacti onlardan gitmedi yanlarina. Zaten garipti bi de basladi kendi kendine gulmeye. Kimseyede soylemedim henuz kucuk atlatir diye. Herkes garipsedi. Yanima gelip bunu bi doktora sor filan diyen oldu. Cok canım sıkıldı. Büyüdükçe daha da belli oluyor tabi. Geçer mi kötüleşiyo mu hiç bir fikrim yok. mistika nin dedigi gibi havalara bakiyor dusunuyor guluyor. Hayal kuruyor sanki.

Son düzenleme:
Anlıyorum canım seni
Çok üzgün olmalısın ben öyle tanımadık insanların olduğu yerlere gitmiyorum ev yuva özel eğitim 1. Dereceden akrabalar o kadar....
Türk toplumu olarak akıl vermeye çok meraklıyız ne orjinal bi fikir doktora götür demek hay Allah hiç de aklıma gelmemişti

Benim oglumunda 26,27 aylikken garip hareketleri vardi.aaaa diye bagirirdi bazen.Parka goturdugumde kaydiraga yatardi kalkmazdi,oyyncaklara binmek yerine sarilirdi tuhaf tuhaf hareketler...Bende insan icine cikmak istemezdim...Simdi bunlarin hic biri kalmadi normal cocuk gibi,uyumlu herseyi amacina uygun yapiyor.Sadece bizde sinir kaldi dustugunde veya istemedigi bisey yaptigimuzda vuruyor tirmaliyor...ama bunlari normal cocuklarda yapiyor cok takmiyorum.

Cok icime attım burnumdan kan geldi o akşam. Herhalde bende daha gitmem boyle doğumgününe filan. Onları geçtimde acaba bu gülmesi kötüye mi gittiğine gösteriyo normal mi o insanı deli ediyor. O yüzden size de sorayım dedim. Iyi ki varsınız.

canım şimdi baktım sebepsiz gülme için otizm erken dönem belirtisi diyor
Benzer biçimde çocuk uygunsuz şekilde korktuğunda da gülmeye başlayabilir. Diyorlar belki seninki sıkıldı kalabalıktan o yüzden yaptı kötüye gidiyo diye bi işaret Yok için rahat olsun

Benim oglum cok kucuk daha 17 aylik.. 10 aylikkken falan kendi kendine gulerdi sonra baya baya gulmeleri basladi kikir kikir ... tek anormallik bu degildi tabi ellerini salliyordu gozlerini kocaman acip dudaklarini buzerek burnunum ustunden bakiyordu ..seslendigimjzde bazen bakiyirdu etrafla pek ilgisi yoktu..biz 14 aylikken uyaraneksikligine bagli gelisim geriligi denildi.. sadace ilgiyi artirdik diyetle birlikte 2 bucuk ayda elleri baya azaldi kendidi kendine gulmeleride yuruyor dun bay bay yapmaya basladi... cok daha iyi olacagiz insalllah...

Benim kızımda koridorda koşarak gülerdi.Yatağa yatıp tavana bakarak çırpınarak gülerdi çok üzülürdüm o böyle güldükçe içim kan ağlardı.Büyüdükçe azalıyor yapmıyor .Ama ara ara yine kikirdiyor.5 yaşa kadar düzelir sanmıştım ne yazık ki iyileşme meydana gelmedi eskiden yazılardan umut bulurdum benimki de düzelecek derdim buna inanırdım şimdi ise kendimi çok kötü hissediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…