- Konu Sahibi melodi1970
-
- #7.241
Sessiz kuzu, yazdıgın şeyler çok güzel teşekkürederim. Beni hareketlilik ve sinir çok yıprattığı için öyle yazdım ama ilaç falan taraftarı değilim. Ama ihtiyaç olursa denerim. Sadece şu ara yorgunum. oğlum sakin olsa belki daha hızlı öğrenecek ama durmuyorki öğrensin. Zaten çok meraklı, heryeri herşeyi karıştırır ve bakar,inceler. Sürekli birşeyler istiyor. eskiden yapmazdı 2 yasından beri evde babası yada ben sürekli elimizden tutup biryerlere götürüyor. bu genelde mutfaktan abur cubur isteme yada dışarı çıkma isteği yada uzaktaki bi oyuncak. Bu merak sayesinde mandalinaya kadar nesne öğrendi. Su istiyorsa su ver diyor yada bardak diyor. Mesela oturarak kartla falan öğrenmiyor birebir canlı öğreniyor. Havalar ısınınca yüzmeye göndericm aslında daha erkem gidecekti ama lenf bezi şiş olduğu için dahada kötü olsun istemedim. Enerjiyi ataamıyor. Masanın üstüne çıkıp ordanda doğalgazı kapatıyor. Tv rafa çıkıp tvyi kapatıp bize bakıp bitti diyor. Cuma günü ilk defa oyun grubuna gitti bende sık sık yanında durdum sorun olmadı yavaştan yalnız bırakıcam. inşallah onunda faydası olur. bi an önce havalar ısınsa biraz saga sola koşsa cocuk onada hak veriyorum aslında. Güzel günler yakın hissediyorum, zaten oğlum dışarıdan sadece durmak bilmeyen bir çocuk. Başka bir belirti yok, detaylardakileri ben biliyorum birde babası. Kimse farketmiyor. Yaz gelse şu depresif hava gitse belki daha ılımlı görünür herşey... buarada 26 aylık.Sevgili Demiriko, Sunay, ...
2 ay oncesine kadar oğlumun ilerlemesinin çok yavaş olduğunu, bu hızla giderse yasitlarindan oldukça geri kalacağını düşünüyordum. Ara sıra öfke nöbetlerimiz de vardi, burada da paylaşmıştım. Ve akşamları inanın 5 dakika oturmazdık, surekli istediği birseyler olurdu oğlumun, oda oda bilmediği seyleri bulmak icin gezerdik. Şu gecen zamanda alıcı dili ile ilgili çalışmalar yaptık. Sürekli olarak evdeki her nesneyi öğrettik. Birseyin adini 10 kez 20 kez tekrarladık. "Kalemi al", "kalemi ver", "kalemi guzel tut", "kalemle araba çizelim", ..... gibi. Söyleyeceğim tek şey öğrenmeleri arttığında ve kendilerini daha rahat ifade etmeye basladıklarinda gerginlikleri azaliyor. Bir de ben eskisi gibi kasmıyorum, rahatım, bunun da büyük bir etkisi var. Bir dönem oğlumun asla düzelmeyecegini düşünüyordum... Nasıl üzücüydü anlatamam (zaten siz de biliyorsunuz). Şimdiyse sadece gelişim gecikmesi diye adlandiriyorum durumumuzu, belki bir sene sonra sadece gec konusmaymış diyeceğim (aslinda bunu hayal ediyorum). Sevgili Demiriko ben de senin düşündüğün gibi düşünüyordum. Inan kaplumbağalar öyle bir hızlanıyorlar ki... Hareketliliği de normalleşiyor emin ol... Biraz daha sabır sadece. Güzel günler göreceğiz hepimiz.
Küçükro merhabalar,
Görüşemiyorduk uzun zamandır. Foruma bu aralar insanlar mutlu haberlerini paylaşmak için girmiş sen herkes ilerledi zannediyorsın bizim gibi bi kaç kişi dışındakilerin çocukları küçük zaten onlarda gelişme geriliği vs olabilir bizim çocuk psikiyatristi 5 yaşına kadar toparlanması lazımdı diyor yani kanıtlanmış otistikler bizimkiler
Dolayısıyla da ilerlemeleri yavaş ama bu son yapılan çalışmalarla ilaç bulunacak falan diyorlar ya ona çok güveniyorum ben bu arada bu hafta içi günlerdir uğraşıyorum bi tanıdık buldum Hasan önala gidip diyet sorucam siz hiç diyet yaptınız mı? Sen de tek çocuk var eve hiç sokmazsanız diyet uygulayabilirsiniz gibi geliyor biz kalabalığız anneanne falan da var ama diyet uygulucam hoca önerirse son çarem bu
Not: evet bizimki de evdeki herşeyi döküp yerler atıyor çoook uzun bi süredir eve misafir alamadım zaten o gücü De kendimde bulamıyorum bi de şu an olmaz ama ilk olabilirlik fırsatında oğlanı alıp o Amerika da otizm alzheimer gibi değil geri dönebilir diye çalışma yapan insanları bulup ne ilaç bulmaya çalışıyorlar onu araştırmak istiyorum ama benim imkanım Yok şu ara zamanı ve parası olan bence hiç durmamalı diye düşünüyorum o çalışma bana umut verdi bi gün gözümüzü açıcaz kapatıcaz bi de bakıcaz ki herşey normale dönmüş Allah'ın izniyle
Merhaba ne guzel soylediniz insallah hersey duzelecek bi gun dun dokrora gittik ilaci degistirdi bakalim valla elimizden geleni yapiyoruz allaha emanetler su ilactan haberdar olursanin lutfen bana yazin beni en iyi siz anlarsiniz... iyi gecelerKüçükro merhabalar,
Görüşemiyorduk uzun zamandır. Foruma bu aralar insanlar mutlu haberlerini paylaşmak için girmiş sen herkes ilerledi zannediyorsın bizim gibi bi kaç kişi dışındakilerin çocukları küçük zaten onlarda gelişme geriliği vs olabilir bizim çocuk psikiyatristi 5 yaşına kadar toparlanması lazımdı diyor yani kanıtlanmış otistikler bizimkiler
Dolayısıyla da ilerlemeleri yavaş ama bu son yapılan çalışmalarla ilaç bulunacak falan diyorlar ya ona çok güveniyorum ben bu arada bu hafta içi günlerdir uğraşıyorum bi tanıdık buldum Hasan önala gidip diyet sorucam siz hiç diyet yaptınız mı? Sen de tek çocuk var eve hiç sokmazsanız diyet uygulayabilirsiniz gibi geliyor biz kalabalığız anneanne falan da var ama diyet uygulucam hoca önerirse son çarem bu
Not: evet bizimki de evdeki herşeyi döküp yerler atıyor çoook uzun bi süredir eve misafir alamadım zaten o gücü De kendimde bulamıyorum bi de şu an olmaz ama ilk olabilirlik fırsatında oğlanı alıp o Amerika da otizm alzheimer gibi değil geri dönebilir diye çalışma yapan insanları bulup ne ilaç bulmaya çalışıyorlar onu araştırmak istiyorum ama benim imkanım Yok şu ara zamanı ve parası olan bence hiç durmamalı diye düşünüyorum o çalışma bana umut verdi bi gün gözümüzü açıcaz kapatıcaz bi de bakıcaz ki herşey normale dönmüş Allah'ın izniyle
Benim kızımda koridorda koşarak gülerdi.Yatağa yatıp tavana bakarak çırpınarak gülerdi çok üzülürdüm o böyle güldükçe içim kan ağlardı.Büyüdükçe azalıyor yapmıyor .Ama ara ara yine kikirdiyor.5 yaşa kadar düzelir sanmıştım ne yazık ki iyileşme meydana gelmedi eskiden yazılardan umut bulurdum benimki de düzelecek derdim buna inanırdım şimdi ise kendimi çok kötü hissediyorum.
Cok icime attım burnumdan kan geldi o akşam. Herhalde bende daha gitmem boyle doğumgününe filan. Onları geçtimde acaba bu gülmesi kötüye mi gittiğine gösteriyo normal mi o insanı deli ediyor. O yüzden size de sorayım dedim. Iyi ki varsınız.[/QUOT
sevgili kleopat seni çokkk iyi anlayan annelerin yanındasın yapma böle bak burnumdan kan geldi diyosun.. topla kendini oğlunun sana ihtiyacı var.. sakın birdaha gitmem,çıkmam deme..inan bizde sen gibiydik parka bile gitmiyordum ben.ama hatayı burda yapıyoruz gitmezse nasıl öğrencek nasıl sosyalleşecek..ben geçen yaz ilk defa düğüne götürdüm korka korka hemde.. şimdi orda ses gürültü çok korkarsa başlarsa bağırıp ağlamaya naparım die.. evet dediğim gibi önce çok korktu titredi,her gören amann neden böle yapıyor dediler.. yabani biraz deyip geçiştirdim bikaç saat sonra alıştı birlikte dans edip oynadık bile..kreşte ilk haftasında palyoça falan gelmiş bahçede ses müzik palyaço yine başlamış korkmaya öğretmeni aradı isterseniz gelip alın korkuyo dedi hayır dedim alın kucağınıza dans edin yavaş yavaş alışacaktır.. öle öle alışıyo inan bana.. yapma bunu kuzuya baktın çok dikkat çekiyo hemen al kucağına ilgisini başka yöne çek...milletede kulak tıka bişey diyenede gerekeni yapıyoruz biraz yabani de geç. kimseden çekinme herşey kuzular içinn. sevgiyle kal..
Uyaran eksikliği atipik otizm en son hafif otizm dendi.En son gittiğimiz profesör iletişime açık sosyalliği az geri düzelir konuşur dedi eğitimcimiz potansiyel var ama performans Yok dedi .Beni yoran umutsuzluğa düşüren çok hareketli sabırsız aceleci olması sinirli olması Ve konuşmanın çok yavaş ilerlemesi böyle davrandığı için öğrendiklerini gösteremiyor Belki de düşündüğümden daha çok şey biliyor ama hep kendi istediği olsun istiyor tabi biraz da bu ortamı biz yarattık ağlaması sinirlenmesi beni çok yıprattı ya ona çok bağırdım ya ağlamasın diye her dediğini yaptım kendim daha sakin olayım diye ilaç bile kullandım.Bir denge sağlayamadık.Sınırları öğrenmesi gerekiyor büyüdükçe daha zorlaşıyor tabiSunay79 cocugunuzun ne gibi siradisi davranislari vardi teshis neydi.. simdi siz boyle diyince umudum kirildi
sanki oğlumu amlatmışsın canım. Çok şey biliyor ama hareketlilik ve sinir yüzünden hep huyuna gitmek lazım oda hep mümkün olmuyor. Heleki dışarda zaptetmekmçok zor hep alıp başını gidiyor. Saga sola kaçıyor. Büyüyünce durulurmu bilmiyorum. Ama şuan dışarda çok zorluyor bizi. İnsan çocuğuyla sakin sakin yürüyen birilerini görünce özeniyor. Kalabalıktan korkusu falan yok ama herşeye koşturuyor yoruluyoruz. Belki normal çocuklarda öyledir ama ben artık normal nasıl unuttum. oğlum 1 hafta sonra 27 aylık olacak.Uyaran eksikliği atipik otizm en son hafif otizm dendi.En son gittiğimiz profesör iletişime açık sosyalliği az geri düzelir konuşur dedi eğitimcimiz potansiyel var ama performans Yok dedi .Beni yoran umutsuzluğa düşüren çok hareketli sabırsız aceleci olması sinirli olması Ve konuşmanın çok yavaş ilerlemesi böyle davrandığı için öğrendiklerini gösteremiyor Belki de düşündüğümden daha çok şey biliyor ama hep kendi istediği olsun istiyor tabi biraz da bu ortamı biz yarattık ağlaması sinirlenmesi beni çok yıprattı ya ona çok bağırdım ya ağlamasın diye her dediğini yaptım kendim daha sakin olayım diye ilaç bile kullandım.Bir denge sağlayamadık.Sınırları öğrenmesi gerekiyor büyüdükçe daha zorlaşıyor tabi
Dışarda eskisi kadar sorun yapmıyorsanki oğlumu amlatmışsın canım. Çok şey biliyor ama hareketlilik ve sinir yüzünden hep huyuna gitmek lazım oda hep mümkün olmuyor. Heleki dışarda zaptetmekmçok zor hep alıp başını gidiyor. Saga sola kaçıyor. Büyüyünce durulurmu bilmiyorum. Ama şuan dışarda çok zorluyor bizi. İnsan çocuğuyla sakin sakin yürüyen birilerini görünce özeniyor. Kalabalıktan korkusu falan yok ama herşeye koşturuyor yoruluyoruz. Belki normal çocuklarda öyledir ama ben artık normal nasıl unuttum. oğlum 1 hafta sonra 27 aylık olacak.
Durulur canım merak etme.Eskiden oturup yemek yiyemezdik dışarda.Şimdi bekliyor yerinden hiç kalkmadan yanımızdan ayrılmıyor.Alıp başını giderdi şimdi arkasına bakıyor.Parkta biraz kendi oynadı beni göremeyince eğilip insanların yüzüne bakıyor beni arıyor.Ama hala hareketli ve dikkati dağınık sabırsız Ve aceleci kapıdan çıkarken ben montumu giyene kadar ağlıyor ben gelmeyeceğim zannediyor kendini yerlere atıyor Evde yapıyor ama daha çok dışarda yapmıyor.İnşallah daha da iyi olacaklar canım.Öyle davrandıkları zaman sakin olursak aslında uzatmıyorlar ama ben de panik bir insanım bir de kaç yıldır yıpranmışlık var sinirlerim kaldıramıyor bazensanki oğlumu amlatmışsın canım. Çok şey biliyor ama hareketlilik ve sinir yüzünden hep huyuna gitmek lazım oda hep mümkün olmuyor. Heleki dışarda zaptetmekmçok zor hep alıp başını gidiyor. Saga sola kaçıyor. Büyüyünce durulurmu bilmiyorum. Ama şuan dışarda çok zorluyor bizi. İnsan çocuğuyla sakin sakin yürüyen birilerini görünce özeniyor. Kalabalıktan korkusu falan yok ama herşeye koşturuyor yoruluyoruz. Belki normal çocuklarda öyledir ama ben artık normal nasıl unuttum. oğlum 1 hafta sonra 27 aylık olacak.
Hepinize mesajlar için teşekkürederim. Oğlumda tehlike algısı var. Fırına çaydanlığa kahvaltıda bardak tava tarzı şeylerin sıcak oldugunu bilir ve dokunmaz. Dışarda yaptığı şey tam olarak şu, sanki çocuğu evde bağlıyorduk ve avmde ipleri çözdük. Resmen çıldırıyor. O kaçıyor biz kovalıyoruz nasıl gülüyor,eğleniyor. Demek istediğim enerji full. Gözlerinden ateş çıkıyor, dışarda yemek yerken video falan açmazsak oda mümkün değil. İstiyorki evde gibi takılıym. Kreşin faydası olur inşallah. Ben bazen diyorum otizm falan değil, bizi parmağında oynatıyor. Okadar fenaki anlatsam inanmazsınız. Karanlıkta öcüüüü diyorum hemen koşup gelip anni anni diye kendini sevimli göstermeye calısıyor. Bişiyi yapma diyorum gözümün içine bakıp gülüp yapıyor. Evde bardak kalmadı plastik kullanıyoruz ayy çok şikayet ettim :)
Merhaba,dediginiz dr hangi ilde.Ben ankara dayim.Oglum gecenlerde hastalanmisti.dr kan tahlili istedi ve demir cok dusuk cikti.dr umuza gelisim geriligi oldugunu soyledim.Cocuklarda kansizlik da bu tur geriliklere sebep oldugunu soyledi.Ben oyle soyleyince kan testini Tekrar istedi,daha kapsamli B12 B6 degerlerinwde bakip ona gore bir tedavi uygulayacak.Hamileyken dr um beni surekli uyariyordu kan ilaci kullanmam konusunda benimde cok dusuktu.Ama ben mide bulantisi yuzunden kullanamadim Yani duzenli kullanmadim.Bugun kan testi yaptirdim,demir alt sinir 13 olmasi gerekirken benim 2 sinirlarinda folik asit de cok dusuk.Kesinlikle cocugum yeteri vitamini alamadi benden..Bu yuzden boyle oldugunu dusunmeye basladim.Diyet lustenizi bizimlede paylasirsaniz sevinirim...Insallah sifa bulursunuz...kızlaaaaar sevgili arkadaşlarım, kaderdaşlarım....
bugün nihayet Hasan önal a gittik. Kanuni çocuk metabılizmacı. Tam 3,5 yıldır atipik otizm tanılı çocuk dr, çocuk psikiyatristi ve çocuk nörologlarının defalarca muayene ettiği oğluma ilk defa kan testleri istendi. Hem de 7 tüp. Sadece otizmli olduğu için. Aaaaa ben şok. Bi de genetik tarama ve her çocuğa rutin gibi olan diyet listesi. Sizi hiç buraya yönlendirmediler mi dedi. Valla defalarca gittik kimse bize söylemedi sizi sanal alemden öğrendim dedim. Hiç kimse bize kan tahlili de yaptırmadı.
Diyete ne kadar erken başlansa o kadar iyiymiş ama 10 yaşına kadar faydalıymış valla bence mutlaka gidin arkadaşlar öEllikle süt ekmek ve unlu mamüller diyorlar dr devlet hastanesinde zaten reklama ihtiyacı Yok ikincisi bi ilaç falan önermiyo ki ekmeği ve sütü kessek ne kaybederiz ev yoğurdu ve peynir serbest benimkine bi tahliller çıksın öyle başlarsınız dedi ben de paylaşayım dedin arkadaşlar bugün çok mutlu ve umutluyum darısı çocuklarımızın düzeleceği günlere
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?