- Konu Sahibi melodi1970
-
- #1.081
oğlumla bilgisayarda puzzle oynuyoruz kadınlar kulübü açınca kızıyo gece buluşuruz inşallah nazdencim gece bahçesi değilmiş telatabiymiş ben onları karıştırıyorum hep birbirlerine benziyorlar ya öğretmen açmamış bizimki karşı sınıfa gitmiş orda görmüş o öğretmende vermemiş cd yi ama bugün verdi oda aynı gece bahçesi gibi saçma sapan bişey izletmedim kandırdım onu pepee eşleme kitabı aldım unuttu cd..ödül konusunu akşama yazıcam benimki daha sinirlenmeden çıkıyım
aaaa kapalımı kalmış teşekkür ederim canım benim iyiki söledin açayım unutmuşum biri habire istemediğim şeyler yolluyodu kapamıştımnazdemcım profılın kapalı oldugu için buraya yazıyorum dogum günün kutlu olsun canım benım hepp mutluluklarla karsılasman dılegımle
selam kızlar ben bı güuyom bı aglıyom artık bugun özel egıtım okuluna gıttım nasıl bı ortam baktım tanıstım konustum müdürü cok ıyı bırı keske otizm yazsalardı dedı hayat işte cok garip ben otizm cıkmasın dıye dua ederken şimdide keske otizm denılseydı dıyorum ama ögretmen zeka gerılıgı yok dedı otizmli cocuk gibi alacak derslerı heyette orta dercede bilişsel gerılık yazıyomus babam görmus ya kızlar zeka gerılıgı olsa pepenın bu aykı dergısınde boy cetvelı vardı bılıyosunuz yiğit onu aldı ev gıbı yaptı içine atlıyo dısına atlıyo taklıt edıyo ayakkabılarını cıar dıyorum cıkarıyo bunları yaparmıydı yanı ne bılım bana kak dıyo hoplarken 1.2.3 dıyo kafam darma duman bide diyolar 2 yasında anlasaydın keske ben 19 alıkken anladım bişeylerın ters gıttıgını ama anlatamadım doktorlara git 2 ay sonra gel git 3 ay sonra gel ateş düştügü yerı yakıyo işte ne diyimki bu dunyanın öbür dunyasıda var
selam kızlar bugün dersimiz vardı benimki zırt pırt gaz çıkarıyormuş öğretmende almış wc ye götürmüş şimdi burda yapabilirsin a..... demiş bakıyormuş yüzüne yapmayıp gülüyormuşama farkında bilerek tutuyor sınıfa geri gidince sanki ben canım isterse yaparım der gibisine sınıfta yapıyor ve gülüyor dedi birda dün akşam eve gelirken çuçoça (çikolata )dedi hemde elimde görünce çikolatayı bende senin oğlanı anlattım maşallah dedim böle böle bizim öğretmeninde bir öğrencisi varmış bişey yaptığında ödül veriliyorya yapıyor sonrada eeee hani ödülüm diyormuş seninkide bu yolda dedi eşim şimdi gitmiş yunuslara para vermeye kayıt için onlarda bi sürü form vermişler akşam doldururuz dedi birde 26_26 derece suda yüzebilir diye rapor alacakmışız aile hekimimizden eeg varsa istemişler ay bıktım raporlardan mayıs 29 da başlayacak bakalım inş.işe yarar demek boncuk gece bahçesiymiş başka şey bulamamışmı izletecek biz yasaklıyoruz
kızıldenizcim gerçekten keşke sende bize yakın olabilseydin destek olurduk birbirimize umarım birgün seninlede tanışma fırsatımız olur üzme bu kadar kendini
ay güldürdün beni tabi yani büyük değilki sıksın kendini ellerini yıkamayıda öğretiyor çokta seviyor zaten suyla oynamayıeh ama o zırtın da nerde geleceği belli olmazki ama öğretmenin onu alıp wc ye götürüp öğretmeye çalışması çok güzel bir davranış kesinlikle ödülden çok iyi anlıyor beniö oğlum yoksa tuvalaetini nasıl öğrenirdi saçını kestirmeyi bile ödülle ağlamadan kestirdi istekleri hiç bitmez sende istediğin bişeyi yapmazsa onu alcam bunu alcam de bak nasıl alışıcak ama sonra hep bişeyler almak zorunda kalıcaksın istemediği bişeyi yaptırmayınca yapışkan alıcam diyorum sana kırtasiyeden hemen yapıyo..en son doktorada gittiğimizde gitmek istemedi ama doktor sana çikolata vericekmiş dedim kinder sevindi girdik muayne olduk çıktık yolda aaaa doktor çikolata vermedi dedi bende ay haksi unutmuş ama bakkala bırakmış senin çikoltanı dedim gittik aldık...aile hekimi 26 drecede yüzebileceğini nerden anlıycak acaba eeg vardı değilmi çektirmiştiniz
ay güldürdün beni tabi yani büyük değilki sıksın kendini ellerini yıkamayıda öğretiyor çokta seviyor zaten suyla oynamayı
yaa öğrensin yeterki napalım ama ben şunu alıcam bunu alıcam desem anlamaz ki ama çilolatayı öğrendi akşam çikolata diyorum çiçoça dedi vermeyince kapıya yöneldi biliyor mutfakta olduğunu bende hayır dedim kapıyı kapadım bastı yaygarayı getirincede allaaah uçtu resmen ama dediğim gibi anlamaz gibime geliyor
ne bileyim işte bazen çok uyanık geliyor gözüme bazende karamsar oluyorum bu gece baya bi oynadık yatakta babası almış yanına hazır bücür uyumuşken bende gittim kıskandım sizi diye hoşuna gitti ikimize birden sarılıyor kendini öptürmeyi seviyor bi babaya bi bana öpücük veriyor dedim hadi şarkı söliyelim her zamanki gibi pepeden hangisini dedimse bana eşlik etti beraber söledik bazen ben sustum aralarda o söledianlamazmı diyosun o çok uyanık öyle anlarki belki biraz küçük ama tadını alınca nasıl anlar hemde ama senin oğlun kendi halinde bi çocuk değil farkındalığı yüksek bi çocuk
kzılar cok saolun desteklerınız ıcın ta oralardan bana destek oluyosunuz inşaallah bi gün 3 ümüz bulusuruz bellımı olur bende deneyeyım su cıkolata işini benımkı herseyı parmagıyla istiyo acaba cıkolata vercem desem benı anlarmı zor olur belkı ama ben bu işi denıycem bugun kapıyı kapat dedım 5. de yaptı şükür umudum hep var kızlar arasıra bunalıma gırıyorum özel egıtıme baslayınca inş. yavas yavas atlatacam cokmasumcum gelişim gerılıgı tanısı koyulmus cocuklara egıtımde kısıtlama oluyo heraldekı müdürü otizm li cocukların aldıgı egıtımden vercez dedı daha ıyı olur dedı ayy benım olusta o cici kız gıbı resım yaparmı konusurmu komut alırmı inşaallahhhhh Allahım sen büyüksün
kzılar cok saolun desteklerınız ıcın ta oralardan bana destek oluyosunuz inşaallah bi gün 3 ümüz bulusuruz bellımı olur bende deneyeyım su cıkolata işini benımkı herseyı parmagıyla istiyo acaba cıkolata vercem desem benı anlarmı zor olur belkı ama ben bu işi denıycem bugun kapıyı kapat dedım 5. de yaptı şükür umudum hep var kızlar arasıra bunalıma gırıyorum özel egıtıme baslayınca inş. yavas yavas atlatacam cokmasumcum gelişim gerılıgı tanısı koyulmus cocuklara egıtımde kısıtlama oluyo heraldekı müdürü otizm li cocukların aldıgı egıtımden vercez dedı daha ıyı olur dedı ayy benım olusta o cici kız gıbı resım yaparmı konusurmu komut alırmı inşaallahhhhh Allahım sen büyüksün
ne bileyim işte bazen çok uyanık geliyor gözüme bazende karamsar oluyorum bu gece baya bi oynadık yatakta babası almış yanına hazır bücür uyumuşken bende gittim kıskandım sizi diye hoşuna gitti ikimize birden sarılıyor kendini öptürmeyi seviyor bi babaya bi bana öpücük veriyor dedim hadi şarkı söliyelim her zamanki gibi pepeden hangisini dedimse bana eşlik etti beraber söledik bazen ben sustum aralarda o söledi
canım içimi rahatlattın ben arastırdıkca kötü kötü yazılar buluyorum yok iyileşmez yok embesıl olarak kalırlar içime fenalık gelıyo burdada yazdıgı canımbenım oglumda şükür biyolojık bi neden yok erken dogum oksıjensız kalma travma ben hamileyken sigara içmedım hiç agrı kesıcı bıle almazdım hanı cevremdede yok şükür bizim en büyük sorunumuz uyaran eksıklıgıydı inşaallah atlatırız Yiğit krese gıdıyo 3 saat 3 yasına gırmedıgı ıcın kayıt yapmıyolar bezlıde almıyorlarmıs babamın amcası ortak o kresle şükür hergun 3 saat gıdıyo oyun grubuna parada almıyolar vereyım dıyorum ama almıyoar ögretmenlerı yıycek yiğidi bugun gırdım sınıfa yiğitle cep telden resım cekılıyolardıDikkat çocuğunuzda gelişim geriliği olabilir!
(19 Temmuz 2010 Pazartesi)
Bebekler gelişim sürecinde çeşitli nedenlerden dolayı gelişim geriliği yaşayabilir. Bu durum biyolojik nedenlerden kaynaklanabileceği gibi çoğu zaman da çevresel şartların yetersizliğinden kaynaklanabilir. Biyolojik nedenlerin çocuğu zaman tedavisi yoktur veya en iyi hale getirmek için yoğun bir eğitsel programla şartlar iyileştirilebilinir. Fakat biyolojik bir nedene bağlı olmadan sadece çevresindeki şartların yetersizliğinden dolayı da çocukta gelişim geriliği yaşayabilir. Bu durum da yapılabileek çok şey vardır tabi ki erken tehşis konulursa. Çünkü bu durum anne babanın, çocuğun bakımıyla sorumlu kişinin çocuğua yeterince uyarıcı, sağlıklı, zengin bir çevre sunmayışından kaynaklanır. Çocuk çeşitli nedenlerden dolayı bilinçsizce ihma edilmiştir.
Örneğin dışarı sık çıkmadan bir yetişkin eşiliğinde 4 duvar arasında büyümek zorunda kalmıştır. Onla ilgilenen, oynayan yoktur. Özellikle çalışan anne babalarda çocuğun akşama kadar bakıcıyla bir etkinlik yapmadan, dışarı çıkmadan yanlız kalması, arkadaşlarıyla yeterince oynaması bunların nedenlerindne biridir. Bebeğin gelişim döneminde sadece yeme içime, uyku ihtiyacı yoktur. Arkadaşlarına, onunla ilgilenen sosyal bir çevreye, oyuna ihtiyacı vardır ve çocuk yaşıtlarıyla, yetişkinlerle oyun oynayarak öğrenir, büyür, gelişir. Eğer çocuk bu olmazsa olmaz şartlardan mahrum büyürse gelişim geriliği kaçınılmazdır.
Çocuklarda Gelişim Geriliği Nasıldır?
Çocukları kendi yaşıtlarıya birebir kıyaslamak doğru dedildir. Her çocuk farklıdır fakat her çocuktan belli ay ve yaş dönemlerinde beklenen beceriler vardır. Eğer çocuk bunlarda geriyse gelişim geriliği söz konusudur. Gelişim geriliği sosyal, duygusal, dil, fiziksel, zihinsel gelişim olmak üzere çeşitli alanlarda olabilir.
Gelişim geriliğinin en büyük habercisi konuşmak geçikmesidir. Çocuk yaştılarına göre daha az kelime kullanıyor veya kendi geliştirdiği bir dilde kendini ifade etmeye çalışıyorolabilir. Konuşma geçikmesi sadece gelişim geriliğinin değil, bazı ciddi patolojik problemlerinde de habercisidir. Diğer problemler de erken tehşis çok önemlidir.
Fiziksel gelişim alanında bebeğin yürüme, koşma ve tutma gibi motor becerilerinde gerilik olabilir. Örneğin çocuk yaşından beklenen legoları yerleştiremiyor olabilir. Kendine güvenerek yürüyemeyebilir.
Gelişim geriliği sadece dil gelişimde, motor gelişiminde olmayabilir. En çok ihmal edilen gelişim geriliği sosyal ve duygusalalandadır. Çocuk arkadaşlarıyla nasıl iletişim kuracağını bilemez. Çocuk ya arkadaşlarına saldırır ya da hiç kendini koruyamaz. Sosyal becerilerdeki eksiklik ancak çocuğun arkadaşlarıyla oynayacak ortam sağlanarak geliştirilebilinir. Zihinsel alanda gerilik kavramların gelişmemesi, edne sonuç ilişkilerinin, problem çözme becerilerinin gelişmemesi olarak özetlenebilir. Bu durumda çocuğun bireysel eğitim desteği alması şartır.
Gelişim Geriliği Nasıl Tehşis Edilir?
Çocuğu zamanda gelişim geriliği ya aile tarafından kabul edilmez ya da fark edilmez. Gelişim geriliğini anne babanın anlaması ve kabullenmesi çok zordur. Gelişim sürecinde olan çocuklarının geride kaldıkları becerileri büyüdükçe tek başlarına kazanacaklarını düşünürler. Bu düşünceyle zaman kaybederler ve gelişim geriliği daha ciddi boyutlara ulaşınca ancak bir pedagogtan destek almaya karar verirler.
Eğer bir gelişim geriliğinden şüphe ediyorsanız zaman kaybetmeden bir pedagoga danışmanız gerekir. Çünkü geç kalındığında gelişim geriliğinde yol almak çok zor. Çocuğun gün geçtikçe yaşıtlarıyla arasındaki beceri ve gelişim eksikliği farkı açılıyor.
Ailelerin gelişim giriliğini anlamaları zor olacağı için bebeklerini düzenli olarak pedagog kontrolünden geçirmeleri çok önemlidir. Gelişim geriliği Denver II Tarama Testi ve alanında uzman bir Pedagogun klinik değerlendirmesi sonucunda tesbit edilebilinir.
Bebekler ve Çocuklar Düzenli Olarak Pedagog Kontrolünden Geçmelidir!
Her bebeğin 0-3 yaşta en az 6 ayda bir pedagog tarafından gelişim kontrolünün yapılması gerekiyor. 3-6 yaş arasında ise en az sene de bir defa pedagog kontrolünden geçmesi gerekir. Pedagog çocukta sizin fark edemediğiniz gelişim geriliği sinyallerini erken görür ve bu sinyallerin gelişim geriliğine dönmesine engel olur. Gelişim geriliğinden şüphe edildiğinde yoğum bir eğitim programı ve anne baba rehberliği ile aşılmayacak bir sorun değildir. Burada en önemli konu erken tehşisdir. Ne kadar erken bu durum fark edilirse, o kadar çok yapılacak şeyler vardır ve gelişim geriliğinin izi kalmadan çocuk yaşıtlarının beceri ve gelişim seviyesini yakalayabilir.
Gelişim Geriliği Nasıl Tedavi Edilir?
Gelişim geriliği erken tehsiş edilierse yoğun bir eğitim programıyla tedavi edilebilinir. Bu program alanından uzman bir pedagog danışmanlığında geliştirilir ve uygulanır. Programda eğitimci pedagog tarafından geliştirilen programı aldığı süpervizyonlarla uygular. Programın içeriği çocuktaki gelişmelere farklılık gösterecektir. Gelişim gerilinde ailede büyük sorumluluklar taşır. Çocuğun tüm çevresinde düzenlemeler yapılır. Yatak odasından, oyun odası, bahçeye kadar çocuğun tüm yaşam alanları çocuğun gelişimini destekleyecek şekilde düzenlenir. En önemlisi bütünsel bir program geliştirebilmek ve aileyi işin içine katabilmektir.
Gelişim geriliğini erken fark edebilmek için düzenli olarak pedagoga gitmeniz dileğiyle...,
alıntıdır.....
canım ya yok özel egıtım okulunda müdür dedıkı zıhınsel engellı gıbı degıl otizmli gibi alacak derslerı dedı acaba dedım otizmli cocuklara daha geniş kapsamlı mı verıyolar derslerı bıde at la terapide varmıs he bıde duyu butunleme dedı anlamadım ben pek ocagın basını bulacak zaten haftaya yıne gıdecegım ögretmenlerıyle tanıscam sınıfları falan gezıcem bu gidişle kovulmazsam iyiçocuk parmağı bile ne istediğini gösteriyodaha ne olsun annesi biz bunu öğretelim diye kaç saat kaç terapi harcamışısızdır..5 incide yaptı diyosun ya sen hep komut ver tabi bütün gün değil oyun oynar gibi eğlenceli yap kendini daha sonra hemen yapıcak dediğini büyüdükçe daha küçük çünkü bunuda unutma...eğitimde kısıtlama derken ilköğretimimi kasttetin kısıtlama devlete göre özrü ne olursa olsun hiçbir çocuğa kısıtlama yok ama bu lafta mı kalıyor bilmiyorum öğretmneler okul müdürleri veliler önyargılı davranırsa kısıtlama heryerde oluyor allah vicdanlı insanlarla karşlaştırsın
ayy ne mutlu size yaa ogluslar bulusu demek cokmasumcum senın oglus natı sevındımı arkadas görunce nazdemcım senın ortanca nasıl cicişler küçük abi demeye baslamıs heralde cok güzel ya o bıcırın gözlerını yıycem ben masallah abısıyle ıkız gıbı benzıyo bnde cocuk ıstıyom bakalım su tayın olursa ilaç kullanmayı düşünüyorumsen bizdeyken küçüğün altını almaya gitmiştin ya içeriye ben salonda baloncu amcayı oynattım onlara balon şişti şişti patladı bomm diye seninkide bom bom dedi kırmızı balığı söyledim utandı yüzünü kappatı elleri ile
şaşırmıştır aaaa kırmızı balığı bilen biri daha varmış diyesen bizdeyken küçüğün altını almaya gitmiştin ya içeriye ben salonda baloncu amcayı oynattım onlara balon şişti şişti patladı bomm diye seninkide bom bom dedi kırmızı balığı söyledim utandı yüzünü kappatı elleri ile
yok canım yaaa ben okudum iyice önce bikaç sitede daha okudum ama alıntı yapılamıyordu en son bunu yapabildim link yoktu ama olan birini bulursam yollarım sana dahada iyi olacak bak yazıdada düzelir yazıyorducanım içimi rahatlattın ben arastırdıkca kötü kötü yazılar buluyorum yok iyileşmez yok embesıl olarak kalırlar içime fenalık gelıyo burdada yazdıgı canımbenım oglumda şükür biyolojık bi neden yok erken dogum oksıjensız kalma travma ben hamileyken sigara içmedım hiç agrı kesıcı bıle almazdım hanı cevremdede yok şükür bizim en büyük sorunumuz uyaran eksıklıgıydı inşaallah atlatırız Yiğit krese gıdıyo 3 saat 3 yasına gırmedıgı ıcın kayıt yapmıyolar bezlıde almıyorlarmıs babamın amcası ortak o kresle şükür hergun 3 saat gıdıyo oyun grubuna parada almıyolar vereyım dıyorum ama almıyoar ögretmenlerı yıycek yiğidi bugun gırdım sınıfa yiğitle cep telden resım cekılıyolardıbirde yiğit bugun arkadasının elınden tutmus sınıfa götürüyomuş ögretmenı dıyo o arkadası ıle daha cok ıyı gecınıyomuş Allaha şükür
canım ya yok özel egıtım okulunda müdür dedıkı zıhınsel engellı gıbı degıl otizmli gibi alacak derslerı dedı acaba dedım otizmli cocuklara daha geniş kapsamlı mı verıyolar derslerı bıde at la terapide varmıs he bıde duyu butunleme dedı anlamadım ben pek ocagın basını bulacak zaten haftaya yıne gıdecegım ögretmenlerıyle tanıscam sınıfları falan gezıcem bu gidişle kovulmazsam iyi
ayy ne mutlu size yaa ogluslar bulusu demek cokmasumcum senın oglus natı sevındımı arkadas görunce nazdemcım senın ortanca nasıl cicişler küçük abi demeye baslamıs heralde cok güzel ya o bıcırın gözlerını yıycem ben masallah abısıyle ıkız gıbı benzıyo bnde cocuk ıstıyom bakalım su tayın olursa ilaç kullanmayı düşünüyorumöptğüm sizi kızlar nazdemcım bu yazıların lınkını atabılırmılırsın bana faceten ben hep kötü kötü yazılar buluom anam kızıyo bakıp d urma dıyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?