Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
nazdemcım valla masumcumun dedıgı gıbı taş gibisin ya sana abla demeye utanıyom bu halımle cok zayıfladın eskı fotolarına baktım valla masaallahın var 3 cocuk dogurmussun ama genc kız gibi vücudun masaallahhh kızlar bugun RAM a gittim ordakı bayan sasırdı bu cocuga hangı akla hızmetle %70 özürlü raporu verdıler dedı bende dedım ben 1 yıldır doktor doktor kosturuken zaman kaybımız oldu egıtım ıcın pek sorgulamadım dedım o dedı orta dereceli bilinçsel gerilik degıl bu cocuk dedı bızı cocuk gelişimciye yönlendırdı denver yaptı ınce motor ıyı cıktı ama küp dizme küçük kagıtları toplama yaptırdı ınce motor ıyı dedı dil gelişimi cok gerı dedı agte testındekı ınce motorla burdakı farklı orda elını gözunu gösterımı mutfaktakı cekmecen kasık getır dersen getırırmı dıye sordular aman su egıtım baslasında bır an önce ordan oraya gıtmekten yoruldu ogluş

ay canım benim yaa teşekkür ederim siz daha gençsiniz valla ne kadar versemde genetik işte o göbüş gitmiyor terbiyesiz yaa istemiyorum git işte
valla ne akla hizmet veriyolar bende anlamıyorum bizimde %80 biliyorsunuz zekasında sorun yok ama diğer gerilikler için sanırım aman boşver sen biran önce eğitime başla bak meyvelerini almaya başlayınca nasıl hoşuna gidecek yaza yaza doymayacaksın bize bizim yaptığımız gibi yoruluyolar ama napalım düzelsinlerde hep yorulsunlar bizde yorulalım bazen yılıyorum bende ama napim mesela bugün kalktığımdan beri ayaktayım şimdi oturdum liseye gidip oğlanın tasdiknamesini aldım çocukları doyurdum alt üst değiştim 2de ders vardı allahtan büyük evdeydi küçüğü ona bırakıp oraya koştum ders bitti yüzme için sağlık ocağına rapor almaya gittim ordan küçük beyi traşa götürdüm geldim uyuttum aşılverişe gittim 8de evdeydim hadiii bi daha yedir değiştir halim kalmadı ayaklarıma kara sular indi resmen eşimde dün şehir dışına çıktı 4veya 5gibi onu almaya gidicem yoldan arabayı bana bırakmıştı yanlızız ne olur ne olmaz diye bide derse ben götürüyorum diye oooff bazen bayılasım geliyor ve bugün akşam 7ye kadar bişey yemediğim geldi aklıma başım dönmeye başlayınca yani yemek yemeyi bile unutmuşum o derece yani

canım senın işin dahada zor valla 3 tane cocuk ıkısı küçük Allah sana güç versin diyet yapmasan bıle zayıflatırlar senı . en küçügü nasıl konusmaya basladımı oh abısıne dayanak oluyodur bu yönden cok ıyı cnm Allahım dagına göre duman verirmiş biz güçlü insanlarız vesselam

yok canım veremiyordum yaa polikistik overim var bilirsin yada duymuşsundur bu durumda kilo alımı çok kolay verimi çok zor oluyor güçlü olmak zorundayız onların bize ihtiyacı var masumcuğumun facede paylaşımı gibi biz anneyiz çok güzel bir yazıydı doğru bazen gücümün tükendiğini hissediyorum ama nafile dışarıya ben hiç belli etmem zaten kimsede bilmiyor bu yüzden bu konuyla ilgili paylaşımda yapmam soru sormasınlar bana sıkmasınlar onlara açıklamak için harcıyacağım enerjimi çocuğuma harcarım hep gülerim ağlasamda kimseye göstermem belki kötü ama benim evimin içini kimsenin bilmesini istemem çok şükürki eşim oğlum yardım etmeye çalışıyolar ama yinede bütün yük annelerde aslında yük demek istemiyorum ama şuan buna karşılık bi kelime bulamıyorum mesela öğretmeniyle resimlerini bile izin verdiğim kişiler dışında kimse göremiyor onu bile sorarlar bu kim oğlan napıyo orda filan filan işte sende pek kimseye söleme oğlunun durumunu bi zaman sonra sıkıcı olmasınlar bunu yanlış anlayabilirler çocuğumdan utanıyorum sanabilirler ama öle değil ben çocuğumla gurur duyuyorum çünkü o özel bi çocuk farklı bi çocuk ve ben onun annesiyim onun sayesinde özel bir anneyim ben sadece etrafa laf yetiştirmek istemiyorum onun içinde sölememeyi terci,h ediyorum

Son düzenleme:
en küçük iyi maşallah baba anne abi mama dede diyor şimdilik abisine agi diyor akşamda alışverişten geldim onu götürdüm traşa kıyameti kopardı abisi hiç ağlamıyor bu zırıl zırıl bunun dışında göz kırp diyorum kırpıyor tabi ikisinide eliyle gel babası gel diyorum yapıyor ben yemek yedirirken üflüyorum oda üflüyor alkış yapıyor ceee yapıyor tut şunu diyorum kaçıyor baş baş yapıyor bay bay yapıyor böle işte

Son düzenleme:
cooook haklısın canım bende kımseye söylemıyorum konusmadıgı ıcın dedım verecegız şimdi benım tayın olunca ıster ıstemez gıttıgını ögrenecekler ama sadece konusmadıgı ıcın dedım ben ıcımde yasıyorum herseyı en büyük destekcım eşim fazlada kımse bılmesın bız gene arastırıyoruz bılıyoruz mıllet öyle degıl felaket tellallarıyla ugrasamıycam cok haklısıncanım .bende var bu PKO bende cok zor verıyorum Allaha şükür hormonlar normal :) canım ya bu egıtım saatlerıne kım karar verıyo bugun merkezdekı kadın egıtım almak ıstıyormusun dedı bana bende tabıkı dedım saatlerını az yapmasalar barı ya aldıgımıza degse yarın bı daha gıtcem görüşmeye söylıcem ozaman MASAALLAH küçük pasamıza cok tatlı masaallah Allahım bahtlarını güzel yapsın

Son düzenleme:

sana söylüycek birşey bulamıyorum ben,sen süper bi annesin

insanlar özel eğitimin ne olduğunu bilmezler ki onlar deli afedersin gerizekalı gözü ile bakar çocuklarımıza bu söylediğim herkes için geçerli değil ama var böyle insanlar kimseye söylemek zorunda değiliz benim ağbim bile bilmez oğlumun özel eğitm aldığını çünkü yengem duysa bine bin katar yayar herkese ben çocuğumdan utanmıyorum ama kimseye açıklama yapmak zorunda hissetmiyorum kendimi...seanslar 45 dk sürüyo canım ayda 8 ders grup ta verirlerse 12 ders oluyo bizim grup yok raporda ama sağolsunlar oğlum gruba çok girdi şimdi anaokulu var diye saatler uymuyo giremiyoruz

cok haklısınız canım ben oglumun özel durumunu burda yazıyorum sadece acık acık onun ıcın burayı sızlerı cok sevıyorum özel egıtım kavramını bılen yok gercekten ben bıle bılmıyrdum mesela agır olan cocuklarının yanında daha agırlasırmı dıye düşünüyordum tek sorunumuz servıs babam calıstıgı ıcın getırıp göturme sorun olacak oglum sese karsı cok duyarlı o işi nasıl halledecegız bılmıyorum masumcum bana dedılerkı saatlerını sen belırle sabahtan olsun ıstedım öglen uykusu gelır sabah daha dınc oluyor haftada 2 gun özle egıtıme gıdecek 3 gun kreş hayırlısı bakalım masaallah gelişmeler var baya kresten bana gelıp sarılıyo öpüyo cok hoş ya herseye deger ya kızlar bıde hanı şimdi oglusun % 70 özürlü raporu var yarın bıgun Allahım nasıp ederde tam ıyılesme gösrerse bu askerlıkte evlılıkte önüne cıkarmı annelık cok zor rapor kımlık kartı falan ıstemedım zaten raporda özürlü kımlık kartı evet yazıyo

Son düzenleme:

sen beliryebiliyorsan saatleri süper o zaman bizim genelde 2 de oluyo okuldan çıkınca yemek yediriyorum dışarda ona biraz parkta oynuyo hava güzel olursa sonra özel eğitime geçiyoruz bende hep 2 de olsun diye hatılatıyorum 3,5 gibi eve geliyoruz sonra uyuyo biraz falan işte...oğlun sese duyarlı derken nerden anladın ne yapıyo ağlıyomu kalabalık ortamda ağar çocukların yanında ağarlaşmaz zaten birbirlerini çok görmüyorlarki herkes kendi odasına giriyo benim oğlum ağar durumda olan çocukları görünce kucağamdan inmiyo hiç kulağama fısıldıyo anne o apıyo :)) ilerde önüne çıkarmı çıksa ne olucakki bence takılma buna senin çocuğun iyi olsunda çıksın ben başhekime sordum bu konuyu millet askerden kaçıyo gitmesin işte dedi bende öyle diyorum kendime benim oğlum iyi olsun askerede gitmesin evlenmsinde evet çocuk iyileşirse doktor raporu ile rapor kalkar ama sen özel eğitim dışında başka hiçbir sosyal haktan yararlanma kimlk kartı maaş falan ne olur ne olmaz öyle olursa direk sicile işleniyormuş peki raporda ağar özürlümü evet hayır diye yazıyo orda ne yazıyo

bu arada kızlar ben haftalık 8 saat anlamısım ya ayda 8 saat cokaz degılmı yaa söze gelınce özürlü hakkı denılıyo kızlar ayda 8 ssat yeterlı oluyomu bişeyler ögrenmesıne

bu arada kızlar ben haftalık 8 saat anlamısım ya ayda 8 saat cokaz degılmı yaa söze gelınce özürlü hakkı denılıyo kızlar ayda 8 ssat yeterlı oluyomu bişeyler ögrenmesıne
yeterli olurmu hiç ama napalım fazlasını bize çok görüyorlar normal çocuklar günde 8saat okulda bişeyler öğrenebilirken bu durumdaki çocuklardan ayda 8saatte ne beklenebilir sende evde destekleyeceksin başka çıkarımız yok maalesef

masumcum agır özürlü kısmına hayır yazıyo canım sosyal yardım hayır özürlü kımlık kartı evet yazıyo basvuru yapmadım%70 özürlü yazıyo canım bızım annemın mahallesınde ıkı tane özürlü kız var onların durumu farklı oksıjensız kalmıslar dogumda 20 yaslarındalar ama yerlerınde durmuyolar devamlı bagırıyolar gecen onlara gıttım ben hem özle egıtım kurumu ıle ılgılı sorular sorcaktım onlar bagırdıkca benım oglan agladı şimdi servıstede böyle sorun olursa benımkı durmaz cıgırı durur sözyledıgın ıyı oldu kımlık kartı falan arastırmıstım ama cıkarttırmam bende haklısın nazdemcım baska cıkar yok

Son düzenleme:
BEN ANNE OLMASAYDIM EĞER;
Topuksuz ayakkabılarla da şık olunabileceğini bilmeyecektim.
Hamileliğim esnasında 80'li kilolara kadar çıkıp kendi çapımda ilk defa bir alanda rekorumu kıramayacaktım.

ANNE OLMASAYDIM EĞER;
O küçücük ellerle renkli kartonlardan yapılmış bir kâğıt parçasının bu kadar değerli olabileceğini öğrenemeyecektim.
Kan yapsın diye danadili haşlayıp üzerine yumurta kırıp ağzının tadına da uysun diye çikolatalı pudingle karıştırmak gibi yaratıcılığın sınırlarını zorlayan tarifler keşfedemeyecektim hiç.
Su almak için elimde kumanda ile buzdolabını açtığımda kumandayı buzdolabına koyacak kadar ya da evden çıkarken telsiz telefonu çantama atacak kadar kendimden geçmeyecektim.
Birinin canı yandığında ötekinin bu acıyı hissedebilmesinin sadece ikiz kardeşlerde olduğunu sanacaktım.

ANNE OLMASAYDIM EĞER;
Sabahın köründe gözü kapalı mutfağa kadar gidip, süt ısıtıp yine gözü kapalı dönme yeteneğini kazanamayacaktım.
Üzümün çekirdeklerini tek tek çıkarmak için insanüstü bir uğraşa asla girmeyecektim.
Bir insanın gaz çıkarması beni bu kadar mutlu edemeyecekti.

ANNE OLMASAYDIM EĞER;
Büyüdüğünde arkadaşlarınla birlikte partilerde Süper Anne olarak eğlenmeyi hayal edemeyecektim.
Babanla belki daha az kavga edecek ama sevginin evlat denilen başka bir boyutuna giremeyecektik.
Sevginin böylesine karşılıksız olanını hiç tadamayacaktım.
Telaşsız sevişmenin hayalini kuramayacaktım.

ANNE OLMASAYDIM EĞER;
Annemi bu kadar çok sevdiğimi anlamayacaktım.
Annesinden zorla ayırdılar diye "Uçan Fil Dumbo!" çizgi filminde böğürerek ağlamayacaktım.
Geceleri kesintisiz uyuyacak, hafta sonunda sabahları istediğim saatte kalkacaktım ama uyandığımda yanağıma konmuş minik ellerin sıcaklığı ısıtmayacaktı yüreğimi.

ANNE OLMASAYDIM EĞER;
Çantamda sürekli bisküvi, ıslak mendil, bir adet oyuncak, düşer bir yerin kanar diye ayıcıklı yara bandı taşımayacaktım.
Acıyı geçiren öpücüğün gücüne inanmayacaktım.
38,5 derece ateş beni de yakıp kavurmayacaktı.

ANNE OLMASAYDIM EĞER;
Yağmur sonrası çamurlu sularda zıplamanın keyfine varamayacak, sen bir lokma daha fazla yiyesin diye kalabalığın ortasında kafamda peçete dansı yapmayacaktım.

SEN OLMASAYDIN EĞER; yaşamın karmaşıklığını unutup tekrar basit yaşamayı öğrenemeyecektim.

SEN OLMASAYDIN EĞER; ben asla "anne" olmayacaktım. Bir çocuk doğduğu anda, bir anne doğarmış... Bu lafın doğruluğuna inanmayacaktım!

alıntı

bu yazı her okudugumda benı cok etkılıyo Allahım evlat sevgisini yasaattı cok şükürSEN OLMASAYDIN EĞER; ben asla "anne" olmayacaktım. Bir çocuk doğduğu anda, bir anne doğarmış... Bu lafın doğruluğuna inanmayacaktım! bu söz cok hoşuma gdıyo nazdemcım cok tesekkur ederım paylasım ıcın

SEN OLMASAYDIN EĞER; yaşamın karmaşıklığını unutup tekrar basit yaşamayı öğrenemeyecektim.

her okuduğumda gözlerim dolar benimde teşekkürler nazdem

Zaman geciyor,
Hergün bir yaprak,
Hergün bir damla daha hayattan,
Büyüyorum anne.
Hani içinde bir kıvılcım olurya,
Hani herşey çok güzeldir,
Benim kıvılcımım kor oldu,
Ama bak herşey yolunda değil anne.
Hani ufacık bir bebekken,
Sadece acıkınca ağlarmışım,
Başka zamanlarda sürekli gülermişim,
Artık sadece acıkınca ağlamıyorum anne.
Bak yıllar ne çabuk geçmiş,
Sadece gülünmeyecegini öğrenmişim,
Belkide öğretilmişim.
Ben büyümüşüm be anne.
Yanından ayrılmayan kızın,
Bak artık uzaklarda,
Üstelik yalnız,
Hemde herkesin içinde anne.
Öyle birde tuzağa düşmüşki,
Of dese olmaz, yok dese hiç,
Adını bile koyamamış,
Yardım etsene anne.
Anlayacağın eskiyi özledim anne,
Yeniden çocuk olmayı,
Sadece acıkınca ağlamayı,
Ve hiç şimdiyi yaşamamayı.
Zaman geriye gitmez değilmi?
Ya da ben yeniden çocuk olamazmıyım?
Söylesene onu unuttum diyebilirmiyim?
Yani herşey söylemek kadar kolay olabilirmi anne?
Dur söyleme,
Ben yine hayal kuruyorum değilmi?
Sadece kendimi kandırıyorum değilmi?
Peki kalbimi kim kandıracak anne?
Eskiden günlerin, hatta dakikaların hesabını tutardım,
Şimdi günlerden Cuma belkide salı,
Günlerin ne önemi kaldıki,
Takvimlere bile küs oldum anne.
Yinede ayaktayım, direniyorum.
Belkide bir ışık arıyorum,
Bulunca herşeyden kurtulabileceğim,
Ne güçlü büyütmüşsün beni anne!
Sen yinede beni merak etme,
Herşeyle savaşmayı,
Güzel günlerinde olacagını,
Ben senden öğrendim anne.
Yinede buralar güzel, soğukları saymazsan.
İnsanlar mutlu, beni saymazsan.
Gündüzler ve gecelerde iyi, yalnızlıgımı saymazsan.
Beni soracak olursan anne,
Bende iyiyim, içimdeki yangını saymazsan.

Deniz Tınarlı

insanlar mutlu bizim çocuklarımızda mutlu dahada mutlu olacaklar rica ederim bende çok duygulandım sanada teşekkürler paylaşım için çokmasumcum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…