- Konu Sahibi melodi1970
-
- #1.181
cok duygulandım böyle yazıları cok sevıyorum benı cok mutlu edıyo bizde basaracagız inşaallah bende engelli özürlü kelımelerını hıc sevmıyorum raporda göunce %70 özürlü yazısını sensin özürlü dıyesım geldı yazanlarave bende dıyorumkı onlar engelli , özürlü degil ÖZEL cocuklar Allahımın bıze gönderdıgı bı lutuf onlar cok şükür emegıne saglık masumumm ayy sımarık ünlü adaylarını sevıyım ben müzik egıtımıne gıdınce artık kameralar önüne hiç çıkmazlar artık böcükler
cok duygulandım böyle yazıları cok sevıyorum benı cok mutlu edıyo bizde basaracagız inşaallah bende engelli özürlü kelımelerını hıc sevmıyorum raporda göunce %70 özürlü yazısını sensin özürlü dıyesım geldı yazanlarave bende dıyorumkı onlar engelli , özürlü degil ÖZEL cocuklar Allahımın bıze gönderdıgı bı lutuf onlar cok şükür emegıne saglık masumumm ayy sımarık ünlü adaylarını sevıyım ben müzik egıtımıne gıdınce artık kameralar önüne hiç çıkmazlar artık böcükler
hiç sorma canım yaaa özürlü çok sinir bozucu birde sinirimi bozan otistik denmesi veya yazması otizmli deyin
hadi sende öğret bi şarkı grup olurlar beyaz kelebekleranacım tam şarkıyı sölüyor elimde teli görünce yoook çektirmem diyor resmen ama çekicem bende gizli kamera koyucam paparazilik ne güne duruyor
hanı bı tane cocuk cıkıyo reklamda otistik degılım otizmliyim ınsanların kacta kacı cevırmeden ızlıyodur acaba ..hehe gizli kamera süpper olur kenara sıkıstır ünlü adayını :)hiç sorma canım yaaa özürlü çok sinir bozucu birde sinirimi bozan otistik denmesi veya yazması otizmli deyin
hadi sende öğret bi şarkı grup olurlar beyaz kelebekleranacım tam şarkıyı sölüyor elimde teli görünce yoook çektirmem diyor resmen ama çekicem bende gizli kamera koyucam paparazilik ne güne duruyor
başarıcaksınız kızıldenizcim bu sabah oğlumu okula bırakınca sınıfına girerken öptü beni hoşçakal anneciğim görüşürüz dedi her sabah der ama bu sabah daha farklı geldi yolda gelirken düşündüm allahım dedim sana binlerce kere şükürler olsun ağlayarak kuran okuduğumu bilirim suları okurdum şifa olsun diye okunmamış su içirmedim kaç kelime söyledi kaç hece çıkardı not ettim hep şimdi bunları yaşamak bir mucize gibi geliyor banaözürlü diyenler otistik diyenler onlara bende çok kızıyorum hatta bu topiğe yazanlarda oluyo bazen otistik diyorlar iyi niyetli şeyler yazssalar bile cevap yazmıyorum benim çok gücüme giden bir şey olmuştu belki buraya yazmışımdır hatırlamıyorum bizim özel eğitim oulunun önünde çokça kedi var müdürümüz beslediği için hep oralarda dolanırlar bizimde dersimiz vardı baktım erken gelmişiz kapının önünde duralım dedim oğlumda kedileri çok sever oynasın biraz öyle saatin geçmesini bekliyoruz.. iki tane şımarık kız lise öğrencileriydi galiba forma vardı üstlerinde şakalaşıyorlar biri dedi ki sen delisin kızım gerizekyalısın aaa bak gel seni bu deli okuluna bırakıyım burda senin gibi gerizeklalılar var bir bağardım sen nediyosun terbiyesiz dedim ne delisi ne gerizekalısı engelliler okulu burası dedim ama sen anlamazssın asıl gerizekalı sensin dedim ...ıhhh dedi ne farkeder engelli gerizekalı dedi anne baba terbiyesi almamış biri belli gerçi bu empatiyi kurabilmek için ayrıca bir terbiye almaya gerek varmı bilmiyorum insanın biraz vicdanı iç sesi varsa böyle şeyler söylemez..kıza sadece allahından bul dedim allah sanada göstersin
merhaba arkadaşlar,oğlum 2 yaşında.göz teması kuruyor bizimle ve kendinden büyük çocuklarla oyun oynuyor.oyuncaklarla az oynuyor sıkılıyor.daha çok ev eşyalarıyla oynuyor.herşeyi işaret parmağıyla göstererek istiyor.ben isimlerini söylersem tekrar ediyor ama tekrar istediğinde genelde yine işaret parmağını kullanıyor.yandan bakması,ismine tepkisiz kalması ve ara ara kendi etrafında dönüp akranlarına ilgi göstermemesi beni düşündürüyor.ama etrafında hiç akranı yok hep büyük çocuklarla açtı gözünü.tv ye çok düşkün son zamanlarda izletmemeye çalışıyorum.kardeşi var ve onada ilgisi yok.erkek olduğu için konuşamaması doğal deniyor çevreden.cümle kurmasada anne baba ayran abi çatal bak sakız vs gibi şeyleri söyleyebiliyor.üstüne düşünce başka kelimeleride tekrar yoluyla söylüyor.telefonu eline alıp baya birşey konuşuyor ama anlamsız ve uydurmasyon bir dille.teşekkür edince seviniyor.emziği bıraktıramadık henüz tuvalet eğitiminede başlamadık.haftada 3 gün oyun grubuna yazdırıp sosyalleşsin istiyorum çünkü çok yalnız.sıkıldığını bariz belli ediyor.devamlı dışarıyı istiyor.eve gelen ziyaretçilerle gitmek istiyor.erken doğduğu için nörolojik kontrol istemişti doktor 2.5 yaşında ama ben şu sıralar randevu almaya çalışıyorum bekleyemiycem çünkü. lütfen bunları değerlendirip bana bilgi verin çok şaşkınım
başarıcaksınız kızıldenizcim bu sabah oğlumu okula bırakınca sınıfına girerken öptü beni hoşçakal anneciğim görüşürüz dedi her sabah der ama bu sabah daha farklı geldi yolda gelirken düşündüm allahım dedim sana binlerce kere şükürler olsun ağlayarak kuran okuduğumu bilirim suları okurdum şifa olsun diye okunmamış su içirmedim kaç kelime söyledi kaç hece çıkardı not ettim hep şimdi bunları yaşamak bir mucize gibi geliyor banaözürlü diyenler otistik diyenler onlara bende çok kızıyorum hatta bu topiğe yazanlarda oluyo bazen otistik diyorlar iyi niyetli şeyler yazssalar bile cevap yazmıyorum benim çok gücüme giden bir şey olmuştu belki buraya yazmışımdır hatırlamıyorum bizim özel eğitim oulunun önünde çokça kedi var müdürümüz beslediği için hep oralarda dolanırlar bizimde dersimiz vardı baktım erken gelmişiz kapının önünde duralım dedim oğlumda kedileri çok sever oynasın biraz öyle saatin geçmesini bekliyoruz.. iki tane şımarık kız lise öğrencileriydi galiba forma vardı üstlerinde şakalaşıyorlar biri dedi ki sen delisin kızım gerizekyalısın aaa bak gel seni bu deli okuluna bırakıyım burda senin gibi gerizeklalılar var bir bağardım sen nediyosun terbiyesiz dedim ne delisi ne gerizekalısı engelliler okulu burası dedim ama sen anlamazssın asıl gerizekalı sensin dedim ...ıhhh dedi ne farkeder engelli gerizekalı dedi anne baba terbiyesi almamış biri belli gerçi bu empatiyi kurabilmek için ayrıca bir terbiye almaya gerek varmı bilmiyorum insanın biraz vicdanı iç sesi varsa böyle şeyler söylemez..kıza sadece allahından bul dedim allah sanada göstersin
bende hep aynını sölüyorum hiçbir çocuğun acı çekmesini veya bu durumda olmasını istemem çünki çeken çocuk oluyor annede çekiyor evet ama çocuğun durumu daha kötü istediğini anlatamamak hele ne bileyim bazen bende senin gibi diyorum mesela biliyorsunuz anlattım bizim merkezde olanları o iki öğretmene dedim bende allah onlarada göstersin diye sonrada pişman oldum allahım çocukların ne günahı var masum onlar melek onlar yazık gençlik bitmiş ben buna çok üzülüyorum lise hepsi şımarık hepsi bi acayip öğretmeni takmazlar ana baba takmazlar gözlerimle görüyorum okula başka girip okuldan başkalaşmış olarak çıkıp gezmelere nasıl gittiklerini allah çocuklarımızı iyi insanlarla tanıştırsın başka bişey diyemiyorum
biliyorum canım hislerimiz aynı insanın canı yandımı bazen bende yapıyorum canımı yakanın canını yakmak gibi sonrada üzülüyorum neden böle dedim yaptım diye ama çıkıyor işte bi kere ağızdan canın yanıyor çünkü kimse içine düşmeden bilemez bizlerde bilemezdikben o anda onu söyledim öyle geldi içimden allah biliyor benim içimi beddua etmeyi sevmem ama o gün çok ama çok üzülmüştüm...çocukların birşeyden haberi yok canım bence onlar kendi haytlarında mutlulular tabii yürüyemen gözü göremeyen hiç konuşamayanları saymazzsak benim oğlanla senin oğlan haytlarından gayet memnun görünüyorlar :))bugün özel eğitimde bi çocuğumuz var 20 yaşında hiç konuşmuyo ama okadar okadar sevgi doluki el tutmayı çok seviyo yanıma gelip elimi tutuyo hep vallahi utanmasam sarılıp öpücektim babası gel yanıma ablayı rahatsız etme diyo o benim elimi bırakmıyo gözlerimin içine bakıp gülümsüyo babası diyoki çocuğum var en vefalısı bu babasına çay dolduruyormuş makarna yapıyormuş hemde soslu dometesli babası kaç kere öptü oğlunu okadar bağlılarki çok etkilendim çok tatlı çok bayılıyorum ona yeni yıl hediyesi alıcam alışverişe çıkınca
kızlar selam nasılsınız yılbası hedıyesı demısken ögretmenlere alıyomusunuz hedıye bızım oglan ocak 2 de baslıcak yılbası hedıyesı alsam abes olurmu bu devırde evet genclerın cogu coştu canım bız önceden ögretmenden nasıl korkardık bızım ögretmen vardı kulagımızı cekerken kütletirdi şimdi göruyorum vıdeoları ögretmenle oynuyolar resmen Allahım hayırlı ınsanlar hayırlı arkadaslar cıkarsın yavrularımızın karsılarına ınsaallah
biliyorum canım hislerimiz aynı insanın canı yandımı bazen bende yapıyorum canımı yakanın canını yakmak gibi sonrada üzülüyorum neden böle dedim yaptım diye ama çıkıyor işte bi kere ağızdan canın yanıyor çünkü kimse içine düşmeden bilemez bizlerde bilemezdik
ay canım benim çok sevgi dolu oluyorlar yaa bizdede kız var videodaki 20yaşındaki kız süsü çok sever ama annesi erkek gibi giydirip saçını kesiyor bide benim ufaklığı çok seviyor ellesin diyorum elliycek ama benim yabani kaçıyor elletmiyor kendini benim saçlarımı seviyor süslü kadın resimlerini gösteriyor dedim bugün annesine sende haklısın başına bişey gelmesin kız çocuğu allah muhafaza ama evde süsle azcık kızı dedim yapıyorum evde dedi süsleyip makyaj filan ee içgügüsel olsa gerek neden erkek çocuklar yapmıyor değilmi ama sadece bişey dedi o pek benim aklıma yatmadı bi tuhaf oldum ama herşeyde sölenmiyor sölemedim sanane dese bişey diyemem kız 20yaşında tamam evde kimse olmasa mecbur yapılırda geçen biyere gitmiştim diyor kız altına yapıyormuş evdede babası varmış yapınca bezi alıp babasına götürrmüş oda değiştirmiş kızın altını ya ne bileyim azcık seni bekleseydi diyemedim tamam kız hasta ama ne biliyim işte amaaan
ya tabiki kız erkek farketmezde kız olunca hamile filan kalır aman allah korusun ya işte ne bileyim herşeyde sorulmuyorki belkide tutamıyordur diye düşündüm ayrıca konuşamıyor kız hiç hemde böyle görünce binlerce kez şükrediyorum kendimizeoff ne kadar zor ya değilmi aslında bezi getirmeyi akıl edebilen biri tuvaletinide öğrenemezmiydi acaba belki baba çocukluğundan bu yana değiştiriyo olabilir bezini ama dediğin gibi annenin alması en doğrusu saçını kesip erkek gibbi giydirmeside hoş değil bence annesinin onun her an yanında olup koruması görevi değilmi allah korusun kaçar kaybolur ama o pisliği yapacaklar kız erkek ayırt etmez
bizde öğretmen dolu kızlar özel eğitimden 2 tane anaokuluda var 3 tane hediye öğretmenler gününde 3 tane kazak aldım 3 çiçek yaptırdım..yılbaşındada geçen gün migrosa gitmiştim kupa bide pasta tabağı takım noel babalı 7 milyondu ondan aldım hazırladım anaokulu öğretmenide velilere yeni yıl kapı süsü hazırlıycakmış çok hamarat öğretmen hızına yetişemiyorum
,Nazdemcım oh yakısır cici ögretmene kontrol mu var canım yarın hadı ıyı haberlerle gelırsın inş. kızalr bu zıhınsel engellı ögretmenlerı ana dal ayrı sertfıkalı ayrı oluyo heralde sorsam ayıp olurmu sertfıka nasıl verılıyokı yeterlı oluyorlarmıkı cocuklar ıcın :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?