- Konu Sahibi melodi1970
-
- #1.221
pardon neye güldünüz anlamadım:)))))))))))))))))))))))))))))))
:)))))))))))))))))))))))))))))))
canım evet bende okudum bunu o blogu cok sevıyorum yazıları cok hosuma gıdıyo3,5 senedir nefes almadan, dinlenmeden koşturuyorum. Araştırıyorum, soruyorum, soruşturuyorum, gidiyorum, geliyorum, deniyorum, öğreniyorum, öğretiyorum, onunla nefes alıp onunla yeniden doğuyorum...
Hayatım, yeniden şekillendi 3,5 sene önce. İlk kucağıma aldığımda hayatıma format atmıştı zaten. 6 sene önce... onun melek yüzünü ilk gördüğümde, hayatın artık asla aynı olmayacağını anlamıştım. 3,5 sene önce o doktorun odasında bildiğim, inandığım, güvendiğim ne varsa yıkılıp yerine yenileri yazıldığında ise ikinci kere yeniden format attı hayatıma, amaçlarıma, ideallerime, düşüncelerime...
Hayat asla bir daha aynı olmadı, olmayacak...
Kabul et" sözünü çok duydum. Bana direk söylenmese de, çevremde konuşulduğuna çok şahit oldum. Dünyanın diğer ucunda bir doktor ismi duyup da ulaşmaya çalıştığımda, hiperbarik tübünün içinde 1 saat geçireceğimizi söylediğimde, "hayır o şekeri yiyemez, vermeyin" dediğimde, yüzüme uzaylı gibi bakan, onlara doktor ismi önerdiğimde "biz artık kabullendik, hayatımıza böyle devam ediyoruz" diye karşı çeviren anneleri gördüğümde dahi vaz geçmedim, vaz geçmeyeceğim.
Son nefesime kadar, kanımın son damlasına kadar savaşacağım otizmle. Hayır, hiç kabul etmedim, etmeyeceğim! Asla! Çare uzayda olsa, gidip getireceğim...
Tek bir ışık damlası için...
Şimdi... Okulda tüm öğretmenlerden öylesine güzel sözler duymuşken, her geçen gün "normal" hayata bir adım daha yaklaşırken, tüm semptomlar yavaş yavaş hayatımızdan çıkıp yok oluyorken... inanıyorum, güveniyorum ve biliyorum...
Tünelin sonundaki ışık bizim olacak! Er ya da geç...
(alıntıdır)alıntı bile olsa ben yazmışım gibi hisettim bana bize okadar yakınki hissetikleri bende ne kadar kabul ettim desemde ve kabullenmek gerekiyor desemde bende kabul etmeyeceğim
canım masaallah meraba demiş ıyı demiş yaa ne guzel ne guzel seyler bunlar ee canım ne zaman kesın gececek oraya a...... mız canımız inşaallah hersey daha farklı daha guzel olureveeet canlarım biz gittik bugün harika geçti sezgin bey hemen odaya aldı bizide beraber oğlana merhaba a.... dedi oda karşılık verdi hemen meraba dedi naber dedi benimkide iyiii dedi şaşırdık ben arada böyle şoklara alıştımda babasını görmeniz lazımdı ağzı bi karış açık kaldı o gülümseyişini hiç unutmıycam benimki hemen arabalara saldırdı sezgin beyde aldı elinden dediğini yapmasını istedi arabaları almak için nasılda hemen yaptı dediklerini hatırlıyor zaten geçen yaz gittiğimizi detaylarına kadar nasıl bir hafızaysa :) maaşallah onada şuan bir öğretmen varmış uygun pazartesi ve çarşamba 1 de uygunmuş dersleri çarşamba bireyselden sonra grup alır haftada 2kere gelirisiniz uzak olduğunuz için dedi aman allahım zaten bugün ömrüm yollarda geçti ayda 100tl bişey ödememiz gerekiyormuş ama unuttum ne olduğunukafa kalmadıki birde yunus terapisinden fazla bişey beklemeyin eğlence olarak görün dedi bizim eğitimimiz tamamen akademik olmuş sosyal eğitim öncelikli olmalıymış mesela saçını göster deyince gösterirmi dedi uğraşıyorum isimlerini sölüyor ama göstermiyor dedim bay bay yap dedi kesinlikle yapmaz dedim şimdiye yapması lazımdı dedi salı günü kendi öğretmenimizlede konuşucam sezgin beyle görüştüğümü ve bunları anlatıcam bakalım o ne diyecek veee çok fena üşüttüm yarın kendime gelebileceğimi sanmıyorum dünün acısı ve bu günün yorgunluğu yarın çıkacak boğazlarım yanıyor göz çevrem acıyor ağrıyor
komik olan ne söylede bizde gülelim
ben geldim çocukların sütünü içirene kadar burdayım sonra yatıcamsizi merak ettim nazdem misafirim var ama bi bakıyım dedim çok heycanlandım çok iyi canım akşam iyi olursan konuşuruz gelicem gece :))
nazdemcım benımkı babay yap deyınce yapıyo ama bende hala elın nerde gözün nerde onlarla ugrasıyom pepenın sarkısı varya 5 duyu organımız var kulak derken kulagını tutuyom yüksek sesle kulak kulak kulak dıye bagırıyom sonra normal söyluyom sarkıyı hepsını gösterıyo ama esek normalde sorunca yapmıyo yapsada karıstıyo bu pepenın sarkıları faydalı oluyo benım oglan hepsının muzıgını cıkarıyo ama söz yok :) hatta pep pepe cok aglıyo dıyom ben hemen yuzunu aglıyo gıbı yapıyo bırazda ınat yapıyolar gıbıme gelıyo cok üstüne düşüyom doktor dedı fazla konusma nodülün tekrarlar egıtımcı dıyo sabahtan aksama kadar konus nereye gıtcem bılmıyom ama tabıkı cok konusmayı tercıh edıyom
eveeet canlarım biz gittik bugün harika geçti sezgin bey hemen odaya aldı bizide beraber oğlana merhaba a.... dedi oda karşılık verdi hemen meraba dedi naber dedi benimkide iyiii dedi şaşırdık ben arada böyle şoklara alıştımda babasını görmeniz lazımdı ağzı bi karış açık kaldı o gülümseyişini hiç unutmıycam benimki hemen arabalara saldırdı sezgin beyde aldı elinden dediğini yapmasını istedi arabaları almak için nasılda hemen yaptı dediklerini hatırlıyor zaten geçen yaz gittiğimizi detaylarına kadar nasıl bir hafızaysa :) maaşallah onada şuan bir öğretmen varmış uygun pazartesi ve çarşamba 1 de uygunmuş dersleri çarşamba bireyselden sonra grup alır haftada 2kere gelirisiniz uzak olduğunuz için dedi aman allahım zaten bugün ömrüm yollarda geçti ayda 100tl bişey ödememiz gerekiyormuş ama unuttum ne olduğunukafa kalmadıki birde yunus terapisinden fazla bişey beklemeyin eğlence olarak görün dedi bizim eğitimimiz tamamen akademik olmuş sosyal eğitim öncelikli olmalıymış mesela saçını göster deyince gösterirmi dedi uğraşıyorum isimlerini sölüyor ama göstermiyor dedim bay bay yap dedi kesinlikle yapmaz dedim şimdiye yapması lazımdı dedi salı günü kendi öğretmenimizlede konuşucam sezgin beyle görüştüğümü ve bunları anlatıcam bakalım o ne diyecek veee çok fena üşüttüm yarın kendime gelebileceğimi sanmıyorum dünün acısı ve bu günün yorgunluğu yarın çıkacak boğazlarım yanıyor göz çevrem acıyor ağrıyor
önce geçmiş olsun canım ilaç al hemen çok ilerlemeden...önce 100 tl niye ödüycekmişsiniz onuda çok merak ettim..sosyal eğitimi öcelikli olmasımı gerekiyormuş bunu bizim öğretmende söyledi geçen gün biz artık sosyali akedemiği geçtikte 2 yıl olucak nerdeyse renkleri şekilleri hayvanları işte ıvır zıvır bilmesi çok önemli değil dedi zamanla öğreniyorlar sosyal olması iletişim kurması önemli dedi benimki herkese merhaba der güle güle hoşçakal vs..öğretmen k...nın bu davranışları yapıyor olması çok iyi dedi ben işte kalemi düzgün tutamıyor r harfini söyleyemiyor diye ağlaşırken bunlar zamanla yerine oturacak olan şeyler dedi iletişim karşılıklı alıp verme çok önemli...siz tam karar vermemişsiniz anladığım kadarıyla ama bu okul anlattığına göre iyi biryere benziyor bizim öğretmende dedi istanbuldaki sayılı merkezlerden biridir dedi hakkınızda hayırlısı olsun canım öğretmeninizlede konuşun belki çalışma planını değiştirir oda eksik olan yönlerine ağarlık verir
çok geçmiş olsun benim oğlumdada aynı sorunlar var şu anda 23 aylık geçen hafta doktora götürdüğümüzde direk otizm tanısını koydu ve bir sürü ilaç yazdı ama anneler ne olursa olsun çocuklarındaki sorunu anlarlar ben eminimki ne senin çocuğunda ne benimkinde nede 2 yaş öncesi her çocukta otizm yok zaten doktorların yazdığı 2 yaş civarı davranış özelliklerinde otizmdeki davranışlardan yok mu var. kocaman insan olduğumuz halde bazı davranışlardan bizdede var. bir düşünürsek örneğin takıntıdan bağsediliyo çoğumuzun yokmu takıntısı evden çıkarken sağ ayakla çıkan, oturduğu yerde saçıyla oynayan elelerini sürekli yıkamayı adet edinen ve bunun gibi şeyler
neyse ama yanlış anlaşılmasın hiç sorun yok demek istemiyorum mesela benim oğlumun sorununun uyaran eksikliği olduğunu düşünüyorum bir ara onuda okursanız otizmle çok benzer özellikleri var ama tamamen ileşebilecek bir hastalık tedavi edilmezse otizme dönüşebiliyomuş. oğlunuzla ilgili gelişmelerden haberdar ederseniz bizleride bilgilendirmiş olursunuz
nazdmecım canım cok gecmiş olsun kızlar neler yapıyosunuz bakıyım boş kalmıs topiğimizbugun yiğidin saatını ögleden sonraya aldırmaya gıttım kres sabah olunca daha fazla süre ögrensın dıye ama ögleden sonra cok kalabalık oluyomus okula gıden agır engellıler oluyomus ve rup ders ıcın cok küçük olmuyomus bende dedım ozaman tamam birde bi makıne var sızdede vardır sesını alıyo resım eklıyolar coculara konusma ögretıyomus ögretmenı sarıl bana yiğit dıye sesını aldırdı yıgıt bastıkca sarılıyo bastıkca sarılıyo müdürü gene dedı zeka gerılıgı yok otizm kırıntıları var dıye hayırlısı bakalım kızlar biliyosunuz bende ılk otizm den şüphelenmıstın ısmıne hıc bakmazdı kreste ögrendı bakmayı hayırlısı ne dıyım sizlerde ne var neyok öpüyorum özledım sızııı
merhaba canım nazdenciğimle bugün konuştuk çocukları hastaymış ateşlenmişler ikiside ama bir sevindirici haber vereyim müzik grubundan aramışlar görüşmeye çağarmışlar :))bahsettiğin ses cihazından bizde yok hiç görmedim ben merak ettim oğlunda o sarıl dedikçe sarılıyo demek güzel...a tipik otizimliye benziyo senin oğlanda banada öyle geliyo anlatıkklarına bakılırsa...bizde yarın sinemaya gidicez anaokulu ile beraber sınıf annesi gidiyo normalde öğretmenle birlikte ama sınıf annemiz gelemem işim var demiş öğretmende siz gelirmisiniz dedi hem yardımcı olmak için çocukları çişe mişe götürmeye dedi zevkle dedim.. ocaktada spora başlıycaz ben dün gittim yerlerini çalışmalarını gördüm yaşları büyük çocuklar vardı 15.16 küsür aşık oldum onlara ben yaa biliyomusun insan bukadarmı tatlı olur nasıl öğrenmişer ne hareketler yapıyorlar ben evde denedim yapamadım topu bacak arasına koyup bütün salonu baştan sona yürüdüler daha tarif edemeceğim birsürü şey öğretmenleri düdük çalıcam koşmaya başlycaksınız dedi sonra düdüğü ağzına koydu öttürmedi ama eliyle koşun gibi işaret yaptı 22 çocuktan 3ü koştu diğerleri bekledi çünkü öğretmenleri düdüğü çalmadı düdük sesini duymadılar ya koşanlara ceza verdi toplarını elinden aldı bekleyin köşede dedi biri down sendromlu nasıl kızdı ceza aldı diye sonra diğer yardımcı öğretmen özür dilletirdi özür dilediler tekrar katıldılar hepsi birbirinden güzel başka bir dünyaya gittim sanki rüyama girdiler benim bize el sallıyorlar giderken öpücük veriyorlar bu bahsettiğim çocuklar ağır engelliydiler ama çok güzel failiyet yapıyorlar anneleri babaları izliyor onları alkışlıyor gurur duyuyorlardır eminim yaptıkları ile
nazdmecım canım cok gecmiş olsun kızlar neler yapıyosunuz bakıyım boş kalmıs topiğimizbugun yiğidin saatını ögleden sonraya aldırmaya gıttım kres sabah olunca daha fazla süre ögrensın dıye ama ögleden sonra cok kalabalık oluyomus okula gıden agır engellıler oluyomus ve rup ders ıcın cok küçük olmuyomus bende dedım ozaman tamam birde bi makıne var sızdede vardır sesını alıyo resım eklıyolar coculara konusma ögretıyomus ögretmenı sarıl bana yiğit dıye sesını aldırdı yıgıt bastıkca sarılıyo bastıkca sarılıyo müdürü gene dedı zeka gerılıgı yok otizm kırıntıları var dıye hayırlısı bakalım kızlar biliyosunuz bende ılk otizm den şüphelenmıstın ısmıne hıc bakmazdı kreste ögrendı bakmayı hayırlısı ne dıyım sizlerde ne var neyok öpüyorum özledım sızııı
bende dün okula gidemedik telde konuştum öğretmenle anlattım sezgin beyle görüşmemizi ve akademik gelişmiş sosyal gelişememiş dediğini söledim biraz tuhaf oldu onu yargıladığımı sandı sanırım işte neden gittiğimizi anlattım merkezden memnun olmadığımızı hatta müdüre sinir olduğumu filan biliyor zaten ayrılmak amacıyla görüşmeye gittiğimizi oğlumun sezgin beye meraba ve nabere iyi dediğini filan anlattım oda sordu yoksa sezgin bey ben bunları oğlana yaptırabilirimmi dedi diye bende hayır dedim öle bişey demedi bana sölediği öğretmenimizin sözel talimat almıyor onun için bunları şimdilik yapmıyor ama yapmayacak anlamındada değil çünkü baya yol katettik tabi telde anca bu kadar konuşabildik yarında ders vardı ama öğretmenimiz yok artık cumartesiye kaldık hee birde 100 tl mevzusunu sordum eşime o bende iyi hafıza konusunda grup dersi için istemiş aylık bi sürü şey dedi ama gerisi aklımızda kalmamış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?