Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
sizi merak ettim nazdem misafirim var ama bi bakıyım dedim çok heycanlandım çok iyi canım akşam iyi olursan konuşuruz gelicem gece :))

canım evet bende okudum bunu o blogu cok sevıyorum yazıları cok hosuma gıdıyo
canım masaallah meraba demiş ıyı demiş yaa ne guzel ne guzel seyler bunlar ee canım ne zaman kesın gececek oraya a...... mız canımız inşaallah hersey daha farklı daha guzel olur
komik olan ne söylede bizde gülelim

zaten guldukten sonra cevrim dışı görünüyo ben yorum bıle yapmak ıstemıyorum

valla kızıldenizcim belli değil eğer kesin gelmeye karar verirseniz yılbaşından sonra başlasın dedi ama öğretmenimizle konuşmam lazım önce bide yakın yer değil enine boyuna düşünüyoruz yol uzun park sorunu olan biyer yola parkedemiyoruz yasak bilmiyorum bakıcaz

nazdemcım benımkı babay yap deyınce yapıyo ama bende hala elın nerde gözün nerde onlarla ugrasıyom pepenın sarkısı varya 5 duyu organımız var kulak derken kulagını tutuyom yüksek sesle kulak kulak kulak dıye bagırıyom sonra normal söyluyom sarkıyı hepsını gösterıyo ama esek normalde sorunca yapmıyo yapsada karıstıyo bu pepenın sarkıları faydalı oluyo benım oglan hepsının muzıgını cıkarıyo ama söz yok :) hatta pep pepe cok aglıyo dıyom ben hemen yuzunu aglıyo gıbı yapıyo bırazda ınat yapıyolar gıbıme gelıyo cok üstüne düşüyom doktor dedı fazla konusma nodülün tekrarlar egıtımcı dıyo sabahtan aksama kadar konus nereye gıtcem bılmıyom ama tabıkı cok konusmayı tercıh edıyom

her çocuk farklı işte napalım bizimkilerde böle allaha şükür ediyoruz yinede evet bende aynen benimlkide sölüyo kulak kulak burun burun göz göz derken gözünü çıkarıcam nerdeyse elini tutup benim gözüme götürüyorum kulağıma filan burnuna dokunuyorum biiip diyorum ama banyo yaparken lifi alıp kendini yıkamayı biliyor eşşek

önce geçmiş olsun canım ilaç al hemen çok ilerlemeden...önce 100 tl niye ödüycekmişsiniz onuda çok merak ettim..sosyal eğitimi öcelikli olmasımı gerekiyormuş bunu bizim öğretmende söyledi geçen gün biz artık sosyali akedemiği geçtikte 2 yıl olucak nerdeyse renkleri şekilleri hayvanları işte ıvır zıvır bilmesi çok önemli değil dedi zamanla öğreniyorlar sosyal olması iletişim kurması önemli dedi benimki herkese merhaba der güle güle hoşçakal vs..öğretmen k...nın bu davranışları yapıyor olması çok iyi dedi ben işte kalemi düzgün tutamıyor r harfini söyleyemiyor diye ağlaşırken bunlar zamanla yerine oturacak olan şeyler dedi iletişim karşılıklı alıp verme çok önemli...siz tam karar vermemişsiniz anladığım kadarıyla ama bu okul anlattığına göre iyi biryere benziyor bizim öğretmende dedi istanbuldaki sayılı merkezlerden biridir dedi hakkınızda hayırlısı olsun canım öğretmeninizlede konuşun belki çalışma planını değiştirir oda eksik olan yönlerine ağarlık verir

Son düzenleme:
kızlar onlar herşeyi biliyorlar merak etmeyin siz bi açılacaklar görüceksiniz işlerine gelmiyo bugün markette çıktık hava soğuk ya çok oğlum bana dediki anne ben evde kalsaydım keşke

saol canım yaa oğlanınkilerden otlandım ya söledide unuttum zaten bi gün bi yerde kendimi unutucam bişey eğitim katkı bişeysi dedi yarın sorarım eşime unuttum sezgin beyde öle dedi önce sosyal sonra akademik bizim önce sonra karıştı sanırım evde ben uğraşıyorum ama kulak burun ağaz saç göz filan öğretmene anlatıcam bakalım ne diyecek bizim merkezde sezgin beyin arkadaşı var dil konuşma öğretmeni bizim öğretmenin adını sordu bide söledim hem şu bez meselesinide söliyim artık alışalım el filan yıkıyolarda suyu seviyor zaten evde banyo yaparken lifi alıyor karnını göğsünü ovuşturup yıkamaya çalışıyor videosunu çekmiştim ama koydummu onuda hyatırlamıyorum sanırım ben biraz bunadım

merhabalar yazdıklarınız okudum ve inanırmısınız söylediklerinizin bire bir aynıları benim kızımda da var bütün özell,kler aynı. 25 aylık ben doktora götürdüm doktor kızıma ismiyle seslendi ve kızım baktı bir kaç kez kızım kapıyı açıp dışarı çıkmak istedi doktor çıkma kapat dediğinde kızım doktora baktı ve onu dinledi. doktor kızımın kısmen göz teması kurduğunu ve kısmen komutları yerine getirdiğini söyledi asosyal olması konusunda ise bir oyun grubuna yazdırmamızı tavsiye etti. ayrıca bir ay sonra tekrar gidicez. doktorumuz yüzde 70 otizm olmadığını ama net birşey söyleyemeiyeceğini belirtti. bu arada biz kızımızı tv karşısında büyüttük desek yeridir tv yi kapattık sürekli kızımızla oynadık gelişmeler var oyun grubuna ayak uydurmakta biraz zorlanıyor. anneye aşırı düşkün. bu konuda bir gelişme sağlarsanız benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum. iyi günler

nazdmecım canım cok gecmiş olsun kızlar neler yapıyosunuz bakıyım boş kalmıs topiğimiz bugun yiğidin saatını ögleden sonraya aldırmaya gıttım kres sabah olunca daha fazla süre ögrensın dıye ama ögleden sonra cok kalabalık oluyomus okula gıden agır engellıler oluyomus ve rup ders ıcın cok küçük olmuyomus bende dedım ozaman tamam birde bi makıne var sızdede vardır sesını alıyo resım eklıyolar coculara konusma ögretıyomus ögretmenı sarıl bana yiğit dıye sesını aldırdı yıgıt bastıkca sarılıyo bastıkca sarılıyo müdürü gene dedı zeka gerılıgı yok otizm kırıntıları var dıye hayırlısı bakalım kızlar biliyosunuz bende ılk otizm den şüphelenmıstın ısmıne hıc bakmazdı kreste ögrendı bakmayı hayırlısı ne dıyım sizlerde ne var neyok öpüyorum özledım sızııı

merhaba canım nazdenciğimle bugün konuştuk çocukları hastaymış ateşlenmişler ikiside ama bir sevindirici haber vereyim müzik grubundan aramışlar görüşmeye çağarmışlar :))bahsettiğin ses cihazından bizde yok hiç görmedim ben merak ettim oğlunda o sarıl dedikçe sarılıyo demek güzel...a tipik otizimliye benziyo senin oğlanda banada öyle geliyo anlatıkklarına bakılırsa...bizde yarın sinemaya gidicez anaokulu ile beraber sınıf annesi gidiyo normalde öğretmenle birlikte ama sınıf annemiz gelemem işim var demiş öğretmende siz gelirmisiniz dedi hem yardımcı olmak için çocukları çişe mişe götürmeye dedi zevkle dedim.. ocaktada spora başlıycaz ben dün gittim yerlerini çalışmalarını gördüm yaşları büyük çocuklar vardı 15.16 küsür aşık oldum onlara ben yaa biliyomusun insan bukadarmı tatlı olur nasıl öğrenmişer ne hareketler yapıyorlar ben evde denedim yapamadım topu bacak arasına koyup bütün salonu baştan sona yürüdüler daha tarif edemeceğim birsürü şey öğretmenleri düdük çalıcam koşmaya başlycaksınız dedi sonra düdüğü ağzına koydu öttürmedi ama eliyle koşun gibi işaret yaptı 22 çocuktan 3ü koştu diğerleri bekledi çünkü öğretmenleri düdüğü çalmadı düdük sesini duymadılar ya koşanlara ceza verdi toplarını elinden aldı bekleyin köşede dedi biri down sendromlu nasıl kızdı ceza aldı diye sonra diğer yardımcı öğretmen özür dilletirdi özür dilediler tekrar katıldılar hepsi birbirinden güzel başka bir dünyaya gittim sanki rüyama girdiler benim bize el sallıyorlar giderken öpücük veriyorlar bu bahsettiğim çocuklar ağır engelliydiler ama çok güzel failiyet yapıyorlar anneleri babaları izliyor onları alkışlıyor gurur duyuyorlardır eminim yaptıkları ile

cok sevındım mıüzik grubundan aramalarına süper olacak ogluş için sizde ocakta baslıycakmıssınız ne guzle canım faalıyet üstüne faalıyet masaallah size bizim buralarda yok öyle faalıyetler evet canım dedıgın gıbı bende bastan berı zaten ondan şüphelendım neyse canımya ınsaaallah 2012 hepimize güzel güzel haberlerle güzel gelişmelerle gelir canımmm öpüyom nazdemcım cok cok gecmıs olsun tekrar ogullarımıza

merhaba arkadaşlar ben bugün daha iyiyim oğluşlarımında çok şükür ateşleri düştü hatta bugün annene ziyareti yaptık sıkıldılar kaç gündür evde masumcum aklıma geldin ama sinemaya gidicez dedin diye aramadım zaten fazlada durmadık benim küçük yabaniyle yoksa arayacaktım aklıma geldin buluşalım diye neyse hava güzel olduğu bigün inş.
sınıf annesi sen ol bence sınıf annesi olmak biraz zor ama keyifli oluyor tek çocuk olunca rahatta oluyor ben 5 sene büyük oğlanda çok uğraşmıştım anlatmıştım zaten evet pazartesi 2.30 da randevulaştık müzik grubu için bakalım gelince anlatırım

teşekkür ederim canım daha iyiyiz bende hiç görmedim ve duymadım o cihazı adı neymişki ilk defa duydum evet canım sen hep şüpelendin ama derdini anlatamadın millete

bende dün okula gidemedik telde konuştum öğretmenle anlattım sezgin beyle görüşmemizi ve akademik gelişmiş sosyal gelişememiş dediğini söledim biraz tuhaf oldu onu yargıladığımı sandı sanırım işte neden gittiğimizi anlattım merkezden memnun olmadığımızı hatta müdüre sinir olduğumu filan biliyor zaten ayrılmak amacıyla görüşmeye gittiğimizi oğlumun sezgin beye meraba ve nabere iyi dediğini filan anlattım oda sordu yoksa sezgin bey ben bunları oğlana yaptırabilirimmi dedi diye bende hayır dedim öle bişey demedi bana sölediği öğretmenimizin sözel talimat almıyor onun için bunları şimdilik yapmıyor ama yapmayacak anlamındada değil çünkü baya yol katettik tabi telde anca bu kadar konuşabildik yarında ders vardı ama öğretmenimiz yok artık cumartesiye kaldık hee birde 100 tl mevzusunu sordum eşime o bende iyi hafıza konusunda grup dersi için istemiş aylık bi sürü şey dedi ama gerisi aklımızda kalmamış

canım kesın karar verdınızmı o merkeze gıdecekmısınız senınkı yargılamak degıl canım ama dogrudur o yanlıs anlamıs olabılır ben bıle ögretmenı tanısmak ıcın yanıma cagırttım malum onlar dedıler cagıralım dedıler ama kadın tuhaf oldu farkettım yanı biz anneyız canım aklımıza takılanları sormazsak rahat uyuyamayız dimi ama hakkınızda hayılısı olsun canım bu makıne kucucuk bişiy kare basıp bana sarıl dıyo sesini aldırıyo makıneyede annesıyle sarılan foto yukluyolarmıs hem eylemı söyletıyolar hem gösterıyolar adam yurtdısından getırttık dedı canım ama güzel bişey yiğit baya sevdı ılerde onla ögretecekelrmıs

Son düzenleme:

yargılamak değil canım bu senin çocuğun için en güzelini en iyisini istemek hakkın değilmi sonuçta oyun oynamıyoruz değilmi çocuğun geleceği ve şimdiki aldığı eğitim çok önemli öğretmen iyi tamam ama okulun kalitesi ve sizi bilgilendirmeside çok önemli oğlunun hakkında hayırlısı neyse o olsun öğretmenle yine konuşursunuz bakalım bir sonuca varırsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…