Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

işte sorunumuzda bu sadece öğretmenimiz cici merkez berbat yüz kere dedim 1yıl geçti hani bi toplantı bi seminer bi konuşmacı bizi aydınlatacak birileri nerdeee duvara sölüyorum bitek öğretmenimize üzülüyorum bakalım yarın ola hayrola sor çekinme niye sormayacaksın ben bıktırdım valla ama çocuğumun hakkını savunmamı kimse engelleyemez

eeee bu gece masumcum yok nerdesin canım aranıyorsun valla açtımmı bakıyorum burdamısınız diye birinizi görmesem aklım kalıyor

kızlar iyi geceler benim oğlan uyumadı gündüz çok uyuduk onunla okuldan gelince ıslandık üşüdük çorbalarımızı içip yattık şimdi uyumuyo nazdem gündüz rüyamda gördüm seni :)) allah hayır etsin yaa oğlanları kaybetmişiz bir telaş arıyoruz onları ama deniz kenarındayız vapurlar falan var bide eşinde var senin resimlerden gördüğüm kadarıyla bize bir kızıyo kızıyo çocukları kaybettik diye çok telaşlı bir rüyaydı ama çocukları bulamadık hayır olsun inşallah

neyse ben çıkıyım yarın görüşürüz biraz işim var aslında açık bırakayım bitince yatmadan bakarım kimse varmı diye ay buda yüksek sesle düşünme gibi oldu

güle güle kullansın kullandıkça sizi hatırlasın..hayırlı olur inşallah bence hiç düşünme canım öğretmenimiz iyi diyorsun öğretmeninizinde orda pek kalıcı olacağını sanmıyorum

zihinsel engelliler mezunu olması gerekiyor aslında ama birçoğu okul öncesi mezunu oluyo ve bu iş için gerçekten epey bir eğitimden geçiyorlar sertifika alsalar bile mutlaka usta öğreticilerin yanında öğreniyorlar her okul yapıyormu bilmiyorum bizim okulumuzda yetiştiriyorlar...sen çekinmeden sor hakkın aslında onlar sormadan sana ilk günde anlatması gerekiyor ne mezunu hangi bölüm okudu anlatır belki

geldim ayol nereye gidiyorsun nazdem cigara mı iççenayy bir ara sigara içen smiley vardı çok güzeldi gitmiş

hayır olsun masumcum tersıne yoralım bu rüyayı siz ogulları hıc kaybetmeyeceksınız :)

amin canım ben çok rüya görüyorum bu günlerde evlenmeden önce çalıştığım şirkette bi kız vardı bütün gün gördüğü rüyaları anlatırdı evlenmeye çok meraklıydı gelinlik gördüm çeyiz kamyonu gördüm falan diiye dalga geçerdik onunla şimdi bende onun gibi oldum ne kadar çok rüya görüyorum

iyi geceler canım okadar yazdım bi kopukluk oldu bakalım yeniden yazıcam püüüff bugün bende çok yoruldum ama koşmaktan üşümedim sadece rüzgarla savaştım şemsiyeyi bırakmak zorunda kaldım sırılsıklam oldum kadıköy ümraniye derken hayır olsun inş.ve allah öle bit gün yaşatmasın hiçkimseye yarın bakarım ben kitaplarıma ama bildiğim kadar deniz sakin ve berraksa iyidir bu arada demin ne yazdım unuttum hee banyo yaptım ayıpmıdır sölemesi bilmem ama bebişlere süt içirdim benimk,ide baya direndi uyumamak için ama yenik düştü sonunda perşembe günü sınıfta 2 öğretmen daha vardı benim akıllım ılgazı sölemiş normalde sınıfta başka biri varken yap denileni yapmaz öğretmenin çok hoşuna gitmiş hiçte öle kelimeleri fazla yutmuyor dedi gittiğimizde öğretmeni görünce beni satıyor hemen ve öğrenmiş öğretmenin elini tuttu hadi gidelim dedi ben geçen kaka yapmış pis a...... dedim oda dedi kardeşine dedim pis e.... pis abi hepsini dedi iyi geceleride düzeltti iyeeee diyordu iyi geelleee diyor

aslında aklımdanda geçmedi değil onudamı transfer ettirsek diye

geldim ayol nereye gidiyorsun nazdem cigara mı iççenayy bir ara sigara içen smiley vardı çok güzeldi gitmiş
valla cigara dedin dedem geldi aklıma bulgar göçmeni anne tarafım o öle sölerdi dedem cigara hem bıcı bıcı yaptım hemde içtim geldiiim ama yatıcam erken kalkan yol alır misali

deniz berraktı evet canım bencede iyi...ben oğlanı okula almaya giderken şemsiyem kırıldı bende attım sokağan ortasına fırtına yağmur uçucam sandım gelirken taksi zor buldum senin bize geldiğin gün gibi oldu perişan olduk resmen..benimkide uyudu horluyo bide haylaz....çok sevindim anlattıklarına canım ya gerçekten maşşallah çok akkılı ılgaz anadolu uzun hemde nasıl ezberlemiş öyle hele başka öğretmenlerin yanındada söylemiş utanmamış mükemmel öğretmeni görünce benimkide satıyı beni sanki anası ben değilim bazen kıskanıyorum

bakalım yarın ne yapacak erkek öğretmenle ilk öğretmenide erkekti göz temasımızı sağlayan oktay hocamız onuda seviyordu ziyarete gelmiş ama benimki doğal olarak tanımamış pas vermemişl evet öğretmende çok sevinmiş şaşırmış nasıl heyecanla anlattı bana hahaha bazen benimkilerde horluyor benimkine pepe öğretmen lazım o ne dese sölüyor bide sanki taklidini yapıyor bazen onun ve bebenin gibi ses tonunu değiştiriyor ben kaçıyorum yarın yoğun olacak 1de görüşme var 1saat sürer sanırım eşimi bırakıcam 3gibi eve gelmeyi planlıyorum bebişleri uyutup carrefoura gidicem malum ihtiyaçları bitti benim keçiyle beslenen oğlumun yarın görüşürüz iyi geceler

olumlu geçer inşallah görüşmeniz senin oğlun gibi tatlı akıllı çocuğu havada kaparlar zaten..öğretmenler anne baba kadar seviniyorlar değilmi ben hayran oluyorum onlara bizim öğretmenlerinde çocukları yok evlat gibi seviyorlar onları şaşırıyorum..keçiyle beslenen oğlun hiç keçi gibi değil ama çok tatlı çok

3,5 senedir nefes almadan, dinlenmeden koşturuyorum. Araştırıyorum, soruyorum, soruşturuyorum, gidiyorum, geliyorum, deniyorum, öğreniyorum, öğretiyorum, onunla nefes alıp onunla yeniden doğuyorum...

Hayatım, yeniden şekillendi 3,5 sene önce. İlk kucağıma aldığımda hayatıma format atmıştı zaten. 6 sene önce... onun melek yüzünü ilk gördüğümde, hayatın artık asla aynı olmayacağını anlamıştım. 3,5 sene önce o doktorun odasında bildiğim, inandığım, güvendiğim ne varsa yıkılıp yerine yenileri yazıldığında ise ikinci kere yeniden format attı hayatıma, amaçlarıma, ideallerime, düşüncelerime...

Hayat asla bir daha aynı olmadı, olmayacak...

Kabul et" sözünü çok duydum. Bana direk söylenmese de, çevremde konuşulduğuna çok şahit oldum. Dünyanın diğer ucunda bir doktor ismi duyup da ulaşmaya çalıştığımda, hiperbarik tübünün içinde 1 saat geçireceğimizi söylediğimde, "hayır o şekeri yiyemez, vermeyin" dediğimde, yüzüme uzaylı gibi bakan, onlara doktor ismi önerdiğimde "biz artık kabullendik, hayatımıza böyle devam ediyoruz" diye karşı çeviren anneleri gördüğümde dahi vaz geçmedim, vaz geçmeyeceğim.

Son nefesime kadar, kanımın son damlasına kadar savaşacağım otizmle. Hayır, hiç kabul etmedim, etmeyeceğim! Asla! Çare uzayda olsa, gidip getireceğim...

Tek bir ışık damlası için...

Şimdi... Okulda tüm öğretmenlerden öylesine güzel sözler duymuşken, her geçen gün "normal" hayata bir adım daha yaklaşırken, tüm semptomlar yavaş yavaş hayatımızdan çıkıp yok oluyorken... inanıyorum, güveniyorum ve biliyorum...

Tünelin sonundaki ışık bizim olacak! Er ya da geç...

(alıntıdır)alıntı bile olsa ben yazmışım gibi hisettim bana bize okadar yakınki hissetikleri bende ne kadar kabul ettim desemde ve kabullenmek gerekiyor desemde bende kabul etmeyeceğim

eveeet canlarım biz gittik bugün harika geçti sezgin bey hemen odaya aldı bizide beraber oğlana merhaba a.... dedi oda karşılık verdi hemen meraba dedi naber dedi benimkide iyiii dedi şaşırdık ben arada böyle şoklara alıştımda babasını görmeniz lazımdı ağzı bi karış açık kaldı o gülümseyişini hiç unutmıycam benimki hemen arabalara saldırdı sezgin beyde aldı elinden dediğini yapmasını istedi arabaları almak için nasılda hemen yaptı dediklerini hatırlıyor zaten geçen yaz gittiğimizi detaylarına kadar nasıl bir hafızaysa :) maaşallah onada şuan bir öğretmen varmış uygun pazartesi ve çarşamba 1 de uygunmuş dersleri çarşamba bireyselden sonra grup alır haftada 2kere gelirisiniz uzak olduğunuz için dedi aman allahım zaten bugün ömrüm yollarda geçti ayda 100tl bişey ödememiz gerekiyormuş ama unuttum ne olduğunu kafa kalmadıki birde yunus terapisinden fazla bişey beklemeyin eğlence olarak görün dedi bizim eğitimimiz tamamen akademik olmuş sosyal eğitim öncelikli olmalıymış mesela saçını göster deyince gösterirmi dedi uğraşıyorum isimlerini sölüyor ama göstermiyor dedim bay bay yap dedi kesinlikle yapmaz dedim şimdiye yapması lazımdı dedi salı günü kendi öğretmenimizlede konuşucam sezgin beyle görüştüğümü ve bunları anlatıcam bakalım o ne diyecek veee çok fena üşüttüm yarın kendime gelebileceğimi sanmıyorum dünün acısı ve bu günün yorgunluğu yarın çıkacak boğazlarım yanıyor göz çevrem acıyor ağrıyor

çoook güzel aynen canım yaaa hislerimize yaşadıklarımıza duygularımıza tercüman olmuş yazmış elleri dert görmesin allahım bütün çocuklarımızı iyi etsin amin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…