Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

iyi olmanıza çok sevindim canım hava bugün gerçekten çok güzeldi sinema olmasaydı gelirdim nazdencim bugün çok yoruldum eve gelir gelmez uyuduk 20 tane çocuk ne çişleri biter ne su içmeleri yinede zevkliydi evet nazdencim öğretmen ısrarla sınıf annesi siz olun dedi diğer velinin çocuğu rahatsız sık sık devamsızlık yapıyorlar bende kabul ettim şimdiki görevimde cuma günü yeni yıl partisi hazırlamak velilerden para topluycam yarın pasta kuru pasta falan alıcaz çocuklara eğlence olsun işte bu sayede bende sınıfa sık sık girer oğlumu kontrol ederim...yanlız oğlum beni öğretmenin yanıda hiç tınlamıyo bugün elimi tutmadı yüzüme bile bakmıyo öğretmenin elinden tuttu hep dibinden ayrılmıyo

canım en azından yalancı değil ben aradım dün derse girecek diye fazla konuşamadık telde iletişim yüzyüze gibi olmuyor tabi bişey demedi sadece hani saçını filan göster deyince gösteriyomu diye sordu sezgin bey bunları söledim oda kendisinin yaptırabileceğinimi söledi dedi bende hayır dedim şu hayatta en nefret ettiğim şey yalan dün aradığımda perşembe olamayacağını acilen evini taşıması gerektiğini anlattı bana bugünde ders iptalini bildirmek için sekreter aradı nasılsınız filan şu videoları biliyorsun orda kurucu gözüken kız nasılsınız filan dedi o günden sonra hani ben müdüre dedimya kimsenin tiripini çekemem yapıyolar işte o günden beri çok kibarlaştılar hal hatır sormalar filan nasılsınız dedi hastayız filan dedim benimde size kötü bir haberim var dedi aslında anladım onun için aradığını ama renk vermedim dinliyorum dedim öğretmeniniz biraz hastada yarınki ders iptal oldu dedi bende şöle dedim dün biz kendisiyle konuştuk bi mevzu için aramıştım sonrada bana ders olmayacağını söledi dedim işte yalan hiç geç kalmıyor ve yerini buluyor bozuntuya vermedim ama o kesin anladı

çok sevindim hayırlı olsun çok zevkli olduğu kadar çok yorucu bazende sinir bozucu olabiliyor dikkatli ol hele para mevzularında yok çok toplandı yok arttımı arttıysa ne yaptın şu kaça mal oldu filan gibi okul aile birliğinede gir herşeyden haberin olur toplantılara katılabilirim dersen iyi olmazmı çok i,yi oluyor gerçi arada densizle çıkıyor ama takmaya bile değmez ben çanakkaleye bile gitmiştim geziye benimkide öyle yapıyor öğretmeni gördümü beni itiyo hatta git diye kapıya doğru

hayır canım öyle değil biz güzel güzel konuştuk öğretmenle oğlan hastaymış geçmişolsun dedi gelemediniz bende perşembe yokum ev bakmak için izin aldım dedi dün konuştuk sekreterde bugün aradı bizim konuşmamızdan haberi yok ben dinledim önce sekreteri sonrada ders olmadığını biliyorum dedim haberim var bozuldu tabi kendi bana yalan söledi çünkü

okul aile birliği yok sanırım okulda sadece anaokulu bizim okul belki vardır ama sorarım öğretmene 2 milyon topluycam zaten kişi başı 40 miyon falan tutucak pasta kurabiye ancak yeticek artarsa öğretmene veririm

bide kurucu olucak allahım ya gelde bu insanlaraa güven işte ayrılırsan bunuda söylersin müdüre içinde kalmasın

merhaba kızlar
ne zamandır gıremıyorum 6 aylık hamıleyım bılıyosunuz
3 hafta kadar once kanama oldu rapor aldım ıstırahat etmem lazımmıs
tabı benım oglan ne kadar musade edrse
kızlar sızın oglanlar ne zaman konusmaya basladılar
benımkınde hala tık yok 2 yasını 2 ay kadar gectı
onceden dustu gıttı dıyodu artık onları da demıyo
3 haftadır hasta krese gonderemıyorum
benım bu durumdan dolayı daha ozel egıtıme de baslayamadık
zaten ram dakı kadın bı sey yok rapor vermıyım dedı zorla aldım resmen
10 15 dk gormeyle ne kadar anlasılıyosa artık

masumcum bu müzik grubuyla ilgili şöle bişey yazıyor sayfada

Projenin İşleyişi: Proje kartopu modelini benimsemektedir. Aylık çalışmalarda öne çıkan katılımcılar bir sonraki ay yeni gelen grupla beraber çalışmalara devam ederler. Çalışmalar temel müzik, hareket ve dans eğitimini kapsamaktadır.
Projenin Hedefi: 240 engellinin projeden faydalanmasını sağlamak. Proje sonunda edinilmiş becerileri sahne sunumu olarak sergilemek.

nazdencim okudum bende yine başvuru yaptım hatta ama arayan olmadı hala şans...sanırım başarılı bulduklarınla çalışmaya devam edicekler sonundada gösteri yapıcaklar çok güzel bir proje ücretsiz olması bu işe gönüllü olmalarıda çok güzel bence

nazdemcım hayırlı ugurlu olsun süper bişiy buuu ne güzel senın kucuk piyanıst bakalım daha ne marıfetler gösterecek masumcum ınsaallah sızıde ararlar bızım buaralarda yok ama sizin adınıza cok sevındım aktıvıteler hep böyle bol olsun ınsaallah ne zaman baslıyorsunuz Nazdemcım canım

gittiğimde sorucam canım evet bi sonraki ay gelecek olan grupla devam edilecekmiş başarıya göre

saol canım bakalım orada ne yapacak aynı başarıyı gösterebilecekmi tamamen gönüllü işi hiçbiyerden veya vakıftan yardım almadan kendileri yapıyolar 1yıl sürecekmiş her ay 20 kişi ve bi önceki ay başarılı olduysa olan kişi bir sonraki grupla devam edecek yıl sonunda gösteri filan düzenlenip öğrenilenler sunulacakmış pazartesi 2.30 da görüşmeye gidicez o saate randevulaştık

Almanya'da vizyona girecek olan ''Sakin çeket'' adlı filminden Otizme ilginç bir bakış açısı;

'' Modern insanlar kendi idaresini başkaları tarafından zor enpose ettirirler, bu durumda otizmli bireyler son derece modern insanlardır''

w ww.bernerzeitung.ch

Af et meleğim

Sabah kaçta uyanmak istersin sormadım...
-ben belirledim !

Okula gitmek istermisin sormadım...
- yazdırabilmek için aylarca okul okul dolandım ve hatta neredeyse yalvardım !

Neler yapabiliyorsun görmedim bazen...
- neler yapabilmelisin diye araştırdım,uyguladım..

şu terapi,bu terapi
şu ilaç, bu doktor...

BEN KARAR VERDİM !

köşende yanlız kalmak istediğinde izin vermedim buna
-sosyal olmanı istedim hep

kendini nasıl ifade ediyorsun değil.
- şöyle ifade etmelisin !

Kardeş istermisin bitanem..?
Sormadım ki..

NİÇİN ?

---BEN İSTEDİĞİM İÇİN---
BEN BEN BEN(CİL) ANNENİM BEN !

İstediğini yaptığında değil

istediğimi yapığında mutlu oldum çünkü ben
af et meleğim..

alıntı...

çok duygulu bunu malum sitede okuğumda ağladım bizlere ne kadar uyuyor değilmi çocuklarımız hep gözetim altında evet ama onları normal hayata çekme çabasındayız hep onların iyiliği için bencillik değil bence

bugün okulda yeni yıl kutlaması vardı resimleri ekledim gördünüz ya nazdencim oğlumun elini tuttuğu çocuk kız değil erkek saçları uzun öyle o yüzden yorumu sildim :))

sabah okula geç gittik biraz yürüyelim dedim oğluma giderken tost istedim parayı eline verdim ağbiden tost iste dedim bekliyorum arkasında bakalım ne diycek

k...n.ağbicim tost verirmisin
tostçu.veririm tabi sen ne tatlı çocuksun öyle
k..n..hıhıhı vericekmiş anne
tostçu.sen kaç yaşındasın bakalım
k..n.5 eliyle gösteriyo 5 adım k...n okulum var benim okula gidiyom öğretmen chtos vercek okulda
tostçu.al bakalım tostunu
k...n..çok teşekkür ederim abicim tost için hoçkalal,görüşürüz

tostçu kahkahalar boğuldu en sonunda bu ne şirinlik tir böyle dedi abla bu çocuk okur büyüyünce çok açık maşallah çenesi hiç durmuyo ne çok konuşuyo öyle..bende güldüm sadece içimden ah ah dedim biz onu konuşturmak için neler çektik sen bir bilsen içimden tabi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…