Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
hiç takma canım benim burnumun dibinde altlı üstlüyüz hiç umursamıyorum bile artık yıllarımı aldı benden küçüktümde tam bi dominanttı yaptığımı beğenmezdi çocuğum olmuyo diye neler yapmadı bundan çocuk filan olmaz bile dedi hepsini çektim sinir hastası yaptılar beni ama yooo artık kimseye bişey dedittirmiyorum eşimde anladı birazda geç anladı ama şimdi diyor sen ne kadar sabırlıymışsın ne kadar çektirmişler sana diye artık ben sinir ediyorum kusura bakmasın kimse benide doğuran ana bende robot değilim zaten oda kaldı tek başına hiç umrumda değil ben kendi işime yetişemiyorum bide onla uğraşamam tutun bi kadın dedim yapsın hiç çıkmıyorum bile bazen sokakta görüyo çocukları arabaya indirip bindirirken filan getirde azcık seveyim diyor 2çocuğu alıp yukarı çıkmıyorum engel olmuyorum gel aşağı istediğin kadar sev diyorum gerçi hiiiç haketmiyorda benden çocuk olmazdıya al 3tane ne faydan var bana bi yere gideceğim zaman bile bırakamıyorum saolsun arkadaşlarım onun için hiç takma sinir hastası olma cevap vermeye bile değmezler böleleri belki bu yazdıklarıoma cici gelinler çok kızacak ama benimde cici kaynanam olaydı bende cici gelin olaydım ne derlerse desinler arada benimkide hala utanmadan laf sokmaya çalışır alır ağzının payını ben vermesemde bazen oğlundan alıp susar buda ona yeter hiç sıkma canını sen eden mutlaka bulacak birgün allahtan bulsun inş.hiç dua etmiyorum ona amaaaan uzuttım yine
oğlun için hayırlısı olsun canım erken başladın bikaç aya alırsın emeklerinin karşılığını umutsuzluğa güşme sakın şu tayin işin ne oldu oda olursa dahada rahatlarsın ne güzel annen yanında olur hepimize kolay gelsin

ilk derste ağlaması normal üzülme sakın..kaynanan bidaha derse vereyim sana öğret bakalım de

kaynanmla bende sorun yaşadım evliliğimin ilk yılında ama benle baş edemedi ne derse bana eşim izin veriyor biz anlaşıyoruz karışmayın dedim eşimde bize karışma karıma karışma dedi kayınvalidem bana azda olsa çektirdi neyse onu içimde affetmeye çalıştım çalışıyorum şimdi iyiyiz çok samimi değiliz saygı çerçevesinde görüşüyoruz işte ben eşimin kardeşinin karısına sinir oluyorum elti sıfatına bile layık görmüyorum onu artık yüzünü görmeye tahamülüm yok daha geleli 1 sene oldu dünkü sümüklü çocuk daha ben onunla konuşmuyorum oda sözde eşimi çok seviyormuş ben onunla eşimin arasını bozmuşum kayınpedere demiş ben ağbimi çok seviyorum ama a.....l abla aramızı açtı bu benim kulağama geldi çok önceden zaten kaç aydır suratını görmedim yılbaşı akşamı kayınvaldeme uğradık bu geldi herkesi öptü beni öpmedi eşime bir sarılışı var göreceksiniz kayınvalidemde a......l üde öp dedi tık yok kaçkere öp öp dedi duymazmış gibi yaptı bu kalktı geldi öptü bende salak gibi kalktım onu öptüm ayy ama nasıl sinirlerim bozuldu varya sanki ben ne yapmışım sana düşmanınmıyım senin mutfakta kaynanama dedim sana çok kızdım niye ısrar ettin öpsün diye öpmesin dedim ee küslük olmasın ayıptır öpmeseydi yolardım onu dedi kaynanamda iki yüzlü çok arkasından konuşuyo onun benimde konuşuyordur mutlaka..bu bahsettiğim insan 4 aylık hamile iken kaçtı kızlar ben küçümsemiyorum 6 ay yedirdim içirdim onu helal hoş olsun kaynanmlar doğumuna bile gitmedi kendi anası gitmedi eşimle ben ilgilendik hep nasıl kaynanmlarla barıştı hanfendi havalara girdi çocuğunu elletirmiyo oğluma falan bende elimi çektim kavga gürültü yok neyse amma dedikodu yaptım çok sinir oldum o akşam,oğlum yanıma geliyo anneciğim diyo öpüyo beni kafasını başka tarafa çekiyo çocuğumun konuşmasını bile kıskandı konuşmasa sevinrdi kaynımla habire soruyorlamış k...n konuşuyomu kaynanam hemde nasıl babaneciğim dedeciğim diyo demiş hadi yaa falan diyolarmış kendi oğlu 4 aylıkken bıdıl bıdıl dedi diye benimki senden önce konuşacak demişti bana

ya varya sinir oluyorum bu tip insanlara neyle neyi kimi yarıştırıyorsun be hey kadın bugünün yarınıda var bunu kimse düşünmüyor düşmaz kalkmaz bir allah neyin kavgasındasınız neyin peşindesiniz neyi paylaşamıyorsunuz amaaan sende bi tane varmış iyi bende çoook vardı 6 eltiydik kala kala 3 kaldık ama birisiyle görüşüyorum oda sık sık git gel yapmayız hiç olmazsa konuşmasını oturup kalkmasını biliyor hanfendi başta pek samimi değildik ama şimdi iyiyiz hatta kardeşlerden daha sık görüşüyoruz eşim kardeşiyle sadece iş alışverişi için daha çok görüşüyor oooohh valla ne güzel çekiştirdik

ay bunları yazarken bir şarkı geldi aklıma
senin derdin derttmidir benim derdim yanındaaa kimselerde gördünmü böyle dert hayatında otur biraz karşıma dinle bak dertlerimi tırımtırıııımtırııımmmm
kafayı yedim en sonunda annem bile yanımda olmadıktan sonra kim olsun yanımda

ay bende sinir oluyorum böyle şeyleri konuşmaya aman size anlatayımda çıksın içimden dedim allah başka dert vermesin değilmi be canım beni hiç ilgilendirmiyor kendisi ben çocuğumun peşine düşmüşüm zaten ama kafama taktım çok o 2 gün sonra midem ağardı bi sümüklü yüzünden

tesekkurler kızlar ınsaallah alısacak ah nazdemcım ah masumcum haytta hep böyle uyuz insanlar cıkacak karsımıza destek olmayıp köstek olan eltinle pek görusmuyomusun zaten cekemıyo gıbı havalara gırmıs o sizi ben yenı evlıyken böyle görümcelerımın agızlarına bakıyodum ha devır degısıyo artık hanı dıyolar ya dost kazan dost annende dogurur bı düşman valla ıyıce akrabalık kalmadı bende 2 tane görumce var baska bişeyım yok Allaha şükür bızde öyle bayramdan bayrama kayganayla zaten hıc aramam telde muhabbetı olayına gıremıyom ılla hemen laf sokuyo cunku kızlar cok bilmiş ya tamam olunurda bu kadar mı olunur lohusalık depresyonuna bıle sopktu benı yok ayaktan öpme yurumez yok salatalık suyu ver tuzla daha 7 gunlukken ayaklaradan bır tutu cocugu tepe asagı saalladı boyu uzarmıs valla 4 gun agladım daha yenı dogum yapmısım cocugumu bana vermedı sonrada dıyo aglıcek ne ver anne oldun sevın ayyy nefret geldı bana yıne nazdemcımaynı tıp ozaman bu kayganalar banada mılletın ıcınde cocugumuz olsa sevcez ama olmuyo dedı her ay sorardı ad..t oldunmu oldunmu sımdıde bakmıyolar bıde kuru kuru laflar ayyy canım dogru onlar cıcı oldukta bızmı cıcı olmadık dımı haklısın valla yapcak bısey yok herseye he deyıncede kullanmaya baslıyolar ınsanı nesse kızlar genede tabı takmamak lazım taksakta takmıyo gbi görünmek lazım kımseyı sevındırmeyem

bakın bi ortak tarafımız daha çıktı kaynanatörler
t

evet yaa burçlarımızda aynı kaynanalarda çocuklarda :))

canım benim duyarsız kalıcak en son kişiler bizizdir bence ama buranın yeri olmadığını düşünüyorum ben kanımca okulumuzda bağış kutusu var elimden geldğince yardım yapıyorum burda söylenmez ama açıklama gereği duydum nedense

selam kızlar napıyosunuz sesiniz çıkmıyor ben acayip yorulmuşum oğluşun dersi vardı 2de geldik 3te yatırdım hava güzel geldi mutfağı kaldırdım her taraf çamaşır suyu kokuyor tabi mutfak güzel ellerim berbat oldu eldiven kullanamayorumda ay çok yorulmuşum hava güzel olunca insan dayanamıyor
masumcum sizin öğretmenin branşı ne daha önce sordummu bilmiyorum ama unutmuşta olabilirim bizimki zihinsel engelliler öğretmeni kızıldenizinki ne acabaa

selam canım bende şimdi silme süpürme toz alma işlerine girişçem biraz yap yap aynı vallahi en nankör meslek ev hanımlığı :)) çamaşır suyu bende çok kullanıyorum bide aspirix alıyorum şimdi kırmızı şişede olan varya mutfak dolapları için bire bir aklına gelecek heryeri silebilirsin onunla..özel eğitim öğretmenlerimizin birisi okul öncesi öğretmenliği mezunu diğeri zihinsel engelliler mezunu ikiside marmara ünüversitesi mezunu ama okul öncesi öğretmenimiz diğerinden daha iyi diyebilirim çok geliştirmiş kendini 3 yıl amerikada otizimli çocuklarla çalışmış..çok şey kattı bize onun yeri çok ayrı bende ablam gibi sanki

selam kızlar ben nöbetcıydım ya yenı geldım daha valla Nazdemcım sıze demiştimya ben merak edıyom bransını dıye sonra ben mudurun yanına gıttım bı yerden laf actım ögretmenı hep aynımı kalacak dedım oda teknık olarak degısecek dedı dil konusma derslerıne uzmanlar gırecek dedı ama bızım bu ay kı butun derslere tek ögretmen gırıyodu sonra ben gıttım orda sekretere sordum mudur bey böyle dedı ama bu ay bıze tek ögretmen bakacak oda baktı tamam abla dedı ben o uzmana yazmısım hep dedı uzmanmı dedım evet dıl konusmamı dedım evet dedı ama bılmıyorumkı konusma terapıstı degıldır kesın ama heralde universite cıkıslı bu konuyu bı daha arastırcem :) kızlar masallah yiğit bugunde gıttı egıtıme cok güzel durmus dılını cıkarmıyomus sıpa topıtopla falan denıyccem evde cıkarıyodu ınat yapıyo heralde kızlar ılk dersler dırek konusma hazırlıklarıylamı baslıyo bu komutlar falan acaba ne zaman baslıyacakkı nesse bakam ogluslar ıyı dımı öpüyom hepsını

merhaba kızlar
benım oglan da gecen hafta basladı
gıttım bende derslere beraber durduk odada
ıkı derste de aynı seylerı yaotırdı
bazı sekıller var onları renklerıne gore sıralandırdı bı d kule yaptırdı baska bı sey yok
konusmayla ılgılı bısey yok
cocuk gelısımı mezunuymus bızm ogretmen
ıns bı faydası olur ama ne bılıyım pek ıcıme sınmedı
burdakı merkezler sızınkıler kadar ıyı degıl sanırım
bı de kadın cok acele edıoysun bıraz daha bekle konusur deyıp durdu
herkes aynı seyı soyluyo delırıcem artık
subat tatılınde bende barıs beye gotureyıım dıyorum
cerrahpasadan nasıl randevu alıcam kızlar
telefonla alabılırım dımı

merhaba arkadaşlar bugün çok canım sıkıldı bu müdür sanki benle kafa buluyor yaa bugün grup dersimiz vardı gittik çocuklar sınıfa girdi benimki önce çıkmak istemedi başka öğretmen olduğu için ama sorun sınıfa girene kadar ben çıkarınca beni unuttu önce dolaştı baktı herkez oturuyor oda gitti hemen oturdu ama çocuklar çok büyüktü benimkinden bu adama kaç kere söyledim kendinden büyük çocuk olmaz yaşıtları olması lazım diye sonra grup öğretmeniyle konuştuk hiç kalkmamış oturduğu yerden ama o çocukların öğrenecekleriyle benimki uyuşmuyorki benimki daha küçük birde 3yaşında oyun ister dedi öğretmen 3yaşa kadar öğrenme sonrası oyun benimki oyun istiyor eee öbür çocuklara başka şeyler göstermesi lazım salı gününü iple çekiyorum müdür yandı hadi bakalım ne cvp verecek bana varya bütün günümü mahvetti zaten sıkılıyorum çocuklarla hep yanlızım evde bugün buluşacaktık arkadaşlarla malum buluşmalardan biri ben dedim ders 3te bitiyor 3te çıktım gittim tabi bişeye yaramadı 1saat durdum geldim böyle yapacağını bilseydim hiç götürmezdim çocuğu bütün günümüz mafoldu varya sinirden patlıycam

hayırlısı olsun konuşma hemen olmazki öğretmen bilir ne yapacağını daha tanımıyor bile çocuğunuzu hele bi tanısınlar birbirlerini huylarını öğrensin aceleye gelmez bir gösterdiğini tabiki 2kerede gösterecek 10kerede gösterecek hep tekrar olacak bizimkiler normal çocuk değil gittikleri yerde normal okul değil ne bekliyordunuzki bu şekilde olacak 118 den sorun numarayı randevu için ertesi güne veriyolar hemen

sizin müdürün suyu ısındı iyce canım haklısın her söyledğinle bazen okadar saçma şeyler oluyorki bende off bunun için günümü öldürdüm diyorum bizim öğretmenimizin biriside uzunlara kısalara büyüklere küçüklere takmış çocuk onları bileli 1 sene oldu nerdeyse amacı ne tekrar mı yapıyor diyorum ama ısrarla çocuğa büyük top küçük top gösteriyo oğlum ilgilenmiyo bile gözü puzzle kaçıyo onlarla oynamak istiyo

hemde ne ısındı sorma salıyı çok zor bekliyorum allahın krosu kim müdür yapmışsa sinir bütün günümü mahvetti onamı yanayım çocuğun vaktini boşa harcadı onamı yanayım ne yapmaya çalışıyolar yaaa

çok zor insanlarla uğraşmak bizde bugün ıkeaya gittik 8 yaşlarında bi çocuk oyun oynarken oğlumu öyle bir ittiki çenesi yere sertçe vurdu ama allahtan bişey olmadı kalktı yine oynamaya devam etti yavrum hiç bişey demedi ama çok kızdım çocuğada avazım çıktığı kadar bağardım anası babası yerinden kalkma zahmetinde bile bulunmadı benim çocğum yapsa yaka paça alırdım kızardım ne yapıyorsun diye

geçmiş olsun neyse allah korumuş evet bende aynen senin dediğn gibi yapardım kızardım çocuğuma ama çok rahat insanlar var bizde bugün kaynıma gittik benim zorumlada olsa benimkiler coştu onunda 3yaşında oğlu var büyük herzamanki gibi çocuğa pek ilgi göstermedi ama benim bücür top oynadı kikir kikir gülmesiyle evi inletti dedim işte çocuklara pek ilgi göstermiyor kendinden büyüklere daha çok ilgi gösteriyor kaynımda dedi benimkide büyüklerle oynamayı seviyor ne alaka bence siz abartıyorsunuz dedi küçük çekmecveleri çekiyor büyük izin vermiyor karıştırmasına kapatıyor elini itiyor onların oturduğu sitedede var iki kardeş kız düzelmiş çok hafifmiş ama oğlanın durumu ağarmış geçen diyor babasıyla karşılaşmışlar asansörde adam anlatmıl ve çok ağlamış allahımya ne zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…