Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
selam bugün müzik terapi vardı kamera almış eşim dün süpriz yaptı bugün çektim çok iyi geçti ama hakan beysordu siz engelsiz yaşam projesi içinmi müracaat etmiştiniz diye evet dedim aslında o proje için 6 yaş üstünü alıyorlarmış bana dediği sizi maddi külfete sokmak istemiyorum ama ne yapabiliriz bi bakıcam bikaç haftaya kadar haber veririm dedi bizden önce çıkan çocuğun annesi 120 tl ödeme yaptı demekki bireysel derste veriyor ve seansı 120 tl bu projede grup çalışılıyormuş ve çalmayı öğretiyolarmış çocuklara sizinkinide o gruba sokmaya çalışıcam bakalım ne yapabilirim bi plan yapıyım sizi bilgilendiricem dedi

sağol canım bi biz rahat olamıyoruz zaten seni gördüm sende çocuklarının üstüne titriyorsun benim oğlumda bu sene anaokuluna gidene kadar yaşıtları ile ilgilenmedi büyükleri daha çok sever daha çok oyun kurar aslında anaokulu faydalı oldu bu konuda oyuncaklarla oynamayı amacına uygun oynamayı öğrendi şimdi sınıf arkadaşlarınıda çok seviyo..ben bu sorunun cevabını kendi kendime buldum aslında düşünsene onu hep büyükler anlıyo annesi babası ,öğretmeni,ağbisi onun hisettiklerine büyükler cevap veriyor istediğini yaptırıyor büyüklere o yüzden onlara büyük çocuklara daha çok yanaşıyorlar bide herkesi öğretmen mi sanıyorlar ne hadi gel şekiller renkler öğrenelim der gibi oluyor değilmi.ağlayan adamcağazın oğlunada şifa versin allahım nerde varsa ne kadar varsa hepsine şifa versin:2:

hayırlı olsun kameran canım..1 yıl değilmiydi bu proje öyle hatırlıyorum sonuçta 1 yıl ücretsiz yani..şimdi boşamı sevindik yahu

selam kızlar nasılsınız ben de ıyılık oglusun yanına geldım nazdemcım canım azcık daha sabır dıger merkez işi noldu inş. Allahım ıyı ınsanlarla karsılastırır masumcum gecmiş olsun oglusumuza evet ya bazı alıleler öyle bende cok sasıyorum bu duruma ama öyleler işte maalesef bizden ıyılık bakalım bu hafta derslere bende katılacam agız hareketlerını calısıyoruz hepsını yapıyoda dılını pek cıkarmıyo denemedıgım bısey kalmadı nesse bakam zamanla ınsaallah kızlar kendınıze ıyı bakın görüşürüz inş. Nazdemcım ücretlımı olacakmıs yanı ?

Son düzenleme:

saol canım bu iş olmasaydı tellerle idare ediyorduk evdeki bozulmuştu sayesinde bi, kameramız oldu evet boşa sevindik galibaa çıkan çocuk benimki kadardı ve kadın 120tl bayıldı gitti bende eşimle konuştum her hafta olmasada bir hafta gitsin bir hafta gitmesin dedim haber gelsinde bakalım konuşucaz artık

selam canım sabretmeye çalışıyorum valla bazen sabrım tükensede takatim kalmasada ayakta kalmaya çalışıyorum kimse yok etrafımda yapayanlızım bir şiirde geçen bi dizeler vardı şimdi aklıma gelmiyor kalabalıklar içinde şu koca şehirde yapayanlızım diye ben işte ben öleyim
dilini benimkide çıkarmıyor ne yaptımsa küçüğe öğrettim çıkarıyor biz seslenince abisine a...... gel diyoruz oda diyor aynısını ne desem yapıyor konuşmayada çalışıyor
heralde ücretli olacak canım yaa haber vericem dedi

hayırlısı nazdencim ama ordan bir cevap gelsin önce hemen para veririm deme yine benimki ücretsiz gelsin mümkünse durumum yok falan debenim bu akşam canım çok sıkıldı biliyomusun ağlıyorum sinirimden bu akşam duşa girdim sol göğüsümde fındık büyüklüğünde nerdeyse elime geldi bunlar kist sanırım 1 saatir araştırıyorum bide şimdi kafama taktım ya elim hep orda acıyo sanki ya kötü bişeyse allahım çok korkuyorum

nazdem şiir dizelerini sıralayıp beni ağlatma bende çok yanlızım kalabalıklar içinde yapayanlızız

allah korusun canım yaa bezedir belki hemen kötü düşünme ama doktorada git sakın ihmal etme yinede benimde koltuk altımda olmuştu çok acıyordu ağrıyordu süt bezesiymiş sonra geçti kendiliğinden dr öle demişti zaten ama kesinlikle git ihmal etme

nazdem şiir dizelerini sıralayıp beni ağlatma bende çok yanlızım kalabalıklar içinde yapayanlızız

yaa kimse anlamıyor beni yaa annem bile başkalarının peşinden taaa şehirler arası gidiyor demin aradım gelde biraz işlerimi halledeyim bide bir gece çocuklarla dur biz eşimle bi gece yaa biyerlere gidicez dedim heeee çok biliyosun sen dedi cevaba bak millette şans var bende niye yok eltimin bi komşusu var iki oğlu var biri hiperaktif kızcağız biyere çıkamıyor misafirliğe gidemiyor diye anneciği geliyormuş haftanın iki günü kızım biraz çıksın hava alsın çocuk onu çok bunaltıyor diyormuş çocuklara bakıyormuş kızı rahat etsin diye bende istiyorum o anneden

gitmez olurmuyum hiç yarın hemen randevu alıcam ama benim koltuk altımda değil göğüs ucuma çok yakın inşallah dediğin gibi bezedir

benim annemde hastaa ona hiç kıyamıyorum gelme diyorum bakıyorum yine düşmüş yollara kalp var annemde yolda hasta oluyo bazen tansiyonu çıkıyo nefes nefese kalıyo hakını yiyemem herzaman yanımda olmuştur benim..senin annen niye öyle yapıyoki gelsin otursun torunlarıyla ne işi var bazı insanlar çocuğa tahamül edemez arkadaşımn anneside öyle bütün gün gezer ama arkadaşıma gidip yardım etmezmiş oda isyan ediyo

benimkide gezenti hep gezsin daha yeni ameliyat olmuştu biliyosunuz zaten bu bile durduramadı kendisini seviyo telde ver seslerini duyayım diyor akşam aradığımda bakmada ne bakma ben herşeylerini hallediyorum yediriyorum uyutuyorum öyle çıkıyorum benimkininde şekeri var tansiyonu var ama gezmeye gelince hiçbişeyi yok

merhaba kızlar
herkes hasta ve bıraz sıkıntılı galıba gecmızler olsun ıns
bende oyleyım sabaha kadra uyuuyamadım yıne
cok takıyorum
bı de benım oglan cok sabırsız her seye aglıyo kızıyo
napıcagımı sasırıyorum
renklerle ılgılı oyuncak aldım bazen yapıyo bazen yapamıyo
kızıyo 2 yas sendromıundan mı dr nedır bılöıyorum ama
bıseyler ogretmek bı yana oyun bıle oynayamıyoruzkı
neye kızdıgını bı anlasam
gecer mı bu surec bıraz daha sakın olsa her sey daha kolay olcak sankı
cok hasta oldu havalarda soguyunca kresten de aldım
havalar bıraz duzelsın tekrar gonderıcam
allah hepımızın yardımcısı olsun

aynen bende geliceği zaman yediiryorum uyuyuyuyorum sen yemeği yap diyorum sadece geliyorum yemek yapmamış çocuğun durmadı yada oynadık oğlumla sen yap yemeğini diyo bananeyse sağolsunlar canım benim benimki gezmeyi sevmez evcil

çok kötü miğdeme vurdu fena ağrı giriyor sinirdenmi sıkıntıdanmı

miğdeye vuran sıkıntıdan oluyo genelde off yarabbim halimize şükürler olsun diyelim bende bu göğüs işini takıyorum şimdi kafaya aklım elim hep orda bugün kadın aile sağlığından randevu alıcaktım bana yakın olan yer kapanmış başka bir semtte varmı bana yakın bakıyorum netten

selam bugün dediğim gibi müdürü bi iyi bozdum her zamanki gibi sırıta sırıta buyrun dedi bende dedim çok afedersiniz müdür bey siz bana şakamı yaptınız cumartesi günü dedim hayırdır dedi dedim 3tane büyük çocuğun arasında benim minik oğlum bu nasıl grup büyüklerle bir arada zaten sorunumuz yok yaşıtlarıyla olması gerekiyordu şaka gibisiniz yani dedim adamın benim çocuğum kimle grupta ondan bile haberi yokmuş güya be beyinsiz diycem şimdi eee hani sen ayarlıyodun dersleri dedim bi karışıklık olmuş sanırım dedi bende haftada 3kere gelmek istemiyorum bireyseli 2saat peşpeşe alsın bi kerede gruba gelelim dedim bizim öğretmenin saatleri hep doluymuş o zaman salı bireysel perşembede hem bireysel hem grup alsın dedim cumarteside gelmemize gerek kalmaz heee öle olur dedi 2küçük varmış biri kız biri erkek ben zaten biliyorum olduğunu anneleriyle konuşuyorum kimin neyi var biliyorum bu adam harbi saf diyim baride ayıp olmasın sonra öğretmene dedim onlarda zaten beğenmiyor kendimi tutamadım bazen diyorumki dedim hay bu adamı müdür yapanın kim yapmış bu adamı buraya müdür dedim öğretmende güldü müzik grubunda olanlarıda söledim kızdı oda hem milleti heveslendiriyolar hemde sonradan böle yapıyolar dedi bateriyi söledim onun için daha uygunmuş bateri çalışacaklarmış dedim oda bana bir arkadaşının bi yer açacağını ve derste vereceğini söledi bateristmiş arkadaşı öle fazla parada talep ettirmem ben öğrencim derim hatta bende gelirim sizle dedi canım benim oda benim kadar uğraşıyor tamam dedim bende çünkü öbür yer para talep ederse her hafta götüremem bi hafta gider bi hafta gidemeyiz org ta baktım carrefourda 69 tl onu alıcam yeter şimdilik bize bide oyuncak baterileri araştırıyorum oooofff off

müdürün hiç birşeyden haberi yok yani bizim müdürde bazen bu hallere bürünüyo sekreter kız değiştiryo kafasına göre falan belki gerçektende haberi yoktur bir seferlik affedebilirsin belki inşallah bidaha aynısı olmaz insanı enayi yerine koymaya çalışıyorlar resmen..bence burası hemen para talep etmez gibi geliyor bana yinede belli olmaz belki öğretene kadar istemiycek sizinde hoşunuza gidicek daha sonra paralı yapıcak hayırlısı artık otizim çok pahalı bir hastalık malesef sigortamız var allahtan oda olmasa yoksa yüzümüze bakan olmaz paran yoksa hiçbirşeysin

teşekkür ederiz neva
şimdi herşeye ağlaması kızması normal
kendini ifade edemediği için
konuşamadığı için olabilir
sabırla karşıla yaptıklarını
bugünlerde gecicek unutma sadece zaman ve sabır

selam kızlar Masumcum gecmiş olsun canım benım arkadastada oldu öyle yag bezesıymıs Allaaha şükür ultrason falan yaptılar cnım ınsaallah öyle bişeydır Allah korusun bızı bende cok korkmustum sestellerımdekı nodulden patolojı ıyı cıktı Allahtan bugun gıdecekmısın doktora aman ıhmal etme canım bızde derste geldık grup bızdede sorun oldu bugun kımse yoktu yasına uygun ögretmenı dedı ben grup yerıne bıreysel verıcem dedı ıyı dedım bende zaten krese gıdıyor dedım daha ıyı olur bıraysel sonucta Nazdemcım annemın hakkını ben hıc ödeyemem ben gıdıyorum oglusa hep o bakıyo kres okul derken Allah razı olsun canım dılını cıkarttırdık bugun masaallah :) bizim dırek konusma egzersızlıgınden basladılar he bu arada bızım ögretmenının bransı işitme engelliler ve zihinsel engellıler ögretmenı ymıs öyle kızlar oglum cok şükür okulada alıstı ben evde neler yapabılırım tecrubelı anneler bana fıkır verın

masumcum ne yaptın gittinmi canım sabaha doğru seni rüyamda gördüm kalktığımda aklımdaydı ama unuttum sonra düşünüyorum aklımada gelmiyor akşam yoktun ben geç giriyorum biliyorsun o saattede aranmaz ordan kaldın aklımda sanırım bende az önce girdim eve gittim org aldım artık akşama kadar kafa dinlerim bol bol bakalım bekliyorum ne haber verecek olmazsa dediğim gibi yapıcam artık adamda yazık kaç parça olacak bu soğuklarda çalışıyo didiniyor yazık acıyorum onada hangi birine yetişeceğini şaşırdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…