- Konu Sahibi melodi1970
-
- #1.421
evet daha anlatabilse dahada iyi olacak inş.anlamlı konuşabilse ne istediğini dillendirebilse ne iyi olacak akşam abisi yatıyor gitmiş tepesine dede dede deyip dürtüyor bende abi abi dedim hemen düzeltti abi abi diye dürtmeye başladı hala su demiyor ama iyi geceler diyoruz onu diyor ismine daha çok tepki veriyor artık kzınca anlıyor hemen ağlama moduna geçiyor bağırmamın tonunu bile ayırt edebiliyor severkende çılgınca seviyorum bazen çığlık atarak hemen gülüyor kikir kikir gelip sarılıyor kızgın bağarınca ağlıyor ayırt edebiliyor yani aynen bende öle düşündüm zaten hastalık yeni geçti 45dk için bi daha hasta etmiyim dedim bu haftada böle geçsin napim zaten değişik bişey yapmıyolar pepe nin faydalarını anlatamam buruuun diyorum sınıf sınıf burnundan pepe gibi nefes alıyor diiil deyince şlop şlop diyorselam canım bizimde yarın 12de var dersimiz ama gidebiliceğimi sanmıyorum sabah arayıp iptal ettircem zaten öksürüyo 45 dk için değmez ben evde bütün gün oynuyorum onlar kadar bizde yapabiliyoruz artık bugün makasla çalışmalar yaptık eskiye göre daha iyi kesebiliyor artık..baksen çapkına dili iyice çözüldü artıkkonuştukça aksilikleride gidiyor değilmi
evet daha anlatabilse dahada iyi olacak inş.anlamlı konuşabilse ne istediğini dillendirebilse ne iyi olacak akşam abisi yatıyor gitmiş tepesine dede dede deyip dürtüyor bende abi abi dedim hemen düzeltti abi abi diye dürtmeye başladı hala su demiyor ama iyi geceler diyoruz onu diyor ismine daha çok tepki veriyor artık kzınca anlıyor hemen ağlama moduna geçiyor bağırmamın tonunu bile ayırt edebiliyor severkende çılgınca seviyorum bazen çığlık atarak hemen gülüyor kikir kikir gelip sarılıyor kızgın bağarınca ağlıyor ayırt edebiliyor yani aynen bende öle düşündüm zaten hastalık yeni geçti 45dk için bi daha hasta etmiyim dedim bu haftada böle geçsin napim zaten değişik bişey yapmıyolar pepe nin faydalarını anlatamam buruuun diyorum sınıf sınıf burnundan pepe gibi nefes alıyor diiil deyince şlop şlop diyorçikolataya çiçoça diyordu şimdi demiyor demzsen vermem diyorum sinirleniyor elimi tutup çikolataya götürüyor tv nin üstünde gözüyle oraya bakıyor anlatmaya çalışıyor geçen ikea ya gittik çocukların oyuncaklarla oynadığı yerde oda oturdu sandalyeye abaküsle oynadı onu sevdi bu sabahta kardeşi yerde yatıyordu oda yanında oturuyordu bize yaptığı gibi yaptı yüzünü yüzüne götürdü sevgi hareketleri yaptı baya yakın temas küçük yabani timek istedi abi ceeee yapıyo dedim onunda hoşuna gitti ceeee oynadılar zaten bu sıralar pek eğleniyolar ben odada yokken çığlık çığlığa kovalıyolar birbirlerini bunlar bence çok iyi gelişmeler
selam kızlar masaallah masaallah bizimkindede gelısmeler var baya ama benım tayın ısı olmuyo artık dıyo yanı bırda egıtım merkezı varken bız yok yazamayız suc dıyo aman tamam dedım ya enınde sonunda gıdıcem ınsaallah oglumu aldırcam bilecıtkekı egıtım e artık hayırlısı dıyorum baskada bısey demıyorum belkıde önyargılıyımdır demekten baska care yok oglana MR cektırcez nasıpse 10 unda anestezı alcak artık kızlar mr cekılememıstık benım ıcım ıcımı yedı hep ıcımde kaldı ram dakılerde mr sız böyle tanı nasıl koydular deyınce cektırcem artık bugun kan falan aldındı normal cıktı hemen uyutcaklar anestezı basında durcak öyle işte sonrada egıtımı aldırcam pek yogunum valla bende evde mum üfletme cene oynatma sayı sayma yaptırıyorum bızımkıde gıdemıcek bu hafta aman benımde oglanı 10 una kadar hasta etmemem lazım yoksam mr kalcak mısnesse hepınızı öptum guzel haberlerınızı alınca cok sevınıyorum kızlar fırsat buldukca gırerım bızım oglanda muzık var ama söz yok konusma kasları gelısmemıs fazla dedı ögretmen onla ugrasıyom bende öptüm hepınızı
bizdende kimse istemedi biz kendimiz istedik yaptırdık ay böle uzak olmakta kötü bişey yapamayınca sinir oluyorum bençok saçma bence biz mr ı teşhisten bir yıl sonra çektirdik ne alakası varki senin oğlun nöbet geçirmiyorki sinir krizide geçirmiyor böyle konular olunca aciliyet olabiliyor..
ah canım ya tayınım olmadıkımerhaba tayininizin hayırlı olmasını diliyorum. bizim tanımızı da mr çekmeden koydular bunun şart olduğunu sanmıyorum raporumuz psikiyatriden çıktı ve mr istemediler bizim de çektirmemiz yararlı olur mu acaba?
sorma cnm ya yok Allaha şükür EEG si normaldı zaten kafam allak bullak MR da cekılınce bıyolojık b sebep olmadıgı kesınlesecek ınsaallah sagsalım cektırırızçok saçma bence biz mr ı teşhisten bir yıl sonra çektirdik ne alakası varki senin oğlun nöbet geçirmiyorki sinir krizide geçirmiyor böyle konular olunca aciliyet olabiliyor..
bizdende kimse istemedi biz kendimiz istedik yaptırdık ay böle uzak olmakta kötü bişey yapamayınca sinir oluyorum ben
canım biz bu tarafta gidiyoruz ikeaya beyfendi yatağa sığmıyor artık yatak dolap filan bakmaya gittik abimizinde odası ayrılacak bahara doğru ay mutfak kırılacak ardiye odamız boşalacak ay daha yapmadan yorukdum aslında şu ev alma işi olur inş. ta bu işlerden kurtulup yeni evimi temizlerim seve seve eskiyi onarmakla bitmiyor hem o tarafta olursam sizin ikea yada gideriz
bizdende kimse istemedi biz kendimiz istedik yaptırdık ay böle uzak olmakta kötü bişey yapamayınca sinir oluyorum ben
canım biz bu tarafta gidiyoruz ikeaya beyfendi yatağa sığmıyor artık yatak dolap filan bakmaya gittik abimizinde odası ayrılacak bahara doğru ay mutfak kırılacak ardiye odamız boşalacak ay daha yapmadan yorukdum aslında şu ev alma işi olur inş. ta bu işlerden kurtulup yeni evimi temizlerim seve seve eskiyi onarmakla bitmiyor hem o tarafta olursam sizin ikea yada gideriz
yaa bende karıştırmışım nerden uydurdumsa bizimkide eeg çekildi mr değilkızıldeniz pardon biz mr çektirmedik sadece eeg çekildi senin de normal çıkmış mr ne diye istiyorlar ki olmadan özel eğitim alamıycakmı bu çocuk merak ettim
senin bulunduğun ilde zihinsel engelli öğretmen yokmuş rama gitsen orda anlatsan derdini özel eğitim okulunda zihinsel bölümü mezunu nasıl olmazki bu okullara müfettiş falan gitmiyormu
ay bana hep sen bu avrupa yakasında oturuyormuşsun gibi geliyo :)) demek ağbiye oda yapıcaksınız hayırlısı olsun tadilat güzeldir ama temizliği toparlnması zor bende oğluma yaza arabalı yatak almak istiyorum çilekte görüyoruz çok istiyo..bencede eşine söyle bu tarafa taşının yeni ev yeni eşya süper
yaa bende karıştırmışım nerden uydurdumsa bizimkide eeg çekildi mr değil
bizde kar yağalı ilk defa bugün gittik okula arabayıda çıkarmaya gözüm kesmesi sokak araları feci caddeler açık ama bugün çok telaşlılardı öğretmen söledi sabah beri müfettişler varmış ben gittiğimdede bi tane vardı kimler derste filan soruyordu bende yukarı çıktım bizim müdürde mahzun bi şekilde çocuk gibi müfetişin peşinde yukarı aşşağı yapıyordu holde karşılaştık öğretmen dedi sabah beri telaş var diye bende dedim bi tanesi dolanıyor aayy dedi keşke a... yı görseydi diye neden dedi anlamadım ama laf karıştı sonra unuttum sormadım bugün benimki kafasına estiği gibi davranmış o ne isterse serbest olmuşlar bugün epeydir gitmeyince şımarmış filan
aaaah ah nerdeeee alıştım gerçi buralara orda naparım bilmiyorum ama eşim için rahat olur hem eltimde var benim oğlanla yaşıt oğlu var iyi oluyor bir araya geldiklerinde tadilat güzelde temizlemesi berbat evet o yataklardan alalım dedik önce ama benimkiler yatmaz hem çok deli yatıyolar hooop sabah yerde buluruz ikea da gördüm 3tarafı demirli bir tarafı açık çok güzel onu düşünüyorum bu pazarda bi yere daha bakıcaz bakalım hangisi olursa artık büyük haklı sıkıldı bebelerin mızıldanmasından çocuk işe gidecek uyutmuyorlar sabah erkenden pazar demeden tepesindeler
evet aynen o anca ondan düşmez çünkü ben onu ters koymayı düşünüyorumbahsettiğin yatağı bende çok beğeniyorum nazdencim ıkeada görmüştüm üzerine bol yastıklar atmışlar gündüz kanepe gibi otur akşam uyu çok güzel
biz değiştirmiyoruz canım öğretmenle iyi gidiyolar bizimki zihinsel engelliler öğretmeni bunu senmi istedin mr çekilmesini dr filanmı istedi oh maaşallah oğlumuza bak başlamış cvp vermeyede evet sonra bende öle düşündüm iyi gidiyoruz ondan müfettişin görmesini istedi sanırım hayırlı kandiller canım amineeg de epılepsı havale falan cıkıyo canım ama MR daha gelişmişi mesela sınyallerı algılaması falan mr da bellı oluyomus yavas mı falan ondan cektırıyom yok özel egıtım alacak ama bızımkının tanısı orta derecelı bilinçsel gerilik ya bu tanıda MR olmadan koyulmazmıs ama koydular işte bende şüphelendım bu algılama meselesınden ondan cektırcem bızım rehabılıtasyonda bı tane zıhınsel ögretmen varmıs oda matematıksel derslere mı ne gırıyomus ben RAMA dedım onlar devlet ızın verıyo onlara dedi siz ne kadar diger özel egıtımde zıhınsel ögretmenlerıyle ders alıyoruz yazsanızda bişiy cıkmaz dedı sertfıkaları var deıd öyle işte masumcum yaa saglık raporunda dıl konusma özrü yazsaydı olacaktı benım tayın burda dıl konusma adına bısıy yok çünkü zıhınsel yazdıgı ıcın burdada okulu oldugu ıcın olmadı aman nesse kızlar bızım oglan ıyıce acıldı masaallah artık her söyledıgımı gösterıyo ev özel egıtım merkezlerınden daha yıı oldu valla mum ufleye ufleye bı hal olduk oda dıyo ııı dogdu yıgıttnazdemcım senın özele egıtım degıstırme ısı noldu valla havalar cok soguk her yer kar soguk havaları pek sevmıyom ya yaz gelsın artık dimi ama kızlar nazdemcım a.... nın gelişimi süper gidiyoya müfettişe ondan göstermek ıstemıslerdır masumcum ygb dedıgınde adam sasırdımı masaallah senın oglanda bişiy kalmadı cok şükür bu arada hepimizin kandılı mubarek olsun Allahım dualarımı kabul etsin evlatlarımza şifalar versin AMİN
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?