Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
1 yıl önce ıstenmıstı doktor yıgıtten uyutamadıkya hanı normal yoldan kızlar MR cok seslı çünkü anestesısız olmuyo ertelemıstık 3 ay önce randevu almıstık ancak geldı sıra ogluş masaallah kızlar konusmaya cok meyillendi inş. böyle gıder ben ıstedıgını yapmıyorum aglayınca hemen söylemeye calısıyo tam kelımeyı cıkaramıyo genede cok cabalıyo inş. bizimkide sizin oğluşlar gıbı örnek gösterılir Allahım hepsıne saglık versın hava ıyıdı bugun güneşi cok özlemişim yaa

benim oğluşum yine hasta ateşi 38 öksürüyor hapşırıyor ooooff yarın 15:30 da randevu aldım kendi doktorumuzdan bakalım ne diyecek yoruldum artık yaaa

selam kızlar nazdencim geçmiş olsun bugün,,bugün ne giysem programınında otizimli bi çocuk annesi katıldı izleyen oldumu kadının kıyafetini beğenmediler ama senin için şık dediler bizimlesin dediler kadın çıkışta çok ağladı

gider tabiiii başladımımı susmaz sende oğlum bi sus demeye başlarsın yakında demedi deme dememde deme çünkü diyosun :))

nazdemcım gecmiş olsun bendede grıp var kıyamam yaa Allah yardımcın olsun canım masumcum evet ızledım ben %40 atipik dedi ayrıymıs bıde eşinden ama ıstanbulda hayat kurmak ıstıyorum cocugu sıvasta yazık yanı pek anlamadım ben nıyetını :44:

teşekkür ederim canım büyüğü götürecektim sabah küçükte ateşlendi ikisinide götürdüm ama antibiyotik filan vermedi boğazları hafif kızarmış cuma kontrole götürücem yarında ders var gidelimmi gitmeyelimmi karar veremedim çarşambada kar geliyormuş yine ööööfff
yok ben bugün hiç tv izlemedim neden ağladıki kadın

gider tabiiii başladımımı susmaz sende oğlum bi sus demeye başlarsın yakında demedi deme dememde deme çünkü diyosun :))
kesinlikle sus diyecek bu aralar benimkinin çenesi düştü ne desem papağan gibi sölüyor hele yatınca ben bi taraftan sus diyorum abisi bi taraftan sus giyor

tekrar geçmiş olsun çabucak atlatırlar inşallah kar yine gelicekmiş ama geçen hafta kadar olmaz bence...kızıldeniz bende niyetini anlamadım belki yardım içinmi çıktı bilmiyorum durumun iyi değil çalışmam gerek işim yok çocuğumun bana ihtiyacı var aldığı eğitim yetmiyor dedi ( hakan akkaya çok güzel şeyler söyledi ama siz çok değerlisiniz dedi dışınız şık değil ama içiniz şık dedi oğlunuzun durumu için gözünüzü 4 dört değil on açmalısın dedi ona iyi bir gelecek vermek için ayakta durmalısın güçlü olmasın vs vs kadında dışarı çıkınca duygulandı ağladı oğlumun rahatsızlığına çok üzülüyorum dedi..

kesinlikle sus diyecek bu aralar benimkinin çenesi düştü ne desem papağan gibi sölüyor hele yatınca ben bi taraftan sus diyorum abisi bi taraftan sus giyor

aynen vallahi bana bir arkadaşım sus diyceksin demişti kızdım ona dedim hayatta demem bazen susması için rüşvet teklif ediyorum yada başımı ellerimin arasına alıp hasta taklidi yapıyorum biraz susuyo yine başlıyo tabi

benimkinin yaptığı normalmi şimdi her dediğimi diyor neredeyse

benimkinin yaptığı normalmi şimdi her dediğimi diyor neredeyse

dediklerinin aynısını mı takrar ediyo mesala nasılsın diyosun çocukta nasılsın diyo böyleyse bizdede oldu tekrar ama geçti tabi çocuğa her defasında düzeltmek gerekiyor doğru şekilde söylemenmesi gerekiyo

bazen ama çoğunlukla mesela iyi geceler diyince iyi geceler diyor al ver gel git diyorum aynısını diyor gerçi kelime haznesi genişliyor ama böle kalmaz inş. bazen naber diyince iyii diyor hoşçakal demezdi artık diyor bunun gibi şeyler ama etrafla daha çok ilgili dr 1 yaşından beri aynı dr bugün epeydir görmemişti baya değişmiş çok iyi gördüm dedi

oyy kuzuslarıma bak ya masaallah masumcum ya boynuz kulagı gecer dımı ( tabiri caizse) benımkı bugun akı akı dıyo ben anlamıyom tabı agzımı gösterdı sonra sakız dıyomus benımkı her harfı cıkaramıyo ama cogu harfı hep yuvarlıyo kızlar bu gecıcımı nasıl gecerkı konustukca düzelırmı baya bişiyler dıyo ama ben anlayamıyorum hevesınıde kırmak ıstemıyorum ama agız hareketlerını yapıyoruz hep baska neler yapılabılırkı

oğlumdan şaşırtan bir laf daha koltuğun üstüne arabaları dizmiş her arabanın önününe elinde yediği çubuk krekerden birer tane koymuş topla bunları poşetine koy çubuk krekerlerini dedim hayır anne toplayamam arabalar poşetten alamazlar onların elleri yok ki dedi ama arabalar çubuk krekerde yiyemezler dedim hayır yerler sen git mutafağa yemek dedi kovdu beni yanından

her harfi k...nda çıkaramıyo öğretmenden gördüm okulda mesala hangi harfi zor çıkartıyosa diyelim ki şemsiye benimki çemçiye diyo ş harfi ile kelime türetiyo hep öyle söylüyo şap,şup,şal,şel vs ağaz hareketleri de önemli ama biz çok yapmadık biraz daha konuşması artsın hep konuştur benimki baba mama al diyodu mesala ilk zamanlar ben hep türettirdim baba eve gel,baba su ver,baba işe git gibi neleri söyleyebiliyorsa seninki sakız diyomuş mesala sakız ile türetmeler yapabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…