Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

evet arabalarınıza kavuşmuşsunuzdur eminim :)) bende geliceğine yakın boşaltıcam odayı gardolabı birisine vericem yatağıda çilek alıcak doktora gittim canım bende unuttum yazmayı elime gelen kitleler fibrokistmiş ultrason ile baktılar adet dönemi ağrı şişlik olur dedi ama bidaha olmadı o bahsettiğim zaman çok ağrı vardı hemde gelen kitleler şimdi kitlede yok

oh sevindim valla geçmiş olsun
evet kavuştuk görme evde bi kıyamet koptu sevinç çığlıkları nereye koşacaklarını şaşırdılar lastiklere bakıyolar eğilip altına bakıyolar çıktılar zıplıyolar bir coşkuki sorma gitsin pepeli battaniyelerinide serdim benim ufaklık korkuyodu başta çok büyük bir pepe gördüya sonra alıştı

merhaba arkadaslar ıns hatırlamıssınızdır benı
cok sıkıntılı bı hamıelık surecı yasadım ve erken dogum yapmak zorunda kaldım
o yuzden oglanında butun kres ve ozel egıtım durumuda kesıntıye ugradı
sımdı yenıden baslıycaz her seyde bı hayır vardır dıyorum
cok uzuldum oglanın durumuyla hamılelıgım aynı aya denk geldı
ama sımdı daha ıyıyımkabullendım bıraz
bebegı sevıyo cok kıskanmadı bakalım hayırlısı
ama hala hıc konusmuyo anne dıyodu bı ara onu da bıraktı 2,5
yasında
ancak yazın goturucem cerrahpasaya cok gec kalmam ıns
zaten bı sey yedıgı yok oyuzden dıyet falan da yapamıyorum
hangı marka balıkyagı verıyosunuz pek ıcmek ıstemıyo ama
zorla verıcem artık
hem vıtamın hem balıkyagı vrılebılır dımı aynı anda

merhaba öncelikle hayırlı olsun bebeğin allah sağlıklı sıhhatli büyütmeyi nasip etsin ailenin kabullenmesi bazen zaman alabiliyormuş ama fazla uzamadan kabullenmek en doğrusu bencede çünkü zaman çok önemli bazen daha önce sölediklerini bırakabiliyorlar benimkide anne baba dede diyordu sonra dememeye balşadı şimdide tekrar ediyor her dediğimizi aman sakın aksatmayın seanslarını benimde küçüğüm rehabilitasyon merkezinde büyüdü biri elimde biri kucağımda gidiyordum halada öyle önceliği bu çocuklarıma vermeliyiz tamam öbürüde küçük anlıyorum ama eğitimi ertelemeyin cerrahpaşaya gitmenizi kesinlikle öneriyorum bize çok faydalı oldu hem diyet hem vitaminler kelimeleri artık çok düzgün söleyebiliyor yuvarlamadan sölüyor ben hem şuanda 3vitamin hemde balık yağını aynı anda veriyorum

canım carlson balık yağının tadını çocuklar daha çok seviyor daha kolay içirebilirsin birde diğer balık yağları sanırım yazın verilmiyor ama carlson yazında verilebilen bir balık yağı biz onun portakallısını kullanıyoruz

güle güle kullansın bebecikler :)) ay benim oğlumda evde her zil çalışında haaa anne araba yatakçılar geldi deyip koşuyor kapıya sonuç hüsran tabi ayın 10 unda gelicek bende dün antialerjik yorgan yastık aldım oğluma nevresim halı beğenemedim daha,pepee batanniye bizde istiyoruz sorma pepeenin herşeyini istiyo siz kavuşmuşsunuz darısı başımıza madem.hediye getirdilermi görümcemde almıştı geçen sene kupa getirmişler

bebeğini kucağana almışsın canım allah uzun ömürler versin
senin yardımcın vardı diye hatırlıyorum o götürmezmi özel eğitime yada bir yakının
çok geç kalmamak adına söylüyorum malum bebeğin erken doğmuş çok küçük
ama oğlunun da vakit kaybetmesi hiç iyi değil şu anda bütün öncelikler onun olması gerek

bende oğluma nutrigen balık yağı kullanıyorum

seven seas aldım ama çok keskin kokusu var nutrigeni severek içiyo

Son düzenleme:
oğlum masal ezberlemiş geceleri bana yatarken masal okuyo anne sen gözlerini kapat uyu diyo başlıyo anlatmaya, güzel beyaz bir kedi varmış. tatlı kedi, şirin kedi ,maviş kedi diye devam ediyo...masal dinle.com da dinlettim bikaç kere ezbere gidiyo şimdi

keşke biraz ısrar etseydin küçük laf anlamıyo gelene kadar sorar durur deseydin yada ara biraz ısrar et durduramıyorum rica et belki getirirler nevresim halı bende almadım yastık aldım büyük oğlanın arabalı nevresimleri vardı artık büyüdü onları küçüklere verdim büyüğe yeni aldım battaniye uygundu 60tl ikisinede aldım şimdilik beklesinler önce büyüğün yatağını odasını halledeyim sonra onlara artık devam ederim yok valla bişey getirmediler hediye filan

selam kızlar nasılsınız ogluslar nasıl ohh nazdemcım geldımı arabalı takımlarının hayırlı olsun cok sevınmıstır böcukler masumcum ne güzel yaa şimdide oglusmu sana masal okuyo ne güzel emegın karsılıgını görmek bizde aynı egıtıme devam bırde ana cocuk yasam merkezı acıldı oraya göturuyorum her gun ama cocuklarla anlasamıyo bı tane oyuncak ev var kımseyı sokmak ıstemıyo napalım yaa artık kendımı kasmıyorum kasarsam daha kötü oluyo Allah tan yenı yenı derdını anlatmaya basladı cok şükür kızlar

kızıldeniz teşekkür ederim canım

benim oğluşum dün annesine biberonu uzattı veeee su ver dediiiii cümle kurdu sonra gece ikisinide yatırdım biraz kikirdedikten sonra sesleri kesildi bi bakıyım dedim neden sustular aradan gözetledim büyük küçüğün yanına yatmış bide birbirlerine sarılmış yatıyolar ama uyumuyolar öle bakıyolar birbirlerine bide bugün çok güldüm küçüğe yemek yediriyorum büyükte yatakta zıplıyor terlik salladım in çabuk aşşağıya diye yere bıraktım terliği benim bücür aldı eline bu sefer başladı hem homurdanıp hem tterlik sallamaya bende gülüyorum büyükte onu izliyor benim yaptığımı ondan görmek hoşuna gitmiş olacakki oda gülmeye başladı kardeşine baka baka
ay birde memelerini öğrendi bir meme iki meme iki tane meme diyor ve parmağıyla gösteriyor bunu sölerken

Son düzenleme:
oyy masaallah canım benım kardesı olması ne buyuk bı avantaj benımkı hala arkadaslık yapamıyo ana cocuk merkezı acıldı oraya göturdum oyuncaklar falan oynadı sonra kosu bantlarından korktu bıdaha da gırmedı bugun göturdum yıne agla agla ıcı cıktı cıkarttım bende egıtımı ıyı gıdıyo tasıtları ögretmeıs ögretmenı kaam dıyo kamyona bısıklet ı guzel dıyo kelımelerı ıyı cıkarıyoda hala asabı zaptedemıyorum cogu cogu nısan gıbı devlet anaokuluna verecegım yarım gun yoksa antı sosyal olacak bırde

masllah sızın kuzulara
benım oglan bu ara elıne ne gecerse dondurmeye ugrasıyo
cok canım sıkılıyo
haftaya baslıycaz ozel egıtıme de krese de
kızlar sızınkıler 5 gunmu gıdıyo krese ozel egıtıme ne zaman gıdıyolar
krese gotursem ya anlayıp durumunu da almazlarsa yada eve gonderırılese dıye cok korkuyorum
eve gelene gıdene hıc tepkı vermıyo kahroluoyrum
parka goturdum az once cocuklaradn korkuyo kacıyo resmen
benım gonderecegım ozel egıtım merkezı daha cok ısıtme engellıler ıcın egıtım verıyo
bıze bı faydası olurmu bılmıyorumkı
ne zaman konusur acaba
aslında sıze ımrenıyorum bı seyler yapıyosunuz hayatla bagınızı kopartmısıssınz
benım hıc bı seye hevesım de yok gucum de kı daha yolun basındayım
bazen tamam kabullendım dıyorum allah beterınden saklasın cok daha zor durumda olanlar var dıyorum
ama yasıtlarını gorunce ıcım yanıyo resmen
boyle gıdecek benım hayatım sanırım duse kalka

belki yazmıcaktım ama yazmazsamda size belki yardımım dokunur diyede kendimi alamadım.yanlış anlamayın bu konu beni cok üzüyor anlattıkça eskiye döner gb oluyorum ağlamalara boğuluyorum.benim oğlum suan 6 yasında .2 yasında ankarada buyuk bir prof.götürdük oda teşhış koymakta zorlandı a tipik otizm olrak degerlendirilebilir dendi.bıze resperdal surup verdi.fakat eşim dr ve bende bir sağlıkçı olarak o surubu asla vermedim.delilikti o yasta o surubu vermek.bu gb rahatsızlıklarda 2 yas cok yanıltabilir düşüncesiyle ve iyikide vermemişim.surup bagımlılık yapan cok güçlü bir ilaç.neyse evde arabalarmı döndurmek ismiyle seslenildiğinde bakmamak aşırı tepki ağlama .....................saymalarım bitmez.ben ilaçlarla bu süreyi atlatmaya çaılştım .kendim işimi bırakmıştım.o surubu verip oğlumu salak gb göemektense ben delirmeye razıydım.ama bende cok inatçıydım suan fırlama oldu.ıstıkrar net karar cok önemli oğlumu tanıyanlar bana nerdeyse yılın annesi seceeklerdi.2.5 yasından beri krese gönderdim.ssorun yasamadımmı alasınıııııı.hırcın cinnet gecirtecek aglamaları vardı gece gündüzz anlatamam.halada var ama bunada şükür.ögrenme konusunda eksiğimiz yok ama kural dinlememe hep bana tanıdıkları kişilere naz vs.bakalım bu huylarla anasınıfında baslaması sorun yaratır diye düşünüyorum.nısanın 17 dr.gidicem uzun yıllardan sonra.şimdiki düşüncem hiper aktifite diye yorumluyorum bakalım hayırlısı.yardımcı olacagım bi durum varsa memnuniyetle.fakat nergiz hanım istikrar ve inatçı olun bu vcok önemli.onun dediğini yapmaktan cok kurallara uyarak yaptırmaya calışın.aaa buarada oğlumun acayip takıntıları vardı saymakla bitmez bunlardan eser kalmadı.sadece uyumsuzluk var bunun için bakalım nısanda nolcak

nazdem,kızıldeniz,neva ve bu sayfayı okuyan kader arkadaşlarımmı diyeyim ne diyeceğimi bilmiyorum bende bugün yeni raporumuz çıktı hiperaktive bozukluğu ve dikkat eksikliği yüzde 40 vermişler benim bu günü görmem 2 yıl önce hayaldi sadece hiç konuşmaz demiştim hiçbişeyin farkında değildi çünkü bugünü gösteren allaha şükürler olsun sakın ümidinizi yitirmeyin asla pes etmeyin sabır, zaman eğitim tek ihityacımız bu bence

zamanla bırakacak bunları yapmayı inş.benimkide çok çeviriyordu ama şimdi yapmıyor benimki haftada 3gün 2bireysel 1grup dersi için gidiyoruz sen geçen sefer bebek oldu nasıl gidicem filan yazınca ilk başladığımız dönem geçti gözümün önünden küçüğüm 4aylıktı kucağımda bırakacak kimsemde yok yaz kış demeden gidiyorduk şuan 2yaşında yavrum oralarda büyiycek başka şansımız yok seninde dediğin gibi daha yolun başı öle hemen yılmak yok burada paylaşıyoruz bir nebze olsun rahatlamaya çalışıyoruz birbirimizden başka bizi kimse anlayamaz kreş evet benimkini almamışlardı sölemiştim öle aman aman ağar olmadığı halde ağlaya ağlaya eve gelmiştim şimdi bile yazarken aklıma geldikçe kinlenirim sinirimden ağlarım ama araştır alan yerlerde varmış ben buldum merkezden sölediler bakalım yaz gelsin dedim çok hasta oldu bu kış çünkü merkezinizede sorabilirsin onlar bilirler çocuklarımız için ayakta kalmak zorundayız sen bide loğusasın hassas olman doğal ama yinede mantıklı ol ve biran önce silkelen hemen erken eğitim çok önemli allah kolaylık versin

canım yaaa ağlattın beni çok sevindim kader arkadaşıyız tabikide maaşallah oğluşuna ne yazacağımıda bilemiyorum çok duygulandım allaha şükür canım pes etmek yok öpüyorum küçük adamı

merhaba paylaşmanıza sevindim bende bizden başka kimse yok heralde diyordum allah kimsenin başına vermesinde yani bizden başka kimse bişey yazmıyoya ondan öle dedim peki siz özel eğitime filan yollamadınızmı 6yaşında demişsiniz wc eğitimi konuşması bunlar nasıl başardınızmı başardınızsa nasıl yaptınız

sabır canım benim sabır daha yeni başladı sayılır çocuk yinede iyi gidiyor maaşallah dahada iyi olacak önce biz inanalım buna değilmi

canım oğlumun algılamada sorunun olmadığından emindim.her dr dediğini yapmadım hersey para tuzagı ben bıreysel eğitime verdim ama toplasan 60 gün derse sokmuşumdur.oğlumun bireysel eğitimde alacagını ben evde örnekler vererk sebeklikler yaaparak verdim.benım oğlum camasır makınasının sıkma programını günde 10 sefer bos cevırttrr onu izlerdi.sonra oraya poşetler bantladımki dikkatını cekmesin diye.ama ben cok diktatorluk yaptım sert komutlar ve kesindim.hırcın aglamaları 1 saat sürerdi cıldırmak üzereydim nerdeyse ama sabrettim.buyuk akülü arabasını terse cevırr tekerleklerini cevirrdi saatlerce ondanada vazgecirdim.tuvalaet eğitiinide oğlumun istediği vakitte sıkmadan diretmeden bıraktırdım.oyunlarla.cok sükür suan takıntılar geride kaldı.alfabeyi sayıları ezberlettim.2 5 yasında krese verdim emin olun bireysel eğitimden 10 kat ii.orda arkadaslarının gazıyla herseyı yaptı.fakat inatçı aglamaları hala var.önceden gee ce kalkar sebepsiz ağlardı saatlerce.cooooooooooook seyler yasadım bunlaı anlatırken bile ogunlere dönmek istemiyorum.ama size yardım etmek isterim.kres diyorum baska bişey demiyoru..m bus ene koleje yazdırdım anaokuluna teshisi hakkında bilgi vermedm.zaten suan oğlumun bir durumunu anlıcak takınları olmadıgından sımarıklık diye düşünürler.bende buna inandırdım.krestekilere tabıkı söyledim deneyelim dedim baslarda.onlarda anlayış gösterdi basladı.fakat kolej gb yerde yapıcagınından süpheliyim kural tanımak istemiyor.hala bu kreste tlf.elimde tetikte bekliyorum huysuzluk cıkarttımı diye.halada cıkarıyor ama eski günlerin alışkanlığı olduguna inanıyorum aglamalarını.bakalım 17 nısanda 3 senendir dr göturmediğim ben göturcem suan benim gözleimde otızmden zıyade hiperaktıvete geciş yaptığını düşünüyorum bakalım.net bi test olsa yaptırrm ama bakacaz 17 nısanı bekliyorum.tepkilerı cok büyük .kural tanımak istemiyor.sıkıntıya gelmiyor.hep onun dediği olsun istıyor.bunlarda ilerde okuldan atılmasına sebep olur diye düşünüyorum.bi ılacı varmıdır bilmiyorum.dikakat eksikliğimi.adını koyamadıgım birseyler var ama ne çözemedim.zamannda bile a tipik otzm dedeiklerinde bile süpheliydiler.buyuzden otızmde baglayamıyorum.otızm olsa döndurme hareketleri hala devam eder diye düşünüyorum.bilmiyorum adını koyamadığım bu belirtiler ne olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…