Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

inan raporu alınca bende dışarı çıkıp ağladım öylesine uğradım aslında annemle ordan geçiyorduk bi uğruyum soruyum dedim çıkmışmı çünkü daha bir ay olmadı kadın çıkardı verdi hemen dışarı çıktım okudum anneciğimde korkmuş kötü mü diye sordu ne kötüsü anne dedim çok iyi hiperaktive ye de sevindim yani şükürler olsun darısı bütün yavruların önce sizlerin başına ben inanıyorum a..da başarıcak öyle görünüyor çünkü esprili çocuk arka sayfada yazdığına çok güldüm meme 2 meme :)

işaret etmiyorduya memelerini gösterirken işaret parmağını kullanıyor artık öle tekerlek çevirmekte kalmadı öğretmenimizde çok memnun dün göz dr götürdüm kayıyor gibi geldi bize ama dr baktı belki durmaz diye otizm olduğunu söledim nasıl yani dedi makineye girdi hiç huysuzlanmadı bu konuda bilgili olduğu belliydi dokunabilirmiyiz sana dedi bende dokunun sever dedim neler bildiğini sordu rakamları tanıyor dedim ekranda rakamları gösterdi 4ten başladı onu diyemiyor dedim gııı diyor bide 7ye iyeee diyor neyse hepsini söledi maaşallah çok zeki dedi elindeki ışığı takip ettirdi sonra damla sıkıp bi daha makinada ölçüm yaptılar kayma filan yok çok şükür yoksa gözlük biraz zor takardı hafif astimat dedi ama önemli değil 4veya 4.5yaş gibi kontrole gelin 6yaşına kadar takip edelim dedi öğretmene dedim ondada varmışi baş ağrısı yapıyormuş gözlükte bi süre sonra rahatsızlık veriyormuş kullanmıyorum dedi ama kaymamasına çok sevindim
çokmasumcum havalar güzelleşti şu büyük oğluşun odasını bitireyim biraz kırma işlerimiz var banyoda filan bitsin muhakkak oturmaya bekliyorum delikanlıyı ve seni bahçemizde var kapalı oynasınlar araba geçme derdi yok mis biz bile otururuz onlarla

ben eğitime götürüyorum çok yol katettik doğru düzgün gözlerine bakmazdı herkezin bizimde kısa süreli bakardı şimdi gözlerini ayırmıyor eve gelenlere çok seviniyor kalabalığı sevmezdi renkleri ve rakamları biliyor işaret parmağını kullanmaya başladı eskiden bizim ellerimizi kullanırdı geçen ilk defa cümle kurdu elindeki biberonu uzatarak su ver dedi vücudunu tanıyor kardeşiyle arası iyi o an sinirlenirse kavga bile ediyor duygul esprili hisli bi çocuk sevincinide üzüntüsünüde belli edebiliyor
gittiğinizde bizede yazarsınız bakalım dr ne diyecek

arkadasım sana cvp veriyorum o kişi umarım anlamıştır.bakın otızm teshısı a tipik orta otizm ve ileri otızm olarak ayrılır.dönem dönem cocuklarımızın yaptığı bazı hareketleri otızm olrak degerlendirmeyın.gözlemleyın.1 1.5 yasında cok büyük belirti yoksa az konuşuyor diye dr götürüp sizide kendinizide mahfeder.en güzel yas 2 2.5 yastr.ınanın bircok yer para tuzagı.sana sadece gözlem öneriyorum yazdıklarında anormal bi durum yok inanın bana.bu konu hakkında artık okadar tecrube edindim ki yasayan biri ve bunun azda olsa atlatan biri olarak .sırf bır bayan tlfnuma ulaşmış esim dr oldugu için bana ulaşmak istemiş.ulaşmak isteyen kişide kaymakam kendisi iki gözü iki çesme yardım edin diye bana gelmişler.neyse ben cocugu görmek için onlara gittim inceledim vs.dr götürmeyin dedim hemen bireysel eğitim artı kres dedim .hangi dr giderseniz gidin ya ilaç yazar yada benim dediğimi yapar.ki zamanında 2 yasındaki oğluma verdiği ilacı ben çöpe attım asla vermemm dedim.ki iyiki vermemişim herkes gurur duyuyor.bunları ukallalık olarak algılamayın ben cok acı cektım beynımı yedim.ve sizlere bir nebze yardımım olsa mutlu oluyorum.herseyden öte otızm cocukları cok seviyorum.neyse kaymakam aynen dediklerimi yaptı ve suan inanın cocuk annesi allah razı olsun diyor .önce cocukların drları annelerdir bilinçli anneler gözlem yapın yeterki.her yazılana cocugunuzu yakıştırmayın

seniin adına yürekten sevindim.gözlere bakmak büyük bir yol ve enbüyük iletişim.ben oğlumda göz kontagı sorunu yasamadım.cok sükür sende basaracaksın emin ol .eğitim fakat nolur götürdüğün yerde diğer cocukları incelemesine izin verme gercekten

Teşekkür ederim , tecrübeli birilerinden bilgi almak gerçekten rahatlatıyor insanı.
Araştırıyorum bazı belirtiler uyuyor , bazıları ise uymuyor.Mesela çok güzel göz kontağı kuruyor oğlum , şimdiye kadar bu konuda farklı hiç bir şey dikkatimi çekmedi.
Yine de bir çocuk psikiyatristine götürmek en iyisi , dünden beri içim içimi yedi.
Tekrar teşekkür ederim

farkını cekmediyse bişey yokki cekmiyorsun canım yapma ya.gözünüzü seveyim.ınanın bana.gideceğiniz dr.mutlaka bi kritere koyar cocugunuzu sırf teshıs için cocugunuzu harap etmeyın derim.bi 4 yasına gelsin bakayım bi inceleyın.eşelerseniz cok seyler cıkar ınanın bana.aa bu demek değildir gözlemlerinizde bır eksıklık hissederseniz buda 1 günlük bir durumu değil 2 ay 4 ay vs.uzun vadedeki düşünceleriniz toplamı önemlidir

merhabalar belirtiler her çocukta aynı değildir her belirti her çocukta görülür diye birşey yok benim oğlum ismine tepki vermiyordu önce çocuk nöroloğuna sonra onun yönlendirmesiyle psikoloğa götürdüm 22aylıktı iyikide götürmüşüm rapor çıkardık eğitim devlet karşılıyor hastane işleride ssk artı para harcamadık bu güne kadar biz bu konuyu çok inceledik başımıza geldikten sonra bu benim ilk çocuğum değil farkı görebiliyorum yani biri büyük biri küçük 2çocuğum daha var ben kesinlikle götürmenizi öneriyorum nacizane fikrim tabiki yinede sizin bileceğiniz bişey sorununuz tam olarak nedir bilmiyorum ama en ufak bir şüpheniz varsa götürün derim çünkü erken tanı çok önemli ve erken eğitime başlaması benim oğlum 22aylıkken aldı bu tanıyı 24aylıkken eğitime başladı çok şükür çokta yol katettik çokta zeki maaşallah birde cerrahpaşaya götürdüm ağar metal testleri ne gerekiyorsa dışkı tahlilleri hepsini yaptırdım içim içimi yiyeceğine bi problem varsa önlemini alırım yoksada içimi rahatlatırım bize diyet verdi ahmet aydın öle ilaç filanda kullanmıyorum daha önceki sayfaları incelerseniz bunları hep paylaştım sadece vitamin içiriyorum birde balık yağı d vitamini eksik çıktı devit3veriyorum ve ahmat aydına sonsuz güveniyorum ilaç filanda vermiyor yani maddi hiç birşey yok sadece biz kendimiz araştırıp istediğimiz için yunus terapisine gidicez mayısta başlıycaz ordan aldığım izlenimlerde çok iyi yunusların yaptığı ses verdiği titreşimler refloksijoloji etkisi varmış en azından denemedim demem çocuğuma ne gerekiyorsa yaparım gücümün yettiği yere kadar

KIZLAR selam cok cok cok sevındım bu mutlu haberlere masumcum Allahım sana nasıp ettı bugunlerı darısı basımıza ınsaallah en degerlımız cocuklarımızı güldürsün Allahım cok mutlu oldum canım nazdemcım canım sevındım göz kayması olmamasına bıcırık masallah ıyı korkmamıs makınelerden nesse daha uzun yazacam oglus rahat vermıyo arkası sonra

telefonda konuştuğumuz gibi gelicem inşallah nazdencim odaları ayarlayalım önce hem havalar ısınır çocuklarda oynar bahçenizde bizde sohpet ederiz :)) tekerlek çevirmek benimkide çok yapardı eskiden ben çok kızardım arada bilerek çeviriyo bide bana diyo anne kızsana bak çeviriyorum

sağol canım darısı sizlerinde başına inşallah oğlanı seni öpüyorum

kesinlikle katılıyorum uzman görmesi şart böyle konular ihmale gelmez hayatta bekleyemem yani aynen senin gibi ne gerekirse yaptım yaparım

ya varya bu çocuklar çok akıllı bizle dakga geçiyorlar resmen yaa annesi kızsana çok hoşuma gitti bu

Çalıştığım okulda otizmli bir öğrenci var ve ben ona aşığım resmen...sarılmak istiyorum sürekli kaçıyo benden...ben nöbetçiyken bazen geliyo " ben şimdi bu kapıdan geçicem sen beni görmiceksin tamam mı " diyo...tamam diyorum gidiyo kuzum iki dakika sonra aynı şeyle geliyo...

ya varya bu çocuklar çok akıllı bizle dakga geçiyorlar resmen yaa annesi kızsana çok hoşuma gitti bu

sorma ya geçen günde dedim çok dağatmışsın odanı topla oyuncakları sepete koy dedim toplayamam dedi bende bağardım epey ne bağarıyosun hayvan gibi dedi ay bu bile benim hoşuma gitti topladım oyuncakları

sorma ya geçen günde dedim çok dağatmışsın odanı topla oyuncakları sepete koy dedim toplayamam dedi bende bağardım epey ne bağarıyosun hayvan gibi dedi ay bu bile benim hoşuma gitti topladım oyuncakları

gece gece iyi güldürdün beni yaa
birde öğlenden beri bi konuya takıldım ölücem gülmekten bayanın sorununa değil yapılan yorumlara

oraya yorum yapmadım ama kadın haklı yorumlarda çok saçma bence birisi altınlarım kayıp diye olay çıkarın demiş biri büyü yap demiş aman allahım
yok bende yapmadım zaten okudum geçtim amaaaan banada gelmişti birileri böle ne eşimin ne benim haberimiz yoktu akrabada değiller bekar adam nişanlım deyip kız arkadaşını takmış koluna bizde kaldılar aynı odada aynı yetakta birde ben çalışıyordum sabah kalktık işe gidicez oooh millet daha uyuyor eşime diyorum kaldır gitsinler yok oda demiyor biz evi bırakıp çıktık akşam geldik yoklar sonra öğrendik başkasıyla evlenmiş anlayacağın benim ev kullanıldı o zamandan beride görmedim adamı sadece bazen işi düştümü arar eşimi o kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…