Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
merhaba kızlar
yardımcımız hafatya baslar oglusu goturur dıyodum ama aksılık bu ya
gogsude kıtle cıkmıs dr 1 ay agır ıs yapma demıs baslamıyo bu durmda
ama daha fazla bekleyemem ben haftaya basllıycam
burda bı kresle gorustum 5 gun gelmesı lazım dedı
bu sefer ozel egıtıme ne zamn gonderıcem ben haftada 3 gun gondereyım dedım kabul etmedı
durumunu da soylemedım ya anlaayıp gerı gonderırse
sızınkıler normal krese mı gıdıyo
benım oglan onceden cok huysuzdu eve gelen cocuklarla cok uyumsuzdu bu ara tam tersı
eve bırı gelınce hemen bı koseye sınıyo cocuklar vursa da hıc sesını cıkarmıyo aglıyo bana sarılıyo
rabbım bızede nasıp eder ıns atlatırız bu durumu

Özel bir çocuk annesi olunca bambaşka bir dünyanın kapısı açılıyor önünde. Kocaman bir aile oluyorsunuz. Down’lu, otizmli, CP’li sıfatları kayboluyor. Yaşananlar aynı, duygular aynı, destek sonsuz. bizler dünyanın en şanslı insanlarıyız bizim meleklerimiz var..

benimde kuzenimin kızı otizm, o kadar güzel bi kız ki.. keşke dili de söyleyebilse.. yaşadıkları sıkıntıya ortak olmak bile zor gelirken, böyle güzel çocuklara sahip olanlar, Allah yardımcınız olsun..

merhaba kızlar
oglumu goturdum dun ozel egıtıme bugun krese
cok probem cıkmadı ama bellı olmuyo bızım oglanın ne yapacagı
kızlar ya bız oglumla 2 ay kadar ayrı kaldık ya benım hamılelıgım sorunlu oldugu ıcın
cocuk babannesınden bı geldı suskun sessız bı cocuk olmus
babannesıne guvenıyorum gercekten ıyı bakıyo ama nıye boyle oldu kı
hanı sız hep dıyosunuz ya bızım cocuklar hıperaktıf dıye bızde hıc oyle bı durum yok
bugun krese gıttım yarım saat ızledım oglusu okadar sessız tepkısız
dıger cocuklar boyama yapıyo kosuyo zıplıyo benımkı anca ogremenın yonlendırmesıyle
bı seyler yapıyo
her gecen gun daha ıyı olcak dıyorum ama yok olmuyo
rabbıme yalvarıyorum ya bana sabır guc versın ya da oglum duzelsın
onu boyle gormeye dayanamıyorum kreste de agladım bugun
ogretmenlerde sasırdı onlara bı sey soylemedım
daha kucuk acılır falan dıyolar

merhaba kızlar
bu ara pek ugrayan yok sayfaya
dun oglanı cocuk druna goturdum kıyametı kopardı muayene sırasında
sonrasında ozel egıtıme gıttık orda da durmadı
ama aglasa da ısrar edıcem bu sefer ara vermıycem ıns
sımdıye kadar annemler falan daha kucuk abartıyosun dıyolardı
ama artık onlarda bı farklılık oldugunu kabul edıyolar
cocuklarının duzeldıgını falan anlatanlar olunca umıtlenıyorum
ıns bızde goruruz o gunlerı
oglusu akranları olan arkadaslarımla gorusmek ıstemıyorum
esımde kızıyo utanıyomusun dıye ama kesınlıkle utanmak degıl o benım herseyım
ama sankı ogluma acırlar farklı gozle bakarlar gıbı gelıyo
ona dayanamam ıste ne bıleyım kafam karısıyo ıste

canım benım aglasa bıle aglasın tavız verme ben bunları 2 katını yasadım.net ve kararlı ol.akranları cok önemli en azından tanıyanlar goruşmekten cekınıyorsan parklara götur mılletın cocuklarıyla oynasın.ben hep cocukların içine ıttım.okadar yol kattetımkı.suan koleje yazdırdım eylulde anasınıfına baslıcak.tabıkı zaman zaman inatcı aglamaları devam edıyor.fakat anaokulnda napar kara kara dusunuyorum.2.5 yasından berı krese gıdıyor.artık hazıranda alıcam onu dınlensın anaokuluna baslıcak.

canım aynılarını bizde yaşadık ama ağlamalar geçiyo zamanla onlarda kabulleniyor sonra ordan çıkaramıycaksın emin ol tadını alsın oyunun eve gitmek istemiycek..arkadaşlarınla görüşmek istemiyorsan başka yerlere git bebeğinde var ama ben alışveriş merkezlerine çok götürdüm burger kıng oyun parkı yada ıkea falan sal çocukların içine parka götürürsün yaza..insan çocuğundan tabikide utanmaz ama insanların anlamsız bakışları arkadaşın bile olsa sana bişey dese üzülürsün

Forumda gezinirken otizm başlığını görünce, hemen kendimi içinde buldum . özel eğitim öğretmeniyim ve belki bir şeyler yapabilirim diye düşündüm. Yardımcı olabileceğim bir şeyler olursa çok sevinirim. Hep iyi haberler alabilmek dileğiyle.... Unutmayın ki (bazıları söyleyebiliyor, bazıları söyleyemiyor) çocuklarınız sizi çok ama çok seviyor:)))

hoşgeldiniz bizlerde onları çoook seviyoruz emin olun benimki daha diliyle söleyemesede hareketleriyle sölüyor oda yetiyor şimdilik böle ama daha iyi olacağına hiçbişeye olmadığım inanmadığım kadar inanıyorum çünkü biz çok yol katettik daha şimdiden harika gidiyoruz maaşallah

işte bu canım inanmak başarmaktır zaten

kızlar oglumu hacettepeye getırdım 15 gundur ankaradayız, cuma gunu doktorlar atipik otizm olduguna karar verdiler. ben sonrasını aglamaktan hatırlamıyorum

rapor cıkıcak bı ay sonra gelın alın dedıler, annemler göndercekler raporu,

rapor a ne yazcaklar ya

egitime baslıycak rapor geldıkten sonra

her gunmu gıdıcek yoksa haftanın bellı gunlerımı

bide oglum bezli hala o nasıl olucak

bende aynı durumdaydım üzülüyodum canım ama artık takmıyorum oglumun arkadaslarına ıhtıyacı var bende salıyorum ama daha cok parka götürüyorum orası daha ıyı gelıyo
selam masumcum canım ya sana anaokulunu sorcaktım hanı raporu oldugunu söylememiştin ya yanlıs hatırlamıyosam nasıl yaptın sonradanmı söyledın merak ettım bnenımkıde eylulde basslıycak gecen yigit sayı gördügünü okumus ögretmen takıntı yapmıs dıyo normal cocuk yapsa zekı derler bizimkinin etıketı varya artık moralım bozuldu anaokulundada böyle olmasından korkuyorum napsam bana yol göster masumcum

gecmiş olsun canım ayda 8 seans bireysel 4 seans grup dersini karsılıyo devlet seanslar 45 dakika oluyo bezlı olması sorun olmaz canım inşaallah atlatrısınız canım atipikotizmi atlatan cok kişi var biride bizim masumcum

selam kızlar nasılsınız biz tamö gaz gıdıyoruz artık oglus konusuyo masaallah anna al anna ac anne otu evet hayır büyük küçük biliyo sıcak soguk bılıyo valla birden acıldı Allahjıma cok şükür inşaallah böyle gıder okula gıdelım dıyorum hayır dıye bagırıyo parka dıyorum hemen ayakkabıları ayaga gecırıyo hadı parka dıyo Allahım herkese nasıp etsın bu duyguları bıraz dili dönmuyo bazı kelımelere buda gecıcı sanırım bu konuda napmam lazım kızlar sizlerden ne var ne yok masumcum nazdemcım özledım sızı

merhaba
ilk öğrendiğim zamanları hatirlattınız bana benim oğlumun raporunda çocukluk otizmi yazıyor sizinkindede bu şekilde yazabilir günleri siz kararlaştırıyorsunuz gideceği kurumla beraber sadece bireyselmi verecekler yoksa grupda varmı yazdılarmı yani mesela biz salı perşembe bireysel c.tesi grup dersine gidiyoruz 45 dk sürüyor zaten bir seans siz yanında gitmeyecekmisiniz ben kendim götürüyorum bazen izliyorum camdan kendim götürüp bekliyorum getiriyorum servilede götürüyorlar isterseniz ücret yok siz yanında olacaksanız bez problem değil benimkide bezli kaç yaşında sizinki

hoşgeldin canım bizde seni özledik iyiyiz çok şükür allah bugünümüzü aratmasın gidip geliyoruz işte çene maaşallah sus diyorumda susmuyo demiycem diyordum ama dayanamıyorum bi sus yaaa diyorum şiiişt diyo bana sanki ben konuşuyorum
iyi bak maaşallah seninkide başladı şakımaya ne demek hemen takıntı allaalla benimkide uzun zamandır rakamları tanıyor ve biliyor zaten zeki bizim çocuklarımız bence fazla fazla hemde onun için fazla geliyor diye düşünüyorum saçmalıyolar bazen biz bu otizmi yenicez başka yolu yok bu kadar

selam canım hoşgeldinokula kayıt yapılırken hiçbişey söylemedim canım ne rapor ne otizim bilmemne hiçbişeyden bahsetmedim ne müdüre ne öğretmene, okulun ilk günleri oğlum problemliydi hatırlarsan bunuda öğretmenle iş birliği içerisinde yendik çok şükür öğretmenimizle aramızda çok güzel bir bağ oluştu arkadaş olduk ben 2 nci dönemden sonra bahsettim biraz bir dönem özel eğitim aldı dedim hala aldığını söylemedim çok şaşırdı ve siz söylemeseniz hiç anlamazdım dedi yani hiperaktif biraz heyacanlı ama çok zeki sınıfımdaki diğer çocuklaardan daha bilmiş dedi renkler sayılar vs..ama birşey daha var canım bizim sınıfta özel bir çocuk daha var onun anneside söylememiş sanırım kayıt olurken rehber öğretmen ve bizim öğretmen anlamışlar.. anneyi rama yönlendirmişler kadın söylemiş özel eğitim alıyor demiş çok problemli bir çocuk şimdi haftada 3 gün 2 saat geliyormuş okula bende öğretmenden öğrendim ben kendi sorunumuzu paylaşınca söyledi..rehber öğretmen benide çağarmıştı bir gün ilk günlerde çok yaramazdı herkese vuruyodu ya sınıfta rehber öğrt doktora gittinizmi dedi hiç hırçın biçocuk dedi yok dedim gitmedim böyle değildi okula başlayınca oldu dedim gerçektende yoktu yani daha sonra başka bir gün yanına gittim k..n nasıl dedim süper dedi süper hiçbir sorun yok..seninde söylemeni tavsiye etmem neden dersen çocuğu ilk defada etiketi yapışytırıyorlar çocuk birini itse birinin elinden oyuncak alsa problem olur aaa bu raporlu bu özel eğitim alıyo derler ama normal çocuk yapınca huysuz yaramaz paylaşımcı değil diyorlar onlar fark ederse bile açık açık söyleme evet yaşıtlarıdan biraz geri kalmış onun için anaokuluna vermemizi tavsiye etti doktor dersin

maşallah canım hiç susmaz o şimdi sus demeye başlıycaksın yakında

Son düzenleme:
bencede canım zekıler dedıgım gıbı etıket yapıstırmak cok kolay gecen yıl 8 ay gıttıgı kres bıle raporu var dıye almadılar hersey kagıt olmus rapor olmus oh masaallah canım sakıycaklar tabı ee zamanları geldı :)
canım cok ıyı etmişsin pekı özel egıtım saatlerınde nasıl alıyordun okuldan bızım bılecık kucuk ıl bılıyosun dezavantaj herkesın heryerde tanıdıgı var bızım mahallede anaokuluda özel egıtımde sımdı ben söylemezsem ögretmenlerınden falan duyarlarmı dıye düşünüyorum bıde pazartesı cuma derlerımız var ne deyıp alırım bılmıyorum eylulde baslıycak oglus anaokuluna ozamana kadar psikıyatrıye gıtsem tanısı degısırmı acaba cunku artık alıgılamasıda cok ıyı sadece dıkkat dagınıklıgı var ögretmenlerıde öyle dıyo ama o rapor varken direk rapordakı tanıya göre bakıcaklarkı o tanıda cok agır bence orta dercelei bilinşsel gerilik epilepsi gecıren oksıjensız kalan cocuklara konuluyomus bu tanı bızım doktor 2-3 soruyla koydu bu tanıyı aklıma gelınce kızıyorum

özel eğitime genelde cumartesi günleri gidiyoruz yada öglenden sonra saat 2 de falan onlar bizlere göre ayarlıyorlar saatlerini tanı rapor yenilerken değişir bence bizimki nasıl değişti a tipik otizim yazıyordu yüzde 70 di şimdi dikkat eksikliği ve hiperaktive bozukluğu olarak yenilendi yüzde 40 doktor otizim değil yatkınlık var dedi eğitim almasyadı anaokulu anne baba desteği almasaydı tam otizim olurmuş dedi ufak tefek takıntılar var bunlarda zamanla aşılır yaşam biçimi haline dönüşür onun bi parçası olur sizde anlayışla karşılayın dedi zeka seviyesi yaşıtlarından bile yüksek çıktı k..nın doktor bile 2 yılda mucize yaratmış dedi şimdi anneler günü için gösteri çalışıyoruz oğlum annesine şarkı söylüycek okulda kürsüde şarkıyı ezberledi dramasını bile çalışıyo inşallah bi aksilik çıkmaz çok utangaç olduk bu günlerde yabancı birisi bişey sorunca arkama saklanıyo kızarıyo falan :))

sen özel olarak konuşursun rapor yenilenirken bu tanıyı değiştirin dersin sebeplerini de anlat zaten çocuğun haketmediği bi tanı bilip bilmeden sallıyorlar

Güneşin alası çok, her evin çilesi çok,
Analar çeker yükü, kimsenin bilesi yok.
Güneşin alası çok, her evin çilesi çok,
Analar çeker yükü, kimsenin bilesi yok.

Gelin çiçek derelim, yollarına serelim,
Sevgi dolu türkülerle annemize verelim.

Çocuğa bakar anne, evine tapar anne,
Gece gündüz çalışır, yarını yapar anne.
Çocuğa bakar anne, evine tapar anne,
Gece gündüz çalışır, yarını yapar anne.

Gelin çiçek derelim, yollarına serelim,
Sevgi dolu türkülerle annemize verelim

Son düzenleme:
Hollanda'da yaşayan yetişkin otizmli kardeşimiz Birsen Basar, yarın 4 Nisan sabahı 10.30'dan itibaren TRT1'de Gülben Ergen'in programında içinde yaşadığı otizmi anlatacak..
alıntı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…