- Konu Sahibi melodi1970
-
- #1.621
Hollanda'da yaşayan yetişkin otizmli kardeşimiz Birsen Basar, yarın 4 Nisan sabahı 10.30'dan itibaren TRT1'de Gülben Ergen'in programında içinde yaşadığı otizmi anlatacak..
alıntı...
tebrikler çokmasumcum aferin paşa ya zoru başarır o maaşallah
mutlaka izliycem sağol canım ntvde otizim programı varmış 2 nisan otizim gününde ama kaçırdım
sağol canım darısı a..a paşaya
izledim yaa kız muhteşem birinci kitaptan sonra şimdide ikincisini yazmış kitabınıda mutlaka alıcam merak ettim belediyede muhasebede çalışıyormuş hollandada doğmuş halen orada belediyeden çıksa bile 65yaşına kadar o maaşı alacakmış ve birde emekli maaşı alıyormuş ayrıca ne emeklisi dedi gülben ergen engelli maaşı dedi babam beni çok iyi anlıyor dedi ama duygularını çok iyi ifade ediyor bence konuşmasıda çok güzeldi sadece hollandada doğup büyüdüğü için takılıyordu yoksa türkçesi harika ve 4dil biliyormuş harikaydı allah başarılarının devamını getirsin inş. kardeşin varmı dedi erkek kardeşi varmış ve benden utanıyor dedi sen utanmıyormusun bile programlara filan gidiyorsun diye söyleniyormuş ne güzel cvplar verdi yaaa ağzım açık kaldı resmen maaşallah
merhaba
ilk öğrendiğim zamanları hatirlattınız bana benim oğlumun raporunda çocukluk otizmi yazıyor sizinkindede bu şekilde yazabilir günleri siz kararlaştırıyorsunuz gideceği kurumla beraber sadece bireyselmi verecekler yoksa grupda varmı yazdılarmı yani mesela biz salı perşembe bireysel c.tesi grup dersine gidiyoruz 45 dk sürüyor zaten bir seans siz yanında gitmeyecekmisiniz ben kendim götürüyorum bazen izliyorum camdan kendim götürüp bekliyorum getiriyorum servilede götürüyorlar isterseniz ücret yok siz yanında olacaksanız bez problem değil benimkide bezli kaç yaşında sizinki
bugünde aynı programda tohum otizm vakfı vardı psikolog filan telle bağlananlar ama sonuna yetiştim bi tane kadın aradı küçük yaşta otizm olduğu anlaşılmış o zamandan beri eğitim alıyormuş oğlu 14yaşına kadar çok gelişme sağlamışlae ama şimdi çok fenaymış özellikle annesine ve kardeşlerine saldırıyor kapıları ve evdeki eşyaları kırıyormuş ilaca başlamışlar çok kötü allahım sen bize ve hiç kimseye böle günler gösterme yarabbim dedim oradaki uzman dediki bunun için ayrı bi eğitimci varmış davranış bişey eğitimcisi dedide unuttum ben yaaa öğretmene söledim bugün yaşam koçu gibi bişey dedi
bizim bugün 1bireysel 1grup denemesi yaptık iyi geçti hiç sıkılmadı öğretmen birde dediki bi daha rama gittiğinizde rapor yenilemeye dil terapiside isteyin gerçi bende yazıcam ama o zamana kadar çoktan anlamlı konuşacağını bekliyorum çok iyi gidiyor çünkü dedi anlamlı konuştuğu şeylerde var mesela bugün kahvaltı ettirdim tabağın tepesine gitti içine bakıp bittiiii dedi işte su ver deyip biberonu vermesi hadi gidelim deyip kapıya yöneltmesi bizi bekle deyince beklemesi bu arada birde artık topa tekme atıp birde goooolll diyor işte böle mesela bir kız var dün annesi rama götürmüş opkul öncesine başlaması lazım ama vermemişler çünkü hiç konuşmuyor dil terapisi istemiş bizim terapistimiz çok iyi uğur bey nette googleye yazdınmı çıkıyor yaptıkları çalışmaları dil terapisti uğur soyadını unuttum ona sölemiş terapi alması için oda kız hiç tepki vermiyor talimat almıyor hazır değil benim yapabileceğim bişey yok demiş oda doğru ben kızı görüyorum hiç yani dünyayla bağlantısı yok artı annesine kaç kere dedim dr psikoloğa beslenme uzmanına götür diye yok nato kafa nato mermer bi kadın allah çocuğa acısın
geçmiş olsun benim oğlumda 2yaşından beri eğitim alıyor şuan 3.5 yaşında ve çok şeyi başarabiliyoruz allahın izniyle sizde başaracaksınız inş.2 bucuk yasında oglum. rapor daha elıme gecmedı
bıde üşüttük kaldık ankarada
ben bugun izledim uyuya kalmışız oğlanda okula gidemedi annem aradı trt yi açta haline şükret dedi otizimli çocuğun babası vardı çocuğunun eğitiminden bahsetti epey oğlu çok iyiymiş ilköğretime gidiyormuş bide bi kız vardı oda iyiyidi şarkı falan söyledi ama göz teması hiç yoktu kameraya dil falan çıkarıyordu arada gülben ergen çok duyarlı bu konuda hıçkırıklara boğuldu ağlarken bir ara bende öyle vallahi sabah yüzümü gözyaşlarımla yıkadım oğlumda etkilendi bi bana bakıyo bi tv anlam veremedi yavrum ona sarılıp izledim herkesin hikayesi farklı başarıları umutları bazıları şanslı bazıları değil işte bilinmezlik içerisinde gidiyor hayat...dil terapisti bizim okuldada var ama ben ücretli diye biliyorum seansları sormuştum bizim öğretmene şu an için gerek yok demişti hiç konuşamayan çocuklarda etkiliymiş yada konuşmaya başlayıpta kekeleyen çocuklar
bilmiyorum valla güzel olanları yani başaranları görünce insanın içine bi umut doğuyor ama tersi oluncada hayal kırıklığı oluyor ben bunu yaşamak istemiyorum hiç kimse istemez ama bütün çabalarının boşa gitmesini düşünemiyorum düşünmek bile istemiyorum şimdi bakıcam videolara izlemek istiyorum
Bundan 16-17 sene önce bazi arastirmacilarin beslenmeyle otizm arasinda buyuk bir iliskinin olabilecegi ile ilgili bir kac hipotez ortaya atmalari ile basladi bu diyet konusu.
Oslo'da yapilan arastirmalrda otizmi olan cocuklarin sekretin eksikligi yasadigi torisi ortaya atildi. Setrin, aminoasit zincirini yakmaya yarayan bir hormondur ve eksikligi guluten ve kaseinden olusan amuneasitlerin yakilmamasina sebep oluyor ve bu amuneasitler bagirsak duvarii delerek vucuda karisiyor ve burdan da beyne giderek beyne zarar verebiliyor.
1995 yilinda Reichelt tarafindan 4 yil boyunca bu diyete tabii tutulan 15 cocukta iyilesme ve duzelmeler görulmustur.
Florida Universitesinde J. Robert Cade tarafindan ayni sekilde yurutulen baska bir arastirmadada cocuklarin %81 birinde davranislarinda duzelmeler görulmustur.
Amerika, Ingiltere ve Norvec'te yapilan arastirmalarda otizmi olan cocuklarin idrarlarinda opiyum özelligi gösteren protein cözultuleri bulunmustur. (opiyim, morfin benzeri beyni uyusturan ve zarar veren bir maddedir) Bu bulgular Johnson&Johnson Ortho Clinical Diagnostics tarafindan da onaylanmistir.
Bu idrar tahlillerinde ki bulgularin sebebide guluten ve kasein proteinlerinin bagirsak duvarina verdigi zarardan kaynaklandigi aciklaniyor.
Karolinska universitesinde yapilan bir arastirmaya göre bagirsak ve sisndirim sisteminde ki bozukluklarin insani psikoljik yönden etkiledigi de ortaya cikmistir.
Balik yagi ve E-vitamini verilen cocuklarin konusmalarinda ve yazmalarinda duzelmeler gözlenmistir.
Otizmin sebeplerinden birisi de tetikleyici olarak D vitamini eksikliginin ortaya ciktigi bulunmustur. Hamilelerin bol guneslenmesi ve cocuk dogduktan sonra 3 yasina kadar D vitamini verilmesi gerekliligi dile getirirlmektedir.
alıntı...
bir ara da televizyonun tetiklediği söyleniyordu... var mı bu yönde bir çalışma?
emekler zayi olmaz inşallah...
benim de teyzemin kızı otizmli.. bir türlü kabul etmek istemediler.. eğitimi için çok geç kaldılar. çocuk şu an 12 yaşında, 4 yıldır eğitim görüyor.. çok ilerleme kaydetti. ama çok geç kalmışlar.. hala da otizmli olduğunu kabul etmiyorlar. yaygın gelişimsel bozukluk var bir anda düzelecek diyorlar.. çok üzülüyorum...2 kızları var.. maalesef küçük olan böyle..
yeni haberler duydukça gördükçe paylaşmaya çalışıyoruz fazla izletmeyin deniliyor ama benim oğlum zaten her şeyi izlemiyor gözlemliyorum bikaç sevdiğinin dışında
bunlarla çok bağdaştırmıyorum ben otizmi normal çocuklarda katı gıdaya geçmekte zorlanıyor bazen teyzenizede bu şekilde demezsiniz umarım kabullenmek zaten çok zorken bu durumu birde bunun eziyetini çekmesin vicdan azabı çekmesin sebebi belli değil yukarıda paylaştığım gibi hala araştırılıyor peki dr nereye götürüyor acaba bi beslenme uzmanı gördümü çocuğu besinlerde çok tetikliyor bazı otizimlileri beslenmeyle diyetle ilgili bi yazı paylaştım okursanız bende oğluma diyet uyguluyorum bu yazının doğruluğuna inanıyorum d vitamini eksi,kliği çıktı ve diyetten sonra ve vitaminlerden sonra dahada gelişti algılarıteyzem bebekken çok tv seyrettiriyordu.. devamlı çocuk tv'nin karşısındaydı...
bir de katı gıda yiyemiyordu
bunlarla çok bağdaştırmıyorum ben otizmi normal çocuklarda katı gıdaya geçmekte zorlanıyor bazen teyzenizede bu şekilde demezsiniz umarım kabullenmek zaten çok zorken bu durumu birde bunun eziyetini çekmesin vicdan azabı çekmesin sebebi belli değil yukarıda paylaştığım gibi hala araştırılıyor peki dr nereye götürüyor acaba bi beslenme uzmanı gördümü çocuğu besinlerde çok tetikliyor bazı otizimlileri beslenmeyle diyetle ilgili bi yazı paylaştım okursanız bende oğluma diyet uyguluyorum bu yazının doğruluğuna inanıyorum d vitamini eksi,kliği çıktı ve diyetten sonra ve vitaminlerden sonra dahada gelişti algıları
çapa'da emine hanım varmış... ona götürmüşlerdi ilk olarak..
yok ben asla teyzemi üzecek bir şey demem.. ben de evlat sahibiyim sonuçta.. bu konu çok hassas...sadece bir bağlantı yakalamaya çalışıyorum. bir faydam olsun istiyorum...
ahmet aydını tavsiye ederim beslenme ve metabolizma uzmanı cerrahpaşada ssk sı varsa bütün tahliller karşılanıyor birtek ağar metal testi ücretli o kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?