Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

bazı çocuklarda oluyor bunlar sebepsiz ağlama diyorlar ama sebepsiz değil aslında çocuk kendini ifade edemiyorki neyi olduğunu söleyebilsin mesela ağar metal zehirlenmesi olan çocuklarda bu metaller el parmak uçlarında toplanırmış ellerine bakıp parmaklarını havaya kaldırıp inceler çocu otizmki çocuk ağrı yaparmış çünkü hiçbişey sebepsiz değil sebepsiz kahkaha atmasıda otizmin bir parçası maalesef inş. iyi gelir ben geldiğini düşünüyorum ilaç filanda kullanmıyorum sadece d vitamini eksik çıktı bebeklere verdiğimiz devit 3 ten verdi o kadar balık yağı bide ayrıca bi vitamin kan idrar ve dışkı tahlilleri hepsini bi günde yapıyolar 1haftaya veriyolar

ben genlerle ilgili olduğunu düşünüyorum otizimin birde nazdencim yazmış sağolsun hamililikte geçirilen mukozmalar da olabilir..ben hamileliğimi çok stersli geçirdim doğuma 1 ay kala deprosyana girdim bunuda sormuştum doktora tetikleyebilir dedi otizimi ama oğlum bebekken çok neşeli cıvıl cıvıldı 6 aylıkken babba diyodu bay bay yapıyordu 1 yaşındayken bahçeye çıkartırdım kedilerin peşinden koşup psi psi diye çağırırdı mama derdi elimizi tutup haddi derdi herkesin kucağanda gezer yabancılık çekmezdi 20 aylıkken falan çok geriledi hiçbişey söylememeye başladı adına tepki vermezdi eline ne geçerse döndürürdü ben 24 aylıkken şüphelenmeye başladım doğumgünü vardı o gün fotoğraf çekilirken çok ağladı evimiz kalabalıktı istemedi sanırım hep odasına kaçtı içime daha o gün ateş düştü ve 1hafta sonra çocuk psikolğu koltuğunda soluğu aldık bize hemen kreşe verin dedi 2 ay sonra tekrar görücem içim rahat etmedi ücretli doktora götürdüm bişeysi yok açılır dedi sonra şu an gittiğimiz doktor çapada halime sözen hanım atipik otizim teşhisi koydu yolun çok başındasınız demişti eğitimle atlatır hatta tam gün kreşe verin dedi ama ben kıyamadım çok faydasını gördük hem özel eğitim hem kreş benim evdeki çabalarım annem babam bile seferber oldular çocuğum için ben oğlum için yeniden doğdu diyorum gerçekten onu yeniden doğurdum 2 yıla inanılmaz değişti inşallah dahada çok gelişicek bizim çocuklarımız çok zekiler birşeyi birkere yapmanız göstermeniz gerekiyor bence benim oğlum öyle öğrenmeye çok istekli ingilizce 5e kadar saymayı öğrenmiş şimdi 6yı 7 diyi soruyo durmadan ingilizce renkleri birkere gösterdim bilgisayardan hemen ezberlemiş bilmediklerini soruyo anne mor ne anne giri ne doktor otizimden çıktınız dedi bunlarda belki otizimin bize hediyesi onlar çok özel çocukar iyiki varlar bize çokşey öğretiyorlar

selamlar ohh cıvıl cıvıl burası ümit kaybetmek yok kızlar gamze akbas vardıya ilik aranıyodu uygun ılık bulunmus cok mutlu oldum faceten eklemiştim ben onu nasıl mutlu nasıl hemde bendemı yasayacagım artık dıyo Allahtan ümit kesılmiyor Rabbim cok büyük kızlar masumcum şiirmi ezberlıycek oglus masaallah valla tebrık edıyorum NAZDEMcim allahım her cabanın mukafatını verır canım bızde basaracagız zaten baya yol katettık basardık bıle bence Allahım bütün hastalarımıza acil şifalar versin

Bana engelli diyorsunuz; kalıplarla sınırlandırmaya çalışıyorsunuz; oysa ben de sizler gibiyim aslında ve "Benim de" hayallerim var; engelleri bir bir aşıp kendini bana ve size kanıtlamaya çalışan...
Mesela bazen bir kaldırımdan kimsenin yardımı olmadan çıkmak oluyor bütün hayallerim; bazense denizi maviliğinde görmek; bazen haykırmak avaz avaz; bazen annemin ağzından çıkan bir sesi duymak oluyor...
Kimi zaman anlamak ve anlatmak her şeyi; kimi zaman oturmak, yorulmak yani bütün yaramazlıklardan; kalem tutmak hatta bazen; bazen derdimden haberdar etmek herkesi; bazense göründüğüm gibi kabullenilmek mesela; dışlanmamak ya da...
Yani işte "benim" de hayallerim var; kendini size kanıtlamaya çalışan...

Yusuf Can Sevimli

canım sıkılıyo bu akşam uykuda tutmadı 2 gündür deli gibi temizlik yaptım aslında ama hiç yorulmamışım sanki

hayırdır bi sebebi olmalı valla ben okadar yorgunumki ama bacaklarımın ağrısından uyuyabileceğimi sanmıyorum üstelik hiç iş yapmadım sinirliyimde amaaan mutfak eviyem delinmiş akıtıyor pis pis ööööff sanki hiç işim yok gibi bide bu çıktı

işe girmek istiyorum eşim izin vermiyo ikna edemedim birtürlü başvuru yaptım görüşmeye çağardılar olumlu geçti haber vericez dediler ama gidemezssin diyo çok bunaldım ben biraz değişiklik istiyorum hayatımda

mutfak eviyesini bizde yeni değiştirdik benimkide delindi 6 senedir kullanıyoduk onlarda pahalı be canım

güzel fikir ama ufaklık ne olacak tam güzel ilerliyorken evlendikten sonra yada önce çalıştınmı bilmiyorum bak bunu hiç konuşmamışız çalışmak güzel tabiki müraacaat bile ettiğine göre düşünmüşsündür muhakkak aman adamların sağı solu belli olmuyor benimkide 5sene izin vermedi sonra bi tanıdığın yanında izin verdi sonrada karışmadı hoş bende hiç yabancıların yanında çalışmadım ama ne iş bakıyorsun yakınmı belki beraber görüşmeye gitmek için ikna edersen izin verir belki

evelenmeden önce 5 yıl çalıştım nerdeyse evlendikten 6 ay sonra hamile kaldığım için çalışamadım önceden migros carrefurlarla çalışıyordum sabancı ürünlerinin pazarlamasını yapıyordum şimdi yine öyle bir iş migros marketleri kozmetik ürünlerinin satışı,annem ben bakarım diyo babam bakmaya dünden razı şimdiden hayal kurmaya başladılar bile oğlum onların yanında çok mutlu gözüm arkada kalmaz benden iyi bakarlar desem yalan olmaz yani ama eşim gidemezssin diyo beni sinir ediyo çalışma saatleride çok güzel sabah 11 akşam 7

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…