Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Bana engelli diyorlar.
Konuşarak anlatamıyormuşum derdimi !

Ah bir bilseler !
Su isteyemediğim için susuz uyuduğum geceleri.

Bana engelli diyorlar
Halbuki beni görmemek için;

Gözlerini kapatıyorlar,
Kulaklarını tıkıyorlar,

Yollarını değiştiriyorlar
Ben konuşmak isteyince;

Susuyorlar !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ama bana engelli diyorlar!!!!!!

Sizler verin cevabını;
Ben engellerimi aşmak için azimli davranırken,

Bana yeni engeller koymaya ve beni etiketlemeye,
Kimin var hakkı ?????????
alıntı...

Beni anlamadınız anlayamadınız
Derin suskunluklarımın içinde
Okyanus kadar derin bir duygu taşıdığımı
Kızgınlık ve kırgınlıklarımın
Sizin tavırlarınızdan dolayı
Fırtınalar yarattığını anlamadınız
Anlayamadınız.
Vucut dilinizi kullandınız
Beni parça parça ettiniz.
Hep durgunluğumu içime dönüklüğümü eleştirdiniz.
Oysa anlıyana evren kadar kocamandı yüreğim
Sizde daha fazla çalışıyordu
Beyin melakelerim;
Doğrularınız size kalsın
Ben ve benim gibiler belgesiz çıkmaz yola
Anlayamayan topluma köhnemiş zihniyetlere
Duyurulur
Asperges Sendromu konulan Jacob Barnett'in IQ 170 olduğu ispatlandı
Bununlada kalmadı Albert Einstein 'in izafiyet teorisini geliştirip
Kendi izafiyet teorini hazırladı;
Sizler köhnemiş zihniyetler daha neyin peşindesiniz,
Ben içime dönük olabilirim
BEN hiper aktif olabilirim
Ben ve bizim gibiler hiç duyarsız kalabiliriz davranışlarınıza
Çıkardığınız anlamsız laf kalabalığınıza,
Anladım ben sizi!!! bizim içimizden dahilerin çıkması
Sizi bu kadar bunaltan,
Bekle ve gör Türkiye
Kocaman bir çağlayan olduk
Her yerden her yönden
Sizleri şaşırtacağız.
Olamaz bundan bir şey dediğiniz ben ve bizler
Sizleri her zaman şah ve mat edeceğiz.
Bizim arkamızda arkamızı dayadığımız
Yıllara meydan okuyan koca yürekli
Çınar ağacları var hiç yıkılmadan
Derinlere kök salan bizi koruyan
Haklarımızı söke söke alan ....
Kocaman sevgi paylaşım dolu can EBEVEYNLERİMİZZZ.
alıntı...

çok güzel hepsiduygu dolu sende sağol nazdencim nasılsınız çocuklar nasıl

aynen bende hem okudum hem
iyi hepsi allaha şükür bugün hava güzel sahile götürdük çocuk parkıda var baya eğlendiler ağlaya ağlaya arabaya zor soktuk uyudular kalktılar bu sefer bu civarda parka çıkardık bu sıralar benimki biraz sinirlilik yaşıyor yazıcam unutuyorum kızınca başını duvara vuruyor ama öle zarar verecek veya acıyacak şekilde değil ama yapıyor işte derse girmek istemiyor girdimi ders yapmıyor huysuzlanıyor geçen grup dersindede hep yerlerde sürünmüş acaba o dediğim kızla bi alakası olabilirmi diye düşünüyorum sadece ses çıkarıyor ilgisiz anlatmıştım ya bu sene okula başlama yaşı gelmiş ama ram konuşması olmadığı için okul yazmamış konuşma terapisi istiyor annesi merkezden ama kız hiç komut almadığı için terapistin yapacağı bişeyde yok ondanmı etkileniyor acaba diye düşünmedende edemiyorum bu pazartesi ve salı tatil zaten perşembe bireysele sokucam ama grup bilmiyorum

canım acaba kendini tam anlatamadığı için yapıyor olabilirmi benimkide o zamanlarda çok sinirli olunca eline geçerse fırlatıyodu oyuncak falan öğretmeninle mutlaka paylaşmışsındır ne dedi ordada huysussa mutlaka rahatsız olduğu sevmediği birşey vardır o kızdan hpşlanmamış olabilir ondan korkmuş olabilir

bu aralar o kadar çok şeyle uğraşıyorumki buraya yazıcam unutuyorum öğretmene sölemeyide unutuyorum kızla ilgilenmiyor gibi gözüküyor ama biliyorum ilgilendiğini benimkide bazen mesela oyuncakları dizmeye çalışıyor biri düşüp öbürüne çarpıca sinirlenip hepsini fırlatıyor bu sefer
bak yine sölemeyi unuttum biz kardeşiyle yağ satarım bal satarım oynuyoruz onlada oynamaya çalışıyordum istemiyordu şimdi sırayla geliyorlar oynayalım diye kardeşinin elini tut beraber oynayalım diyorum başta ikiside istemiyordu şimdi hemen elele tutuşuyorlar beraber oynuyoruz

sen onun ilgilenmiyomuş gibi göründüğüne bakma canım herşeyin farkındalar onlar bizim öğretmen bile şaşırdı geçen gün anaokulunda bi kız gelmiş öğretmenim saatimin camı buğulanmış demiş öğretmende zeynep annene söyle silsin demiş sonra okuldan aldık biz bunları gün yapıyoruz öğretmende geliyo zeyneplere gittik gitti kadına dediki zeynepin saatinin camını sil öğretmen kahkaha krizine girdi diyo nerden duydu nerden gördü k...n bunu yanımızdaydı ama hiç ilgilenmiyodu yani bende pek oralı olmadımşimdi o kızda kafasını falan vuruyo olabilir yerde sürünüyo olabilir onu taklit etmesin yani canım hepsi bizim çocuklarımız diyoruz iyi hoş ama kötü örnekte oluyorsa herkesin yavrusu kendine özel onca emek veriyorsun ya başka grup versinler senin çocuğunla eşit,öyle bir grup yoksada bekle o zamana kadar bireysel al onun yerine

hey maaşallah evet ilgilenmiyo gibi görünsede ben biliyorum farkında olduğunu tabiki hepsi bizim çocuklarımız ama dediğin gibi okadar emek veriyoruz çocuğa yememesi gereken şeyleri yediriyolar sölüyosun seviyo diyolar diyecek söz bırakmıyorlar sölemişti müdür olmazsa bir üst sınıfa alırız diye bi hatırlatayım bakalım ne diycek kendi haline bırakırsak zor ayarlarlar

üst sınıf varsa alsınlar canım bidaha izin verme canım sen 2 küçük çocukla koşturuyorsun ama onların umrunda değilse yapacak bişey yok daha iyi çocuklarla birlikte olsun ki onları örnek alsın

üst sınıf varsa alsınlar canım bidaha izin verme canım sen 2 küçük çocukla koşturuyorsun ama onların umrunda değilse yapacak bişey yok daha iyi çocuklarla birlikte olsun ki onları örnek alsın
bir üst sınıf dediği yaşça bikaç yaş büyükler olsun zaten bu kızda büyük bi konuşalım bakalım perşembe günü sen ne yaptım iş için ikna oldumu eşin bak bunuda sorucam hep unutuyorum sanırım ben bunumak üzereyim

olsun canım büyük olsunlar ama oğlunun seviyesine yakın olsunlar demek istediğim çok ağar olmasınlar sonuçlarını görüyorsun...eşim ikna oldu çalışmama evet ama bu sefer onlar çok uzak semte verdiler beni beylikdüzü avcılar bölgesine gitmedim bende evimin yakınlarında olursa haber vericeklermiş bakalım ama eşim bir mutlu bir sevinçli şimdi gidemiyorum diye

selam kızlar nasılsınız okuduguma göre ıyısınız masaallah Nazdemcım benım yıgıtte böylew kafa sallamaya falan baslamıstı grupta bıtane kız var devamlı cırpınıyo benım aklıma da o geldı hemen ar versın dıye annemlere gönderdım masaallah orda yapmıyomus elıne gecen herseyı cevırıyodu onuda yapmıyomus sevındım etkılenıyolar evet canım ama ınsan bısıy dıyemıyo işte o kızada üzülüyorum ama böylede oglumdan ayrıyım depresyona gırdım heralde ev mezar gıbıyaaa mayıstada orda kalacak ben gıdıp gelcem ama nasıl dayanacagım bılmıyorum Masumcum masaallah canım k.... ne kadar dıkkatlı süper yaa bende o gunlerı ıple cekıyorum kızlar bıde bişiy sorcam bu saglık raporundakı tanıyı 1 yıl dolmadan degiştıremıyor muyuz ben gıtsem psıkıyatrıye anlatsam gene yapsalar o testen değişmezmı kızlar bu tanı ögretmenlerıde dıyo cok agır dıye eylulde anaokuluna baslıycak orda dıslanmasını ıstemıyorum

hayırlısı olsun canım yaaa yazın çalışmak pek güzel olmuyo zaten tam gezmelik zamanlar bütün kış eve tıkılıyoruz o zaman iyi oluyor çalışmak tabi bu seferde soğuk diye yataktan kalkmak zor gelmezse :)

yok canım değişmez maalesef raporun bitmesine 2veya 3ay kala sil baştan başlayacaksın tekrar herşeye o zaman bakarlar karar verirler anca

beklıycez ozaman yapcak bişiy yok konusurum ögretmenlerıyle ogluusum dan ayırıyım cok zor gunler ev mezar gıbı varken degerını bılmıyorum ama şimdi sankı kolum kanadım kırık gıbı pazar gunu gelecekler 1 hafta kalcaklar sonra gıdecekelr ben gıdıp gelecegım artık nöbet aralarında mayısı böyle atlatalımda hazırana Allah kerım

bende bugün yollamadım aradım gelmeyin dedim sonra öğretmeni aradım grup dersindeki kızın olumsuz etkilediğini gözlemlediğimi ve yeni öğretmenin beceriksizliğini birde bu sıralar başını vurduğunu filan anlattım o kız zaten bizim oğlana bişey veremez ama bişeyler geriliyorsa tabiki son verdirin dedi şimdi salı günü götürünce konuşucam bi üst sınıfa alsın yada alana kadarki sürede 2saat bireysele dönelim başını vurmasınada şaşırdı agresif olduğunda bişeye kızdığında yapıyor bende öle vurulmaz oğlum deyim ufaktan bi kafa atıyorum böle vurulur diye dedim iyi yapıyosunuz dedi dediğini yapmamak için bu sıralar babayı daha çok kullanıyor adama laf anlatamıyorum ağlıypor dışarı çıkmak için bırak ağlasın diyorum incileri dökülmez bakar dediği olmuyo yorulur susar akşam yarım saat böle numaradan ağladı izin vermedim yok yine dayanamadı çıkardı dışarıya dedim öğretmene bu durumda ağlama süresini uzattı başka bişey değil dedi demekki uzun ağlamam lazım diyecek ve çıkarana kadar uzun uzun ağlayacak artık dedi

Zİhinsel engelliler öğretmeniyim
otizmlilerle 3 sene çalıştım,yardım edebileceğim bir şey olursa özel msj atabilirsiniz.

Yeni otizm ilacı fareler üzerinde başarılı oldu

Yeni bir etken madde, fareler üzerinde otizme karşı başarılı sonuç verdi.

Yeni otizm ilacı fareler üzerinde başarılı oldu

Sonuçları Science Translational Medicine dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, ilaç, sadece bir kez verilmesinin ardından bile otistik farelerde tekrarlayan hareketleri (stereotipi) ortadan kaldırdı.

Ayrıca farelerin sosyalleştiği ve hemcinslerine daha fazla ilgi gösterdiği gözlemlendi.

İlacın, sağlıklı farelerde yan etki veya davranış değişikliğine neden olmadığı da tespit edildi.

Araştırmayı yürüten bilim adamları, sonuçların, aynı etken maddenin otizmin belirtilerine karşı insanlarda da kullanılması ümidini ortaya çıkardığını belirtti.

GRN-529 isimli etken maddenin, beyinde glutamat reseptörleri üzerinde etkili olduğunu ifade eden bilim adamları, etken maddenin farelerde uyku haline de neden olmadığını bildirdi.

Bilim adamları, ilacın iletişim konusunda ise herhangi bir olumlu etki yaratmadığını belirtti.
A.A
alıntı...
allahım inşallah doğru bir haberdir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…