Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
hoşgeldin canım güzel gelişöeler var oğlunda maaşallah benimki şu sıralar havuzdan sanırım hapşırıyor burnu akıyor dr götürdüm bugün bikaç gün girmesin ateş olmazsa devam edebilirsiniz dedi bugün gitmedik yunuslara yarında duralım bakalım nasıl olacak hoşçakal diyor hemen arkasından güle güle diyor yeni kelimeler geçen baaaak araba dedi elinde arabası vardı ama parka götürmüştüm sinirlerim bozuldu böle şeylerle daha çok karşılaşıcam belkide biliyorum ama engel olamıyorum kendime çok eğlendi parkta bi çocuğun topunu aldı çocuk hemen üstüne yürüyor bende kaydırağın tepesindeyim bağırmasam itecekti yavrum benimkide gülüyor attı topu neyse kaymayı seviyor kayınca diğer çocukların kaymasını izliyor çok heyecanlanıp yada sevininve ellerini çok sallıyor bi çocuğun dikkatini çekmiş yanındaki çocuğa benimkini gösterip gülerek şuna bak kollarını napıyo sanki uçacak dedi çok sinirim bozuldu azarladım çocuğu
şekerparem tam okuyamadım yazını kusura bakma sinirlerim bozuldu yanlış bişey yazmak istemem dingin kafayla bi okıyım ama tabiki bizler uzman değiliz ama yaşanmışlıklarımız var gözlemlerimiz var cevaplamaya çalışırız

selam canım hoşgeldin biz çok iyiyiz sükür okul kapandı ama oğlum çok özlüyo arkadaşlarını öğretmenini ne zaman açılcak okul diye soruyo..bizde haftaya yüzmeye başlıycaz haftada 2 gün 2 saat diğer günler özel eğitim var zaten 15 gün falanda tatile çıkmak istiyoruz..oğlun yeni konuşmaya başladığı için normal yuvarlaması canım boşver konuşsunda yuvarlasın kocaman çocuklar görüyorum hep harfleri yutuyorlar sen tabi düzelt yinede

aman canım böyle şeylerle karşılısıcaz tabiikide ama hiç boynunu eğme kim olursa olsun ver cevabını çocuk kollarını sallamış sanki gidip dövmüş elinden oyuncağı almış bunu yapanda çocuk ama ne olursa olsun ben haklarından geliyorum..benim oğlumda parkta kayarken hep öne geçmek ister herkesi geçiyim önce ben kayayım doğru değil evet yaptığı söylüyorum dinlemiyo napıyım parkamı götürmüycem çocuğumu bi kadın k...ana ama sen niye böyle yapıyosun niye sıraya girmiyosun sırayla kayın diyo ama kaçkere tekrar ediyo ben oralı olmadım biraz baktım kadın abarttı çocukla cocuk oluyo. hanfendi noluyo size dedim rahatsız olduysan al kızını git dedim benim oğlum böyle oyun oynamasını seviyo benim çocuğum özel bi çocuk dedim özel çocuk diyince ne kadar anladı ne anladı bilmem ama gitmedi parktan çok şeker allah bağaşlasın dedi o kadar

merhaba arkadaslar
ben gecen hafta cerrahpasaya goturdum oglumu
barıs beye goturcektım ama yenı hasta kabul etmıyomus
oyuzden cocuk psıkıyatrdan aldım
orda baktı dr otızmle ılgılı bı sey gormuyorum dedı
ben suphelendıgımı soyleyınce yıne de denver testı yapalım dedı temmuzun sonuna gun verdı
ama konusma anlamında hıc bır duzelme yok 3 ay oldu krese ve ozel egıtıme baslayalı
evde yemek yedıremıyodum oyuzden kreste denıyım dedım orda yıyomus
ama nasıl yapılıyo yemekler bılmıyorum ıcım hıc rahat degıl
cok ınatcı bu ara hıc dınlemıyo benı
sabıha paktunaya mı gotursem dıye dusunuyorum
baska dr onerısı olan varmı
esımde kızıyo daha once vı psıkolog da yok demıstı buda oyle deyınce esımde yok ıste
dıyo daha nıye baska dr arastırıyosun var deseler rahatlıycan sankı dıyo
ama yastlarıyla ara ıyıce acıldı cok uzuluyorum

zaten sana otizim dememişlerdi diye hatırlıyorum ben sanki yanlışmı hatırlıyorum raporunuz ilk çıktığında tanınız neydi 3 ay çok az bir zaman zaten 3 ayda birşey bekleme canım sabır

selam kızlar ohhh sıcaklara kavustuk cok sevıyom sıcakları ben bunalıyo ınsan ama yaz mevsımı tadı baska oluyo Nazdemcım benım oglanda hıc karsılık veremıyo cocuklara ınsaallah anaokulunda ögrenır hemen aglayıp cıkıyo atlatcaz bu gunlerı canım zamanla özel egıtımler nasıl gıdıyo bı tane ögretmenı var oglusun cok ılgılenıyo ıyı hoşta cok sey beklıyo yapamayıncada hemen bana sarıyo hıc oyun oynamamıssınız hıc konusmamıssınız okadında tırsıyom her egıtımde bısey buluyo dıycek parmak oyunları ögretıyoruz hareketlerıde yapıyo söylemeyede calısıyo ama tam cıkaramıyo balık alık dıyo mesela kadın hareketlerı yaptıgını görmuyo sankı alık a balıka takılıyo nesse gali susuyoz mecburen cok dıdınıyo yıgıt ıcın dersten sonra dagılıyo resmen ögretmenı ama cok sevıyo yıgır onu o ögretmenı görunce hadi hadi cık dıyo bana görüşüz dıyo bıde satıcı hemende anayı satıyo Masumcum bende alıstıtırım ınsaallah oglusu bayadır uzak kaldı anaokulu ortamında ınsaallah zorluk cıkarmaz

mrb canım hoşgeldin maaşallah yiğite adı gibi yiğit bi delikanlı olacak inş. ne güzel gelişmeler bunlar bak derse girmek istemiyordu şimdi seni istemiyor artık iki dakikada satıyorlar bizi şu an bi film izliyorum aspergerle ilgili oda otizmle alakalı biliyorsunuz çok güzel bir film tavsiye ederim my name ıs khan insan ne bileyim bi tuhaf oluyor izlerken benim çocuğumda bölemi olacak diye

zaten sana otizim dememişlerdi diye hatırlıyorum ben sanki yanlışmı hatırlıyorum raporunuz ilk çıktığında tanınız neydi 3 ay çok az bir zaman zaten 3 ayda birşey bekleme canım sabır

masumcum bızım rapor hafıf bılıssel gerılık dıye cıkmıstı
otızm demıyolar ama bana bazı ozellıklerı cok benzıyo gıbı gelıyo
benmı abartıyorum bılmıyorum ama yasıtlarına gore farklı oldugu kesın
hanı sızde dıyosunuz ya bazen cok hafıf oldugunda drlar anlamıyo dıye
o yuzden endısıelıyım
konusma hıc yok gıbı bı sey sadece anne baba dıyo

ne gibi özellikler mesala açarmısın biraz.tekrar söylüyorum konuşması için acele etme daha çok az zaman geçti özel eğitimden bir yıl sonra nerdeyse sonuç almaya başladık biz seni anlamıyormu sen onunla konuştuğunda komut verince alıyormu yada göz teması varmı önce bunları halletmeniz gerek benim oğlum komut alıyordu fakat konuşmuyordu sunu getir bunu aç kapa deyince yapıyordu ona hikaye anlatınca dikkatle dinleri ama konuşma sıfırdı sonra açıldı kayıt altına alıyorlar şimdi sonra bülbül gibi şakıycak

bugun yüzmeye başladık kızlar ağlar dedim korkar dedim arkasına bile bakmadan gitti ben izledim sadece çok mutluydu zor çıkarttı hoca bide bugun birşey öğrendim sizinle paylaşayım dedim istanbulda oturanlar için tophanede özürlüler binası varmış oraya kayıt olup ücretsiz yüzme at terapisinden faydalanabiliniyormuş biz normal çocukların gittiği yüzme kursuna gidiyoruz yani ücretli ama orayada gidip faydalanmayı düşünüyorum

izledim o filmi sen yazdıktan sonra cok duygulandım hele annesı dıyo ya bıraz daha sarılayım oda kendıne dokundurmak ıstemıyor canım Allaha şükür bizim cocuklarımız böyle degilki atlatacaklar inşaallah ama ınsan duygulanıyor
evet masumcum benım oglan 3 yasına kadar anlamıyo du benı yada benı ıplemedı hıc su getır tv kapa yapmazdı şımdı massaallah ı var acıldı bırden mutfaktakı bulasık makınesı kapat dıyorum onu bıle anlıyo hemen gıdıyo kapatıyo bazı cocuklar gec acılıyomus gercekten dogru özel egıtımınde faydası var tabı
ne güzel canım nasıl yüzüyo simitle mi kolluklamı yüzmek bana bıle terapı gelıyo valla cocuklarımıza cok lazım benımkıde meraklı ama daha kucagımdan ınmıyo kucakta yuzuyoruz istanbulda olmadıgım ıcın üzüldüm yıne buralarda hıc böyle faydalı yerler yok

özel eğitiminde faydası var tabii ama önce biz öğretmeliyiz herşeyi onlardan beklersek hiçbişey olmaz canım..simit kullanmıyorlar kolluk istediler kolluk aldım bide su makarnası varya onları karnına bağlıyorlar

merhaba sevgili anneler...oğluma ocak ayında atipik otizm teşhisi kondu %40 ile ve yaklaşık6 aya yakındır özel eğitime devam ediyoruz..hernekadar bi süredir duraklama dönemine girsekte 6 ayda çok yol katettik..bu sene ağustosta 3 yaşını bitircek ve devlet kreşine başlatmayı düşünüyorum yarım gün..ama ayak uydurabilirmi arada yok olup gidermi yada lehinemi aleyhinemi olur çok fazla endi,şem var bu konuda.. bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim..

hayırlı olsun canım allahtan suyu seviyor çocuklarımız video yükleyecektim ama benim face de sorun var bu pazarda 1haftalığına tatile gidiyorum eşim beni bırakıp dönecek kız kardeşim orda komşu olucaz tanıdıklarda var biraz kafa dinliycem çok sıkıldım nereye yetişeceğimi şaşırdım artık
böyle bir imkan varsa tabiki yararlanmak lazım ama ben yunuslara bile zor geliyordum tophanede o tarafta bu tarafta olanı yokmuymuş adı ne buranın biz ilk beş seansa gittik yunuslara çok iyi geçti kelime sayısı arttı olmaaaaz hayır diyor su ver diyor şişeyi verip hadi gidelim diyor elimi tutup çiçoça ver diyor suyu kardeşine ver diyorum götürüp al diyor veriyor salondaysa mesela hadi gidiyoruz gel diyorum geliyor şimdilik aklıma gelenler wc konusunda dün bütün gün bağlamadım hatta öğlen uykusuna yatarkende bağlamadım hiç wc veya oturağada yapmadı ama 2saat kuru kaldı uykuda çok az yapmış bugünde baktım ıkınıyor açtım hemen oturttum yok bi türlü yapmadı ama oturdu en azından ağlıyordu önceden bezi tekrar bağlattı sonra ben çıkınca yapmış eşşek ama buna çok takmadım bi arkadaşın oğlu normal bi çocuk altını bağlamıyor çişini sölüyor ama kaka yapacağı zaman annesine altını bağlatıyor
konudan konuya atladım ama trafik işkencesinden haberin vardır geçen hafta tam 45.dk ist turu attım resmen aradım gelemiycem dedim yani 10seans olacaktı trafik 3ay daha sürecekmiş böle 5seans almış olduk bıraktık

Son düzenleme:

hehe asıl evlendiği gece çok komikti yatakta oturmuş bekliyorlar ya çok güldüm adam dokunulmaktan hoşlanmıyor sarı renkten nefret ediyor karışık cümleleri anlamıyor ama zekası mükemmeldi bi ağladım bi güldüm ama bravo hintlilerden böle bi film beklemezdim

merhaba hoşgeldiniz kaç doğumlu oğlunuz aramızda okula giden bitek çokmasumun oğlu var bizimkiler özel eğitimde sadece benim oğlum 2008 ağustos doğumlu 2yaşından beri eğitim alıyor o endişe bizlerdede var ne yapıcaz bilemiyorum nasıl bir çocuk sizinki neler yapar veya neler yapmaz biraz daha anlatırsanız tanımış oluruz

selam canım yarın bizde bir haftalığına tekirdağya gidiyoruz oğlumla annem babam ordalar eşim gelmiycek kendi işi olunca insanın bırakamak zor oluyo sanada iyi eğlenceler :)) tophanede olan yerin adı isom canım avrupa yakasında tek burası anadolu yakasında neden olmasın araştır bi ata binme yüzme ücretsiz herkes çatır çatır gidiyoyunusların faydasına çok sevindim çok daha iyi olsun inşallah zaten konuşma arttıkça rahatlar derdini anlatır sıkıntı yaşatmaz sanada allah emeklerimizi boşa çıkarmıyor...tuvalet meselesinin üzerine çok duüş canım görüyorsun okul yaşıda erkene alındı bir an önce öğrensin bezi bağlama kakası gelsede ağlasada bağlama bırak yere yapsın kilot falanda giydirme her çocukta bir olurmu bilmem ama ben mayıs ayında öğretttim oğluma evdeki bütün halıları topladım 3,4 gün zahmet çektim çişini yapıyordu ama kaka gelince ağlıyodu bez istiyodu bağlamadım ayakta oynarken kakasını yere yaptı baktı baktı çok şaşırdı bende böyle olmaz anneciğim bak yer kirlendi dedim bunu tuvalete yapalım o günlerdede hep tren istiyodu ertesi akşam kakasını tuvalete yaptı gittik hemen tren pasta aldık evde parti verdik uzun süre bunu kullandı her kakadan sonra bişey istiyodu bende küçük küçük ödüller verdim zamanla bunun doğal bişey olduğunu anladı

merhaba benim oğlum devlet okuluna gidiyo geçtiğimiz dönem gittik bu yıl yine yazdırdım aynı okula..benim oğlum 1 yıl özel kreşe gitti bunun faydası çok oldu oyunlara katılmayı vs öğrendi sizin oğlunuz küçük oyun grupları ile başlasanız haftada 3 gün seneye devlet okuluna verseniz daha mantıklı. birde öğretmen çok öenmli bu konuda onu anlaması diğer arkadaşları ile kaynaştırması bunları yapmazssa boşu boşuna gidip gelmiş olur yazık

neyseki bizi yolluyolar allahtan hem götürmeyip hem yollamayan adamlarda var kendi işi oldumu böle napalım alıştım ben artık
sanada iyi eğlenceler ben bu pazar gidip öbür pazar dönücem şu evdeki kazı işleri başlamadan gel bana muhakkak sen ne zaman gidip döneceksin ayarlıyalım bi gün temmuzdada merkezler tatilde olacakmış yazı asmışlardı ramazan gelmeden görüşelim artık wc konusunda kakasını görünce geçen kustu öğürre öğüre bi hal oldu ama kaçarı yok tatildede bitek yatarken bağlarım elin yataklarına yapmasın onun dışında hep açık bırakıcam

bizim özel eğitim bu hafta tatile ayrılıyo 15 gün kapalı bu arada el izi okuma sistemi kurulucakmış zorunlu olarak bakalım şimdi ne yapıcaklar gitmediğimiz seanslara imza attıramıycaklar :))bende yarın gidicem kısmetse ama ne zaman dönücem bilmem ramazana kadar dönücem inşallah çünkü okulun kesin kayıtları var evrak falan yaptırmam lazım..bencede tatilde bağla ama gelince hiç takma gece bile bağlama yatağana nuşamba falan serersin yeni malum kirlenmesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…