- Konu Sahibi melodi1970
-
- #1.861
saol canım evet çok moral oluyor okul için daha küçük benimki daha bu salı doğum günü 48 aylık olacak seneye kaldıyoruz iyide oluyor çok erken yani iyice saçmaladılarcanım tekrar çok geçmiş olsun acil şifalar versin rabbim oğlunun gelişmmeleride eşine moral olur baya gelişme göstermiş masallah okul işini ne yaptınız bu dönem başlıyomusunuz
gecenız güzel olsun bayanlar nasılsınız bakem Nazdemcım gelısmelere cok sevındım canım Allahım büyük işte eşinini iyi olmasına sevındım Allahım baska dert vermesın inşşaallah dahada ıyı olur masumcum sende ne var ne yok resımlerı gördum tatıl nasıl gectı süper görünüyosun benım oglusta ıyı masaallah algılama problemını çözdük masaallah herseyı anlıyo komutlrı falan gelıyo bana telefon nerde dıyo anne noldu dıyo cok sasırtıyo benı hıc ınanmazdım böyle olacagına cok şükür derdini anlatıyo cok şükür yumurta yıcem cıkılota yıcem kızıncada bana sus essek dıyo :) ınsan essek denılmesınede sevınebılıyomuş birdaha tayın ıstedım bu sfer olma olasılıgı daha yuksek kutahya acık göstermıs nasıp artık olursa eylul ıcınde bellı olacak onun heyecanı var babam rahatın bozulacak burda desede oglum ıcın gelecektekı cocuklarım ıcın gıtmek zorundayım :18:
vaktinde aynı duyguları yaşayan aynı yollardan geçmiş insanlar olduğunuz ve beni en iyi sizin anlayabileceğinizi düşündüğüm için küçücük bi yardım bir fikir öneri küçük bi cevap bekliyorum hergün girip bakıyorum birileri bişeyler yazdımı diye..ama malesef kimseler tenezzül edip iki satır tecrübeleri doğrultusunda bir yol göstermiyor..çok şeymi istedim diyorum ..kendimce hayır ...ama acımasz hayat her yerde yalnız bırakıyor beni çok üzgünüm teşekkür ediyorum sizlere yine suçu kendimde görüp yanlış zaman yanlış mekan diyeyim allah yardımcınız olsun yavrulara şifalar versin inşallah.. ..
anlatmış olduklarınız biz otizmli çocuk ailelerinin yaşadıklarının 10 da biri bile değil. ismine tepki vermemesi sırf otizm belirtisi değildir. hiç otizmli bir çocuk gördünüz mü acaba..internetten bir izleyin derim.
tv izletmeyin sakın...onunla sürekli, konuşun.anlatın.anlamadığını falan düşünmeyin.anlatın defalarca bıkmadan.karşılıklı evcilik oynayın.siz onun hem annesi,hem öğretmeni,hem doktoru hem de arkadaşısınız.ben de yalnız büyütmek zorunda kaldım çocuğumu. arkadaş yoktu hiç oynayabileceği.atipik otizm teşhisi konduğunda : oğlum göz teması hiç kurmuyordu.ismine tepki vermiyordu.sanki bizi hiç duymuyor gibiydi.ama tv de reklamları,müzikleri vs duyduğunda başka odadan kşup geliyordu. 4 yaşına kadar hiç konuşmadı.ıh ıh diyerek elimi istediği şeye işaret ettirerek isteklerini bildirmeye çalışıyordu. sanki başka bir dünyada yaşıyordu. eğitim sabır....azmettik ve biz beraber bu engelimizi aşmaya çalışıyoruz. şimdi hiç konuşmayan oğlum bülbül oldu susmak bilmiyor.4 yaşında okumayı yazmayı öğrendi.şu an 9 yaşında ve kendi kendine ingilizce ve almanca öğreniyor...öğrenmekle kalmıyor etrafındakilere de öğretmeye çalışıyor :) sosyalleşme yolunda çok hızlı adımlarla ilerliyoruz
velhasıl kelam sadece bir doktora bağlı kalmayın. mutlaka çocuk psikiyatristine gösterin kafanızda şüphe varsa. geç kalınması eğitiminin çok aksaması demek.ne kadar erken teşhis o kadar çabuk ilerleme. dediğim gibi en kısa zamanda psikiyatriste gösterin.anneler hisseder çünkü... bana da soracağınız şeyler olursa memnuniyetle yanıtlarım.selamlar...
3,5 yaşında çocuk psikiyatristi teşhisi koydu. kreşe yazdırdım hemen. uyum sorunu fazla olmadı. yine de kendi kendine oynayan içine kapanık bir çocuktu.4 yaşında özel eğitime başladı.hala daha devam ediyor. o yaşlarda konuşamadığı derdini anlatamadığı için çok agresifti,öfkelenip kafasını duvarlara vururdu,kendini ısırırdı.ama konuşmaya başlayınca bunlar birden geçti.dönem dönem neler atlattık neler. artık sadece kızdığında bağırıyor her insan daha doğrusu normal insan gibi :) tabi arada bir kardeşiyle kedi köpek gibi kavgalarını saymazsak :)))))
anlatmış olduklarınız biz otizmli çocuk ailelerinin yaşadıklarının 10 da biri bile değil. ismine tepki vermemesi sırf otizm belirtisi değildir. hiç otizmli bir çocuk gördünüz mü acaba..internetten bir izleyin derim.
tv izletmeyin sakın...onunla sürekli, konuşun.anlatın.anlamadığını falan düşünmeyin.anlatın defalarca bıkmadan.karşılıklı evcilik oynayın.siz onun hem annesi,hem öğretmeni,hem doktoru hem de arkadaşısınız.ben de yalnız büyütmek zorunda kaldım çocuğumu. arkadaş yoktu hiç oynayabileceği.atipik otizm teşhisi konduğunda : oğlum göz teması hiç kurmuyordu.ismine tepki vermiyordu.sanki bizi hiç duymuyor gibiydi.ama tv de reklamları,müzikleri vs duyduğunda başka odadan kşup geliyordu. 4 yaşına kadar hiç konuşmadı.ıh ıh diyerek elimi istediği şeye işaret ettirerek isteklerini bildirmeye çalışıyordu. sanki başka bir dünyada yaşıyordu. eğitim sabır....azmettik ve biz beraber bu engelimizi aşmaya çalışıyoruz. şimdi hiç konuşmayan oğlum bülbül oldu susmak bilmiyor.4 yaşında okumayı yazmayı öğrendi.şu an 9 yaşında ve kendi kendine ingilizce ve almanca öğreniyor...öğrenmekle kalmıyor etrafındakilere de öğretmeye çalışıyor :) sosyalleşme yolunda çok hızlı adımlarla ilerliyoruz
velhasıl kelam sadece bir doktora bağlı kalmayın. mutlaka çocuk psikiyatristine gösterin kafanızda şüphe varsa. geç kalınması eğitiminin çok aksaması demek.ne kadar erken teşhis o kadar çabuk ilerleme. dediğim gibi en kısa zamanda psikiyatriste gösterin.anneler hisseder çünkü... bana da soracağınız şeyler olursa memnuniyetle yanıtlarım.selamlar...
neler yaşadığınızı tahmin ettiğim için sizlerden yardım istedim..okadar çaresizimki yalnız başıma bocalıyorum..adıyamanın bir köyünde yaşıyoruz alışveriş için bile ilçeye iniyoruz kaldıki kolay kolay izin almak mesele piskiyatriye götürdüm oğlumu oğlum hastaneleri hiç sevmez girer girmez elimizden çekiştirmeye başladı çıkmak için..doktor seslendi hiç dönüp bakmadı bile doğal olarak doktor da otiizmden bahsetti hep göz teması kurun dedi ama göz temasında hiç sıkıntımız yok..o günden beri daha dikkatli izliyorum yolda yürürken bile karşıdan gelen insanların yüzüne bakıyor onlara gülüyor..bir haftadır tv kapattım hep oyun oynamaya konuşmaya çalışıyorum çaydanlığa bakıp çay diyo, cıs diyo sıcak olunca ,bir kızım var 3 aylık parmağıyla işaret edip kardes diyo memelerini işaret edip meme diyo kulağı nerde diyorum gösteriyor bunları bir haftadır yapmaya başladı ..saati gösterip bir beş diyo yani işaret parmağını yeni kullanmaya başladı geçen ilk defa bir komşudan çıkarken biz demeden bay bay yaptı çok sevindim..küçük delikli bir kap verdim nohut koydum önüne tek tek o delikten nohutları geçiriyor..burda kreş yok ilçeye gittik eşimle kreş aradık bari haftaının üç günü olsun getirelim dedik..malesef koca ilçede hiç kreş yok.devlet anaokulu var oraya gittik görüştük..müdür bey 2009lulara sınıf açmayı istiyoruz ama öğrenci sayımız sadece 6 kişi diyo bu sayıyla açamayız hem açsak bile devamlılık önemli diyo oradan da elimiz kolumuz bağlı üstelik 3 aylık kızım var o hepten elimi bağlıyor..sadece evlat yetiştirmek ne kadar zormuş neden cennet anaların ayakları altında şimdi çok iyi anlıyorum.sabah otizimli bir çocuğu okulların kabul etmediğini gösterdi haberlerde içim cız etti allah herkesin evladına sağlık versin.sizede maşallah inşallah hayatında hep başarılı olur hiç sıkıntı çekmez yavrunuz..
keşke bu kadar ağar konuşmasaydın ama neyse allah hepimizin yavrusuna şifa versin inşallah tabi ama bizler bu forumda çok kişiye yardımcı olduk yol gösterdik destek çıktık sonradan geri dönüş yapyanlarda oldu teşekkür etmeyenlerde neyse ben foruma yazdıklarını şimdi okudum...ilk msjda yazdıklarına bakarak oğlun iyi durumda diye düşünüyorum az çok kendini ifade ediyor kalem tutuyor demişsin şekkiler yapıyor bunlar iyiye işaret ama doktora götürmenizde iyi olmuş ismine tepkisiz kalması sosyal kopukluktanda olmuş olabilir tv izletmeyin kesinlikle mümkünse kreşe verin evdede çok fazla ilgilenin onun göz seviyesine inerek iletişime geçin.benim oğlum 2,5 yaşındayken özel eğitime başladı hiçbirşey söylemiyordu otizimin özelliklerini çokça taşıyordu şimdi 5 yaşında ama kimse otizim teşhisi aldığını anlamaz diyim okadar gelişti çok sosyal oldu kendini iyi ifade edebiliyor kolay olmadı yaşadıklarımız çok zordu ama herşeye değiyor umarım oğlunuza otizim teşhisi konmaz bizim geçtiğimiz bu zorlu yollardan geçmezsiniz
Lolly19 ; sizin çocugunuz okula gidiyor mu ? Yani otizimli sanırım, yada ben öyle anladım.
benim oğlum gitmiyor okula otizm teşhisi konmadı bazı belirtilerini gösteriyo ismini seslenince bakmıyor bişeyler alıp hep döndürüyor elinde 2 ay evde yoğun ilgi gösterin gelişme olursa evden devam edelim dedi .gelişlme olmazsa teşhis koyacak
oğlum bir ilkokul bünyesinde oçem sınıfına gidiyor. bu sene yarı kaynaştırma alıcak seneye de normal sınıfta tam zamanlı kaynaştırma eğitimi alacak. ben böyle olmasını istedim. çünkü çok kötü bir ilkokula başlama deneyimimiz oldu. o öğretmeni lanetle anıyorum sürekli. çocuğumun daha da psikolojisinin bozulmasını sağladı. sırf bu nedenle şehir değiştirdik tüm kurulu düzenimizi bozduk. ha kötü mü oldu.aksine.her şerde bir hayır vardır, burası çocuğum için mükemmel oldu. oçem sınıfındaki öğretmeni mükemmel bir öğretmen.hem insan olarak hem de eğitimci olarak.çok şeyler atlattık,daha da atlatacağız. sabır biz annelerin ikinci adı olsa gerek.
kardeşi olması çok önemli benim için. 4,5 yaşında bir oğlum daha var. o, sanki ilahi güç tarafından yüce rabbim tarafında sanki abisi için gönderilmiş. onunla iletişim kurmayla başladı herşey. ufaklık da tam bilmiş bir bızdık. sanki abisinin durumunun farkında ve onun bu zorlu yolda karşılaştığı engelleri aşmasında bir basamak gibi görüyor kendini. her normal çocuğun yaptığı gibi kavgaları benim için müthiş keyifli. çünkü iletişimi öğreniyor büyüğüm..paylaşmayı( ya da paylaşamamayı :))sebep-sonuç ilişkisini,neden-nasıl ilişkisini....herşeyi kardeşiyle öğreniyor.
sakın hiç birşey için kendinizi suçlamayın.neden,niçin...gibi anlamsız şeylerle kafanızı daha da karıştırmayın. sürekli internetten araştırın.herşeyin cevabı var buralarda...neler yapabilirim,nasıl ilerleme kaydedebilirim diye bunlara kafa yorun. çocuğunuz henüz çok küçük ve eğitim için en aç döneminde.bıkmadan defalarca anlatın,konuşun,şarkılar söyleyin,sarılın sevginizi hissettirin..
bu arada çok yoğun duygu yüklüyüm..çok fazla da yazamıyorum. ölen 25 tane gencecik fidana içim yanıyor...onlar ve daha niceleri,hepsi ana kuzusuydu..Allah rahmet eylesin tüm şehitlerimize ailelerine de sabırlar versin....
herkese selamlar....yavrularınız ve siz Allaha emanet olun....
elif hnm, üstte sizin için yorum yaptım, okudunuzmu ?
ben ablamda öyle bir çocukmuş, korkulacak birşey yok, bundan 2-3 sene sonra bakacaksınızki oğlunuzun hiçbirşeyi kalmamış. Anlattıklarınıza baktım ve oğlunuzda bir anormallik görmedim. İsmine bakmıyor belki ama otizmin çok daha fazla belirtisi var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?