- Konu Sahibi melodi1970
-
- #1.881
evet okudum teşekkür ederim
inşallah öyle olur tek umudum bu zaten .. bir kaç gündür bişeyler göstermeye başladı..bir bakıyorum bişey yapıyor anormal geliyor içim sızlıyor bir bakıyorum normal davranıyor oh be diyorum çocuğuna sus artık diye kızanlara çok kızıyorum benimle oturup konuşsa bişeyler sorsa neler vermezdim
vaktinde aynı duyguları yaşayan aynı yollardan geçmiş insanlar olduğunuz ve beni en iyi sizin anlayabileceğinizi düşündüğüm için küçücük bi yardım bir fikir öneri küçük bi cevap bekliyorum hergün girip bakıyorum birileri bişeyler yazdımı diye..ama malesef kimseler tenezzül edip iki satır tecrübeleri doğrultusunda bir yol göstermiyor..çok şeymi istedim diyorum ..kendimce hayır ...ama acımasz hayat her yerde yalnız bırakıyor beni çok üzgünüm teşekkür ediyorum sizlere yine suçu kendimde görüp yanlış zaman yanlış mekan diyeyim allah yardımcınız olsun yavrulara şifalar versin inşallah.. ..
aslında ağır konuşma değilde çaresiz kalmış bir annenin sitemi diyelim yinede ağır geldiyse özür dilerim..seslenince bakması için napabilirim sizler bunu nasıl aştınız.. şuan imkansız gibi bişey bir eğitimciye özel eğitime başlaması yaza tayinimiz çıkıyor anca ozaman gidebiliriz.denver testi yaptılar küp koydular önünden üst üste dizmesi için dizdi çizgi çiz dediler çiz di hangisi kedi dediler hangisi uzun dediler hiç bakmadı bile habire beni yada babasını çekiştirdi gitmek için.banada bir kaç şey sordu düğme ilikleyebiliyormu dedi hiç bırakmadım göstermedimde hep ben yaptım ayakabısını giyebiliyormu dedi onuda hiç sen giy demedim giyemiyor ben giydiriyorum terlik ti yazlık ayakkabıydı giyiyor dedim.komşuya al şunu götür desen götürürmü diyo onuda hiç denemedik dedim. kız erkek cinsiyet farkını biliyormu diyo nasıl anlayabiliriz hiç konuşmuyor çocuk onada olumsuz cevap verince doktor lafıda soktu annelik sadece karnını doyurup giydirmek değilmiş değilmi dedi..onada çok üzüldüm yani testimizde olumsuz çıktı iletişim kurabilseydim neler öğretirdim ama hep anlattım o dinlemedi gitti kendi başına oynadı..niye üstüne düşmedim niye yalnız kalmasına izin verdim
hep kendime kızıyorum ..
ne kadar güzel anlatmışsın masumcum senin oğlan aştı zaten maşallahı var kimse demez bir zamanlar bu çocuk otizmliydi diyebenim oğlumda seslendiğimizde bakmıyordu ben bunu evde tek başıma kendi mucadelemle aştım diyebilirim ozaman oğlum küçük olduğu içinde mesala kucağama alıp şarkı söylüyodum yine ayağama yatırıp masal okuyodum mimiklerimi biraz abartılı ses tonu yüksek olucak çocuk şaşkın şaşkın bakarsa şaşırma :) onun dışında komut çok verdim bunu al çöpe at al şunu mutfağa götür tabi hep ismi ile seslenerek bakmadığı zamanlarda kızdım kısa bir sürede göz teması ismine dönüp bakması algısı arttı zamanımın büyük kısmını ona verdim çünkü oğluma otizim teşhisi konması benim bittiğim andı bütün hayallerim bitmişti oğlumla ilgili hani derler ya evimizin ışığı sönmüştü ama ben bunu kabul etmiycem dedim çok şeyi başardık oğlumla eğitimcilerden de çok beklentiniz olmasın faydaları çok büyük tartışılmaz ama önce anne öğretmen olucak herşeyi öğretmelisiniz ona en basit işler bile onlar için karmaşık olabiliyor...doktorların dediklerine de canınızı sıkmayın bence bütün enerjinizi sevginizi ilginizi oğlunuza ayırın annelik karnını doyurp giydirmek değil elbet ama çocuğun otizimli olması da hiçbir annenin suçu değil kimsenin suçu değil genetik olabilir aşılardan olabilir bu uzar gider..
benim oğlumda seslendiğimizde bakmıyordu ben bunu evde tek başıma kendi mucadelemle aştım diyebilirim ozaman oğlum küçük olduğu içinde mesala kucağama alıp şarkı söylüyodum yine ayağama yatırıp masal okuyodum mimiklerimi biraz abartılı ses tonu yüksek olucak çocuk şaşkın şaşkın bakarsa şaşırma :) onun dışında komut çok verdim bunu al çöpe at al şunu mutfağa götür tabi hep ismi ile seslenerek bakmadığı zamanlarda kızdım kısa bir sürede göz teması ismine dönüp bakması algısı arttı zamanımın büyük kısmını ona verdim çünkü oğluma otizim teşhisi konması benim bittiğim andı bütün hayallerim bitmişti oğlumla ilgili hani derler ya evimizin ışığı sönmüştü ama ben bunu kabul etmiycem dedim çok şeyi başardık oğlumla eğitimcilerden de çok beklentiniz olmasın faydaları çok büyük tartışılmaz ama önce anne öğretmen olucak herşeyi öğretmelisiniz ona en basit işler bile onlar için karmaşık olabiliyor...doktorların dediklerine de canınızı sıkmayın bence bütün enerjinizi sevginizi ilginizi oğlunuza ayırın annelik karnını doyurp giydirmek değil elbet ama çocuğun otizimli olması da hiçbir annenin suçu değil kimsenin suçu değil genetik olabilir aşılardan olabilir bu uzar gider..
devlet anaokulunda küçük yaş gurubunda görev yapıyorum
merhaba...öncellikle hassasiyetinden dolayı teşekkür ederim....benim oğlum 3. yaşını doldurdu ağustos sonunda ve yaklaşık 7 aydır özel eğitim alıyor..bu sene okulların açılmasıyla devlet kreşine başlıcak...endişelerim korkularım zaman yaklaştıkça artıyor..ihtiyaçlarını az çok ifade edebiliyor..tuvalet eğitimide tamam...kendini savunabilicek bi yapıda değil..vurması tükürmesi yada şiddet eğilimi asla yok..yaklaşık 30 kişilik sınıflar.. çocuklar arasında kaybolup gidicek diye korkuyorum...öğretmen bu konuda nekadar etkili onuda bilmiyorum..kısacası çook ama çok endişeliyim
sizi o kadar iyi anlayıyorum ki çok zor bir duurm bir kaç gündür öyle büyük bir girdabın içine düştüğümü fark ettim ki çırpınıyorum resmen bir bilinmezlik var etrafımda normal eğitim alan öğrencilerimle ilk karşılaştıgımda hiç böyle hissetmemiştim ama şimdiki öğrencim özel bir öğrenci özel bir durumu var ve benim yaptıgım herşey hem onu hem ailesini hemde diğer öğrencilerimi heryönden çok etkileyecek zor bir durum büyük bir görev ve ben bunu gönüllü olarak kabul ettim şuan bursada görev yapıyorum henüz yeni başladım bu ilde göreve umarım hayırlısı olur keşke size yardımcı olabilseydim ama elimden pek birşey gelmiyor siz hangi şehirdesiniz.... ama siz bana yardımcı olabilirmisiniz önerileriniz tavsiyleriniz nelerdir...
bu devirde bir çocugun başına gelebilecek en güzel şey iyi bir öğretmene denk gelmesi
bende bursada oturuyorum..:)nerde öğretmenlik yapıcaksınız çok merak ettim...
bu sene okul öncesinde 5. yılıma başlıyorum ama daha önce otizlim kaynaştırma öğrencim hiç olmadı.. üstelik bu öğrencim hemde aile dostumuzun oğlu ben hem aileyi incitmeden hemde öğrencime faydam dokunacak şekilde kaynaştırma eğitimi yapacağım haftada kaç gün gelecek planı nasıl olacak henüz netliğe kavuşmadı ram dan gelecek raporu bekliyoruz ama ben bir an önce kendi bu konuda bilgilendirmek istiyorum özelliklede özel eğitime giden öğrenciler normal anasınıflarında veya anaokullarında öğretmenlerle sıkıntı yaşayabiliyor veliler tarafında öğrenciler istenmeye biliyor bunun gibi bir sürü sorun çıkıyor ve çok üzülüyorum magdur olan ailelere o yüzden bu konuda kendimi gleiştirmek tam donanımlı hale getirmek direk okula veya isme gelen öğretmen olmak istiyorum bu işin benim mesleğimde artı bir ücreti yok ama aldıgım haz bana yetiyor ....
özellikle özel eğitime giden öğrencileri olan velilerden ve otizimli çocugu olan velilerden fikirlerini rahatsız oldukları ve özellikle olmasını istedikleri durumları benimle paylaşırsa çok sevinirim teorik olarak bilgim olsada pratik olarak çok fazla eksiğim var
ne kadar güzel anlatmışsın masumcum senin oğlan aştı zaten maşallahı var kimse demez bir zamanlar bu çocuk otizmliydi diye
bizdede durum çok çok iyi kardeşi bişey uzatıyor geçen gün ve al bakalım diyor günaydın iyi geceler hapşırınca çok yaşa isminede bakıyor artık ben en başlardan isminin yanına al ekliyordum o zaman bakıyordu şimdi artık eklemedende bakıyor dışardaki kişilerlede iletişimi mükemmel geçen ders çıkısı bi veli adam oturuyor bahçede adama ne şirinlikler yaptı çağırıyorum gel diye çığlık atıyor gelmemek için zor aldım arabaya ben dediğin gibi hala o kadar abartıyorum konuşurken filan kendi halime gülüyorum ufaklığa konuşurkende kendimi öyle alıştırmışımki onada aynısını yapıyorum geçen hafta doğum günüydü teyzesi pepeli bi laptop almış türkçe ingilizce baktım ingilizce kelimeleride sölüyor dur oğlum dedim önce dilimizi öğrenelimde ingilizcesi kusur kalsın
gördüm senin oğlanı feyste ne güzel okuyor tercüme boşa etmişsin ben anladım ki :) maşallah canım çok ta büyümüş çok yakışıklı ingilizce bizdede süper artık yiyecekleri bile ingilizce istiyoruz ben anlamıyorum bazen dediklerini evde ingilizce eğitim seti var hep ondan öğrendi zaten bikaç kere izleyince kayıt ediyorlar
merhaba ben sana kendi deneyimlerimden bahsetmek istiyorum benim oğlum geçen yıl devlet anasınfına gitti yarında başlıycaz allahın izniyle oğlum 5 yaşında bu arada bizim okula raporumuz falan gitmedi kimsede sormadı oğlum otizimliden ziyade hiperaktif bi öğrenci gibi durduğu için hiperaktif dedim doktor konturolü altındayız dedim ama sizin durumunuz başka şimdi çocuğun raporu okula gidicek ve sen otizimli olduğunu biliyosun kaynaştırma öğrencisi de olsa okula tam zamanlı gelmeli diye düşünüyorum çocuğun ne gibi problemli davranışları var bilemem ama eğer kimseye zararı yoksa oda diğer çocuklar gibi aynı saate gelip gitsin..biz gecen yıl okulun ilk haftaları çok problem yaşadık oğlum sınıfta bi kızın gözlüğünü kırmıştı gözlük camı kızın alnına gelmişti fln allahtan diğer veli anlayışlıydı ama öğretmen tepkili gibiydi yani benim oğlumu istemiyo gibi havalardaydı oğlumun hakkında bişey sorsam cevap vermekten kaçınıyodu ilgilenmiyodu oğluma çok bağarıyordu demekki sınıfta ki oğlum eve gelince sevmiyorum onu diyodu ben hep konuştum oğlumla evde öğretmenini sev arakadaşlara vurma öğretmeni dinle vs diye oğlum diğer günlerde sınıfa girince öğretmenim seni çok seviyorum günaydın deyip öğretmenine sarılmış öğretmen aynı günde benimle konuştu ve oğlumun aslında çok akıllı bi çocuk olduğunu ama ona baştan tepkili yaklaştığını itiraf etti :) sonra can ciğer kuzu sarması oldular öpüşüp koklaşmalar falan bi veliyle sorun yaşadım oğlun çok yaramaz onun yeri burası değil özel sınıfa gitsin çok hiperaktif dedi ağzının payını verdim ve gidip müdüriyete sikayet ettim müdür hanımda o hanım efendiyle konuşup rahatsız olduysanız siz çocuğunuzu özel okula verebilrsiniz dedi uzun lafı kısası sen özel eğitimli öğrencine ve annesine sahip çıkarsan kimse bişey diyemez cnm diğer çocuklara da otizimli çocuğa yardımcı olmalarını iste her konuda çocuklar şefkatlidirler dışlamazlar sen bunları buraya yazdığına göre önemsiyorsun bu çocuğu inanıyorumki güzel şeyler verebilceksin o yavruya
canım senin çocuğun normal okula mı gidiyor yoksa özel eğitimemi ? bu arada oğlun otistik mi ?
bu nedemek şimdi otistik değil OTİZİMLİ ve allahıma bin şükür normal okula gidiyor gidemezmi otizimli olan çocuklar normal okula..sen normal olduğunu mı düşünüyorsun daha çok şey yazarım ama senin gibi dangalak için ban yemek istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?