Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Hoş buldum…oğlum ağustosta 3 yaşını dolduracak… teşhis konduğu andan itibaren eğitime başladık ve yaklaşık 6 aydır haftada 2 gün eğitim alıyoruz..eğitimin faydasını fazlasıyla görüyoruz bu konuda şanslıyız çünkü öğretmenlerimiz çok kaliteli kurum her ne kadar can sıksada bazı konularda…bugüne kadar herhangi bi dr a götürmedim oğlumu niyetine girdik aslında şubat ayında teşhis konduktan sonra mücahit öztürkten randevu aldık p.tesiydi randevumuz c.tesi bize tel. geldi dr. Kendisi aradı oğlum hakkında bilgi istedi bizde teşhisin konduğunu eğiteme başladığımızı ve gelişmeler gördüğümü söyledik..ve bize boşuna getirmeyin dedi..benim söylicem şeyler sizse söylenmiş zaten dedi falan filan…biz tabi şok olduk..ikilemde kaldık napalım diye..hava soğpuk ve bursadan gidicez ve gitmedik…ağır metal testi yada buna benzer testlerde yaptırmadık hatta bizi kimse bu konuda yönlendirmedi…ama eğitimle eş zamanlı olarak ozon tedavisine başladık 2 ay boyunca haftada 2 seans gitti şuan hafta bire indi ve hala götürüyoruz..kabızlık sorunu sadece 2 defa oldu.. uyku ve yemek düzenide çok güzel..göz kontağı eskiye nazaran çok daha kuvvetli..hayvan sesleri,anne baba yenge amca mavi elma..vs kelimelere dökebiliyo..çevresinde gelişen olaylara tepkileri güzel..isteklerini hareketleriyle anlatır işaret parmağı hep havadadır genel olarak bunlar 6 ay içinde kazanılanlar..ama detayda çoook eksiğimiz var..hel şu dönemde eğitim haricinde evde hiç oyun oynayamıyoruz isteği yok üstüne gidince basıyo çığlığı..duraksama dönemi sanırım…sizdede bu şekilde oluyomu..evdeyken nasıl vakit geçiriyorsunuz neler yaparsınız ?tuvalet eğitimine geçiyoruz bu hafta bakalım nasıl halledicez..

merhabalar
cok masumcum benım oglan soylenenlerı az cok anlıyo,getır goturları yapıyo ama anne dısında hıc bı sey yok
cocukalrla ıletısımı fazla yok
goz teması cok degıl
benı en cok donen seylere takıntılı olması delı edıyo
gecen markette vantılator vardıo basından almadım kıyametı kopardı
bay bay yapıyp sarılıyo opuyo dokunmayla ılgılı bı problem de yok cok sukur
ama ıns konusacak sızın cocukları duyunca umutlanıyorum

merhabalar

sizlere sormak istediğim bişey var bebeklerinize ilk teşhis ne zmn konuldu ilk şüph ne zmn doğmuştu

1 yaşındaki kuzenimin bebeğine eğitim verilmiş tepki vermiyormuş anne baba demiomuş gel gel yapmıyornuş..

benim oğluma atipik otizm teşhisi 3 yaşında koyuldu.ama ben farkındalığı farkettiğimde 18 aylıktı. benden başka kimse kabul etmedi farklılığı.erkek çocuk geç konuşur,babası da böyleydi,vakti geldiğinde konuşacak vs vs zırvalıklarına sakın bakmadan geç kalmayın hemen bir çocuk psikiyatristine götürün derim...

merhaba arkadaşlar...
benim de 3 yaşında cerebral palsi hastası kızıma otistik teşhisi de kondu...
bizim çok büyük sorunumuz var kızım kesinlikle eğitim öğretmenlerini kabul etmiyor... fizikçilerle iyi ama eğitimcilerde sadece ağlıyor...sizlerde karşılaştınız mı böyle sorunlarla tavsiyeleriniz var mı...
45 dk lık seansın 1 sn sinde susmuyor...

selam kızlar nazedencim bende öyle vallahi giriyorum ama yazasım hiç yok diger arkadaşlarda kusura bakmasın yazdıklarına cvp yazmadık hiç diye ramazanda canım bişey yapmak istemiyor...oğlum yüzmeye devam ediyo epey öğrendi hocamız çok konuşmasından şikayetçi çok konuşunca oğlumu cezalandırıyo boğuyo onu suda onunda hoşuna gidiyo tabi özel eğitimede devam ediyoruz bayramda tatile gidicez ailece böyle işte herkesi öpüyorum

selam cnm geç cvp için özür dilerim..allah yardımcınız olsun öncelikle 2 teşhis birden allah sabırlar versin çocuklar büyüdükçe sorunlar daha çok büyüyor..bireysel derslere kızınızla beraber girmeniz mümkünse beraber girin bizim merkezde de görüyorum cerabral plasi çocukların anneleri birlikte giriyorrlar derse onlarda cok ağlıyo korkuyorlar sanırım yada red ediyorlar allah şifalar versin

selam kızlar bu aralar baya bi yoğun geçiyor günlerim eşimin aniden rahatsızlanması sonucu 2gün sonra döndün gittiğim yerden keşke hiç yanlız bırakmasaymışım diyorum şimdi beyin damarı tıkanıklığı sebebiyle felç geçirmiş 8gün hastanede yattık beraber çocuklar evde mahvoldu ben bikaç gün arayla anca gelebildim eve bakmaya ihtiyaçlarını gidermeye büyük oğlum kaldı evde annem bakamamış yedirememiş a.... sezmişti zaten bişey olacağını kesinlikle babasıyla ne zaman telde görüşsek sesini duyunca ağlamaya başlıyordu hiç böyle yapmazdı neyse kandil günü eve çıktık ama tetkikler devam ediyor sol beyin hücreleri ölmüş buda konuşmasını yazma ve okumasını bozuyormuş eşimin okumada sorun yok konuşmayada başladı yazıda bazen takılıyor allah korumuş dr dediğine göre beyinde baloncuk oluşmuş ani bi kan akımı olsaymış o anda o baloncuk patlarmış ve hayatını kaybedebilirmiş ama şah damarı tıkanıp bunu engellemiş buna şükredin dedi dr ama şimdide baloncuğa taktım ve iyi bir beyin cerrahı arıyorum dil terapiside alacak birde psikolog araştırıyorum sanırım depresyona girdi
oğlumdan haberlere gelince maaşallah çok iyi gidiyor kardeşiyle güreş yapıyorlar alt alta üst üste yuvarlanıyorlar yağ satarım bal satarim oynuyorlar önceleri üçümüz oynuyorduk şimdi beni almıyorlar aralarına ikisi oynuyorlar neredeyse bir aydır bay bay yapıyor artık ve gidenlere güle güle diyor öğretmenide çok memnun ne dese yapıyor ismine seslenince bakıyor gel diyor bişey verirken al diyor bu arada onunda dr randevusu gelmişti ahmet aydına ama maalesef ertelemek durumunda kaldım çok fena yorgunum saolsun kız kardeşim 3gün gelip bizim evde çocuklara bakacak bende eşimle bi otele gidicem dinlenicem allah kısmet ederse

eskiden fiziğe beraber giriyorduk ama artık öğretmenler beni almıyorlar...
ben olunca hep benim kucağımda olmak istiyor... öğretmen çok fazla anne bağımlısı olmuş biraz bağımsızlaşması lazım dedi...
eğitime yeni başladık zaten...
2 seanstır parkta yapıyolar dersi parkta olunca ağlamıyor... son 10 dk sınıfa götürüyor sınıfı görür görmez başlıyor ağlamaya...

çok çok geçmiş olsun rabbim şifa versin inşallah...

nazdemıcm cok cok gecmiş olsun Allah korumus şimdi nasıl ıyıdır ınsaallah hayat işte cok garıp ınsanın basına ne gelecegı hıc bellı olmuyo Allah beterınden saklasın benım oglan ıyı masaallah artık derdını anlatıyo korkunca korktum yoruldum hepsını söyluyo 2 kelımelık cumleler kuruyo ınsaallah daha ıyı olacagız hep beraber yoldaslarım

çok saol canım teşekkür ederim şimdi konuşma bozukluğu dışında bedenen bişeyi yok çok şükür çarşamba beyin cerrahında randevumuz var
oh maaşallah senin oğluşada bak korktuğun gibi olmadı yakaladı akranlarını devamını dilerim en kısa sürede

geç cevap için kusura bakmayın benim oülum 22 aylıktı teşhis konduğunda o zamandan beri eğitim alıyor

arkadaşlar konuyla ilgili güzel bir site gözüme çarptı
Otizm ile ilgili pek çok ayrıntılı bilgi var bu sitede .
Otizm Dünyası - Otizmde Teşhis, Tedavi, Genetik BayPas, Beslenme
otizmdunyasi. sonuna com başına www. yazarak bakıyorsunuz. Umarım yardımcı olur.

kızlar bilmıyorum yardımcı olur mu ama..
otistik belirtileri gösteren çocukların hepsi otistik değildir
ablam küçikken insanlarla göz teması kurmayan, kendi kendine gülen ve oyun oynayan , kendi etrafnda dönen , sürekli kulağıyla eliyle oynayan , dişlerını gıcırdatan hiçbirşeyi anlamayan bir bebekmiş ki şuan sapasağlam..

selam kızlar oğluştan haberler vereyim istedim artık baba da diyor kardeşi demeye başladığından beri oda sölüyor tabi babayı görmek lazım anlatmakla olmaz onunda böyle bişeye ihtiyacı varmış oğluna olan düşkünlüğü dillere destan nasılsın diyor gelenlere iyiyim sen nasılsın a..... diyolar oda iyiyim diyor gelenlere hoşgeldin diyor gidenlere hoşçakal güle güle diyor ve inatla yapmadığı bay bay hareketinide yapıyor gel deyince geliyor allahıma binlerce şükürler olsun eşimde çok iyi yapılan anjiyo sonucu beyinde baloncuk olmadığını öğrendik bugün şah damarı tıkalı ama 3 tane daha varmış o damardan onlardan besleniyormuş beyim damar sertliği yapan şeylerden uzak olması gerekiyormuş dikkat edicez tabiki benden haberler böyle sizlerde ne var ne yok iyice koptuk birbirimizden

Son düzenleme:

canım tekrar çok geçmiş olsun acil şifalar versin rabbim oğlunun gelişmmeleride eşine moral olur baya gelişme göstermiş masallah okul işini ne yaptınız bu dönem başlıyomusunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…