Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

kendimi üstteki iletimde tanıtmıştım değerli annelerim sizlerin özel durumu olan öğrencileriniz için biz öğretmenler neler yapabiliriz öğrencim pzt başlayacak sınıfımıza özellikle ilk hafta gelmesini ben istemedim çünkü diğer öğrenciler ilk defa geliyor ağlayan çok oluyor sınıfa bana alışmadıkları için bu öğrencimede farklı davranabilirler özelliklede veliler kırıcı davranabilir ve çocuk bu kargaşada çok kötü etkilenebilir diye düşündüm şimdi diğer öğrencilerim alıştı sayılır o yüzde otizmli öğrencim faruk daha iyi uyum sağlar brde ailesi ehm evde hem anaokulunda hemde özel eğitimde ilgilenmesi için bir tane abla tutmuşlar özel eğitimden yönlendirmişler ama bu abla ilk defa bu işi yapıyor yani oda çok birşey bilmiyor bu ablayı benim yönlendirmem gerekiyor gibi sizin bu konuda deneyimlerinize çok ama çok ihtiyacım ne olur benimle herşeyi paylaşırmısınız faruk sizlerden birinin de çocugu olabilirdi ben gün gün her yaptıgımı sizlere anlatırım burdan

merhaba...bende merak ediyordum bir haftan nasıl geçti diye..çünkü oldukça heyecanlıydın.:)bu arada hangi okulda eğitim verdiğini çok merak ettim,bende bursada oturuyorum..özel olarak nitelendirdiğimiz çocukların bir çoğuna otizm tanısı konulsada aslında parmak izi gibi hepsi farklılıklar gösteriyor bu alanda..özel eğitimden,aileden,kreşten aldıkları farklı oluyor...otizm konusunda hiç bilgisi olmayan bir kişiyede çocuk emanet etmek ayrıca tartışma konusu...asıl anne yada babanın ilgilenmesi gereken yerlerde başkasına( hemde bu konuda sıfır bir insan)çocuğunuzu emanet etmek!..kaldıki benim endişelerimden biride( bu kreş hususunda )3 saat boyunca oğlumun benim kontrolüm altında olmaması yani 3 saat boyunca neler yaptığını görememek ki eğitimde bile dersleri muhakkak izlerim öğretmenlerle girişte ve çıkışta muhakkak konuşurum..sürekli iletişim halindeyim..sürekli araştırıp okuyorum..yeni yeni oyunlar deniyorum..hangi konularda eksikse ısrarla değişik şekilllerde o konunun üzerine gidiyorum..aslında o ablanın yapması gereken özel eğitimdeki öğretmenleriyle detaylı bir şekilde konuşması hatta sizin bile belli dönemlerde öğretmenlerle iletişime geçmeniz bilgi alışverişinde bulunmanız...

bursa yıldırımda görev yapıyorum mesken olarak geçiyor bulundugum yer siz nerede oturuyorsunuz söylediklerinize sonuna kadar katılıyorum benim bile yüreğimde büyük bir tedirginlik varken sizlerin yerinde olmak çok zor umarım herşey gönlünüzce olur annesinden özel eğitimin numarasını aldım pzt arayacağım oradaki öğretmeninden detayları öğrenmek benim için çok iyi olur aslında bu konuda çok fazla okudum biraz konuya hakimim önemli olan kaynaştırma eğitimi bunu özenle yaparım özelliklede diğer öğrencileriminde bu durumu doğal karşılamaları için çaba sarfediyorum bu durum onlar içinde karakter ve değerler eğitimi adı altında yer vermiş olacağım....
cuma günü annesi farukun yardımcı ablasıyla beni tanıştırmak için okula geldi snıfıta kendi haline bıraktım annesi ve ablada vardı dedim üstüne gitmeyeyim hem öğrenciler hem ben biranda çok kalabalık gelir diye önceleri faruk biraz huzursuz oldu sınıfata ağlayan başka bir öğrencim vardı( onunda konuşma geriliği var sanırım henüz teşhis konmamış otizm belirtiside var) sonra annesinin kucağında sustu sınıfta dolaştı bende hep onun yakın mesafesinde ona gülümseyerek diğer öğrencilerle konuştum o gün öğrencilerin boy ve kilosunuda ölçüyordum ısrar etmemin sonunda faruk da geldi onunkinide ölçtüm ve hemen alkışladık ve farugun mutlu oldugunu hissettim alkış onu mutlu ettmişti normalde sürekli elindeki eşyaları havaya atıyor takıntı oldugunu söylemiş diğer öğretmeni ama sınıf onun ilgisini o kadar çektiki bir kaç kez böyle bir hareket etti sonra hep eli boş kendi kendine dolaştı bir müddet sonra sürekli eli kolumu tutuyor öpüyordu yanağımı seviyordu sevgisini hissettiriyordu bende annesine anlattım bu durumu oda bunu sadece kendisine arada babasına önceden anneannesine baktıgı için bazende ona yaptıgını söyledi ama çok farklı bir durum bu keşke sınıfta kamera olsada tüm özel öğrencisi olan veliler izleyip içleri rahat etseler

görev yaptığınız yere bize 15 dakika mesafede arabayla..ben merkezde oturuyorum..birde sakıncası yoksa hangi okul olduğunu yazarsanız..hangi yaş grubuna eğitim veriyorsunuz?...ilk karşılaşmanız gerçekten çok verimli geçmiş özellikle ilk hafta başlatmamanız çok iyi olmş..çünkü oğlum ilk gün başladı ve okulda ne yaptınız diye sorsam(henüz konuşamıyo)bi çığlk sesi ve arkasından ağlama taklidi geliyo bağırıp ağlamışlar ve çocuğun hafızasında yer etti ne zaman sorsam aynı şeyi yapıyo..eğitimcilerinde kendine göre nitelikleri var..eğitimin yanında vicdan ve çocuk sevgiside etkili bu konuda sanırım...ben cuma günü öğretmeniyle konuşucam eğer hala uyum sağlayamadılarsa birbirlerine alıcam kreşten...belkide sizin sınıfa veririm yaş grubu uyarsa:)

görev yaptığınız yere bize 15 dakika mesafede arabayla..ben merkezde oturuyorum..birde sakıncası yoksa hangi okul olduğunu yazarsanız..hangi yaş grubuna eğitim veriyorsunuz?...ilk karşılaşmanız gerçekten çok verimli geçmiş özellikle ilk hafta başlatmamanız çok iyi olmş..çünkü oğlum ilk gün başladı ve okulda ne yaptınız diye sorsam(henüz konuşamıyo)bi çığlk sesi ve arkasından ağlama taklidi geliyo bağırıp ağlamışlar ve çocuğun hafızasında yer etti ne zaman sorsam aynı şeyi yapıyo..eğitimcilerinde kendine göre nitelikleri var..eğitimin yanında vicdan ve çocuk sevgiside etkili bu konuda sanırım...ben cuma günü öğretmeniyle konuşucam eğer hala uyum sağlayamadılarsa birbirlerine alıcam kreşten...belkide sizin sınıfa veririm yaş grubu uyarsa:)

bilgilerimi size özelden mesaj olarak gönderdim umarım çocugunuz ve sizin için en hayırlısı neyse o olur ileryen zamanlarda tekrar görüşmek isterim bu arda yaş grubumu yazmayı unutmuşum hazırlık grubu olarakgeçiyor 2007 ve 2008 doğumlular aylarına göre gruplandırılıyor sınıflar eğer fikriniz değişirsede benim sınıfıma olmasa bile diğer sınıflardaki öğretmenlerde çok yardımcı olacağını düşünüyorum

Günaydın sevgili arkadaşlar
b
enim oğlumla arası 3 ay olan 9 yaşında bir yeğenim var adı ömer... ve kendisi otizmli.
küçüklüğünden beri takip etmeye çalıştım kendim de anaokulu öğretmeni olduğum için fakat anne baba ayrı olduğundan nerelere eğitime gitti neler öğrendi bilemiyorum tek bildiğim eğitime gitmediğinden şüphelenmem çünkü ömer hala bez kullanıyorömer bütün gün alkış yapıyor ya da eline aldığı bir su şişesine vurarak pat pat ses çıkartıyor o da olmadı yere vurarak bunu gerçekleştiriyor
hafta sonlar bize geldiğinde buna engel olmak amaçlı türlü şeyler yaptırmaya çalışıyorum mesela kahvaltı yaparken çatalı eline verip ben de tutturup yemek yiyoruz beraber zorla da olsa fakat bu tür zorlanmalar karşısında ellerini ısırıyor ve yüksek sesle bağırıyor konuşmuyor da ömer
anladığım kadarı ile ellerini şiddetli kanatır derecede ısırmasını önlemek amacı ile evde pek kendi haline bırakılmış otizmi pekiştirilmiş.
şimdi biz bu konuda ne yapabiliriz 1
bezli çocuk özel eğitime gider mi 2
hadi gider diyelim hiç mi bir şey öğrenmez komut almaz bu kadar zamanda 3
bu ısırması ,öfkesi konusunda ne yapabilir yaptırabiliriz bu da 4. sorularım

yeğeniniz için neler yapabilirsiniz bilmiyorum ama belki gittiği bir kurum varsa onun yerini öğrenip ordaki öğretmeniyle konuşabilirsiniz ne yaptıklarını yiğeninize ne gibi eğitim uyguladıklarını nasıl davranacığınız konusunda fikriniz olur bezli olması eğitimin önüne geçmez..anlattığınız kadarıyla yiğeniniz otizimi ağar yaşıyo ve zihinsel gerilik te var sesler çıkarmak istemesi onu rahatlatıyordur alkış yapmasıda öyle buna engel olmaya çalışırsanız sinirlenir öfkelenir hemde çok sonra kendine ve etrafındakilere zarar verir özel eğitim öğetmenleri bunları yapmasına bazen izin verirler yaşıda büyümüş ve davranışlar kalıplaşmış artık vazgeçirmesi çok zor olur allah annesine babasına sabır versin

slm yarın çocuk piskiyatrisinde randevumuz var bakalım ne diyecek bir aylık yoğun ilgi eğitim tv kapatın bir ay sonra getirin demişti..büyük gün geldi uyku uyuyamıyorum çok heyecanlıyım rabbim inşallah bişeyi yoktur oğlumun ..dua edin bizim için lütfen ..

inşallah yoktur hayırlı haberlerini bekliyoruz

inşallah yoktur hayırlı haberlerini bekliyoruz

çok teşekkür ederim gittik bugün muayenemizi olduk..biz olan gelişmeleri anlattık doktorda seslenince oğlum baktı kalem verdi hadi yazı yaz diye aldı çizdi one dedi doktor oğlumda muz dedi.elma resmi gösterdi bu ne dedi elma araba tır ay saat sorduklarını cevapladı.doktorda sonuç olarak bu durumu beni rahatlattı otizmden uzaklaştırdı dedi göz teması gelişmiş iletişim gelişmiş cevap vermesi çok güzel dedi.denver testi yapılmıştı ve sonuç kötüydü gelişimi geri çıkmıştı 4 ay sonra yeniden yapalım bu şekilde ilgilenmeye devam edin dedi.4 ay sonra gelin ilerleme olursa çok güzel ama olmazsa biz elimizden geleni yaptık derseniz özel eğitim için rapor çıkartalım konuşma gecikmesi için eğitime başlatalım dedi yine kreş önerdi malesef yok.seneye tayin var anca ozaman dedim bir yıl bu çocuk için büyük kayıp dedi..hayali oyunlar oynatın hayal gücünü geliştirin dedi doktorculuk evcilik falan gibi oğlum hiç anlamıyor yada ben nasıl oynatacağım bilemiyorum .sonuç böyle arkadaşlar bakalım bizi neler bekliyor allahım kimseyi evladıyla imtihan etmesin rabbim evlatlarımıza sağlık versin ...

eliffff sevindim canım valla bu tv ne kötü bişey yaa hergun kavga edıyoruz yıgıt bey 16 ac dıyo :) acmazsam delırıyo bende artık dıkkatını cekmek ıstıyorum baska seylere ama gercekten zor ve sonunda oldu eski hastanemden ayrıldım moralım bozuldu yaa 6 . yılımdaydım alıstıgım bı düzen vardı ama hersey oglum ıcın annelık fedakarlık gerektırıyo bızde elımızden gelenı yapıyoruz burayada alısırım zamanla 10 gun sonra burdakı hastanede baslıycem oglum cok mutlu şimdilik ananenın evıne kurulduk :) eşim işi hemen bırakamıyo bır süre kalcak orda galıba oglum yanımda ya artık eşimle ayrılıga bıraz katlancaz hemen bı krese yazdırcam siz neler yapıyosunuz ogluslar nasıl

merhaba kızlar benden haberler güzel hemen anlatayım benim oğlan sayıları tek tek sölüyor ve tanıyordu biliyorsunuz 1den 20 ye kadar en son geçen kardeşinin bi bulüzü var önünde 36yazıyor bu kaç oğlum dedim ben bekledim 3 ve 6 desin ama arkadaşta vardı yanımda ağzımız açık kaldı çünkü 36 dedi hemen öğretmeni aradım sizmi öğrettiniz diye hayır ben 20 ye kadar öğrettim dedi nasıl sevindi ağlıycak nerdeyse artık mantığını kullanmaya başladı dedi arabasının arkası çıkıyor bana veriyor tak bakalım diyor kardeşi oynamak istemezse onu teşvik edip hadi diyor altalta üstüste yuvarlanıyorlar resmen bazende oyuncak kavgası yapıyorlar bu bile çok güzel geliyor bana bişey istediğinde veriyorum teşekkür ederim diyor bugünlere gelebileceğimize hiç inanmıyordum allahım sana şükürler olsun

tam 3 haftadır uğraşıyorum yeğenim ömer ile ve biraz da olsa yol aldığıma inanıyorum.kahvaltı yaparken çatalı zorla tutturuyordum eline şimdi bileğinden tuttuğumda böyle ruhunu teslim edecekmiş gibi davranıp tutmak istemiyor o zaman küçük bir bilek sıkması ile uyarıyorum onu ve çatalı peynire batırıp yeme davranışını gösteriyor sonra da çatalı birden bırakıyor görevimi tamamladım bilinci ile....
sürekli bir şeylere vuruyor,patpat ses çıkartıyor hiç bir şey bulamazsa dili ile eli arasında yapıyor bunu aşamadık henüz
ama o da olacak inşallah yaklaşık 3 yaşından beri eğitim alıyor bu çocuk aldığı söyleniyor daha doğrusu ben bir şey göremiyorum ben 3 hafta sadece cuma cumartesi pazar günü uğraşarak bir adım yol gittiysem 3 yaş çok büyük şeylerin aşılmasına sebep olmalı sizce de öyle değil mi ?:13:
Allah hepimize kolaylık versin bu yolda

[video=youtube;YPbM4P-XSlw]http://www.youtube.com/watch?v=YPbM4P-XSlw[/video]

Daha önce koyuldumu bilmiyorum ama konuyu görünce koymak istedim çok güzel hazırlanmış.

oh oh ne güzel cnm Allahın ıznıyle atlatacaklar ogluslarımız masaallah kardesınıde tesvik ediyo süper akıllı abi :) daha ılerıdekı gunlerde okuyup okuyup dıcez cok yol katetmişiz diye Allahın ıznıyle

merhaba arkadaslar hatırlamıssınızdır ıns benı
benım oglumla ılgılı bazı suphelrım vardı bılıyosunz ama goturdugum drlar psıkologlar otızmlı degıl dedıler,
e sızın cocuklara bakıyorum onlarda cok akıllı 400 kelıme konusuyodu dıy bır arkadas nasıl konuluyo bu teshıs
ben mı yanlıs yerlere goturuyorum anlamdım
oglum su an tam 3 yasında 4 ay once hallettık tuvalet ısını 15 kelıme falan soyluyo reklerı falan bılıyo
ama cok ıce kapanık ve konusmamak ıcın dırenıyo resmen
donen seylerede fazla meraklı dr olabılır cocuklar bazı donemlerde donen seyler ılgı duyabılır dedı
krestekı ogertmenıyle konustum cok sessız cok cekıngen dıyo ama tamamen ıce kapanık degıl dıyo
soyledıklerımın cogunu anlıyo
ben cıkamıyorum ısın ıcınden bazen yok bısey dıyorum bazen kesın var dıyorum
yasıtları gıbı degıl
kızım da var bılıyosunuz o da sureklı aglıyo oglumla yeterı kdar ılgılenemıyorum vıcdan azabı ıcındeyım
nereye goturmelıyım sızce
cerrahpasaya goturdum ama barıs bey yenı hasta kabul etmıyomus asıstanlar baktı bı sey yok dedı
acaba konusma terapıstıne mı gotursem

kızlaaaaar bu arada oğluşum 1haftadır filan anne diyor çokta güzel diyor sanki ilk defa duyuyormuşum gibi nasılda mutlu oluyorum anlatamam

yerim onu ben maşallah yaa nazar değmesin benim oğlanda gecen hafta bana anne sen benim duygularımdan anlamıyosun beni hiç dinlemiyosun dedi şok oldum eh be oğlum daha ne yapıyım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…