- Konu Sahibi melodi1970
-
- #1.921
bu sene okul öncesinde 5. yılıma başlıyorum ama daha önce otizlim kaynaştırma öğrencim hiç olmadı.. üstelik bu öğrencim hemde aile dostumuzun oğlu ben hem aileyi incitmeden hemde öğrencime faydam dokunacak şekilde kaynaştırma eğitimi yapacağım haftada kaç gün gelecek planı nasıl olacak henüz netliğe kavuşmadı ram dan gelecek raporu bekliyoruz ama ben bir an önce kendi bu konuda bilgilendirmek istiyorum özelliklede özel eğitime giden öğrenciler normal anasınıflarında veya anaokullarında öğretmenlerle sıkıntı yaşayabiliyor veliler tarafında öğrenciler istenmeye biliyor bunun gibi bir sürü sorun çıkıyor ve çok üzülüyorum magdur olan ailelere o yüzden bu konuda kendimi gleiştirmek tam donanımlı hale getirmek direk okula veya isme gelen öğretmen olmak istiyorum bu işin benim mesleğimde artı bir ücreti yok ama aldıgım haz bana yetiyor ....özellikle özel eğitime giden öğrencileri olan velilerden ve otizimli çocugu olan velilerden fikirlerini rahatsız oldukları ve özellikle olmasını istedikleri durumları benimle paylaşırsa çok sevinirim teorik olarak bilgim olsada pratik olarak çok fazla eksiğim var devlet anaokulunda görev yapıyorum
merhaba arkadaşlar....daha öncede yazmıştım 3 yaşında atipik otizm tanısı konmuş özel bi oğlum var....yaklaşık 8 aydır rehabilitasyona gidiyoruz..ve bu hafta yarım gün devlet kreşine başladı...bugün öğretmeniyle görüşme şansı buldum.ve olumsuz bazı konular beni üzdü..oyunlara,arkadaşlarının arasına hiç katılmıyomuşibaşkalarının elinden sürekli oyuncakları almaya çalışıyomuş,kendi kendine bişiler yapmaya çalışıyomuş vs..çok çok üzüldüm..hatta şuan gözlerim kıpkırmızı ağlamaktan ..acaba geçici bi süreçmi bu zamanla katılırmı etkinliklere uyum sağlarmı yaşıtlarına sınıfta sadece oğlum otizmli diğerleri bıcır bıcır kreş deneyimi yaşan arkadaşlar varsa lütfen benimle paylaşabilirmi...bekliyorum...
öğretmenin görevi senin oğlunu diğer çocuklarla kaynaştırmak diğerleri oynarken onuda elinden tutup oturtsun yanına bi zahmet nedemek kendi başına bişeyler yapmaya çalışıyo yapmasına izin vermesin diğer çocuklarda hazır bulunmuşluk var yani bazı şeyleri öğrteme gereği duyulmaz kendileri öğrenir ama bizim çocuklara hep model olunması gerek öğretmenin görevide bu oradaki kontrolu sağlamak
görev bilinci yerinde bir öğretmense yapılması gerekeni yapar...zamana bıraktım...kendisine bilgi verd,m hatta özel ilgi istemediğimi sadece oyunlara teşvik edilmesini bazı konularda sözel yönlendirme yapmasını istedim...net bişi çıkmadı ağzından...bir süre sonra oğlumdaki olumlu yada olumsuz gelişmelerle çıkar ortaya zaten...beklemedeyim..bu arada sizin yavrular nasıl bir süreç yaşadı anlatırsanız sevinirim..bu sendromu sadece benmi yaşıyorum yoksa
merhaba...bende merak ediyordum bir haftan nasıl geçti diye..çünkü oldukça heyecanlıydın.:)bu arada hangi okulda eğitim verdiğini çok merak ettim,bende bursada oturuyorum..özel olarak nitelendirdiğimiz çocukların bir çoğuna otizm tanısı konulsada aslında parmak izi gibi hepsi farklılıklar gösteriyor bu alanda..özel eğitimden,aileden,kreşten aldıkları farklı oluyor...otizm konusunda hiç bilgisi olmayan bir kişiyede çocuk emanet etmek ayrıca tartışma konusu...asıl anne yada babanın ilgilenmesi gereken yerlerde başkasına( hemde bu konuda sıfır bir insan)çocuğunuzu emanet etmek!..kaldıki benim endişelerimden biride( bu kreş hususunda )3 saat boyunca oğlumun benim kontrolüm altında olmaması yani 3 saat boyunca neler yaptığını görememek ki eğitimde bile dersleri muhakkak izlerim öğretmenlerle girişte ve çıkışta muhakkak konuşurum..sürekli iletişim halindeyim..sürekli araştırıp okuyorum..yeni yeni oyunlar deniyorum..hangi konularda eksikse ısrarla değişik şekilllerde o konunun üzerine gidiyorum..aslında o ablanın yapması gereken özel eğitimdeki öğretmenleriyle detaylı bir şekilde konuşması hatta sizin bile belli dönemlerde öğretmenlerle iletişime geçmeniz bilgi alışverişinde bulunmanız...
görev yaptığınız yere bize 15 dakika mesafede arabayla..ben merkezde oturuyorum..birde sakıncası yoksa hangi okul olduğunu yazarsanız..hangi yaş grubuna eğitim veriyorsunuz?...ilk karşılaşmanız gerçekten çok verimli geçmiş özellikle ilk hafta başlatmamanız çok iyi olmş..çünkü oğlum ilk gün başladı ve okulda ne yaptınız diye sorsam(henüz konuşamıyo)bi çığlk sesi ve arkasından ağlama taklidi geliyo bağırıp ağlamışlar ve çocuğun hafızasında yer etti ne zaman sorsam aynı şeyi yapıyo..eğitimcilerinde kendine göre nitelikleri var..eğitimin yanında vicdan ve çocuk sevgiside etkili bu konuda sanırım...ben cuma günü öğretmeniyle konuşucam eğer hala uyum sağlayamadılarsa birbirlerine alıcam kreşten...belkide sizin sınıfa veririm yaş grubu uyarsa:)
Günaydın sevgili arkadaşlar
benim oğlumla arası 3 ay olan 9 yaşında bir yeğenim var adı ömer... ve kendisi otizmli.
küçüklüğünden beri takip etmeye çalıştım kendim de anaokulu öğretmeni olduğum için fakat anne baba ayrı olduğundan nerelere eğitime gitti neler öğrendi bilemiyorum tek bildiğim eğitime gitmediğinden şüphelenmemçünkü ömer hala bez kullanıyor ömer bütün gün alkış yapıyor ya da eline aldığı bir su şişesine vurarak pat pat ses çıkartıyor o da olmadı yere vurarak bunu gerçekleştiriyor
hafta sonlar bize geldiğinde buna engel olmak amaçlı türlü şeyler yaptırmaya çalışıyorum mesela kahvaltı yaparken çatalı eline verip ben de tutturup yemek yiyoruz beraber zorla da olsafakat bu tür zorlanmalar karşısında ellerini ısırıyor ve yüksek sesle bağırıyor konuşmuyor da ömer
anladığım kadarı ile ellerini şiddetli kanatır derecede ısırmasını önlemek amacı ile evde pek kendi haline bırakılmış otizmi pekiştirilmiş.
şimdi biz bu konuda ne yapabiliriz 1
bezli çocuk özel eğitime gider mi 2
hadi gider diyelim hiç mi bir şey öğrenmez komut almaz bu kadar zamanda 3
bu ısırması ,öfkesi konusunda ne yapabilir yaptırabiliriz bu da 4. sorularım
slm yarın çocuk piskiyatrisinde randevumuz var bakalım ne diyecek bir aylık yoğun ilgi eğitim tv kapatın bir ay sonra getirin demişti..büyük gün geldi uyku uyuyamıyorum çok heyecanlıyım rabbim inşallah bişeyi yoktur oğlumun ..dua edin bizim için lütfen ..
inşallah yoktur hayırlı haberlerini bekliyoruz
Günaydın sevgili arkadaşlar
benim oğlumla arası 3 ay olan 9 yaşında bir yeğenim var adı ömer... ve kendisi otizmli.
küçüklüğünden beri takip etmeye çalıştım kendim de anaokulu öğretmeni olduğum için fakat anne baba ayrı olduğundan nerelere eğitime gitti neler öğrendi bilemiyorum tek bildiğim eğitime gitmediğinden şüphelenmemçünkü ömer hala bez kullanıyor ömer bütün gün alkış yapıyor ya da eline aldığı bir su şişesine vurarak pat pat ses çıkartıyor o da olmadı yere vurarak bunu gerçekleştiriyor
hafta sonlar bize geldiğinde buna engel olmak amaçlı türlü şeyler yaptırmaya çalışıyorum mesela kahvaltı yaparken çatalı eline verip ben de tutturup yemek yiyoruz beraber zorla da olsafakat bu tür zorlanmalar karşısında ellerini ısırıyor ve yüksek sesle bağırıyor konuşmuyor da ömer
anladığım kadarı ile ellerini şiddetli kanatır derecede ısırmasını önlemek amacı ile evde pek kendi haline bırakılmış otizmi pekiştirilmiş.
şimdi biz bu konuda ne yapabiliriz 1
bezli çocuk özel eğitime gider mi 2
hadi gider diyelim hiç mi bir şey öğrenmez komut almaz bu kadar zamanda 3
bu ısırması ,öfkesi konusunda ne yapabilir yaptırabiliriz bu da 4. sorularım
merhaba kızlar benden haberler güzel hemen anlatayım benim oğlan sayıları tek tek sölüyor ve tanıyordu biliyorsunuz 1den 20 ye kadar en son geçen kardeşinin bi bulüzü var önünde 36yazıyor bu kaç oğlum dedim ben bekledim 3 ve 6 desin ama arkadaşta vardı yanımda ağzımız açık kaldı çünkü 36 dedi hemen öğretmeni aradım sizmi öğrettiniz diye hayır ben 20 ye kadar öğrettim dedi nasıl sevindi ağlıycak nerdeyse artık mantığını kullanmaya başladı dediarabasının arkası çıkıyor bana veriyor tak bakalım diyor kardeşi oynamak istemezse onu teşvik edip hadi diyor altalta üstüste yuvarlanıyorlar resmen bazende oyuncak kavgası yapıyorlar bu bile çok güzel geliyor bana bişey istediğinde veriyorum teşekkür ederim diyor bugünlere gelebileceğimize hiç inanmıyordum allahım sana şükürler olsun
saol canım tüm isteğimiz bu zaten onlar iyi olsun yeteroh oh ne güzel cnm Allahın ıznıyle atlatacaklar ogluslarımız masaallah kardesınıde tesvik ediyo süper akıllı abi :) daha ılerıdekı gunlerde okuyup okuyup dıcez cok yol katetmişiz diye Allahın ıznıyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?