- Konu Sahibi melodi1970
-
- #1.941
merhaba arkadaslar hatırlamıssınızdır ıns benı
benım oglumla ılgılı bazı suphelrım vardı bılıyosunz ama goturdugum drlar psıkologlar otızmlı degıl dedıler,
e sızın cocuklara bakıyorum onlarda cok akıllı 400 kelıme konusuyodu dıy bır arkadas nasıl konuluyo bu teshıs
ben mı yanlıs yerlere goturuyorum anlamdım
oglum su an tam 3 yasında 4 ay once hallettık tuvalet ısını 15 kelıme falan soyluyo reklerı falan bılıyo
ama cok ıce kapanık ve konusmamak ıcın dırenıyo resmen
donen seylerede fazla meraklı dr olabılır cocuklar bazı donemlerde donen seyler ılgı duyabılır dedı
krestekı ogertmenıyle konustum cok sessız cok cekıngen dıyo ama tamamen ıce kapanık degıl dıyo
soyledıklerımın cogunu anlıyo
ben cıkamıyorum ısın ıcınden bazen yok bısey dıyorum bazen kesın var dıyorum
yasıtları gıbı degıl
kızım da var bılıyosunuz o da sureklı aglıyo oglumla yeterı kdar ılgılenemıyorum vıcdan azabı ıcındeyım
nereye goturmelıyım sızce
cerrahpasaya goturdum ama barıs bey yenı hasta kabul etmıyomus asıstanlar baktı bı sey yok dedı
acaba konusma terapıstıne mı gotursem
yerim onu ben maşallah yaa nazar değmesinbenim oğlanda gecen hafta bana anne sen benim duygularımdan anlamıyosun beni hiç dinlemiyosun dedi şok oldum eh be oğlum daha ne yapıyım
barış bey bişey yok dediyse yoktur gecikmiş konuşma olabilir belki
Sevgili anneler ve babalar artık kapıların ardında büyütmeyin beni.
Diğer yaşıtlarım gibi bende özgürce sokakta oynamak,parkta sallanmak diğer çocuklar gibi lokantalarda yemek yemek gülmek eğlenmek istiyorum.
Kapatmayın kapıları beni de getirin her gittiğiniz yere ben uzaydan gelmedim ki:yaralarıma bir yarada siz eklemeyin.
Benim de duygularım benimde yaşama isteğim var.Ben herkesin hissettiklerini daha derinden hissedenim.
Bırakın baksınlar bakabildikleri kadar,bırakın vücut dillerini kullansınlar kendilerini kandırırlar.
Ve bir gün anlarlar ki;
Yaşam denilen çizgi onlara büyük yanılgılar içinde olduklarını kendi girdaplarında boğulduklarını gösterecektir.
Siz onların sahte gülüşlerine aldanmayın.Onların yüreklerinde ne fırtınalar ne acılar var bir bilseniz.
Siz hissedemezsiniz ama ben hissederim.Şimdi ben size soruyorum.
Biz silahı kimde gördük,sokakta ki kavgayı küfürleşmeyi,şiddeti insanların duygularıyla oynayıp bir peçete gibi fırlatıp atmayı kimde gördük.Bizleri aralarında görmekten rahatsız olanlar da değil mi?
Sokaklarda ki yalnız terk edilmiş kardeşlerimizi sokağa atanlarda birer ebeveyn değil mi.
Ne olur kapamayın kapıları ellerimizden sıkıca tutun her yere her alana göğsünüzü gere gere getirin bizi.
Biliyorum kitlesel çapalarınız var yürüyüşler etkinlikler yapıyorsunuz.
Ses getiriyor mu evet ama bir yere kadar.
Onun için bizleri okullar da dahil olmak üzere her alanda yanınızda taşıyın tüm çarpık bakışlara inat.
Sizler gururla taşıyın ki bizi!! Öylesine dik durun ki karşıdaki bize uzaydan gelmiş gibi bakmaktan utansın.
Köhnemiş zihniyetleri el birliği ile musalla taşına koyup cenaze namazlarını birlikte kılıp aydınlıklara geri kalanlarla birlikte yürüyeceğiz ben inanıyorum.
Bizler sevgi,barış,dostluk çocuklarıyız.
Bizim bahçemizde entrika,dalkavukluk,riya olmadı olmayacak.
Ne olur kapamayın kapıları,sizler toplumun her kesimindekiler bilhassa siz değerli eğitimcilerim sizlere daha fazla iş düşüyor ne olur azıcık azıcık insanlık kıpırtınız kaldı ise içinizde bizlere sahip çıkıp işlenmeye hazır olan bizlerden yakutlar çıkarabilirsiniz.
Ne olur kapamayın kapıları: Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı kaldırın gök yüzüne gözlerinizi doğudan batıya kadar sevgi ,barış,dostluk çiçeklerinden taç yaptık bulutlara,kompetiler yağdırıyoruz bizi içine alan tüm insanlara.
Biz sevgi çocuklarıyız gönül bahçemiz din,dil,ırk ayrımı yapmadan açık her kese bekleriz.
Ama sizlerde alın artık bizi içinize korkmayın.Belkide bugüne kadar yaşayamadığınız güzellikler bahşedeceğiz sizlere ne dersiniz ey insanlıkkkk….
alıntı...
cokmasum barıs beye goturmeyı cok ıstedım ama malesef yenı hasta kabul etmıyomus
mecburen asıstanlar baktı keske barıs bey gorseydı acabalardan kurtulurdum
nasılsın diye soruyorum cvp yok,adını öğretmeye çalışıyorum cvp yok,baba nerde dediğimde en azından evin içinde aramasını bekliyorum ama tepkisiz,bu ne diye sorunca bildiği bir şey ise cvp veriyo..şimdiye kadar iki cümle kurdu bir kere su koy dedi bir de arada kaykay gilellim diyo yani kaykaylara gidelim diyo..çatal kaşık kullanması el becerileri gayet iyi,yaşıtlarıyla yanyana oynuyo zaten çucuklar 3 yaşına kadar yanyana, 3 yaşından sonra beraber oynarlarmış,düştüğü zaman düş diyo aç,koy, bitti,kes gibi fiilleri kullanıyo renkleri biliyo yeni öğrendi,kendince 3 e kadar sayıyo
bebekliğinden beri sabah uyanır yatağın içinde genelde ses çıkarmaz normalde çocuklar seslenir anne diye yani uyandığını belli eder çok nadir ağlar uyanınca...
dedeler anane babaanne hepsi türkiyede sık sık msnden görüntülü konuşuyoruz ama kızım genelde tepkisiz onalrda şaşırıyo bazen,vucut organlarını 1 buçuk yaşından beri gösteriyo
biz buralarda yalniziz belki de uyaran eksikliğinden ya da hafif otizm diye düşünyorum
kızınız içine kapanık sanırım bana anlattıklarınız otizim gibi gelmedi pek oyuncaklarla amacına uygunmu oynuyor ismi ile seslendiğinizde bakıyormu doktorlar önce bunları soruyorlar
çok doğru, paylaşım için teşekkürler aileler bazen çaresizlikten mi yoksa bıkkınlıktanmı olsa gerek eve kapatıyorlar çocukları ama bu çocukların daha çok içe kapanmasına neden oluyo bence her ortama girilmeli kim neder kim bakar endişesi olmadan bu çocukların yararına olur rahatsız olanlada bir güzel kavga edilir :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?