Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

barış bey bişey yok dediyse yoktur gecikmiş konuşma olabilir belki

merhabalar,
Ben paylaşımınızı yeni okudum üzerinden baya zaman geçmiş ama yinede yazmak istedim çünkü çocuğunuz şuan 3-3.5 yaşlarındadır. Eğitime erken yaşta başlamanız sizin en büyük avantajınız olmuş umarım çok faydasını görmüşünüzdür çünkü bu yaşlarda eğitime başlayan çocuklarda iletişim başlatma sürdürme göz teması ve adına tepkide ciddi anlamda çok ilerleniyor çok güzel sonuçlar alınıyor. Siz İzmirdeki eğitim hakkında bilgi istemişiniz eğer bana ulaşırsanız size yardımcı olacağıma inanıyorum. En azından bu zamana kadar ne yapılmış nekadar verim alınmış sizden duymak isterim. Çocuğunuz tam kritik yaşlarında yanlış bi eğitimle bu yaşlarını geçirmeyin siz bukonuda nekadar bilgili olursanız çocuğunuza okadar yardımcı olursunuz.

merhabalar,
Ben paylaşımınızı yeni okudum üzerinden baya zaman geçmiş ama yinede yazmak istedim çünkü çocuğunuz şuan 3-3.5 yaşlarındadır. Eğitime erken yaşta başlamanız sizin en büyük avantajınız olmuş umarım çok faydasını görmüşünüzdür çünkü bu yaşlarda eğitime başlayan çocuklarda iletişim başlatma sürdürme göz teması ve adına tepkide ciddi anlamda çok ilerleniyor çok güzel sonuçlar alınıyor. Siz İzmirdeki eğitim hakkında bilgi istemişiniz eğer bana ulaşırsanız size yardımcı olacağıma inanıyorum. En azından bu zamana kadar ne yapılmış nekadar verim alınmış sizden duymak isterim. Çocuğunuz tam kritik yaşlarında yanlış bi eğitimle bu yaşlarını geçirmeyin siz bukonuda nekadar bilgili olursanız çocuğunuza okadar yardımcı olursunuz.

Merhabalar..
Yazdıklarınızı okuduğumda gerçekten çok üzüldüm çünkü okadar küçük yaşta eğitime başlanmasına rağmen nasıl yol katedememişler benim mantığım almıyor. ama neyazıkki otizm ve özel eğitim konusunda çok eksikler var. şuan dokuz yaşındaysa henüz stereotip davranışlarını azaltma ve diğer alanlarda ilerlemek için çokda geç sayılmaz. bezli çocuk özel eğitime gider tabiki ayrıca göz temasını arttırmadan problem davranışlarını kolay yok edemezsiniz. onun içinde uyaran kullanıp bol bol pekiştirmeniz lazım. ama bunları tabiki buradan anlatmak kolay değil. yardımcı olmayı çok isterim size fakat ömeri tanımadığım içinde yanlış bilgi vermek istemem. tuvalet eğitimine gelince daha fazla zaman geçmeden başlanması lazım bu konuda öğretmenleri size yardımcı olmuyor mu yani nasıl yapılacağı konusunda bilgi vermiyorlar mı? Gerçekten çok şaşırtıcı ve üzücü durumlar. sormak istediğiniz şeyler olursa herşekilde elimden geldiğince yardımcı olurum. mail adresimi yazıyım oraya mail atarsanız size ulaşırım. iyi günler diliyorum

ilginiz için çok teşekkür ediyorum özelden mail adresini verirsen gerekli şeyleri sormak istediklerimi ileteceğim...bu hafta ve geçen hafta kaşık tutup artık kendi yemekğini yemeye başladı
gerçi döke saça yapıyor bunu ama sonuçta kendi yapıyor....daha çok yolumuz var umarım çok geç kalmamışızdır

Söylediğiniz şey ekolali değil.. yani çaya çay cıs demesi ekolali olmuyor .. eğer sürekli aynı kelimeleri tekrarlıyorsa siz birşey söylediğinizde sizin söylediğiniz kelimeleri 2-3 kez tekrarlıyorsa yani aynı kelimeyi 1 kez değilde birçok kez arka arkaya söylüyorsa ekolali deniyor.. bu arada bağırarak seslenmeyin tabiki normal iletişime geçmesi adına tepkiyi bu şekilde öğretemezsiniz.. dışarıda yada başka bir ortamda size bakması için bağıramazsınız neticede.. masa başında sevdiği oyuncaklarla ve pekiştireçlerle çalışmayı deneyin.. size bakması için uyaran kullanın ve en ufak göz teması kurduğunuzda hemen yiyecek yada sosyal pekiştireçle pekiştirin.. eğer cips,çikolata.. vs kullanacaksanız sadece sizinle göz teması kurduğu an verin bunları başka zaman çocuğunuza vermeyin.. eğer pekiştireçleri etkili şekilde kullanmayı başarabilirseniz çocuğunuzdaki ilerlemeyi göz teması ve adına tepkiyi arttırabilirsiniz..

Sevgili anneler ve babalar artık kapıların ardında büyütmeyin beni.

Diğer yaşıtlarım gibi bende özgürce sokakta oynamak,parkta sallanmak diğer çocuklar gibi lokantalarda yemek yemek gülmek eğlenmek istiyorum.

Kapatmayın kapıları beni de getirin her gittiğiniz yere ben uzaydan gelmedim ki:yaralarıma bir yarada siz eklemeyin.
Benim de duygularım benimde yaşama isteğim var.Ben herkesin hissettiklerini daha derinden hissedenim.
Bırakın baksınlar bakabildikleri kadar,bırakın vücut dillerini kullansınlar kendilerini kandırırlar.
Ve bir gün anlarlar ki;
Yaşam denilen çizgi onlara büyük yanılgılar içinde olduklarını kendi girdaplarında boğulduklarını gösterecektir.
Siz onların sahte gülüşlerine aldanmayın.Onların yüreklerinde ne fırtınalar ne acılar var bir bilseniz.
Siz hissedemezsiniz ama ben hissederim.Şimdi ben size soruyorum.
Biz silahı kimde gördük,sokakta ki kavgayı küfürleşmeyi,şiddeti insanların duygularıyla oynayıp bir peçete gibi fırlatıp atmayı kimde gördük.Bizleri aralarında görmekten rahatsız olanlar da değil mi?
Sokaklarda ki yalnız terk edilmiş kardeşlerimizi sokağa atanlarda birer ebeveyn değil mi.
Ne olur kapamayın kapıları ellerimizden sıkıca tutun her yere her alana göğsünüzü gere gere getirin bizi.
Biliyorum kitlesel çapalarınız var yürüyüşler etkinlikler yapıyorsunuz.
Ses getiriyor mu evet ama bir yere kadar.
Onun için bizleri okullar da dahil olmak üzere her alanda yanınızda taşıyın tüm çarpık bakışlara inat.
Sizler gururla taşıyın ki bizi!! Öylesine dik durun ki karşıdaki bize uzaydan gelmiş gibi bakmaktan utansın.
Köhnemiş zihniyetleri el birliği ile musalla taşına koyup cenaze namazlarını birlikte kılıp aydınlıklara geri kalanlarla birlikte yürüyeceğiz ben inanıyorum.
Bizler sevgi,barış,dostluk çocuklarıyız.
Bizim bahçemizde entrika,dalkavukluk,riya olmadı olmayacak.
Ne olur kapamayın kapıları,sizler toplumun her kesimindekiler bilhassa siz değerli eğitimcilerim sizlere daha fazla iş düşüyor ne olur azıcık azıcık insanlık kıpırtınız kaldı ise içinizde bizlere sahip çıkıp işlenmeye hazır olan bizlerden yakutlar çıkarabilirsiniz.
Ne olur kapamayın kapıları: Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı kaldırın gök yüzüne gözlerinizi doğudan batıya kadar sevgi ,barış,dostluk çiçeklerinden taç yaptık bulutlara,kompetiler yağdırıyoruz bizi içine alan tüm insanlara.
Biz sevgi çocuklarıyız gönül bahçemiz din,dil,ırk ayrımı yapmadan açık her kese bekleriz.
Ama sizlerde alın artık bizi içinize korkmayın.Belkide bugüne kadar yaşayamadığınız güzellikler bahşedeceğiz sizlere ne dersiniz ey insanlıkkkk….
alıntı...

çok doğru, paylaşım için teşekkürler aileler bazen çaresizlikten mi yoksa bıkkınlıktanmı olsa gerek eve kapatıyorlar çocukları ama bu çocukların daha çok içe kapanmasına neden oluyo bence her ortama girilmeli kim neder kim bakar endişesi olmadan bu çocukların yararına olur rahatsız olanlada bir güzel kavga edilir :)

cokmasum barıs beye goturmeyı cok ıstedım ama malesef yenı hasta kabul etmıyomus
mecburen asıstanlar baktı keske barıs bey gorseydı acabalardan kurtulurdum

barış beye bayramdan 15 gün önce fln gitmiştim ben yeni hasta kabul etmediğini bilmiyordum aslında orda barış beyin sekreteri var ona rica etseydin ücretli randevu ayarlayabilirdi asistanlar bişey görseydi barış beye mutlaka gösterirdi bence öyle bişey yok deyip yollamazlar içim hala rahat değil dersen pedamda mücahit öztürk e gidebilirsin

merhaba arkadaşlar aklımdan geçen o kadar çok düşünce var ki şuan konuya nerden başlayayım inannın bilmiyorum,her anne gibi çocuğunun gelişimini adım adım izleyen gerektiğinde internetten faydalanan, zaman zaman yaşıtları ile kıyaslamalar yapan biriyim..

şuan kzıım 23 aylık,1 ayda erken doğdu gerçi 1 ay erken doğmak gelişiminde herhangi bir probleme yol açmıyor,sağlıklı doğmuştu zaten.

dönem dönem şphelendiğim durumlar olmuştu bu yaşına kadar ama otizm belirtileri ile hiç bir zman tam olarak örtüşmedi ki çevremedekilere göre saçmalıyoprdum , ta ki dün gece bu forumu okuyana kadar daha doğrusu sita isimli arkadaşın msjını okuyana kadar,evet ben de biliyorum otizimin farklı dereceleri var ama o arkadaşın tarifine göre bir otizm olduğunu bilmiyordum gerçi onun kızına da ıkı farklı doktor farklı teşhiş koymuş ama ilk defa kızımla örtüşen belirtileri okudum arkadaşın mesajında..

kızımın genel durumu gayet iyi ama size şüphelendiğim durumlardan bahsedeyim .sizde bana sorular sorarsanız bu konuyla ilgili inanın daha da aydınlanırım yani gelişimiyle ilgili sorular sorun lütfen ki hiçbir şeyi atlamadan değerlendirelim hep beraber ,şuan buna çok ihtiyacım var..

yurt disinda yaşıyoruz ve hemen çocouk psikoloğuna gitmek uzmana gitmek münkün değil .ilk önce ev doktorunu görüp ikna etmek gerekiyor onun yönlendirmesiyle gidiliyor yani

kızımın olumlu ve olumsuz her şeyini yazmaya çalışacağım

bazı şeyleri geç öğreniyor mesela bay bay yapmayı gel babası geşl yapmayı öpücük vermeyi yürümeyi hepsini biraz geç öğrendi 1 yaşında bay bay gel babası gel öğrendi 14 aylıkken 10 adım atabilmesine rağmen 18 aylık olana kadar dizlerinin üzerinde yürümeyi tercih etti tam 18 aylıkken yürüdü,şuan 50 ye yakın kelimeyi tam olmasada söylüyor fakat anne baba demiyor evet hayır demıyor mesela gündüz babası işteyken soruyorum baba nerde diye normalde öcocuklar gok der ama o tarz algıları yok,baba anne ditye seslenme yerine eliyle vuuruyor kapı çalar gibi ya da bak der gibi

bunların yanı sıra göz taması çok iyi sarılması oyuncaklar ile oynaması odaklanması logo pazıl hepsını güzel oynuyo yabancılardan hiç kaçmaz herkeze sarılır yani duygusal zekası yüksek ve sevgi dolu bir çocuk..işte bu noktada otizmle alaka kuramıyorum ama bazı algıları farklı bilmiyorum belki de sadece kişilikle alakalı,eşimde çok sakinmiş çocokken zaten tamamiyle babaya benziyo şuan aklıma gelenler bunlar

arkadaşlar sorularınızı bekliyorum

nasılsın diye soruyorum cvp yok,adını öğretmeye çalışıyorum cvp yok,baba nerde dediğimde en azından evin içinde aramasını bekliyorum ama tepkisiz,bu ne diye sorunca bildiği bir şey ise cvp veriyo..şimdiye kadar iki cümle kurdu bir kere su koy dedi bir de arada kaykay gilellim diyo yani kaykaylara gidelim diyo..çatal kaşık kullanması el becerileri gayet iyi,yaşıtlarıyla yanyana oynuyo zaten çucuklar 3 yaşına kadar yanyana, 3 yaşından sonra beraber oynarlarmış,düştüğü zaman düş diyo aç,koy, bitti,kes gibi fiilleri kullanıyo renkleri biliyo yeni öğrendi,kendince 3 e kadar sayıyo

bebekliğinden beri sabah uyanır yatağın içinde genelde ses çıkarmaz normalde çocuklar seslenir anne diye yani uyandığını belli eder çok nadir ağlar uyanınca...

dedeler anane babaanne hepsi türkiyede sık sık msnden görüntülü konuşuyoruz ama kızım genelde tepkisiz onalrda şaşırıyo bazen,vucut organlarını 1 buçuk yaşından beri gösteriyo

biz buralarda yalniziz belki de uyaran eksikliğinden ya da hafif otizm diye düşünyorum

daha önce su kitabi duymustum. doktorasini bu konuda yapmis bir kadin beslenmeyi degistirerek otizmli cocugunu tedavi etmis. kendi kürüsüsü varmis bir universitede ingilterede. bir cok psikolojik, beyindeki kimyasallarla ilgili hastaliklari beslenme bicimiyle acikliyor.
belki okursunuz, haberiniz olsun.
sanirim almanya'dasiniz. bu tip yaklasimlari benimsemis doktorlari bence yurtdisinda bulabilirsiniz. ama tabii ki once aile doktorunuz ile gorusursunuz.

Gut and Psychology Syndrome: Natasha Campbell-McBride: 9780954852009: Amazon.com: Books

bildiğim bir gelişim bozukluğu hastalığında proteini azaltılmış bir diet uyguluyorlar mesela,bende duymuştum bu tarz yöntemleri ...

bu arada hollandada yaşıyoruz eşimin işi dolayısıyla geçiçi bir dönem için geldik ama bir kaç yıl daha buralardayız

kızınız içine kapanık sanırım bana anlattıklarınız otizim gibi gelmedi pek oyuncaklarla amacına uygunmu oynuyor ismi ile seslendiğinizde bakıyormu doktorlar önce bunları soruyorlar

bir çocuğu her yönüyle tam olarak tarif etmesi gerçekten zor,sorunuz için teşekkür ediyorum burdaki bütün annelerin tecrübelerine güveniyorum ve ihtiyacım var ,içine kapanık ya da utangaç değil, bazı şeylere tepkisiz ya da algılaması farklı, daha bir kerede gündüz babasını sormadı ya hiç mi aklına gelmez bir çocuğun ne bileyim babayla her akşam oynarlar ilgi gösterir babası, ya da hafta sonları gündüz evde babası,p.tesi babayı gündüz araması lazım bence ,çok mu taktım bu konuya bilmiyorum ama her hafta ikişer kez msn den ailerle görüşme yapıyoruz,yaz tatılınde 1 ay türkiyedeydik .ne dede ne anane biliyo hatırlamıyo ya da belli etmiyo valla şimdiki çocouklar cin gibi arkadaşımın kızı var benim kızımdan 40 gün büyük ,13 aylık falandı herhalde bir gun aramıstım arkadasımı arkadan kız anane anane diyordu yani ananeyle mı konuşuyorsun demek istiyormuş kulağımla duydum,bizimki 2 yaşına girecek birak demeyi haberi bile yok,msnden gülücük atıyo öpücük atıyo o kadar iste

kızınız içine kapanık sanırım bana anlattıklarınız otizim gibi gelmedi pek oyuncaklarla amacına uygunmu oynuyor ismi ile seslendiğinizde bakıyormu doktorlar önce bunları soruyorlar

evt oyuncaklarla arası oldukça iyi bebeğini uyutur mama yedirir sever öper,arabalarla oynar enn ennn yapar.topu atar goooool diye bağırır,35 parçalık çiftlik evi temalı tahta pazıl aldım 2 ay önce 1 hafta içinde ezberledi yerlerini hala da sıkılmadan oynar onunla ,parçaların isimlerini söyler ağaç.ev, meee,cick cik falan diye kitaplara çok meraklı,kalem tutuşu iyi kısaca o konularda yaşıtları gibi diyebilirim...
seslendiğimizdede hemen bakar bebekliğinden beri ..

biliyorum ki bunlar otizm tanısı için temel unsurlar ama atipik otizm de ya da yaygın gelişimsel bozuklukta farklı olabiliyormuş

sorma canım yaa dün hastaneye gittik raporumuz bu ayın 24 ünde bitiyor onun için benim oğlan babaya hep düşkün bi çocuk hastanede babası biraz hava alayım diye 2adım atsa bas bas bağarıyor nasıl ağlıyor hadi sen dur ben gideyim diyorum bahçedeyiz yani hem babasının hem benim elimi bırakmıyor gideriz diye çocuk bölümü oluncada bi sürü çocuk var haliyle birde kollarını çırpmayı bırakmadı ve çok hareketli fıkır fıkır bi acayip bakıyorlar napıyor bu çocuk der gibi sanki öcü ama benim oğlum seviyor otobüse dolmuşa binmeyi seviniyor hatta alışkın değil ondanmı bilmem mutlu oluyor çocuk parkındada kaymayı çok seviyor kardeşiyle kıkır kıkır eğleniyorlar zaten her hafta muakkak carrefour dayız nasıl kalabalık ordada alıyor cipsini eline yiye yiye geziyoruz tabi bazen huysuzluk yapıyor ama hiiiç etrafımı umursamıyorum ben niye gidicem ben rahatsız olmuyorumki kim oluyorsa o gitsin değilmi ayın 24ünde rapor bitiyor bize psikolog hanım 11 aralık için verdi randevu gülermizin ağlarmısın haftayada ahmet beye randevu almak istiyorum şubatta gitmiştik en son haziranda gidecektik ama biliyorsun işte eşimin durumu geciktirdi nereye koşucamı şaşırdım üüüüf yani ama diyete devam ediyoruz arada ufak kaçamaklar oluyor ama çocuk o daha kıyamıyorum dışkı tahlili istemişti giderken götürmemiz gerekiyor onuda önümüzdeki hafta gitmeden yaptırmam lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…