Otobüs Rezillikleri Serisi

Bir erkeğin veya kadının yanına birini oturtmaması ile bir erkeğin veya kadının karşı cinsten birinin yanına oturmaması farklıdır.
Mesela ben bir erkeğin yanına oturmayıp ayakta bekliyorsam, burada problem bende değil de benim hakkımda aptal saptal yorum yapan kişidedir.
Bu sadece açıklık kapalılık meselesi değil. Oturtmamak gibi hakkım olmayabilir zira o da benim gibi para ödüyor, boş olan her yer hepimizindir ama oturmadım diye biri yorum yaparsa yanlış olur.

hayır yok yanlış anlama..konunu baştan okudum.otobüs meselesindeki hassasiyetinden az çok anladım...zaten bahsetiğim dini meseleler değildi..bikaç yerde aynı şeyi görünce dikkatimi çekti...savunmalısında zaten

aa izmittemisin :26::26:

evet canım, sanırım sende dimi?

Konu sahibi arkadaşım, hassasiyetini anlıyorum ama şöyle düşün sen kendinden eminsen
sorun olmamalı, başkalarının ne düşündüğü çok önemlı değil emin ol. Bir daha görmeyeceğin insanlar.

Son düzenleme:

ben yorumlardaki kadının yanına erkek oturtmamasına değil,bir yorumdaki erkek kapalı bir bayan görünce oturmuyor gelip açık olduğum için benim yanıma oturuyor demesi üzerine kendi yaşadığım bir şeyi anlattım.iki olayı birbirine karıştırmadım.Oturmamak sizin ve benim o gün otobüste karşılaştığım kızın tabi ki de hakkı sorun sizde değil zaten ama aptal saptal yorum yapandadır sorun diye benim yorumumu söylüyorsan(bana söylemediyseniz ben yanlış anladıysam k.bakmayın) ben gördüğümü söyledim ve kızın saçma bir davranış yaptığını düşünseydim yer vermezdim çeksin saçma davranışını der geçer giderdim.Nasıl ki biz erkekleri oturmadı diyorsak bir bayan için de diyebiliriz.

Güncellemen dolduğu için şoför uyarmış, örtülü bir kadın olarak hak olaylarına daha hassas olacağını düşündüğü için olayı hak yönünden değerlendirmiş ve tam bam telinden vurmuş...

K.validenin çocuğu yaptığı büyük kabalık ve ayıp kadın yine anlayışlı davranmış...

Başörtüsünü açması kapaması senin yargılayacağın bir durum değil, geleneksel örtü kullanıyordur, saçının görünmesini önemsemiyordur...

Son düzenleme:
akbil önemli değil de, ben çocuğun yerinde olsam yer vermezdim.. yine kibar tiplermiş.. yer verilecek yaşlı var, verilmeyecek yaşlı var.. k.validen 2.gruptan

Bu konuda mı dine çıktı?
Kim nasıl bağladı dine acaba çok merak ettim.

Şehirler arası ama kaza ile şehir arası bir yere gideceğim bir gün. Kadının biri geldi. En önde oturan 25-30 yaş arası çocuğun birine “ sen arkaya geç de ben oturayım buraya “ dedi. Aslında her yer boş.
Ben de ön koltuk takıntısı olan insanlara gıcığım.

etrafta hala sizin gibi insanlar olduğunu bilmek güzel, o kadar az karşılaşıyorum ki sizin gibi insanlarla ya da gerçekten o kadar azsınız ki herg eçen gün insanlardan biraz daha soğuyorum "haksızlık"ları terbiyesizlikleri hadsizlikleri menfaatçileri gördükçe. nerede oturuyorsunuz bilmiyorum çarşaflı diyince acaba bizim buralar mı dedim. bizim şoförler kibardır genelde ama arada delisi de olmuyor değil sizin şansınıza kibar bi adama denk gelmişsiniz :)

ben de iki yıldır istanbul'dayım öğretmen olmama rağmen yeni aldım öğretmen akbili sürekli şoföre gösteriyorum aman sormasın diye :) böyle gereksiz bi alınganlık dürüstlük bizdeki diyeceğim de biz böyle olalım boşver :)

izmirde çok olmaz öyle şeyler hatta çoğu şöför bakiye yetersiz dediğinde geç hadi geç der

Aynen öyle benimde kartımda yokmuş , kimseden de isteyemedim utandım doldurmak için incektim şöförde inmene gerek yok geç dedi ben kıpkırmızı oldumm sayesinde işe geç kalmaktan kurtuldum

O değil de benim yaşadığım yerde otobüs/minibüs bile yok, otobüse binmeyi özler mi bir insan yaa?

Tek tek alıntılayamadım arkadaşlar
Hepinize çok teşekkür ederim

canım ilk olay herkezin başına gelebilir normal..
ikincisi kayınvalide olayında sana demiştim hatırlarsın belki kaynanaya bir şeyde diyemezsin diye bak dediğim çıktı..nasib olursa evlenirseniz birlikte oturmayacaksınız değilmi..

Ayrı evleri var ama kaynana sizle oturcam diyor

Ayrı evleri var ama kaynana sizle oturcam diyor

ayyy seni yumuşak buldu görüyomusun yapamazsın Meryem ne işi var kaynananın evi varsa orda otursun hadi evi olmazsa..hep kasma durumu..

bu gün canın istedi hep nete baktın mesela kaynanaın gözüne batar sevmezler öyle şeyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…