Otobüs teyzesi

Yerlere yattım gülmekten demek benim iğnem var sana yaparım diyor, arı gibi kadın

Nasıl bir takintidir arkadaş. Sanki dışarda giydigiyle yatıyor yataga. Otobüsün temizliğinden bile sorumlu olacak kadar da titiz. Binme madem.

ay resmen 3 yil onceye goturdun beni,
anlatayim da icimde kalmasin senin de miden bulansin
her gun ayni yerden servise biniyorum, bir amca da her sabah ayni durakta,
benim durakta bekledigim 3-5 dakika boyunca adam en az 20 kez balgamli tukuruyordu inanabiliyor musun,
ben ki hassas biri degilimdir midem kalkiyordu ilk seferinden itibaren.
iyyy igrencti ya, iyi ki tasinmisim

Bu guzel anin icin tesekkur ederim goha artik yikanma ve sumuk anilarima bunu da ekledim, simdi kk dusunsun

Yerlere yattım gülmekten demek benim iğnem var sana yaparım diyor, arı gibi kadın
Ari gibi caliskan bi kadindir cidden laz karisi ne de olsa
Yapacagindan degil, yapacak olsa bana yapardi zamaninda
Ama oyle duymus gormus illa bisi diycek bicir bicir konusan cocuklara
Ya genc orta yasli takiyor kulakligi kulagina duymuyor sagi solu
Dedelerle ninelere de kulaklik dagitilsin trt muzik dinletilsin bence

Off istanbul üst geçit anılarım canlandı.
Bunu sabahları yapıyorlar.
Merkezi bir metrobüs durağına giden üst geçit sabahları dalmaçyalı gibi balgamla kaplı oluyor.
Off aklıma geldi yine midem bulandı.

Bir de bunların tek parmakla sümkürüp fırlatıp otobüs metro metrobüse binen ellerini her yere süren cinsi var.
Onlarda az değil.
Ne zaman o boruları tutmak zorunda kalsam onlar geliyor aklıma.

Konuya yorumum: koltuklarda trambolinde zıplar gibi gezdirmiyorsanız dert etmeyin yahu.
Ayakkabının altı o koltuktan daha temizdir net.
Elaleme mani olamıyorsak napıyoruz? Takmıyoruz.

Alin beni konudan alin alin

Dün oğlumla bakkala gittik. Zaten yerinde duramayan bir çocuk. Çantamdan para çıkarırken pos cihazına uzandı. Bas bas diye tutturdu. Bakkal da 30 yaşlarında bir adam. "bu niye böyle?" dedi oğlum için. Nemrut bir yüz ifadesi ile. "insana bu denmez. Bu dediğin bebe bile bunu biliyor. Görgüsüz insanların yanında ne yapacağını şaşırıyor kusura bakmayın" dedim ve alacağımı almadan çıktım. Üç saniye sabretse ben zaten oğlumu uyaracaktım. Ya da hanımefendi oğlunuzu tutun dese ben yine özür diler oğlumu çekerim. Ancak kendisi görgüsüz ve nemrut olduğundan, sonuç bu oldu.

Boşverin takılmayın. Çocuğu etrafa zarar verirken rahat rahat oturan annelere ben de sinir oluyorum. Ancak anne elinden geleni yaptığı halde çocuk durmuyor ise ya da bir anlık dalgınlığı ile bir zarar verdiyse böyle tepki verenlere karşı şiddete eğilimim artıyor.

Öğüren böğüren binlerce tip ve buram buram pislik kokan toplu taşımalar. Kesinlikle erkekler daha çok kokuyor bence. Yaşlılar da genelde duş banyo işini sevmiyorlar , deodorant da yok, ee koku fena. Gerçi ben doksan yaşındaki dedemin bir kez koktuğunu bilmem ama geçen arkadaşın babaannesi çok fena kokuyordu. Kadın yaşlı hadi düşünemiyor, muhtemelen kokuyu da almıyor ama kızı oğlu da umursamıyor:S

Geçen gerçi genç biri çok ama çok feci kokuyordu, dilimin ucuna geldi söylemek ama söyleyemedim, içimde kaldı resmen.

Kamu spotu :Lütfen dışarı çıkmadan yıkanın ya da bi gün önceden yıkanın.

size bakilirsa hayvanda oturabiliyomus demek var ama teyze iste
bu, biraz ağır olmuş ama.

ben tam da o otobüs teyzelerindenim.yani yaş olarak,karakter olarak değil tabi.
iki taraftan da olaya bakmak lazım.konu sahibi haklı görünüyor ama öyle anneler de var ki pes dedirtiyor.

bir gün otobüste giderken,yanımdaki genç kadın çocuğunu üstüme kusturttu.doğru yazdım,çocuk üstüme kustu.

çocuk yolculuk boyunca,huzursuzdu.belliydi yani bir sıkıntısı olduğu.otobüs tutuyormuş,midesi bulanıp kusuyormuş.
e haliyle normali nedir,anne olarak yanınıza poşet alıp tetikte olmak.ama bu genç anne hazırlıksızdı.üstelik çocuk öğürtmeye başladığında,kendi üstüne gelmesin diye direk benim kucağıma tuttu çocuğunu.çocuk büyük, öyle az uz kusmadı yani.çantamdaki ıslak mendil yetmedi,otobusten yardımıma yetiştiler.anne de ne bir özür,ne bir utanç,napalım yani havasında. sesimi çıkartmadım. her yaşlı teyzenin kötü olmadığı gibi,her genç anne de masum değil.

Ahahahaha
Nerede konuşulsa aklıma geliyorsun.
Memleketten insan manzaralarını en çıplak haliyle anlatan office ve kokular

Ahahahaha
Nerede konuşulsa aklıma geliyorsun.
Memleketten insan manzaralarını en çıplak haliyle anlatan office ve kokular

Ahahah onun signature lafı " ebe ile imam aradı yıkanmamak" benim hep kullandığım cümle oldu, ilk gördüğümde katıla katıla gülmüştüm :)

Teyze nereye oturduğunu bilse zaten o kadar takılmazdı ayakkabıya. Hiç izlediniz mi bilmiyorum ama izlemediysenizde izleyin o otobüs koltuklarından nasıl bir pislik çıkıyor inanamazsınız. Her gün metrobüs kullanmak zorunda kalıyorum eve gelince koltuğa oturamıyorum kıyafetimle dünyanın en iğrenç görüntüsü

Ahahhaha ya yemin ederim kitap cikarsam su hedefteki yazardan daha cok satarim kitabin adi da kokular olsun valla isim annesi oldun turuncu

O surenin uzunlugunu ancak oyle anlatabiliyorum ama

Ahahah çok iyi ama hep gülüyorum okuyunca :)

Buldum ben kitap ismi : Hiç Bitmeyen Yolculuk : Türkiye'de toplu taşıma ve Ecele Götürücü Kokular

Ahahah onun signature lafı " ebe ile imam aradı yıkanmamak" benim hep kullandığım cümle oldu, ilk gördüğümde katıla katıla gülmüştüm :)

Ahahhaha ya yemin ederim kitap cikarsam su hedefteki yazardan daha cok satarim kitabin adi da kokular olsun valla isim annesi oldun turuncu

ben de şimdi görünce aha yaz bunu kenara turuncu, daha iyi anlatılmaz dedim.

Geçen avm de bir kıyafet deneyecektim, kokudan elime alamayıp hızla uzaklaştım. Koşarken aklımda office vardı, konu açılsa da anlatsam diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…