otobüste kitap okurken midem bulanıyor ve 2 saat cehennem oluyor

ehlimana

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2010
3.416
208
363
istanbul
merhaba kızlar;
benim okulum otobüsle 1 saat sürüyor. ben de otobüste kitap okuyup zamanımı değerlendiriyordum. normal de hiç bir zorluk yaşamazdım. fakat son dönemlerde okula pek sık gitmediğim için otobüse binmiyordum. otobüste artık kitap okuyamamaya başladım. bir süre sonra midem bulanmaya başlıyor. tüm yol cehennem oluyor bana.
kızlar bu durumu nasıl düzeltebilirim? yöntemlerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

kelin ilacı olsa misali bende aynı dertten müzdaribim..ne dergi ne gazete ne kitap asla okuyamam araç içinde midem bulanır..çözüm okumamak :)

o mide bulantısı bendede cok oluyo canım yaaa otobüsten inince başımda dönüyo baya bi süree..mide bulantısı için haplar varr eczanede ben daha önce içmiştim ama bana fayda etmedi gene bulanmaya devam etti belki senın işine yararr :) ben naneli şeker yiyorum yol boyunca birazda olsa azaltıyo bulantımı :)

bende oyleyim telefona bakamam kitap dergi okuyamam anında bulanmaya baslar ilac kullanmıstım bi ara ama oda fena uyku getiriyor

eşimde aynı sorun var
biz çok sık seyahat ederiz
eşimde son zamanlarda özellikle otobüs ve minibüs tarzı araçlarda baş ağrısı mide bulantısı kusma meydana geliyor
çareyi eczaneden aldığı ilçta buldu
büyük araçlara binmeden yarım saat önce içiiyor bi sıkınıtı yaşamıyor
sizde bir doktora görünebilirsiniz

ben normalde yoldan etkilenmem hatta seyahatı severim ama malesef bende hiçbirşey okuyamıyorum başım dönüyor

sanırım çok büyük bir soruna parmak bastım. ama gerçekten çok üzülüyorum, 2 saat haftada 3 gün bir de hafta sonu dershanem falan düşünün o kadar zaman çöpe gidiyor. artık şoförlere yol tarif ediyorum. yolu ezberledim bakmaktan.

Bende öyleyim ,çantamdan telefonumu veya anahtarımı alana kadar canım cıkar resmen..aşağı eğilemem (
Hiç dr. a sormadım ama düşük tansiyonum var benim ondan dır önemsemiyorum.

büyük ihtimal seni araba tutuyor
aynı dert bendede var o yüzden yolculuk sırasınca uyuyorum

yaşadığın anormal bir durum değil,
ben değil kitap okumak telefona bile bakamam arabada.
uyumayı dene.

sabahları beynimiz daha az yorgun olduğu için kitap okurken daha az araba tutar.imkanın varsa kafanı öne doğru eğerek değilde kitabını yukarıya doğru kaldırarak okumayı deneyebilirsin.birde eczanelerde satılan emedur diye bir ilaç var bulantılara karşı.çok ucuz bişeydi ama doktoruna sormadan alma yinede bence.

kızlar yalnız ben otobüse bir süre binmediğim için bu durum oluştu. normalde böyle değildi.

çok teşekkür ederim önerilerin ve bilgilendirmen için.

benim midemin bulanması için otobüse binmem yeter :))
bu durum sonradan çıktıysa yoldaki kazılardan,delik deşik yollardan kaynaklı olmasın ??? benimkinin ondan olduğunu düşünüyorum çünkü,bi de havalar sıcak-otobüs havasız..belkim de ondan bu kadar rahatsız oluyosundur.kitap okumadığın zamanlarda nasıl??

Meniere sendromuna sahip insanlara görülen en yaygın durumdur. Bendeki haliyle normal yürürken, yatakta dönerken bile başım dönmeye başlamıştı. İlaçla tedavisi var ama tamamen düzeltmiyor.

cnm ağzına atıcağın bir zeytinle bulantın geçer.çoğu kişiden duydum bunu mide bulantısına birebirmiş.dene istersen

araç içinde gözleri ve başı farklı konumlarda hareket ettirmek vücut dengesini bozuyor. bu bulantı da ondan. sana tavsiyem dışarıda hareket etmeyen cisimlere bakarak ve başını çok fazla sağa sola çevirmeden yolu geçirmen, kitap okuma ihtiyacını da mp3'lerle karşılaman. internetten görme engelliler için kaydedilmiş olan onlarca sesli kitap bulabilirsin. hatta birtakım belgeselleri indirip sadece dinleme amaçlı kullanabilirsin

sorunun çözümü basit: otobüsteyken birşeyler okuma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…