otobüste kitap okurken midem bulanıyor ve 2 saat cehennem oluyor

aynı durum bende de var .mogde bulantısı degıl de asırı bas agrısı var .hararet fılan basıyor bana .

bıran once ınmek ıcın hop oturup hop kalkıyorum

Alkol derecesi yüksek limon kolonyaları var ya, onlardan al yol boyunca şişeden kokla. İyi gelir. Bir de aç karınla binme otobüse, benim küçükken midem bulandığımda annem tuzlu leblebi yedirirdi, leblebi ya da tuzlu çubuk krakerde keser mide bulantısını.

tüm sayfaları okuyamadım ama ben de de aynı sorun var arkadaşlar önüme baktığım anda bulantım kat kat artıyor değil ki kitap okumak telefonumda mesaja bakarken bile bulantım oluyor....normalde de bulantım olur benim otobüste ama öne baktığımda katlanıyor bu.uzun yolda uzun dediğim de 1 saatten sonrası için ilaç alıyorum

Selam,
Benim de çok midem bulanır otobüslerde bunun için yanımda naneli şeker taşıyorum bir de kolonya. Eczanede satılan ilaçlar bir işe yaramıyor bende de:26:.

Kizlar kolanya dahada rahatsız etmiyorum? Bu arada ağızda sakız gibi seylerde daha çok rahatsız ediyor bence. Şekerlerden bende daha önce yanımda bulunduruyordum ama bakdim her gün seker ağzıma ata, ata kilo alıyorum bırakdım. Ben otobüsün önüne oturuyorum ve genellikle yolculuk böyle daha rahat geçiyor. Eyer şansım varsa ve kimse pis bir koku sürmediyse inmek durma gereğini bulmadan evime sagsalim geliyorum. Daha uzun yolculuklarda uçak-otobüste ozaman hap kulanma şart oluyor. Gecen sene almadım çünkü uzun zamandır otobüste rahat yolculuk yapıyordum diye rezil oldum ve 2 gün kendime gelemedim.

Valla bana iyi geliyor kolonya ama dediğim gibi alkol derecesi yüksek olucak böyle kokladıkça ayıltıcak keskin keskin.

Eskiden ben de çok azdı şimdi çok sıklaştı otobüste ilk bir iki saat iyi geçiyor,sonrası kabus,uyumak zorunda kalıyorum...kitap okumayı zaten geçtim de,tv seyredince ya da yüksek sesle müzik dinleyince midem bulanıyor..hele bir de otobüs yolculuğunda biri yanımda sohbet etmek isterse o zamanda bulanıyor ..nefret eder oldum yolculuktan...yolculuktan önce yağlı şeyler yeme canım,aç binme,tuzlu bir şeyler iyi gelebilir,elma,muz,erik,ekmek arası bir şeyler ye..

Son düzenleme:
kızlar keramet kitaptaymış; bir kitaba başladım, çok beğendim. otobüse bindikten sonra kitabı okumak istedim. çıkardım ve okumaya başladım. kafamı kaldırdığımda tam 40 dk geçmişti.ben de mide bulantısı yoktu.

canım o dert bende de var yaa.. kendi arabamızla yolculuk yapayım hiçbir şey olmaz ama bir toplu taşıta binince midem allak bullak olur.. geçen sene 1 yıl boyunca dershaneye gittim yol 70 dakika falan sürüyordu.. her otobüse bindiğimde inene kadar baş dönmesi,mide bulantısı vs vs.. kitap okumaya çalışıyorum olmuyordu.. ahh ahh bitti de kurtuldum ama bu yıl üniversiteye başlayınca gene aynı dert 4 yıl öfffffff şimdiden içim daralıyor.. bu yüzden okula yakın bi yerlerden yurt bulmaya çalışcam...

Zencefil, taşıt tutmasında ortaya çıkan bulantı ve kusmalara karşı da çok etkili. Zencefilin hareket hastalığına olan etkileri ile ilgili bir araştırma; yolculuktan iki saat önce alınan zencefilin, bulantı ve kusmayı engellemede son derece etkili olduğunu gösteriyor. Zencefil, şeker hastalarında kan şekerinin dengede tutulmasında da etkili. Zayıflama tedavisinde ise; kan şekerini dengeleyen etkisinden dolayı tok tutucu ve metabolizmanın yavaşlamasını engelleyici etkisi ile rahat kilo verimini sağlıyor.

arkadaslar ben zencefili (çayını yapıyorum) normalde tok tutsun ve hastalıklardan korusun amacıyla içiyorum ama bu özelliginide okudum ve paylaşmak istedim umarım işinize yrar

Canım otobüste ufuk çizgisini göremediğin için miden bulanıyordur.. Kitap okurken başın aşağıda oluyor o yüzden camdan bakamıyorsun ki bu bulantı yapıyor.. Kitap okuma şekerim, ileriye bakmaya çalış bulantın azalacaktır..

Beni de çok araba tutardı çocukken, hiç bir şey fayda etmezdi, yarım saatlik yolculuk bile alt üst ederdi beni, en son bir hap tavsiye ettiler onu yolculuktan yarım saat önce alınca kurtuldum mide bulantısından. Emedur gibi bir şeydi ilacın adı.

Son düzenleme:
Zencefil konusunda arkadaşa katılıyorum bende..

Bir kaç tanıdığımızın çocukları bu sorunu yaşıyordu, annem zencefilli bal ya da çay önermişti.

Bir daha sorun yaşamadıklarını söylemişlerdi.

Deneyebilirsiniz..

Evet ben de küçükken böyle bir ilaç kullanıyordum. Şimdi de annem ve yeğenim uzun yola gideceklerse onlar kullanıyorlar, gerçekten işe yarıyor..

Fakat bu arkadaşın düşündüğü son şey olmalı bence, çünkü kendisi kitap okurken midesinin bulandığını yazmış.. Diğer yorumumda dediğim gibi ufuk çizgisini görememekten kaynaklanıyor büyük ihtimalle..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…