Otobüste yer verme ???

Herkese selam,
Arkadaşlar işten dönerken ayakta kalmamak için oturacak yer yoksa bir sonraki otobüsü bekliyorum. Kızım kreşte beni beklediği halde yol 1 saat sürdüğü için ayakta durmayı göze alamıyorum. İlk durak olmasına rağmen orta yaşlı teyzeler binip açık açık kalk ben oturayım diyebiliyorlar. Ben bugüne kadar bu şekilde yer isteyenlere hiç yer vermedim. Ama bu tacizlerden de çok sıkıldım.Zaten durağa 15 dakika yürüyorum. Siz ne yapıyorsunuz böyle durumlarda.
Gönlün istediginde kalkarsin.

Yolum uzakta ve çok oturmuşsam dönüşümlü olarak yer verdiğim zamanlar oluyor.

Bazen de ayakta durmakta zorluk çeken gençler görüyorum ya eşyalarını alıyorum ya da yer veriyorum.

Yaşlı genç fark etmiyor, eğer ihtiyaçlarının olduğunu seziyorsam yer veriyorum.

Hamilelere ve yaşlı diyebiceğim insanlara yer veririm. Ne kadar yorgun olursam olayım, içim rahat etmez başka türlü. Orta yaş grubu naparsa yapsın.. :63:

Genelde toplu taşıma kullanmıyorum, hele ki yazları. Otobüs içindeki kokuya katlanamıyorum. Islak mayo kokusu, ter kokuları vb birbirine karışıp iğrenç bir hal alıyor. "Bu insanlar yıkanmıyor mu?" derken buluyorum kendimi. Ancak aylar önce fitnessa giderken, kullanmak durumunda kaldım, park sorunu vb uğraşmamak için.

Yer istenmeden veririm, bakarım, benden daha çok oturmaya ihtiyacı olduğunu düşündüklerime, buyurun diyerek yerimi gösteririm. Ancak biri "Yer ver ben oturayım" tarzı kaba bir yaklaşım sergilese ben de yer vermezdim sanırım.

Kilo problemi olan, çok yaşlı sayılmayacak teyzeler insanın gözünün içine bakıyor, taciz edercesine. Vermiyorum yer. Bana mı aldın kiloyu? Börekleri çörekleri gömerken iyiydi, şimdi mi zor gelir oldu?

Daha önce böyle yazdığımda taslanmistim "Belki hasta ondan kilolu, o ister mi öyle olmak" ya da "Kiloluyken kilolu sana ne?" vb tarzında. Ben de onu diyorum işte, "Bana ne?", kendini taşıyamayacaksa çıkmasın evden.

Bazen denk gelir tlc mi lifetime mı kanalın birinde "Ağır hayatlar" adlı bir program. Kadınlar 40 yaşında 250li kilolardan azimle dal gibi inceliyorlar. 250,300 kiloda morbit obez, şeker ve tansiyon hastası birinden daha hasta olamaz herhalde kısır günü teyzeleri. Hiç acımıyorum ve yer vermiyorum, gözümü çeviriyorum.

Hamile, engelli vb insanlara elbette yer veririm, vicdanen rahat olamam yoksa. Yer vermeyen ve koltuklarına sinen genç, delikanlilara da uyuz olurum bu konuda.
Öyle işte.

Çocuklu kadın , yaşlı, engelli, hamile... Bunlar dışında kimseye yer vermiyorum... 60 yaşındaki anacım bile ayakta gitmeyi biliyor yeri geldiği zaman. Kaldı ki 40a dayandı mı kendisinde bu hakkı gören insanlar var onlara da ayrı bir gıcık oluyorum ya neyse...

ben annemi bile uyarıyorumm. Ayda 1 maaşını almak için sabah benımle gelmek istiyor. kızıyorumm.. Sabahları cok yogun oluyor otobüs herkes yer vermek zorunda degil. Kalabalığın arasında kendi de perişan oluyor bende.. valla cevrenızde yaşlı kim varsa uyarın binmesinler yoğun saatlerde otobüslere.. Hele bu sabah yaşlı bi kadın tam dibimde durdu yer verdim gitti başka yerde buldugu boşluğa oturdu , benım kalktıgım yere de genç bir kız.. :işsiz::işsiz:

Yer vermiyorum çünkü kendim de yorgun oluyorum,zaten tıklım tıklım otobüsler ayakta bile durulmuyor,o saatlerde bir zahmet gezmeye gitmesinler.Hamilelere falan veririm tabi ama onun haricinde oturmak benim de hakkım.

Hamile, çocuklu kadınlara, yaşlı insanlara yer veririm. Ama gelip de memelerini, poposunu kucağıma bırakan teyzelere asla yer vermem. Yapışırım da yine vermem. Cık cıklar havada uçuşur, sürekli kınarlar, laf çarparlar, vah vah gençlik derler, terbiyesiz derler. Kulaklık güzel bir çözüm. Ben kulaklık takıp, kafamı da camdan dışarı çeviriyorum. İnene kadar boynum tutuluyor ama olsun. Takmayın hiç.

Hamile, çocuklu kadınlara, yaşlı insanlara yer veririm. Ama gelip de memelerini, poposunu kucağıma bırakan teyzelere asla yer vermem. Yapışırım da yine vermem. Cık cıklar havada uçuşur, sürekli kınarlar, laf çarparlar, vah vah gençlik derler, terbiyesiz derler. Kulaklık güzel bir çözüm. Ben kulaklık takıp, kafamı da camdan dışarı çeviriyorum. İnene kadar boynum tutuluyor ama olsun. Takmayın hiç.

Gençliği kınarken az da kendilerine baksalar keşke,geçen bi çocuğa çantayla biniyosunuz sıkışıyoruz dedi bağırarak,e okula gidiyo neyle binecek elbette çantası olacak dedim

[
Çocuklu kadın , yaşlı, engelli, hamile... Bunlar dışında kimseye yer vermiyorum... 60 yaşındaki anacım bile ayakta gitmeyi biliyor yeri geldiği zaman. Kaldı ki 40a dayandı mı kendisinde bu hakkı gören insanlar var onlara da ayrı bir gıcık oluyorum ya neyse...
Canım benim yaşımda 40 a dayandı. Bırak yer istemeyi kendi yerimi koruyabilsem daha ne isterim

Dün kulaklık vardı kadın su şişesiyle dürttü beni :KK48:

4 yıl boyunca toplu taşımalarla işe gidip geldim, her sabah aynı durakta binen ve tum otobusun artık tanıdıgı sapığa ragmen, 4 yıl boyunca ne kadar yorgun da olsam, tüm yaşlılara, tüm hamilelere kendim ısrarla yer verdim, çocuklarımı da aynı şekilde yetiştirmek için elimden geleni yapacağım....

65 yaş bedava diye ulusa ekmek almaya giden var yaa,zin zin gezen amca teyze dolu ortalık
ahaha şehir turu mu yapıyolar ne :D

ben de çocuklu, yaşlı, engelli ve hamile dışında kimseye yer vermiyorum.
sen de verme konu sahibi.
beklesinler yer boşalınca binerler.
bayağıdır binmedim otobüse falan, en son 2 binişimde birinde adamın biri yer boşalınca buyur teyze sen geç otur dedi ve ben şok. yaşım 27. teyze şokundan nasıl oturduğumu bilemedim. sensin teyze dedim adama:D

diğerinde de bi yer boşaldı kızın biri ve ben varız. ben ineceğim diye kıza dedim buyur sen geç, bana dedi ki sen geç hamilesin ya. deli oldum. kabanımın bel bağını fazla mı sıkmışım bilemedim. sinirimden indim. bidaha da binmedim trip yapıyorum :D

[

Canım benim yaşımda 40 a dayandı. Bırak yer istemeyi kendi yerimi koruyabilsem daha ne isterim
Çocuklu kadınsınız ama bu durumda yaşınızın bir önemi kalmıyor benim için o yüzden benim için öncelik sizin olur.. hamile iken bile çocuklu kadına yer verdim... Ben karnımda tutuyorum ama o kadın hem kendini tutmak zorunda hem çocuğunu...

Hiç umurumda bile olmaz, ancak içimden gelirse bunu yaparım emri vaki sen kalk ben oturucam diyenlere değil isterse 80 yaşında olsun...

Toplu taşıma ile değil ticari ile gidecekler o zaman rahatını düşünenler...

Back
X