Otobüste yer vermemek

40-45 yaş yaşlıya yakın bile değil. Neyse geçen sene iş dolayısıyla günde en az 4 kere biniyordum. Cık cık yapanlar haklı aslında. Yaşlılara falan yer verilmiyor. Verilmediği gibi onlar için ayrılan yere oturup istif bozmayanlar var. Sonra çocuklu bayanlar biniyor. Zor ayakta duruyor çocuğuyla oralı olan yok. Erkekler çok daha iyi bu konuda kadınların hiç umru değil.

Genellikle otobüsün orta kapıdan itibaren olan kısımlarına oturuyorum yer varsa. Hamile, engelli, çok yaşlı, gazi, kucağında çocuğu olanın başımın üstünde yeri var. Geri kalanları görmezden ve duymazdan geliyorum. Zaten hep kulaklık kullanırım, hakkımda konuşan bile olsa duymayacağım için sorun yok. Umursamıyorum yani. Kadın benim başımda dikilip bana laf söyleyecek, olumsuz ithamlarda bulunacak falan bana göre öyle insanlar sonsuza kadar saygıyı ve nezaketi haketmiyor, hiç de kalkıp yer vermem öyle saygısız kişilere. Yer isteyebilir, rica etmesi yeterli. Rica eden olursa yorgunluktan ölsem bile yer veririm o kişiye ama isteyecekse, istemeyi bilecek.

Ayrıca ilgimi çeken bişey var, bu konuda genç kızlara daha çok yükleniliyor sanki. Yani o bahsedilen teyzeler falan, erkeklerden yer istemeye cesaretleri yok ve genç kızlara takıyorlar galiba. Benim başıma iki kere falan geldi, neden erkeklerden değil de kızlardan yer istiyorsunuz? Kaç tane kız her gün otobüste tacize uğruyor haberiniz var mı? Demiştim. Kaç tane erkek afedersin bişeylerini yaya yaya otururken kadınlar ayakta gidip de tacize uğruyor. Olmaz, bu daha büyük bir saygısızlık.

Kayinvalidenize sabahın 7 sinden aksam 5 e kadar çalışmak zorunda kalan yorgun gençleri taciz etmemeleri konusunda da uyarınca öyleyse :)

Özür dilerim öyle demek istemedim. Hamilelerden hastalardan ve gerçekten ayakta duramayacak kadar yaşlılardan bahsetmiyoruz.
Estağfirullah. Sözüm size değildi zaten. Bakın 8 aylık hamileyim minibüse bindim teyzenin biri genç bir çocuğa yer ver oğlum ablan otursun Dedi. Çocuk ben birazdan ineceğim o Zaman oturur Dedi gel de deli olma. Oturmam senin vereceğin yere diyebildim sadece.

Ya dayanamayacagım bende bu sıra ile ilgili yaşadığım bir olayı anlatacagım. Markete gitmiştik eşimle ve market çok kalabalıktı ben sıraya gectım eşimde alınması gereken birsey daha vardı onu almaya gitti. Bebek arabası var bende ve alısverıs arabadı almadım onun uzerıne koydum aldıklarımı. Bir adam geldi önüme geçti bende beyefendi bizde sıradayız dedim oda baktı yanlız bir bayan minyon tipli oldugum için ezik mi gördü ne yaptı bana yok bebek arabasıyla sıraya gecmişsiniz falan bişiler dedi bende ne var giremem mi yasak mı dedim oda devam etti vs uzadı ve adamın sesi yukselmeye basladı. İşte sonra eşim geldi ne oluyor falan diye bagırdı adama adam bi tırıs tırıs yaklaşıp özür dilerim yanlış anladı hanımefendi kusıra bakmayın falan diye kuyrugunu kıstırdı kısık sesle abi cekmeye başladı.

Neden anlattım bilmiyorum ama konu bana bunu hatırlattı. :)

Yüzde yüz katılıyorum. Ben de ayni şekilde davranirdim

40 -45 yasindakiler hamile, hasta ya da sakat degilse yer vermeyin.
Yasli degiller cunku, insaf.

ama o gune giden teyzeler otobus kalabalıkken bile bin bin yer veren olur nede olsa diye biniyorlar bizzat duydum ben bunu birde koloni gibi geziyorlar maasallah..10 tanesi biniyor orda oturan insanlarda kalkmak zorunda kalıyor ve hicbir genc kızın basına gidipde kalkmasını istememeliler heleki otobus kalabalıksa..insanına gore de degisiyor her yaslı aynı degilmecbursun tabi yer vericen tarzında yaklasan yaslıya kılımı kıpırtmam acıkcası

Ben yaşlılara yer veriyorum 35 yaşındayım ve belimde sorun olduğu halde ama rahatdız oluyorum şöförlerde deli gibi kullanıyor otobüsleri ordan oraya savruluyorlar üzülüyorum

Sadece dayakla yola gelebilecek bir öküzle karsilasmissiniz :)

Ben saatlerce boş otobüs beklediğimi biliyorum. Beni araba tutar otobüsün ortasına çıkarırım
Yine de kaldıran laf söyleyenler oluyor
benim sorunumu biliyormuş gibi hıı tabii hastasındır diyenler
benim bindiğim duraktan 2-3 durak sonrası hastane orada inen ya da binene saygım sonsuz ama sonrasında binenler genelde boş oluyor
birde zaten güne giden diye tabir ettiklerimiz belli oluyor otobüse koşarak biniyor yanındaki arkadaşıyla yol boyu geçen oraya gittim buraya gittim diye anlatıyor
ama benden yer bekliyor

çocuklu olanlara yer veriyorum bazen onlara da kızıyorum kadın ya da erkek farketmiyor çocuğu ağladığı için onu oturtuyor
aynı apartmandaki komşumuz kadın öyleydi birde övünerek anlatıyordu onu oturtuyorum bana da yer veriyorlar pek iyi oluyor diye

Biz gezmesinler demedik, ama kendilerinden daha çok yorulan gençleri taciz etmesinler. Siz kime istiyorsanız yer verebilirsiniz tabi. Ben de belli kişilere yer veririm bu da benim tercihim
babam 60 yasında yer veriyorlar istemiyor hele otobus kalabalıksa genc kızları hayatta kaldırtmaz bir defa sahit oldum hamile kadına yer veriyordu cocuk arkadan teyzenin biri hop dedi oturdu bide sırıtıyo:)) cok cins tipler var

valla kimseye yer veremem zaten yapı itibariyle cok otobüse binmemm bindigim yerlerde en az 1.1 5 saat uzakta oluyo ee halıyla durakta binip 1.5 saat ayakta gidemem

her zaman derim rahatsız olan taksiye binsin bende dolmusa biniyorum sende kim yer bulursa o otursun

Biz de napiyoruz o zaman, öyle tiplere yer vermiyoruz ki gençleri enayi yerine koymamayi ogrenirler

DİKKAT DİKKAT!!!

Su an topikte 3 grup var:
1.ben kimseye yer falan veremem.
2.ihtiyacı olan olursa veririm insafsız degilim.
3. Herkese veririm.

1.grup kimseyi takmıyor, 2.grup fikirlerinde sabit 3.grup 2.grubu yanlış anlıyor.

Evet düsüncesiz egoist insanlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…