- 26 Kasım 2014
- 3.206
- 4.116
- 83
- Konu Sahibi parislondonn
-
Empati kuruyorum
Allah çok şükür bana akıl vermiş
Şimdi dışarı çıkacak olsam derim ki akşam iş çıkış saati bekleyeyim de 1-2 saat sonra çıkayım
Ya da saat akşam dört yerine üçte eve döneyim de iş çıkışına yakalanmayayım
Kimse kimseye evde otursun demiyor
Ama sen tüm gün oturuo börekleri dolmaları götürüp sonra da sekiz saat ayakta durmuş benden yer bekliyorsan sırf 70 yaşındasın diye, bende sana bye canım derim.
Koltuktan dedikodudan bir saat önce kalksa kendi de yaşamaz bu sorunu
Siz bira empati yapın
Lisede anaokulunda staj yapıyordum, sekiz saat 15 çocukla o gürültüde ayaktaydım. Yerim de ortaköy gibi lüks vir yerdeydi. Otobüse biniyordum. Sonra da ojeli rujlu makyajlı süslü obiçim 70 yaşındali teyzeler gezmeden sahil kenarından dönüyordu. Neden yer vereyim? Kim oturmalı sizce?
yoo vicdan azabı çeksin gayet sağlıklı 30 yaşında kadın diye yaptım ya otobuse bindi bıt bıt bıt konuştu neymış topuklu giymiş de yorulmuşta bende p*çlik olsun diye yaptım:)Bunun aynısını fıkra olarak okumuştum
Sizde mi okudunuzda aklınıza geldi ? :)
Bu arada hanımlar otobüste "yaşlı,hamile,gazi,engelli" yerleri otobüsün sadece öndeki belirli olan koltuklarıdır. Yani otobüsün her koltuğunu işgal etmiş olmuyoruz. Öyle yansıtıp insanların vicdanına dokunmaya çalışmayın lütfen.
Oha ya. Cidden çok sinir bozucu bir durum. Öyle öküzleri yumruklamak lazimYazmayayım yazmayayım dedim dayanamadım :) Geçen yıl Söğütlüçeşmeden metrobuse bindik son durakta inecegiz bir sevinç oturduk tahminin sefakoy yakınlarında 30lu yaşlarda bir abla ve kızı bindi çocuk bebek değil ama anlayışlı bir insanım illa yer veririm ama dediğiniz gibi daha oturayim kalkayim düşünmeye kalmadan 5-6 yaşlarındaki kız geldi arkadaşımla yanıma aanneeeeaaaaggg buraya oturcaaamm anneeaaagg!! Tabiki daha ayağa kalkmaya kalmadan bir metrobus abisi geldi ne anamizdan ne babamizdan ne saygimizdan ne terbiyemizden ne okuduğumuz okulun hayrindan bıraktı. Hayatimda ilk defa kendimi çok kotu hissettim. Kadının ittirip oturmasını da unutamiyorum. Ne yaptik peki. Magandamsi tavirdan korkup tikis tikis başka araca bindik.
Kimi gorsem yer veririm çok harika insanlarla tanıştım hatta okuldan geliyorsun diye yer verenler bile oldu valizimle dönerken yer verenler. Sağolsunlar.
Hayır doğru söylüyor. O koltukların renkleri desenleri bile farklı hatta, engelli sandalyesi baston falan var.Yanlışınız var
Oturmayı bırak
Bu saydığınız insanların otobüse binerken bile önceliği var.
Yaşlılara yer veriniz gibi yazılardan bahsediyosaniz eğer o nezaketen veriniz anlamında :) niye onlara aitmiş ayni parayı veriyoruz öyle saçmalık olur muYanlışınız var
Oturmayı bırak
Bu saydığınız insanların otobüse binerken bile önceliği var.
Cunku o asansör onların babalarının maliBide en gicik oldugum sey bazi insanlar eli ayagi tutuyor niye asansöre biniyorsunuz engellileri ve bebek arabali insanlari bekletiyorsunuz ya bide mal mal insanin suratina bakiyorlar en gicik oldugum sey ben bebek arabasinlan merdivenden cikamiyorum tek basima hele elektrikli merdiven varya adini unutdum su an ona binsinler ondada yorulmuyor insan duruyorsun kendiliginden cikiyor zaten. Niye asansörle cikmak zorunda kalan insanlari bekletdiriyorsunuz. Bide bunu hem almanyada hem türkiyede yaşadım. Bide herkes bebek arabasinin icine bakiyor icinde gercektende bebek varmi diye
Ne demek istediğini çok iyi anladım ve sana katılıyorum. Her 70lik aynı degil benceYa arkadaşlar biraz ayıp olmuş bence
Yanı insan yaşlıysa gezmeye Hakkı yok
Günden dönerse makyajlıysa süslüyse püslüyse vermiyorum ne demek
70 yaşındaysa evde oturup ölsün mü misal?
Kimsenin yer vermek zorunluluğu yok tabiki ama bu şekilde konuşmaya da hakkınız yok.
Empati kurun biraz.
Aslında esas sor
Oha ya. Cidden çok sinir bozucu bir durum. Öyle öküzleri yumruklamak lazim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?