Otobüste yer vermemek

Biz gezmesinler demedik, ama kendilerinden daha çok yorulan gençleri taciz etmesinler. Siz kime istiyorsanız yer verebilirsiniz tabi. Ben de belli kişilere yer veririm bu da benim tercihim
Yaşlıların gençlere göre hastalıkları daha çok oluyor,bel ağrısı, bacak ağrısı vs. gibi ben o yüzden bu konuda çok hassasım yer veririm. Zorla kolumdan tutup kaldıran bir yaşlı olsa tabi ki kızarım.
Ama dediğim gibi tercih meselesi yani. Ben vicdanımın sesini dinliyorum sadece.

Zorla genç kızları kollarından tutup kaldırıyorlarsa tabi ki de hoş bir davranış değil. Ama dediğim gibi ben zaten ayaklarım akşama kadar işyerinde su topladığı halde yaşlı görünce dayanamayıp yer veren bir insanım o yüzden herkesin kendi tercihi.

Ba
Babamız gibi insanları çok seviyorum da çok azinliktalar . daha çok benim şikayet ettiğim tiplerle karşılaşıyoruz

yolculuk boyunca konusuyorlar konusuyorlar o kadar enerjisi var ki aslında ayakta durabilir..ayakta duramayacak derecedeyse hastaysa hamileyse tabiki verilir ama digerleri cidden burda yazılan cadı kaynanaların aynısı

Yahu hepsini geçtim durakta sirami kapıp ezercesine otobüse binen yaşlılar, yaşlılarımız sonra bzden yer istiyorlar
ben bu sıra yuzunden ankarada hicbir yere gitmiyorum daha once yasadıgım yerde yoktu bu durum..
sonrada ben yaslıyım ayakta duramıyorum derler ama yer kapmak icin hulka donusup onune geleni eziyorlar

Bana da benzer bir durum olmustu..hamileyim otobüse bindim baktim kimse yer vermiyor bir kadin gencten bi çocuğa "yavrum müsade edersen bu bayan hamile bak o otursun" dedi nazikce..adam adam degil ki" banane teyze alla allaaa hamileyse bana mi hamile " demisti öküz olmak icin ozel çaba sarfeden insanlar var hakikaten...

toplu taşıma olarak metro kullanıyorum, metro da da malum yaşlı engelli gazi hamileler için beyaz koltuklar var, biri benden yer isteyince ya da benim başımda dikilince '' amcacım, teyzecim, bakın yerinize oturmuşlar orası size ait '' diyorum oluyor bitiyor. ben ölüyorum yorgunluktan gün içinde. bir de yer veremem. tabii ayakta kalınca da gıkımı cıkarmıyorum.

yaşlılara, engellilere, hamilelere, kucağında bebek olanlara ya da küçük çocukla binenlere yer veriyorum.ama bunlar dışında yer vermem için kibar bir şekilde istemeleri lazım.bir keresinde otobüsteyken başım dönmüştü, kendi yaşlarımda bir kıza "başım dönüyor, ben oturabilir miyim?" demiştim o da kalkmıştı sağolsun.böyle şeyler olabilir, biri ayakta duramayacak durumda olursa, benden düzgün bir şekilde yer istese ister kız olsun ister erkek olsun, yaşı da önemli değil, yer veririm.

ama ben büyüğüm, sen küçüksün oturamazsın kafasını sevmiyorum.bir sabah okula gidiyordum otobüste, iki tane orta yaşlı kadın, taş çatlasa 40-45 falanlar...otobüse genç bir çocuk bindi kadınlardan biri "bak erkekler arkada duruyorlar, sen de arkaya git" dedi.çocuk da çıtını çıkarmadan gitti garibim.ya sen kimsin?sana mı soracak nerede duracağını?çocuk yanlış bir davranışta bulunsa tamam ama öyle bir şey de olmadı ve kendileri o çocuktan yaşça büyükler, neden genç kız triplerine girdi anlamadım.sonra da geldiler başımda dikilip konuşmaya başladılar:" bunlar da öğrenci ya çok yoruluyorlar sanki, kaç yaşımıza gelmişiz(sanki yaşlılarmış gibi) ayakta durabiliyoruz çok şükür" falan demeye başladılar.benim de o gün yanımda kulaklık falan yoktu ama kafamı çevirip bakmadım bile, duymamazlıktan geldim.ineceğim zaman da hiçbir şey olmamış gibi "pardon geçebilir miyim?" deyip indim.o kadar lafı yedikten sonra yer verecek halim yoktu herhalde.ne diyeceklerse insan gibi desinler.ben bazen otobüse bindiğim zaman kendimi bayılacakmış gibi hissediyorum, bir gün yine yanımda benden büyük bir kadın varken kendimi kötü hissediyordum ve kalkmadım, baktım şoför kötü kötü bakıyor aynadan.ne biliyorsun benim bir problemim olmadığını?

ben yaşlandığım zaman da bana yer vermesinler çok yaşlı olmadığım sürece ya da ayakta duramayacak halde olmadığım sürece.oturmam gerekirse rica ederim, ayakta durabilecek haldeysem "gerek yok, siz oturun" derim.şimdi bana otobüste erkekler yer verdiği zaman "iniyor musunuz?" diye soruyorum, yakın bir yerde inecekse ya da ısrar ederse oturuyorum.ya da ben ayaktayken bir yer boşaldıysa ve ayakta duran başka biri(kız ya da erkek) bana buyrun oturun derse "yok, siz oturun" diyorum(laf olsun diye söylemiyorum bunu, gidip oturursa yaa ben oturacaktım hemen de kabul etti diye düşünmüyorum).

Ben de çok hem de çok. Bir de şehir dışından geldim yaşadığım yerde böyle ulaşım agları yok her yere yaya gidiyoruz. Seni yetiştiren anne babana laf soylemesi ne rağmen o magandaya bisey diyememek hiç çıkmadi aklimdan. Semt vermek doğru olmaz ama o saatte geçeceğim durak pek tekin bir yer değildi. Korku iste

40-50 yaş arasına yer vermeye bence gerek yok. hele genç kızların vermesine hiç gerek yok. erkekler kalksın versin. ama yaşlı amcalara, teyzelere hiç kıyamam. hatta yakın bir zamanda 50 yaşlarında belki biraz üstü oldukça bakımlı bir kadın yer vermedim diye bana trip attı. üstüme bile alınmadım, biraz sonra yaşlı bir amca geldi ona kalktım yer verdim. öncenin öncesi varmış değil mi teyzecim dedim bir de böyle kadınlar hem yer verilsin ister, hem de teyze falan deyince bozulur.

Biz onlara menopoz teyze deriz :)

burada çoğunluk yaşlı başlı olana veririm demiş de çok yaşlı olanlar zaten tek başına sokağa çıkamıyor ki.örneğin benim 85 yaşındaki babam ve 75 yaşındaki annem biz arabayla biryere götürmezsek,sokağa çıkamazlar.
e peki bu durumda yer verilecek kimler kalıyor.çocuklular,hamileler,orta yaşlılar

İstanbul gibi bir şehirde, hergün toplu taşıma kullanan ben yaşadıklarımı şöyle özetleyeyim.öncelikle her orta yaşlı kadını günden gelen teyzeler diye yaftalamamak gerekir.işten gelebilir,hastaneden gelebilir,kurstan gelebilir.(örn.ben)
haftanın 3 günü sırtımda sırt çantası,boynumda fotoğraf makinesi,en az 5-6 kilo ağırlıkla, İstanbul da fink atıyorum.metrolar senin,otobüsler benim dolaşıp duruyorum.yanlış anlaşılırım diye,koridorlara ilerlemiyor,gençlerle yüzyüze gelmemeye çalışıyorum.buna rağmen beni zıvanadan çıkaran olaylar oluyor.

2-3 durak sonra,tam önümde ki kişi kalkmaya yelteleniyor.ama gözüyle seçtiği,uzaktaki(üstelik benden çok genç)bri kızcağızı çağırıp,ben iniyorum,gel sen otur diyen beyefendi.(sanki metrodaki koltuklar kişiden kişiye zimmetleniyor)

2 -3 yaşında ki çocuğunu, oturttuğu koltuktan kucağına almayıp,kendisi çocuklu diye yer verilmesini bekleyen,genç aileler,

uyuyo numarası yapıp,gerçekten yaşlı ve ihtiyacı olan birisine yer verme inceliğini kaçıran ergenler,burdaysanız ben de size sinir oluyorum,bilesiniz.

Boylelerinin ailelerine doğuruyon bari takip et demek geliyor içimden. Herkes evinin önünü süpürse dünya tertemiz olur mantigindayim :)

yer verilmesi gereken kişi halinden belli oluyor. gençler de halden anlıyorsa tabi. ama orta yaşlı bir kadın gayet dinç görünüyorsa, genç bir kız yer vermeye yeltense bile kabul etmemeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…