- Konu Sahibi parislondonn
-
Yaşlıların gençlere göre hastalıkları daha çok oluyor,bel ağrısı, bacak ağrısı vs. gibi ben o yüzden bu konuda çok hassasım yer veririm. Zorla kolumdan tutup kaldıran bir yaşlı olsa tabi ki kızarım.Biz gezmesinler demedik, ama kendilerinden daha çok yorulan gençleri taciz etmesinler. Siz kime istiyorsanız yer verebilirsiniz tabi. Ben de belli kişilere yer veririm bu da benim tercihim
ama o gune giden teyzeler otobus kalabalıkken bile bin bin yer veren olur nede olsa diye biniyorlar bizzat duydum ben bunu birde koloni gibi geziyorlar maasallah..10 tanesi biniyor orda oturan insanlarda kalkmak zorunda kalıyor ve hicbir genc kızın basına gidipde kalkmasını istememeliler heleki otobus kalabalıksa..insanına gore de degisiyor her yaslı aynı degilmecbursun tabi yer vericen tarzında yaklasan yaslıya kılımı kıpırtmam acıkcası
Babamız gibi insanları çok seviyorum da çok azinliktalar . daha çok benim şikayet ettiğim tiplerle karşılaşıyoruzbabam 60 yasında yer veriyorlar istemiyor hele otobus kalabalıksa genc kızları hayatta kaldırtmaz bir defa sahit oldum hamile kadına yer veriyordu cocuk arkadan teyzenin biri hop dedi oturdu bide sırıtıyo:)) cok cins tipler var
yolculuk boyunca konusuyorlar konusuyorlar o kadar enerjisi var ki aslında ayakta durabilir..ayakta duramayacak derecedeyse hastaysa hamileyse tabiki verilir ama digerleri cidden burda yazılan cadı kaynanaların aynısıYaşlıların gençlere göre hastalıkları daha çok oluyor,bel ağrısı, bacak ağrısı vs. gibi ben o yüzden bu konuda çok hassasım yer veririm. Zorla kolumdan tutup kaldıran bir yaşlı olsa tabi ki kızarım.
Ama dediğim gibi tercih meselesi yani. Ben vicdanımın sesini dinliyorum sadece.
Zorla genç kızları kollarından tutup kaldırıyorlarsa tabi ki de hoş bir davranış değil. Ama dediğim gibi ben zaten ayaklarım akşama kadar işyerinde su topladığı halde yaşlı görünce dayanamayıp yer veren bir insanım o yüzden herkesin kendi tercihi.
en guzel yolu arka tarafa oturmak :) oraya kadar yetisemiyorlar pek:)Ba
Babamız gibi insanları çok seviyorum da çok azinliktalar . daha çok benim şikayet ettiğim tiplerle karşılaşıyoruz
Yahu hepsini geçtim durakta sirami kapıp ezercesine otobüse binen yaşlılar, yaşlılarımız sonra bzden yer istiyorlaren guzel yolu arka tarafa oturmak :) oraya kadar yetisemiyorlar pek:)
Çok sinirlenmiştim ama eşimin olaya el koymasıyla da sakinleşmiştim :)Sadece dayakla yola gelebilecek bir öküzle karsilasmissiniz :)
Oralara yolum düşerse ve oturuyor olursam mutlaka:)Ankarali bacilarim hamile bYanlara yer verin timam miii
Genelde orduevinin onunden 284-86 ya biliyorum siyah nike sirt cantam var cok tatlis bir bayanim bemen tanirsiniz :)
AnnastikOralara yolum düşerse ve oturuyor olursam mutlaka:)
ben bu sıra yuzunden ankarada hicbir yere gitmiyorum daha once yasadıgım yerde yoktu bu durum..Yahu hepsini geçtim durakta sirami kapıp ezercesine otobüse binen yaşlılar, yaşlılarımız sonra bzden yer istiyorlar
Estağfirullah. Sözüm size değildi zaten. Bakın 8 aylık hamileyim minibüse bindim teyzenin biri genç bir çocuğa yer ver oğlum ablan otursun Dedi. Çocuk ben birazdan ineceğim o Zaman oturur Dedigel de deli olma. Oturmam senin vereceğin yere diyebildim sadece.
Adama bak günün kahramanı olmuş seni de yerin dibine sokmuş. Ben olsam susup kalkardım heralde ama aslında bagıracaksın adama agzının payını vereceksin. Ya da takip edip her otobüste sende onu rezil edeceksin. Aklımda uçuk düşünceler. Çok kinlendim çok :)
Biz onlara menopoz teyze deriz :)40-50 yaş arasına yer vermeye bence gerek yok. hele genç kızların vermesine hiç gerek yok. erkekler kalksın versin. ama yaşlı amcalara, teyzelere hiç kıyamam. hatta yakın bir zamanda 50 yaşlarında belki biraz üstü oldukça bakımlı bir kadın yer vermedim diye bana trip attı. üstüme bile alınmadım, biraz sonra yaşlı bir amca geldi ona kalktım yer verdim. öncenin öncesi varmış değil mi teyzecim dedimbir de böyle kadınlar hem yer verilsin ister, hem de teyze falan deyince bozulur.
Boylelerinin ailelerine doğuruyon bari takip et demek geliyor içimden. Herkes evinin önünü süpürse dünya tertemiz olur mantigindayim :)Ben de çok hem de çok. Bir de şehir dışından geldim yaşadığım yerde böyle ulaşım agları yok her yere yaya gidiyoruz. Seni yetiştiren anne babana laf soylemesi ne rağmen o magandaya bisey diyememek hiç çıkmadi aklimdan. Semt vermek doğru olmaz ama o saatte geçeceğim durak pek tekin bir yer değildi. Korku iste
yer verilmesi gereken kişi halinden belli oluyor. gençler de halden anlıyorsa tabi.burada çoğunluk yaşlı başlı olana veririm demiş de çok yaşlı olanlar zaten tek başına sokağa çıkamıyor ki.örneğin benim 85 yaşındaki babam ve 75 yaşındaki annem biz arabayla biryere götürmezsek,sokağa çıkamazlar.
e peki bu durumda yer verilecek kimler kalıyor.çocuklular,hamileler,orta yaşlılar
İstanbul gibi bir şehirde, hergün toplu taşıma kullanan ben yaşadıklarımı şöyle özetleyeyim.öncelikle her orta yaşlı kadını günden gelen teyzeler diye yaftalamamak gerekir.işten gelebilir,hastaneden gelebilir,kurstan gelebilir.(örn.ben)
haftanın 3 günü sırtımda sırt çantası,boynumda fotoğraf makinesi,en az 5-6 kilo ağırlıkla, İstanbul da fink atıyorum.metrolar senin,otobüsler benim dolaşıp duruyorum.yanlış anlaşılırım diye,koridorlara ilerlemiyor,gençlerle yüzyüze gelmemeye çalışıyorum.buna rağmen beni zıvanadan çıkaran olaylar oluyor.
2-3 durak sonra,tam önümde ki kişi kalkmaya yelteleniyor.ama gözüyle seçtiği,uzaktaki(üstelik benden çok genç)bri kızcağızı çağırıp,ben iniyorum,gel sen otur diyen beyefendi.(sanki metrodaki koltuklar kişiden kişiye zimmetleniyor)
2 -3 yaşında ki çocuğunu, oturttuğu koltuktan kucağına almayıp,kendisi çocuklu diye yer verilmesini bekleyen,genç aileler,
uyuyo numarası yapıp,gerçekten yaşlı ve ihtiyacı olan birisine yer verme inceliğini kaçıran ergenler,burdaysanız ben de size sinir oluyorum,bilesiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?