Otobüste yer vermemek

Tamam arkadaşlar
Siz ön koltuklar haricinde yer vermeyin.
Hayır doğru söylüyor. O koltukların renkleri desenleri bile farklı hatta, engelli sandalyesi baston falan var.

Tekrar ediyorum
Yanlışınız var
Engelli sadece sandalyesi bastonu olan insan değil
Bu bahsedilen koltuklar doluysa
Yanınıza misal kör biri gelse koltuğu dolu diye yer mi vermeyeceksiniz
Ya da bacağı protezse mesela.
O zaman Ah sizin koltuklar Dolu
Çok yorgunum kalkamam kusura bakmayın mı diyeceksiniz.
Bence iyi.
Neyse isteyen istediğini yapsın
Bana göre çok yanlış
Selametle.

Günden donen teyze tabiri bir semboldür hanımefendi. Burda bir suru ornek verdik sırf beleş diye şehrin bir ucundan diğer ucuna namaz kılmaya ya da ekmek almaya otobüsle giden insanlar var. Süslü teuzelerimiz için de sunu soyliycem gayet sağlıklı dinç görünüp gençlerin başına dikilip taciz etmeleri ne kadar doğru sizce. Eğer siz yorgun argın sabahtan aksama kadar ayakta dikilip otobüste de gidip hasta olmayan yasli bile sayılmayacak gayet dinç görünen menopoz teuzelre yer veriuorsaniz bu bence iyilik ya da saygı değil enayilik yani. Ayrıca biz zaten tacizcilerden şimdiki gencler de bik bik bik diye insani darlayanlari elestieiyoruz .

8 aylık hamıleyken metrobüse bındım bı kere,o kadar genc ve adam vardı biride dönüp bakmadı,bakanlarda yer vermedi:)
belimin koptugunu hatırlıyorum agrıdan

Bu teyzelere yıllardır takığım

15 yıl günde 3 saatim otobüste geçti

Oturmak için para verip otobüse biner ilk durağa giderdim gezmeden gelen teyze sen kalk küçüksün derdi

Küçükken kalkardım ama sonra kalkmıyorum

Bir de süslü genç topuklu ayakkabılır hatunlar yer bekliyor

Sırt çantam kot pantolonum var diye ben gençmişim

Adama bak günün kahramanı olmuş seni de yerin dibine sokmuş. Ben olsam susup kalkardım heralde ama aslında bagıracaksın adama agzının payını vereceksin. Ya da takip edip her otobüste sende onu rezil edeceksin. Aklımda uçuk düşünceler. Çok kinlendim çok :)

Ya boyle insanlar orman kackini, bu insanlar sığır ya. Laftan anlarlar mi sanki. Tek bildikleri kaba kuvvet. Adam tutup dovdureceksin başka yola gelmezler

bende şuna sinir oluyorum,tüm gün çay saatlerinde poğaçaları, tatlıları götürüp eve dönüş saatini iş çıkış saatine ayarlayanlar.birde minübüse bir biniyorlar yarısını kapatıyorlar+gündeki dedikodu yetmeyip arabada devam ettiriyorlar

Enayilik falan ne kadar kibarsınız. Evet enayiyim o Zaman. Hamileye bile yer vermem diyen var. Gerçekten enayilik yapmıyorsunuz. Alkış benden size.

Ya boyle insanlar orman kackini, bu insanlar sığır ya. Laftan anlarlar mi sanki. Tek bildikleri kaba kuvvet. Adam tutup dovdureceksin başka yola gelmezler
Aklıma geldi de abartmıyayım dedim :)

O an oradaki atmosferi düşününce çok gerildim gercekten, adamı öldürsen o sinirle öldürürsün yani.

Ankara'da yaşlılar ücretsiz bindiği için bu konuda çok sıkıntı çekiyordum. Oturan yolcular full yaşlı. Ring yapar gibi her gün gezmeye çıkıyorlar. Tamam gezin edin de iş saatlerinde niye geziyorsunuz be teyzeler amcalar. Belediye otobüsleri yaşlı istilasındaydı birkaç yıl önce. Şuan ne durumda bilmiyorum, herkes evinin yanında iş ve okula sahip olur inşallah, ay çok zor toplu taşıma.

Son düzenleme:
Kaç kere şikayet formu doldurdum bu konuda hatırlamıyorum. Sen yürümüyorsun zaten merdiven yürüyor yahu. Git işte. Engellinin,Bebek arabalının Hakkı'nı neden gasp ediyorsun? Alışveriş merkezinde üşenmeden 20 dk asansör bekleyeni gördüm ya. O zamana eve varır yürüyen merdivenden inse.

Hatırlıyorum da regl günlerimde okul çıkışı pert olmuş, karın ağrısından ölüyorum, oturmuşum.. Ama başımda dikilip resmen kalk diyen orta yaşlı insana yer verdim, öldüm..
Utanıyorum yer vermemeye..
Hamile, engelli, çok yaşlı insanlar dahil değil bu kızdığım gruba, onlar için her zaman kalkarım

Ayy ben de öyle kızıyorum ki avm asansörlerini işgal eden insanlara.
Bebek arabası ile dakikalarca bekliyoruz yanında bebek, yaşlı, engelli olmayan insanları, utanmadan bekliyolar bir de

Ben üniversiteden gelirken iki otobüs hatta bazen üç otobüs değiştirirdim ve benden yaşlı birini gördüysem eğer saatlerce ders dinlediysem de iki kampüs arasında koşturmaktan yorulduysam da çok yer vermişliğim olmuştur.
Hiçbir zaman da bu teyze günden geliyordur diye düşünmedim nereden geldiği umrumda değil sonuçta ayakta duramayacak durumda yaşlı bir kadın karşımda öyle dururken ben o koltukta oturamam o koltuk bana diken gibi batar.
Çalışırken de sürekli ayaktaydım ona rağmen yer verirdim. Eve gelir saatlerce bacak ağrısı çekerdim.
Ayrıca güne giden teyzelerle alay etmek hayatımda yapmayacağım birşey.
Ben de yaşlanıcam ve ilerde kır dizini evde otur ahirette yok sayılıyorsun gezme peşindesin gibi edepsizce kelimeler duysam asla hoşuma gitmezdi.
Çocuklu kadın görsem de o çocuğa acırım yer veririm, hamile de aynı şekilde çocuklara karşı çok hassasım.

geçen sene tam bugünlerde işten dönüyorum hamileydim o zaman 6 haftalık nasıl bel ağrısı ve lekelenmem var anlatamam iki büklüm balık istifi 2 saat trafik çektim otobüste biride neyin var demedi ne genci ne yaşlısı ağladım resmen otobüste kenarımda 10 tl olsa taksiye binicem en kötü dnemdeydim kimse yer vermedi velasıl kelam düşük yaptım o gün bugündür kimseye yer vermem banane ya

Hastalara, yaslilara, hamilelere, yer veririm her zaman..
Yazlık bir ilçede oturuyorum ve nüfus yazın üçe katliyor..munibuslerde sadece yasli olduğu zamanı bilirim, nereye gittikleri beni ilgilendirmez yerimi veririm.. Yasli diye gezmeye hakları yokmu canım, bende yasli olurum inşallah yer verenim olur..
Ama o gün hasta olurum vs kalkamiyorum kusura bakmayın derim..

Aynı şeyleri düşünüyorum. Kayınvalidem 63 yaşında ben zorluyorum çok gez,günlere git akşama kadar evde yalnız oturma diye. Ben böyle gördüm ailemden böyle yapıyorum. Ama baksanıza enayilikmiş. Yorgun genç görürsem ona bile yer veririm ben ne olacak yahu.

Bir kere otobüste genç bir kadın başka bir kadından yer istedi ayağım ameliyatlı oturabilir miyim diye. Kadın cevap bile vermeden kafasını çevirdi ya. Şoke oldum. Başka biri kalktı yer verdi.

Biz gezmesinler demedik, ama kendilerinden daha çok yorulan gençleri taciz etmesinler. Siz kime istiyorsanız yer verebilirsiniz tabi. Ben de belli kişilere yer veririm bu da benim tercihim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…