- 30 Kasım 2015
- 2.302
- 1.935
- 133
- Konu Sahibi parislondonn
-
Hayır doğru söylüyor. O koltukların renkleri desenleri bile farklı hatta, engelli sandalyesi baston falan var.
Günden donen teyze tabiri bir semboldür hanımefendi. Burda bir suru ornek verdik sırf beleş diye şehrin bir ucundan diğer ucuna namaz kılmaya ya da ekmek almaya otobüsle giden insanlar var. Süslü teuzelerimiz için de sunu soyliycem gayet sağlıklı dinç görünüp gençlerin başına dikilip taciz etmeleri ne kadar doğru sizce. Eğer siz yorgun argın sabahtan aksama kadar ayakta dikilip otobüste de gidip hasta olmayan yasli bile sayılmayacak gayet dinç görünen menopoz teuzelre yer veriuorsaniz bu bence iyilik ya da saygı değil enayilik yani. Ayrıca biz zaten tacizcilerden şimdiki gencler de bik bik bik diye insani darlayanlari elestieiyoruz .Bi takmışsınız günden dönen teyzeler diye. Peki sizler nereden biliyorsunuz günden döndüğünü. Maşallah bütün kk kadınları günden dönen teyzelerle karşılaşmış. Bir ben görmemişim.
Artı büyük şehirlerde iş çıkış saati diye bir şey kalmadı. Ne zaman binseniz bütün toplu taşımalar tıklım tıklım.
Ben herkese yer veriyorum. Yorgun görürsem kendimden gencine de veriyorum. Öğrenciyken 2,5 saat yol gider gelirdim. O zaman da verirdim yer şimdi de veriyorum.
Ama hamile Halimle veya kucağımda çocuğumla çok ayakta gitmişliğim var. Herkes koyun kendi bacağın asılır valla. Ben yapayım da elbet boşa gitmez.
Adama bak günün kahramanı olmuş seni de yerin dibine sokmuş. Ben olsam susup kalkardım heralde ama aslında bagıracaksın adama agzının payını vereceksin. Ya da takip edip her otobüste sende onu rezil edeceksin. Aklımda uçuk düşünceler. Çok kinlendim çok :)Yazmayayım yazmayayım dedim dayanamadım :) Geçen yıl Söğütlüçeşmeden metrobuse bindik son durakta inecegiz bir sevinç oturduk tahminin sefakoy yakınlarında 30lu yaşlarda bir abla ve kızı bindi çocuk bebek değil ama anlayışlı bir insanım illa yer veririm ama dediğiniz gibi daha oturayim kalkayim düşünmeye kalmadan 5-6 yaşlarındaki kız geldi arkadaşımla yanıma aanneeeeaaaaggg buraya oturcaaamm anneeaaagg!! Tabiki daha ayağa kalkmaya kalmadan bir metrobus abisi geldi ne anamizdan ne babamizdan ne saygimizdan ne terbiyemizden ne okuduğumuz okulun hayrindan bıraktı. Hayatimda ilk defa kendimi çok kotu hissettim. Kadının ittirip oturmasını da unutamiyorum. Ne yaptik peki. Magandamsi tavirdan korkup tikis tikis başka araca bindik.
Kimi gorsem yer veririm çok harika insanlarla tanıştım hatta okuldan geliyorsun diye yer verenler bile oldu valizimle dönerken yer verenler. Sağolsunlar.
Ya boyle insanlar orman kackini, bu insanlar sığır ya. Laftan anlarlar mi sanki. Tek bildikleri kaba kuvvet. Adam tutup dovdureceksin başka yola gelmezlerAdama bak günün kahramanı olmuş seni de yerin dibine sokmuş. Ben olsam susup kalkardım heralde ama aslında bagıracaksın adama agzının payını vereceksin. Ya da takip edip her otobüste sende onu rezil edeceksin. Aklımda uçuk düşünceler. Çok kinlendim çok :)
Enayilik falan ne kadar kibarsınız. Evet enayiyim o Zaman. Hamileye bile yer vermem diyen var. Gerçekten enayilik yapmıyorsunuz. Alkış benden size.Günden donen teyze tabiri bir semboldür hanımefendi. Burda bir suru ornek verdik sırf beleş diye şehrin bir ucundan diğer ucuna namaz kılmaya ya da ekmek almaya otobüsle giden insanlar var. Süslü teuzelerimiz için de sunu soyliycem gayet sağlıklı dinç görünüp gençlerin başına dikilip taciz etmeleri ne kadar doğru sizce. Eğer siz yorgun argın sabahtan aksama kadar ayakta dikilip otobüste de gidip hasta olmayan yasli bile sayılmayacak gayet dinç görünen menopoz teuzelre yer veriuorsaniz bu bence iyilik ya da saygı değil enayilik yani. Ayrıca biz zaten tacizcilerden şimdiki gencler de bik bik bik diye insani darlayanlari elestieiyoruz .
Aklıma geldi de abartmıyayım dedim :)Ya boyle insanlar orman kackini, bu insanlar sığır ya. Laftan anlarlar mi sanki. Tek bildikleri kaba kuvvet. Adam tutup dovdureceksin başka yola gelmezler
Kaç kere şikayet formu doldurdum bu konuda hatırlamıyorum. Sen yürümüyorsun zaten merdiven yürüyor yahu. Git işte. Engellinin,Bebek arabalının Hakkı'nı neden gasp ediyorsun? Alışveriş merkezinde üşenmeden 20 dk asansör bekleyeni gördüm ya. O zamana eve varır yürüyen merdivenden inse.Bide en gicik oldugum sey bazi insanlar eli ayagi tutuyor niye asansöre biniyorsunuz engellileri ve bebek arabali insanlari bekletiyorsunuz ya bide mal mal insanin suratina bakiyorlar en gicik oldugum sey ben bebek arabasinlan merdivenden cikamiyorum tek basima hele elektrikli merdiven varya adini unutdum su an ona binsinler ondada yorulmuyor insan duruyorsun kendiliginden cikiyor zaten. Niye asansörle cikmak zorunda kalan insanlari bekletdiriyorsunuz. Bide bunu hem almanyada hem türkiyede yaşadım. Bide herkes bebek arabasinin icine bakiyor icinde gercektende bebek varmi diye
Ayy ben de öyle kızıyorum ki avm asansörlerini işgal eden insanlara.Kaç kere şikayet formu doldurdum bu konuda hatırlamıyorum. Sen yürümüyorsun zaten merdiven yürüyor yahu. Git işte. Engellinin,Bebek arabalının Hakkı'nı neden gasp ediyorsun? Alışveriş merkezinde üşenmeden 20 dk asansör bekleyeni gördüm ya. O zamana eve varır yürüyen merdivenden inse.
Özür dilerim öyle demek istemedim. Hamilelerden hastalardan ve gerçekten ayakta duramayacak kadar yaşlılardan bahsetmiyoruz.Enayilik falan ne kadar kibarsınız. Evet enayiyim o Zaman. Hamileye bile yer vermem diyen var. Gerçekten enayilik yapmıyorsunuz. Alkış benden size.
Ben üniversiteden gelirken iki otobüs hatta bazen üç otobüs değiştirirdim ve benden yaşlı birini gördüysem eğer saatlerce ders dinlediysem de iki kampüs arasında koşturmaktan yorulduysam da çok yer vermişliğim olmuştur.
Hiçbir zaman da bu teyze günden geliyordur diye düşünmedim nereden geldiği umrumda değil sonuçta ayakta duramayacak durumda yaşlı bir kadın karşımda öyle dururken ben o koltukta oturamam o koltuk bana diken gibi batar.
Çalışırken de sürekli ayaktaydım ona rağmen yer verirdim. Eve gelir saatlerce bacak ağrısı çekerdim.
Ayrıca güne giden teyzelerle alay etmek hayatımda yapmayacağım birşey.
Ben de yaşlanıcam ve ilerde kır dizini evde otur ahirette yok sayılıyorsun gezme peşindesin gibi edepsizce kelimeler duysam asla hoşuma gitmezdi.
Çocuklu kadın görsem de o çocuğa acırım yer veririm, hamile de aynı şekilde çocuklara karşı çok hassasım.
Biz gezmesinler demedik, ama kendilerinden daha çok yorulan gençleri taciz etmesinler. Siz kime istiyorsanız yer verebilirsiniz tabi. Ben de belli kişilere yer veririm bu da benim tercihimBen üniversiteden gelirken iki otobüs hatta bazen üç otobüs değiştirirdim ve benden yaşlı birini gördüysem eğer saatlerce ders dinlediysem de iki kampüs arasında koşturmaktan yorulduysam da çok yer vermişliğim olmuştur.
Hiçbir zaman da bu teyze günden geliyordur diye düşünmedim nereden geldiği umrumda değil sonuçta ayakta duramayacak durumda yaşlı bir kadın karşımda öyle dururken ben o koltukta oturamam o koltuk bana diken gibi batar.
Çalışırken de sürekli ayaktaydım ona rağmen yer verirdim. Eve gelir saatlerce bacak ağrısı çekerdim.
Ayrıca güne giden teyzelerle alay etmek hayatımda yapmayacağım birşey.
Ben de yaşlanıcam ve ilerde kır dizini evde otur ahirette yok sayılıyorsun gezme peşindesin gibi edepsizce kelimeler duysam asla hoşuma gitmezdi.
Çocuklu kadın görsem de o çocuğa acırım yer veririm, hamile de aynı şekilde çocuklara karşı çok hassasım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?