- 23 Temmuz 2009
- 3.639
- 8.253
- 773
- Konu Sahibi parislondonn
-
bu zamane gençleri diye cümleye başlayan teyzelere kır dizini evde otur teyze ahirette yok yazılıyorsun gezme peşindesin de...
bi daha bişi diyemez.. bi kere de gerisi gelir. gerçekten yaşlılara yemember: 509583"]bu zamane gençleri diye cümleye başlayan teyzelere kır dizini evde otur teyze ahirette yok yazılıyorsun gezme peşindesin de...
bi daha bişi diyemez.. bi kere de gerisi gelir. gerçekten yaşlılara yer verelim ama kokonolara bencede yer yok
bu zamane gençleri diye cümleye başlayan teyzelere kır dizini evde otur teyze ahirette yok yazılıyorsun gezme peşindesin de...
bi daha bişi diyemez.. bi kere de gerisi gelir. gerçekten yaşlılara yer verelim ama kokonolara bencede yer yok
annemle yaşıtsınız :) o da menopoz teyzebişey değil burda kendimi deşifre ettim .53 yaşındayım.menapoz teyze dediklerinizden.şimdi bana kimse yer vermez.
bu yaşta genç kız gibi gezmesin diye düşünüyorlardır.neyapalım eve mi kapanalım.zaten şunun şurasında kaç senemiz kalmış gezecek.
şaka bir yana ben zaten okul çıkış saatlerine denk geliyorum.bizde o saatlerde dağıldığımız için.yer vermemeleri için,koridora ilerlemiyorum.eskaza yer veren olursa da,rahatsız olmayın çocuklar derimbazıları ısrar eder,oturtur.(candır onlar)bazıları siz bilirsiniz der.ama ben gençleri seviyorum.
annemle yaşıtsınız :) o da menopoz teyzeeminim ki siz yaşınızı kullanarak gençlere çat çat çatıp hayatın hırsını çıkaranlardan değilsiniz ellerinizden öperim, bir gün sizinle otobüste karşılaşırsak boynunuzdaki fotoğraf makinesinden tanıyıp hemen kalkıp yer vereceğim
değilim ama yolum düştüğünde bahsettiğiniz yerleri radar gibi tararım artıkistanbuldaysanız eğer,yenikapı.havaalanı metrosuna beklerim,yer vermeniz için.bir de Beşiktaş,taksim otobüslerin de sırt çantalı,fotoğraf makineli birini görürseniz o benim işte.
Katılıyorum ya, ben şahsen sırf bu yüzden çok tacize uğradım.Genellikle otobüsün orta kapıdan itibaren olan kısımlarına oturuyorum yer varsa. Hamile, engelli, çok yaşlı, gazi, kucağında çocuğu olanın başımın üstünde yeri var. Geri kalanları görmezden ve duymazdan geliyorum. Zaten hep kulaklık kullanırım, hakkımda konuşan bile olsa duymayacağım için sorun yok. Umursamıyorum yani. Kadın benim başımda dikilip bana laf söyleyecek, olumsuz ithamlarda bulunacak falan bana göre öyle insanlar sonsuza kadar saygıyı ve nezaketi haketmiyor, hiç de kalkıp yer vermem öyle saygısız kişilere. Yer isteyebilir, rica etmesi yeterli. Rica eden olursa yorgunluktan ölsem bile yer veririm o kişiye ama isteyecekse, istemeyi bilecek.
Ayrıca ilgimi çeken bişey var, bu konuda genç kızlara daha çok yükleniliyor sanki. Yani o bahsedilen teyzeler falan, erkeklerden yer istemeye cesaretleri yok ve genç kızlara takıyorlar galiba. Benim başıma iki kere falan geldi, neden erkeklerden değil de kızlardan yer istiyorsunuz? Kaç tane kız her gün otobüste tacize uğruyor haberiniz var mı? Demiştim. Kaç tane erkek afedersin bişeylerini yaya yaya otururken kadınlar ayakta gidip de tacize uğruyor. Olmaz, bu daha büyük bir saygısızlık.
Toplumsal sorunlarda birleşeceğimize ayrıştığımız için ben de tebriklerimi iletiyorum efenim.DİKKAT DİKKAT!!!
Su an topikte 3 grup var:
1.ben kimseye yer falan veremem.
2.ihtiyacı olan olursa veririm insafsız degilim.
3. Herkese veririm.
1.grup kimseyi takmıyor, 2.grup fikirlerinde sabit 3.grup 2.grubu yanlış anlıyor.
Valla daha bir iki hafta önce 35-36 haftalikken (ki gorunmememin ihtimali yok cunku kocaman bir gobegim var) birkaç sefer tramwayla isim oldu. Ayakta gittim geldim. Hicbir allahin kulu yer vereyim demedi. Ben de yer falan istemem zaten. Merak ettigim,acaba birileri de benim icin "hamile haliyle gezmelere gidiyor bak,evde otursa ya"demis midir acep??
Size göre yanlış olabilir, bana göre de çok doğru değil zaten verdiğiniz uç örnekler. Ama kimse tepeye dikilip de kalk diyemez kalkıp kalkmamak kişinin vicdanına kalmış. Özel grup için ayrılmış koltuklarda ise durum başka kaldırabilirler sizi.Tamam arkadaşlar
Siz ön koltuklar haricinde yer vermeyin.
Tekrar ediyorum
Yanlışınız var
Engelli sadece sandalyesi bastonu olan insan değil
Bu bahsedilen koltuklar doluysa
Yanınıza misal kör biri gelse koltuğu dolu diye yer mi vermeyeceksiniz
Ya da bacağı protezse mesela.
O zaman Ah sizin koltuklar Dolu
Çok yorgunum kalkamam kusura bakmayın mı diyeceksiniz.
Bence iyi.
Neyse isteyen istediğini yapsın
Bana göre çok yanlış
Selametle.
İstanbulun kanayan yarası bu sorun Geçen gün sabahın 7 si otobüse bindim. . Neyse oturdum yanıma da bir kız oturdu. otobüse çocuklu biri binmiş otobüste onca erkek varken kızın biri yanımdaki kıza bağırdı yer versene diye birbirine girdiler. Oturmak isteyen ilk duraktayız beklesin biraz diye. Ki gerçekten de öyle. Nasılsa yer verirler diye ( ağzıyla söyledi bi teyze) ilk duraktan bindi. İnsanların haklarına giriyorlar. Herkesin araba alacak gücü mü var. Alsada masraflarını mı karşılayacak öğrencilik giderlerini mi. Çok bencil bir ülkeyiz. Bu otobüs meselesinde bazılarının utanması arlanması kalmamış
demiştir
ben bir kere duymuştum dedikoducu teyzeler ayy bu hali ile dışarı çıkmış demişlerdi birinin arkasından
bir arada gündemde vardı hamile yalnız çıkmasın vs ayıp diye
Gençlerin hepsi sağlıklıdır algısı var. Bende topuk dikeni var zaten dolu oluyor oturamıyorum eve nasıl geleceğimi bilmiyorum. Ayrıcalıklı bölüme oturduysam kaldır tamam da yara yara gelip insanların başında dikilemezsin. İnsanların engeli sadece görünen kısmında değil ki. Ayakta duramayan, durmaya müsait olamayan insanlar var. Gelde anlat... Genciz canım 1 saatlik yere ne binelim yürümeliyiz aslında :))evet akşam iş çıkışı otobüs dolmuş kalkıyor hareket eden otobüse teyze el kaldırıyor
şoför diyor ki bu dolu arkadakine bin
olsun birisi bana yer verir yaşlıyım zaten dedi teyze
gel de bu kişiye yer ver
geç kaldım
işim acele evdekiler kapıda kalır vs vs değil zaten yaşlıyım yer verirler
zaten o otobüsteki o kadar adam da akşama kadar keyfine çalıştı, yine keyfinden ilk durağa yürüdü, otobüse dolmuşa bindi boş otobüse bineyim diye geldi
yaşlılar ,orta yaşlılar çıkmasın sokağa,hamileler çıkmasın,e kim çıksın sadece çalışanlar ve öğrenciler mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?