Otobüste yer vermemek

bişey değil burda kendimi deşifre ettim .53 yaşındayım.menapoz teyze dediklerinizden.şimdi bana kimse yer vermez.
bu yaşta genç kız gibi gezmesin diye düşünüyorlardır.neyapalım eve mi kapanalım.zaten şunun şurasında kaç senemiz kalmış gezecek.
şaka bir yana ben zaten okul çıkış saatlerine denk geliyorum.bizde o saatlerde dağıldığımız için.yer vermemeleri için,koridora ilerlemiyorum.eskaza yer veren olursa da,rahatsız olmayın çocuklar derimbazıları ısrar eder,oturtur.(candır onlar)bazıları siz bilirsiniz der.ama ben gençleri seviyorum.

Değil otobüs vs. insan market sırasında nezaketen bile sırasını verebilir mesela. Şöyle anlatayım: Diyelim ki aceleniz yok, bir sürü şey almışsınız ve arkanızda da elinde sadece bir ya da iki tane şey olan birisi var. Böyle bir durumda siz nezaketen isterseniz sıranızı arkanızda bulunan ve kasada işi çabuk bitecek olan insana verebilirsiniz. Ben bunun ceremesini çok sık çekenlerdenim mesela, önümde yığınla şey almış olan biri, kredi kartından geçirmek ister ama limiti dolmuştur ya da bişey çıkar işi uzun sürer, yetmez bir de poşetlemeyi de ağır ağır yaparlar falan, bişey de diyemiyorsun ama bana göre kaba bir hareket mesela. Bir saattir ben orada senin kasada işini halletmeni bekliyorum elimdeki iki-üç parça şeyi geçirmek için. Benzer şey atm'lerde de geçerli. Hanımefendiye/beyefendiye gelmiş sıra, arkasında bekleyen bi dünya insan var, sıra kendisine geliyor, çıkarıyor telefonu bir saat yok şifreyi söyle, hesap numarası neydi falan... Sıra sana gelene kadar öğrensene bu bilgileri...

Allah iyiligini versin cok orjinal laf nerden buldun.

Aslinda ben de bu konuda dertliyim ise gidis donus ayda 80 vasita degistiriyorum.gezmeyi biliyorlar walla dedigim gibi gunde 4 vasita dehistirdim icin o kaar anlayisli olup veremiyorum aslinda kimse de zorunda degil ama ben sahsen tillim tikis arabaya binmem kalkip yol verenlere de izin vermiyorum saholsunlar verince tsk edip memnunda kaliyoum ben de yol anisi cok bide cocuklarini yanina oturtup kaldirmayanlara ayri sinir oluyorm.

annemle yaşıtsınız :) o da menopoz teyze eminim ki siz yaşınızı kullanarak gençlere çat çat çatıp hayatın hırsını çıkaranlardan değilsinizellerinizden öperim, bir gün sizinle otobüste karşılaşırsak boynunuzdaki fotoğraf makinesinden tanıyıp hemen kalkıp yer vereceğim

istanbuldaysanız eğer,yenikapı.havaalanı metrosuna beklerim,yer vermeniz için.bir de Beşiktaş,taksim otobüslerin de sırt çantalı,fotoğraf makineli birini görürseniz o benim işte.

istanbuldaysanız eğer,yenikapı.havaalanı metrosuna beklerim,yer vermeniz için.bir de Beşiktaş,taksim otobüslerin de sırt çantalı,fotoğraf makineli birini görürseniz o benim işte.
değilim ama yolum düştüğünde bahsettiğiniz yerleri radar gibi tararım artık

Valla daha bir iki hafta önce 35-36 haftalikken (ki gorunmememin ihtimali yok cunku kocaman bir gobegim var) birkaç sefer tramwayla isim oldu. Ayakta gittim geldim. Hicbir allahin kulu yer vereyim demedi. Ben de yer falan istemem zaten. Merak ettigim,acaba birileri de benim icin "hamile haliyle gezmelere gidiyor bak,evde otursa ya"demis midir acep??

Ben hiç kıyamam eğer hastalık gibi bir sorunum yoksa pamuk yüzlü teyzelere amcalara yer veririm mutlaka.
Ama şeytan gibi bakan, memnuniyetsiz, kibirli suratlara yaşlı olsa da yer vermiyorum.

Bunun üzerine gıcık bir anım var da..
Neyse anlatıp sıkmayayım :)

Katılıyorum ya, ben şahsen sırf bu yüzden çok tacize uğradım.
Her yer vermek için kalktığımda eşek kadar genç genç erkekler oturuyordu. Hiç kımıldayan, bir kalkmaya yeltenen bile olmuyordu hiç.
Neden hep genç kızlar duyarlı olmak zorunda acaba? Her şeyi kadına yüklemeyi pek seviyoruz zaten.
Herkes genç olmamıza takmış da bir sürü derse girip çıkıyoruz, yanımızda taşıdığımız onca kitap oluyor, insan pert oluyor ya. Geçen sene hoca zorunlu tutmuştu, iki tuğla kalınlığında, ağır ciltli sözlüğü getirip götürüyorduk, birinin kafasına atsan ölür yani öyle bir şey. O halimle bile psikolojik olarak taciz edildiğim için yer vermek zorunda kalmıştım. Bazen hiç içimden gelmese bile gözleriyle, iç geçirmeleriyle, cık cık etmeleriyle beni mecbur hissettirdiler. Hiç okuldan eve kadar oturarak gelebildiğimi hatırlamıyorum bile.

İstanbulun kanayan yarası bu sorun Geçen gün sabahın 7 si otobüse bindim. . Neyse oturdum yanıma da bir kız oturdu. otobüse çocuklu biri binmiş otobüste onca erkek varken kızın biri yanımdaki kıza bağırdı yer versene diye birbirine girdiler. Oturmak isteyen ilk duraktayız beklesin biraz diye. Ki gerçekten de öyle. Nasılsa yer verirler diye ( ağzıyla söyledi bi teyze) ilk duraktan bindi. İnsanların haklarına giriyorlar. Herkesin araba alacak gücü mü var. Alsada masraflarını mı karşılayacak öğrencilik giderlerini mi. Çok bencil bir ülkeyiz. Bu otobüs meselesinde bazılarının utanması arlanması kalmamış

Toplumsal sorunlarda birleşeceğimize ayrıştığımız için ben de tebriklerimi iletiyorum efenim.

Ben ne olursa olsun ister süslü püslü olsun farketmez, yaşlı insanlara yer veriyorum eğer ayakta durmakta zorlanmayacaksam ciddi bir durumum yoksa diğer türlü veririm.

9aylık hamileyken üniversitede dersten çıkıp otobüse biniyordum halim belli karnım burnumda öğrencilerden biri kalkıp yer vermiyordu deli oluyodum bende orta yaşa, güncü teyzelere yer vermek taraftarı değilim ama gençlerinde bazen çok duyarsız olduğunu düşünüyorum.

Ben de çocuklu kendi yaşlarımda bir Hanım'a yer vermiştim. Çocuklu yol zor oluyor bilirim, oğlum ayakta kalmasın diye altına çok çanta koyup oturtmuşluğum vardır. Kadın kendi oturdu, 5 yaşındaki çocuğu yine yanında ayakta tuttu. Çok sinir oldum. Hanımefendi ben çocuk oturdun diye yer verdim, siz oturacaksanız ben yerimi geri alayım dedim, çocuğu aldı kucağına ondan sonra. Ne saçma iş..

demiştir

ben bir kere duymuştum dedikoducu teyzeler ayy bu hali ile dışarı çıkmış demişlerdi birinin arkasından

bir arada gündemde vardı hamile yalnız çıkmasın vs ayıp diye

Size göre yanlış olabilir, bana göre de çok doğru değil zaten verdiğiniz uç örnekler. Ama kimse tepeye dikilip de kalk diyemez kalkıp kalkmamak kişinin vicdanına kalmış. Özel grup için ayrılmış koltuklarda ise durum başka kaldırabilirler sizi.

Amacım polemik yaratmak değil. O yüzden son mesajımdı bu konuya.

evet akşam iş çıkışı otobüs dolmuş kalkıyor hareket eden otobüse teyze el kaldırıyor

şoför diyor ki bu dolu arkadakine bin

olsun birisi bana yer verir yaşlıyım zaten dedi teyze

gel de bu kişiye yer ver

geç kaldım

işim acele evdekiler kapıda kalır vs vs değil zaten yaşlıyım yer verirler

zaten o otobüsteki o kadar adam da akşama kadar keyfine çalıştı, yine keyfinden ilk durağa yürüdü, otobüse dolmuşa bindi boş otobüse bineyim diye geldi

demiştir

ben bir kere duymuştum dedikoducu teyzeler ayy bu hali ile dışarı çıkmış demişlerdi birinin arkasından

bir arada gündemde vardı hamile yalnız çıkmasın vs ayıp diye

yaşlılar ,orta yaşlılar çıkmasın sokağa,hamileler çıkmasın,e kim çıksın sadece çalışanlar ve öğrenciler mi?

Gençlerin hepsi sağlıklıdır algısı var. Bende topuk dikeni var zaten dolu oluyor oturamıyorum eve nasıl geleceğimi bilmiyorum. Ayrıcalıklı bölüme oturduysam kaldır tamam da yara yara gelip insanların başında dikilemezsin. İnsanların engeli sadece görünen kısmında değil ki. Ayakta duramayan, durmaya müsait olamayan insanlar var. Gelde anlat... Genciz canım 1 saatlik yere ne binelim yürümeliyiz aslında :))

yaşlılar ,orta yaşlılar çıkmasın sokağa,hamileler çıkmasın,e kim çıksın sadece çalışanlar ve öğrenciler mi?

çalışanlar ve öğrenciler de çıkmasa

her yer bomboş olsa

hepimiz evde yayılsakkk

şaka bir yana da yoğun saatlerde çıkılmasa

90 lı yıllarda ankara da bedava yaşlı kartları sabah ve akşam mesai gidiş ve çıkış saatlerinde kullanılmazdı

tabii hastaneye giden de olur sabah ama düzenleme öyle dii 7-10 akşam da 17-20 arası bedava değildi

bu hani şehrin öteki ucuna giden yaşlılar var ya dedem de onlardandı ama derdi şimdi kalabalık saat işim yok şurada oturalım zaten bu kartı da bunu düşünerek yapmışlar diye de anlatırdı ben ortaokulda idim o zaman

yani düşünen zamanında düşünmüş

ama akşam 5 saatte bir otobüs geçen bir semt ve 13 tane teyze bindiler otobüse bağırış çağırış, çocuklar da okuldan çıkmış ayyy geç oldu sonrakine de binemeyiz bu delikanlılar yer verir bize dediler

biri de dedi ki biz de daha buradan dershaneye gideceğiz, şu kadar saat sonra da yine otobüse binip 1 saat yol gidip eve gideceğiz

haksız mı bu çocuk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…