Otoriter ailede aşk..

annemle ilk konuştuğumda bana dediği babanı arkama alamam onu üzme adam senin yüzünden ne hale geldi oldu..

kaçmayı falan sakın ha düşünme... aşk kolay bulunmuyo da aile çok mu kolay bulunuyo? çözüm yolu varken işleri iyice zora sokmaya gerek yok :1ninca:

annenle konuşmalısın, seni anlamasını sağlamalısın... şu dediklerini ona da söylemelisin? onları utandıracak birş ey yapmadığını "sadece sevdiğini" söylemelisin. sende anlamazsan ben kime neyi anlatabilirim ki anne, diyerek duygu sömürüüsü yap.
sonra sende genç oldun, anlarsın ... denilebilir.

ama sakin olarak. inatlaşmadan. vereliniortak

Katiliyorum arkadasima....sakin bir delilik yapip kacayim falan demeyesiniz canim.
Ne olursa olsun sakin aileni karsina alma.....Tabiri caizse 10 tane koca bulursun ama birtane daha Ana Baba Kardes bulamazsin....:1hug:

Ailenden birini yanina alman lazim, mutlaka sana destek olan birini bulmalisin, illa Annen olacak diye birsey yok, teyzen, halan, yengen ne bileyim, Anneni Babani bu konuda yumusatmasi gereken biri.

Kader kismet de....hayirlisi neyse o olsun de....ve biraz akisina birak herseyi...:teselli:

Ne demisler kismetse gelir hinten jemenden kismet degilse ne gelir elden...

canım yaşın 23 son bikere şansını dene sevdigin gelip seni istesin isteyenin bir yüzü vermeyenin 2 yüzü diye bir laf vardır baktınızki vermediler sizde gerekeni yapın çocugun durumu varsa yaşında tutuyor neden daha fazla mutsuz olasın ki

zannettiğinin aksi olduğunu ispat etmesi de o kişiye bakıyor.

daha 2 ay olmuş:1closedeyes:

işsiz güçsüzken sizi istemeye gelecek halleri yok heralde:umursamaz:

mrb arkadaşlar uzun zamandır giremiyodum nete.ben asla kaçmayı falan düşünmedim düşünemem.ilerde benm çocuğumda bana yapar aynını.yazın istemeye gelcekler görücü usulü die yansıtmaya çalışcz bakalım.hani ben buldum olunca ayıp oluyodu yaa aklımıza bu geldi bizimde öle yapcz .inş bi sorun çıkmaz.evet gülsüm sultan ben de senn gibi düşünüyorum aileden birinn destek çıkması annemleri yumuşatması lazım ama benm akrabalar bizim kuyumuzu kazmaktan başka bişey yapmıyolar konuyu açsam işler iice karışır.bi de bizimkilerde makam mevki para pul düşkünlüğü var biraz erkek arkadaşım öğrt ve normal maddi durumu.bizimkiler yok evi arabası olmadan olmaz kız verilmez diyip duruyo öle ortalığa e ben bunu erkek ark.a söleyemiyorum o da düşünüyo aslında hepsini ama onları alck imkanı yok.belki o imkanları olsa bizimkiler yumuşar.hani evim arabam var dese.yani kısacası bizimkilerin beklentilrini paylaşamıyorum alınıl yanlış anlar benm de onlar gibi olduğumu düşünür die.sizce nasıl yaklaşmalıyım ..ha bide görünüşe de çok önem veririler benimki benle aynı boyda sayılır azcık uzun öle bi insan evladı.ve benm için hiç önemli değil o kriterler.yok uzun boylu şöle güzel böle güzel olcakmış ancak ölesine enişte derlermiş.e şimdi onu görünce bana çok yüklenecekler.bunun için miydi deyip durcaklar..bunları çok düşünüyorum..söylemleriyle eziyolar beni..yardım edin..

ezilmeyeceksin

sonuna kadar arkasında duracaksın

zamanla onlar da anlayacaklar iyi bir insan olduğunu

ev mev mevzusunu açma ona karşı. istemeye geldiklerinde bırak ailen onlara söylesin, söylerlerse.

ama ezik durursan onlar senin pes edeceğini düşünürler ve yıkıma devam ederler. karşılarında dik dur

canım benim inş.. bu konularda yalnız kalmak o kadar zormuş ki neyle baş edeceğimi şaşırıyorum....

haklısın

ama dik durmazsan eline bir şey geçmez

sana en yakın olan kişiyi feth etmeye çalışsan,akraban yoksa annenin sevdiği bi arkadaşın:uhm:

ahhh canım:1no2:bizim ailede hele de kızsan ben birini seviyorum demek yiyitlik ister.inan erkeklerde bi sorun yok ..çıkar, sever, ayrılır ....ama ne derler ;ERKEK O YAPAR..bunu bizzat annem den duydum..böyle bir anlayış hakim yani.annemin yakın arkadaşı sevdiği birine açılsam annem mahveder beni.__aile meselemizi nasıl başkasına anlatır küçük düşürürsün bizi__ilk diyeceği budur eminim.acaba diyorum mektup yazıp yatak odalarına mı bıraksam yazın ..daha öncede dile getirdim burda ama onylayan arkadaş olmadı.heralde saçma bi yolşimdi memlekette değilim zaten.yazın orda olcam.

kardeşinde mi destek olmaz? kız kardeşin varsa şayet onu kendi tarafına çekebilsen

mektubu tek annen okusun. "beni anlaman için ve tüm yolları denedim en son bu sansımı deniyorum" gibi cümleler kurarasın. son çare o kalıyor. madem kimseyle konuşamıyorsun.

bu kişi ile aynı şehirde misiniz? görücü usulu nasıl göstereceksiniz

yok canım kızkardeşim destek değil köstek oldu.ben 5 yaş küçük ve aynı annemler gibi yaptı.onlardan etkilendi üstüme geldi.yazıklar olsun ailemize yakışmayan şeyler bunlar falan dedi..aynı okul mezunuyuz canım aynı şehirde değiliz onunla.1 yıl önce açıldım aileme kıyamet koptu.bahsetmiştim formda.neye uğradığımı şaşırdım o günleri haatırlamak bile istemiyorum.şimdii de işte beni aradı gelmek tanışmak istiyolar falan diyim diyorum.görüştüğümüzü bilmicekler.beklemiş işe girmiş tekrar şansını deniyo gibi laflar.işe yararmı bilmiyorum.ama dediğim gibi boyunu falan sorun etcekler çünkü herkesi eleştirip yorum yaparlar.sonrada huyu güzel olsun derler.sinir oluyorum.

kardeşinle konuşmayı denesen işe yaramaz mı acaba?

dediğin yol umarım işe yarar. ama bizim sözümüzü dinlemedin onunla görüşmeye devam ettin, gibi bi sözde duyacak gibisin
:1ninca:

gelmelerini kabul etsinlerde boyuna söylenecek laflara tahammül edersin
:lepi:

Aaa ailen de bulmuş bunuyor ha! nasıl dayanıyosun?
20 yaşındayım ben 4 seneden fazladır hiç işi yolunda gitmeyen, üniversite terk, ailesiz, yakışlıklı bile sayılmayan biriyle hayatımın anlamını buldum ve inanır mısınız gerçekten mutluyum, yaşadığımı hissediyorum. gece uyumadan Allahım onu bana verdiğin için şükürler olsun diye uyuyorum, sabah onun adıyla başlıyorum güne.
benim ailem de çok açık görüşlü değildi. benden asla sevgilim olmasını beklemezlerdi. BıZıM KIZIMIZ YAPMAZ. derlerdi hep. ortaya çıkınca kıyamet koptu. ne görüşmemize izin veriyolar ne ileriye yönelik düşünmemize. neyse en sonunda YETER be! dedim. mecbur kabullendiler.
bu hayat senin. ailen onlar olsa da eş seçimini sen yapacaksın ve düzgün biriyse onların buna karşı çıkmaya hakkı yok! Valla doğru kişiyi bulduğunu söylüyosa kalbin, pes etme.
zenginlik nedir ki, evin olsa 1 yangında kül oluverir. paran olsa iflas etmeyeceğin ne malum. 1.90 boyu olsa 3 gün sonra sakat kalıp tekerlekli sandalyeye mahkum olursa? hayatta hiç bişeyin garantisi yok, aşkı bulmuşken kaçırmamalı insan....

ne kadar güzel konuştun canım..inş.. her şey güzel olur..

mutluluklar dilerimm yerimseniben

ah canım ah
bu anlayışsız aileleri ne yapmak lazım bilmiyorum:umursamaz: ama sonuçta ailen atamazsın ki
en doğrusu görücü usulü gibi göstermek tavsiye üzerine geldik filan desinler
ama vazgeçme canım ısrarlı ol istediğni belli et çekinme,sevmişsin ve bu senin ailenin sandığı gibi ayıp birşey değil
inşallah güzel haberlerini alırız canım
duam seninlea.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…