- 10 Ağustos 2015
- 3.482
- 5.435
- 78
- Konu Sahibi sonkafautucu
-
Yemin ederim eşimin halasının kuzeni, sana anlatmıştım. Ama o bacaksız bile 2 yıllık y.o bitirmişti hiç değilse.Ben boylelerine dunku b.k diyorum. Millet 2 bin tl ile helalinden kac cocuk buyutup okutuyor ayip be. Sen nesin, kimsin ki o parayi begenmiyorsun. Onemli olan huzur, bogazindan gecen iki lokmanin zehir olmamasi, gerisi bos. E tabii kuzen sığ biri oldugu icin...
Benim de bir kuzenim bi kac kuzeni muhendislerle doktorlarla evlendiginden evlenmek icin goruculere tek kriteri "muhendis veya doktor olmasi" oldu. Yalniz şu var, muhendislerle evlenen kuzenleri zaten muhendis ve doktorla evlenen kuzeni hemsire. Hepsi de is ortamlarinda birileriyle tanisip severek evlendiler. Kendisi orta terk... Universiteden asagi goruculeri asagilayip yollardi. Neyse bir muhendis buldu evlendi. Yalniz herif bildiginiz recep ivedik. Fazlasi var eksigi yok. Adamlara misafirlige gittik hiyarli baba icligiyle karsiladi biziAyrica calismayi da sevmiyor. Isini duzgun yapamadigi ve surekli isyerlerine gir cik yaptigi icin maasi da dusuk kaldi. Ama sonucta "meendiz"... Kuzeniniz de evet zengin birini bulur ama diger ayrintilar nasil olur Allah bilir...
Guzelligi yoksa 70 yasinda da olur
Cınım ırısı ıylı ılmıyır...
Bence acıdığın için acınacak duruma düşersin cümlesi her konuda geçerli değil. Tamamen merhametsiz, terbiyesiz ve kötü olmamız gerekmiyor insanlara karşı, acınacak hale düşmeyelim diye. :)
Aksine bu şekilde davrananlar olarak neyinize guveniyorsunuz, bitmeyen, sinirsiz neyiniz var bilmiyorum artık yada çok mu kusursuzsunuz? Ancak insanların problemleri, sıkıntıları var. Herkesin var. Kimsenin maddi durumu veya dış görünüşüyle dalga geçilmemeli helede böyle terbiyesizce.
Yemin ederim eşimin halasının kuzeni, sana anlatmıştım. Ama o bacaksız bile 2 yıllık y.o bitirmişti hiç değilse.
Hepimiz iyi kötü günler gördük, 'Zengin koca' diye gelene gidene maaşını sormadık ya ayıp. Kendi üni mezunu olsa tamam derim dengini istiyor da bu zihniyetle istediği eş kendini ister mi, isterse de defosu yaması nerede yani?Yok ya bu bildigin cahilin teki. O haliyle universiteden dusugunu asagilamak nedir
Bence alttan alarak halledin bu işi aşağı görüyodur o kendini o yüzden aşağılık kompleksi olmuştur kolay bir durum değil onun açısından da bakacak olursak siz mücadele vermelisiniz terapi de olabilir ilgilenin Allah rızası için kazancınız olur sonundaMerhaba arkadaşlar kuzenimim bazi sorunları varda bu sorunlar banada sorun olmaya başladı artık bende sizlere danışmak istedim..
Kuzenimle evlerimiz çok yakın onlar gecekonduda biz normal apartman dairesinde oturuyoruz.
Evlenmek için goruculer gelmek istiyo ama adamları hep bizim evimize çağırıyo evimizde tadilat var badana oluyo bilmem ne diyede sürekli yalan söyluyo onun yüzünden bizde yalan söylemek zorunda kalıyoruz.
Gecekondu oturmak utanılacak bişey değil ki bu onun elinde olan biseyde değil defalarca söyledik ama anlamiyo babası vefat etti onu bile herkesten gizliyo isyerindeki arkadaşlarından sakliyo annesinden utaniyo falan daha bunun gibi pek çok şey var. Simdide zengin biriyle evlenmeye takmış kafayı gözünü çok büyük hırs büyümüş. Bugün teyzemle onu uyarmak istedik ama bize bi sürü laf söyledi tartıştık falan bana söylediği aynen şöyle; kusura bakmada ben senin gibi 2 milyar maaş alan biriyle evlenemem evde mi kaldım..Ben onun iyiligini isterken onun bana böyle konuşması çok zoruma gitti. Sizce bundan sonra yine istemeye geldiklerinde evimize kabul edelim adamları?
Zengin olmak istiyoduysa okuyup iyi bi meslek sahibi olup iyi kazanan bi kız olsaydı pardonda yani. Zengin erkek diye gözünü karartan bayanda zekasız bayandır. Kendisi çalışıp çabalayıp biçok şey elde edebilicekken avcılığa çıkmak resmen ucuzluk.
Benimde var bulunduğu konumdan rahatsız olan bi arkadaşım, insanlara bulunduğumu konumu daha farklı yansıtır filan bu da yanlış ama en azından benim tanıdığım kız zengin koca kapaklamak yerine istediği gibi bir hayat yaşamak için deli gibi okuluna eğitimine odaklandı şimdi çok iyi bir üniversitede çok iyi bir bölümü ingilizce okuyor ve ana dili gibi ingilizce konuşuyor. Mezun olduğunda da çok iyi yerlerden başlayacağı aşikar. Yokluktan rahatsız olan insan bunu yapar. Sizin kuzen baştan ayağa cahilin önde gideni ona hiç bişey anlatamazsınız o yüzden boşverin gitsin.
O kötü gözle bakanların gözleri çiksın .O ne demek ya valla aklim almıyor.Babası ölünce neden kötü gözle bakılıyor ne oluyor da bizim bilmedigimiz bakılıyor.Hadi ayrı anne babanın anlarım yaşadım çünkü ama rahmetli olan ne alaka.Sakin yadirgamayin hayat cok zor.babasi olmayan kizlara bazi cevreler kotu gozle bakiyor ondan söylemek istememistir yanlis anlamayin.siz olgun favranin kapinizi acin yinede ona.bilin ki icinde cok ezilmis kucuk bir kiz cocugu var kuzeninizin
Verdiği cevap çirkin kabul ama ben diğer arkadaşlar kadar acımasız düşünmüyorum. Biraz daha idare edebilirsiniz bence, belli ki zor bir hayatı var. Yaptıkları saçma ama yardımcı olunabileceğini düşünüyorum ben. Bir de
Tepkilerden çekiniyordur. Doğruya doğru şimdi burda konu açılırken bile ailesi gecekonduda yaşıyor yazsalar aaaa ne kötü diyecek bir dünya insan var. Kabullenmesi gerekiyor. Bilemedim nasıl yapar ama doğrusu kabullenmesi...
Sizde engellemissinizya kızın biriniAllaha şükür iyiyiz de, ne alaka anlamadım?
Çünkü görgüsüz ve paragözdü. Alçakgönüllü olsun her şeyimizi alsın.Sizde engellemissinizya kızın birini
Terbiyesiz merhametsiz gibi hakaretlerinizi size iade ederek cvp yazayım dedim. :) Ona kötülük değik haddini bildirmek deniyor :)
Ben de bunu diyorum zaten, kimse kimsenin maddi durumu ile dış görünüşü ile alay etmemeli. Konu sahibinin kuzeni alay etmiş ki gayet de terbiyesiz bir üslupla. İstediğini söyleyen istemediğini işitirmiş. Konu sahibi de merhamet duygusuyla babası yok maddi durumları iyi değil vs vs şeklinde düşünüyor. Böyle birine merhamet etmek anlamsızdır. Bak evlerini açmışlar ama kalkıp alay edebiliyor Bu kişi ergen bir kız değil yetişkin bir birey. Ediyorsa da haddini bildirmek gerekiyor, Haa siz çok geniş gönüllüsünüzdür size kötülük yapana öteki yanağınızı dönüyorsunuzdur o ayrı tabii ama ben bu işlerin böyle yürümediğini bilecek kadar tecrübe sahibiyim. Ben hem öksüz hem yetimliği fakirliği acizliği yaşadım hem de hiç hayal edemeyeceğin şekilde...Bir insanın kötü kalpli, terbiyesiz, saygısız olmasının, fakir, yetim vs olması ile kamufle edilemeyeceğini biliyorum. Ayrıca kimse kimseye merhamet edecek acıyacak kadar yüksek konumda değil, kimin ne olacağını allah bilir.
hayır kabul etmeyin. yarın adam bayramda sizin eve mi gelecek bayramlaşmaya?? bunun sonu yok ki ?Merhaba arkadaşlar kuzenimim bazi sorunları varda bu sorunlar banada sorun olmaya başladı artık bende sizlere danışmak istedim..
Kuzenimle evlerimiz çok yakın onlar gecekonduda biz normal apartman dairesinde oturuyoruz.
Evlenmek için goruculer gelmek istiyo ama adamları hep bizim evimize çağırıyo evimizde tadilat var badana oluyo bilmem ne diyede sürekli yalan söyluyo onun yüzünden bizde yalan söylemek zorunda kalıyoruz.
Gecekondu oturmak utanılacak bişey değil ki bu onun elinde olan biseyde değil defalarca söyledik ama anlamiyo babası vefat etti onu bile herkesten gizliyo isyerindeki arkadaşlarından sakliyo annesinden utaniyo falan daha bunun gibi pek çok şey var. Simdide zengin biriyle evlenmeye takmış kafayı gözünü çok büyük hırs büyümüş. Bugün teyzemle onu uyarmak istedik ama bize bi sürü laf söyledi tartıştık falan bana söylediği aynen şöyle; kusura bakmada ben senin gibi 2 milyar maaş alan biriyle evlenemem evde mi kaldım..Ben onun iyiligini isterken onun bana böyle konuşması çok zoruma gitti. Sizce bundan sonra yine istemeye geldiklerinde evimize kabul edelim adamları?
haha o zengin koca adayı yakında vazgecer bundan.. yahu bi kere zengin adam zengin aile kızı ister.. sadece filmlerde o gecekondudan kız alıp el üstünde tutmalar..Merhaba arkadaşlar kuzenimim bazi sorunları varda bu sorunlar banada sorun olmaya başladı artık bende sizlere danışmak istedim..
zengin avcısı bi kız olduğunu nasıl anladınız :)Zengin adam kuzeninizi napsın? Böyle bi kız benim erkek kardeşimle evlenmeye kalktı, olduğu gibi engelledik, kuzeninize anlatın mesela böyle örnekleri.
Ayrıca 2 bin maaşınıza burun kıvırmış da gecekonduda oturan kendisi, ne kadar ayıp etmiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?