Oturmaya çağıran komşu :( ;)

eftelya2015

Guru
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2015
6.961
7.143
398
Evettt başlıktan anlayacağınız uere alt komşum tüm apartmant ahalisini (bayanları) oturmaya çağırdı cumartesi öğleden sonrası için, sorun şu ki ben pek komşularla git geli muhattap olmayı sevmem kızcağız iyi niyetli belli tanışmak için böyle bir teklifle gelmiş ki hepimiz yeni taşındık buraya ve sitemiz yeni ev sahipleriyiz her ne kadar işten güçten gorusmesekte elbet karşılaşıyoruz...
Ama ben gitmek istemiyorum zaten haftasonu esimde evde evin işleriyle ilgileniyorum genelde çamaşır bulaşık vs vs ...
Kızım var onunla gitsem durmaz evde bir akşam ona harcayacagim zamanı istemediğimiz bi yerde geçirdiğim için ben rahatsız olurum. Hem eli boşta gidilmez ve benim dışarı çıkacak vaktim yok birşey almak için..
Siz olsanız gider misiniz????

Evet 1 saatliğinede olsa giderdim en azından komşularla tanışırdım tamam mesefeli olmak güzel birşey ancak 1-2 tanede komşu gerek başımıza bir iş gelse akrabadan önce komşu geliyor yardıma.İlla dışarıdan birşey almanıza gerek yok evinizde kullanılmayan borcam vs gibi şeyler varsa onlardan da götürebilirsiniz yada kek te yapabilirsiniz.

bu kadar istemiyorsan tabii ki, gereksiz yere kendini zora sokup gitme, zaten komuşularla görüşmek istemiyorsun, eee gidersen, iki hafta sonrada komşularla toplanız sana gelcez dicekler, sen de kabul etmek zorunda kalcaksın çünkü sen gittin, ve sonsuz döngü başlıcak

merhaba merhaba kapı önü muhabbetinden öteye gitme bence, ev oturması olaylarına girmek istemiyorsan

Daha bastan boyle bir duvar orerseniz ilerde pisman olabilirsiniz.
Disardan bir sey almaya gerek yok.
Bir kek cirpmak 15 dakika.
Yarim saat olmadi bir saat oturur kalkarsiniz.
Hatta nazikce durumunuzu da izah edersiniz, calistiginizi, pek cok seye vakit ayiramadiginizi vs vs.
Bu durumda onlar da size cat kapi gelmez, mesafenizi korursunuz.

Illaki hediye gerekmiyor. Kek yapin gidin. 1 saatligine olsada iyidir gidin tanisin komsularla. Illa ki samimi olmaniz gerekmiyor mesafeli durursunuz.

Eğer gitmek istemiyorsanız gitmezsiniz. Bunda düşünecek ne var?

Öncelikle kendini bu kadar kasmana gerek yok.mecbur değilsin gitmeye.ararsin soylersin zorla getirtecek halleri yok.
Ama ben olsam,en azindan yarim saat veya 1 saatte olsa giderdim.bi börek kurabiye tarzı birseyler yapardım.daha pratik bisey istiyosan bi kek yapabilirsin yarim saat icinde.zaten her zaman gitmiyorsun bir defalık birsey ayıp olmasın bence.

Aynen 1-2 tane kafa dengi komşu gerekli şuan şehir dışındayım memleketten çok uzakta burada kimseyi tanımıyorum annemin komşuları var 2-3 kişi görüştüğü şuan telefon açsam zor durumdayım desem yanıma gelin inan anında gelirler karı-koca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…