- 26 Aralık 2012
- 284
- 168
- 73
- Konu Sahibi eftelya2015
-
Gecen hafta alt komsum cagirdi oturmaya tum apartmani.. Valla bebegim var kusura bakmayin gelemem durmaz zaten gelirsem cok tesekkur ederim ins.baska bir gun nasip olursa gorusuruz dedim. o da tamam dedi iyi gunler dedik kapattim kapiyi..Evettt başlıktan anlayacağınız uere alt komşum tüm apartmant ahalisini (bayanları) oturmaya çağırdı cumartesi öğleden sonrası için, sorun şu ki ben pek komşularla git geli muhattap olmayı sevmem kızcağız iyi niyetli belli tanışmak için böyle bir teklifle gelmiş ki hepimiz yeni taşındık buraya ve sitemiz yeni ev sahipleriyiz her ne kadar işten güçten gorusmesekte elbet karşılaşıyoruz...
Ama ben gitmek istemiyorum zaten haftasonu esimde evde evin işleriyle ilgileniyorum genelde çamaşır bulaşık vs vs ...
Kızım var onunla gitsem durmaz evde bir akşam ona harcayacagim zamanı istemediğimiz bi yerde geçirdiğim için ben rahatsız olurum. Hem eli boşta gidilmez ve benim dışarı çıkacak vaktim yok birşey almak için..
Siz olsanız gider misiniz????
biz sabah akşam zaten birbirimizdeyiz:) çok sveerim komşularımı hepimizde genciz apartmanda. komşuluk iyidir. gidin bi tanışın.Evettt başlıktan anlayacağınız uere alt komşum tüm apartmant ahalisini (bayanları) oturmaya çağırdı cumartesi öğleden sonrası için, sorun şu ki ben pek komşularla git geli muhattap olmayı sevmem kızcağız iyi niyetli belli tanışmak için böyle bir teklifle gelmiş ki hepimiz yeni taşındık buraya ve sitemiz yeni ev sahipleriyiz her ne kadar işten güçten gorusmesekte elbet karşılaşıyoruz...
Ama ben gitmek istemiyorum zaten haftasonu esimde evde evin işleriyle ilgileniyorum genelde çamaşır bulaşık vs vs ...
Kızım var onunla gitsem durmaz evde bir akşam ona harcayacagim zamanı istemediğimiz bi yerde geçirdiğim için ben rahatsız olurum. Hem eli boşta gidilmez ve benim dışarı çıkacak vaktim yok birşey almak için..
çok haklısınız komşu komşuya muhtactır.komşu komşuya muhtaçtir ihtiyaci olunca koşar..
fakat bazi komşulukta abartiyorlar..
ne bilim işte
ama gitmiek istemiyosan gitme en azindan komşularla tanişmiş olurdun. senin için bi degişiklik olurdu.
ben olsam giderdim çagiran yok işte.
bak ne güzel komşunuzun hayatinizi kurtardin allah korumuş Allah da sizi kurtarsin. inş. :) sevap kazanmiş oldun.çok haklısınız komşu komşuya muhtactır.
geçen ay komşum yemeği ocakta unutmuş 2 çocuk var evde uyuyorlar komşumda uyuyakalmış. eşi gece çalışıyor yeni işe gitmiş sabaha geliyor anca. karşı komşum bi tuhaflık olduğunu farketmiş aramış açan yok duman kokusunu almış. saat gece 12. 4.katta oturuyor . komşum kapıyı yumruklamaya başlamış resmen apartman sesten inledi bizde koşup baktık. yarım saat kapı tekmeledik. komşum kapının sesine uyandı kapıyı sonunda açabildi. heryer duman göz gözü görmüyor hemen çocukları kucaklayıp karşı komşuya geçirdik. komşum kapının sesine uyandığını söyledi ama çok az vurulduğunu duymuş. resmen yumruklarla dalındı kapıya. düşünün 4. kat merdivenle çıkma ihtimalin yok. bi de içeriden kapıyı bi sürü kilitlemiş eşini arasak gelse anahtarla açma imkanımızda yok. komşuluk olmasa farkedilmese sabaha 3 tane cenaze çıkardı evden allah korusun. belki yangın çıksaydı dumanlardan başkaları farketseydi geç olurdu itfaiye çağırıp kapıyı açana kadar iş işten geçmiş olurdu. komşuluğun sayesinde kurtuldular.
sadece selam verip geçenler var selam vermeyenler bile var. öyle bi yerde oturmuş olsaydı düşünemiyorum bile
aynen öle.. şöleee komşuma gidip oturup bir türk kahvesi içesim var tabi onunda bana gelmesi lazim da onada çok güzel türk kahve yapardim.Asıl dert sendeymiş
Bence bi saatinizi ayırıp gidebilirsiniz hem bence komsuluk gercekten belli sınırlar içinde çok iyi olabiliyo insanız sonucta her an ailemiz esimiz dostumuz yanımızda olamıyo iyi komsularada ihtiyac duyulabiliyo nezaketen de olsa cocugunuzla ugrayabilirsiniz kızınız durmazsa onun bahanesiyle erkenden kalkabilirsiniz bu benim fikrimdi tabi gidip gitmemek tamamen size kalmıs bir durumEvettt başlıktan anlayacağınız uere alt komşum tüm apartmant ahalisini (bayanları) oturmaya çağırdı cumartesi öğleden sonrası için, sorun şu ki ben pek komşularla git geli muhattap olmayı sevmem kızcağız iyi niyetli belli tanışmak için böyle bir teklifle gelmiş ki hepimiz yeni taşındık buraya ve sitemiz yeni ev sahipleriyiz her ne kadar işten güçten gorusmesekte elbet karşılaşıyoruz...
bak annemde bana komşuluk hikayesini anlatmiştir..Valla insana herşeyden önce komşu lazım ve ben bunu yaşayarak gördüm.Anneannemın karşı çaprazındaki bınada bir komşusu vardı, oyle ananemle can ciğer de değiller bir iki kahve içmeye gider gelirler arada bir.
Anneannemler bir sabah sobadan zehırlendıgı ıcın uyanamamışlar,komşusu da camdan bakıp bakıp kendı kendıne derrt edınmış,bu kadın bu saate kadar cama balkona bı cıkardı nıye cıkmadı gıdıp kapısını tıklatayım diye.Eğer o komsu olmasaydı anneannem ve dedem suan hayatta değildi.
Kendınızı bu kadar soyutlamayın ınsanlardan,size gelecekler diye mi korkuyorsunuz anlamadım.En azından davete icabet edip 1 saat oturup, kızım bıraz huysuz durmuyor malum çalışıyorum vaktım de olmuyor ben müsadenizi istiyim uygun oldugum br zamanda ben de sızı davet ederım ınsallah dersınız.
Bu kadar abartmayın,ben komsularınızın yerınde olsam bu kadar bahane buldugunuzu blsem hıc davet etmezdım sızı
aynen benimdee:/Bende giderdim hic komşum yok arkadasimdainsan bir iki tanede olsa arkadaş komşu istiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?