Valla insana herşeyden önce komşu lazım ve ben bunu yaşayarak gördüm.Anneannemın karşı çaprazındaki bınada bir komşusu vardı, oyle ananemle can ciğer de değiller bir iki kahve içmeye gider gelirler arada bir.
Anneannemler bir sabah sobadan zehırlendıgı ıcın uyanamamışlar,komşusu da camdan bakıp bakıp kendı kendıne derrt edınmış,bu kadın bu saate kadar cama balkona bı cıkardı nıye cıkmadı gıdıp kapısını tıklatayım diye.Eğer o komsu olmasaydı anneannem ve dedem suan hayatta değildi.
Kendınızı bu kadar soyutlamayın ınsanlardan,size gelecekler diye mi korkuyorsunuz anlamadım.En azından davete icabet edip 1 saat oturup, kızım bıraz huysuz durmuyor malum çalışıyorum vaktım de olmuyor ben müsadenizi istiyim uygun oldugum br zamanda ben de sızı davet ederım ınsallah dersınız.
Bu kadar abartmayın,ben komsularınızın yerınde olsam bu kadar bahane buldugunuzu blsem hıc davet etmezdım sızı
bak annemde bana komşuluk hikayesini anlatmiştir..
ben doğduğumda babaanem hiç bişey yapmamiş ölece kenarda oturmuş gelen gidene bakmiş.. annem lohusalik haldeyken herşey yapmış kadincagiz... bide yan komşu hergün anneme bakmiş babaanem gidince. çamaşırlari yıkanmiş evi süpürmüş yemek yapmış. valla. anlatirken ne duygulandim ben.
o komşu çok iyiydi diyo unutmuyor işte.
sora başka şehire taşindik. komşuluk iyi de hasetlenen komşuluk çikti sevmedim uzun zaman boyunca..
ne bilim itişiyor hasetlilk yapıyolardı uzak durdum işitme engelli olduğum için hiç de komşu kızla arkadaşim olmadi dişlandimm..

dişansam da oyuna katıldım çekinmedim korkmadim.. halada dişlaniyordum neredeyse..
bi ablam vardi benden 6 yaş büyük.. saolsun beni çagirirdi çocuklarin arasina aldi kendisi de engelliydi bacagindan...
gel orkide sende oyna deyişi hatirliyorum. o ablam için de dua ettim.
komşuluk görmedim hiç oturduğumuz mahallede..
komşu sevgisi tadamadim... o hasetlilerden yüzünden...
sora annemler başka bir yere taşindik. orda bi komşu bin komşu gördüm. ohh ne güzel kahveler içtik muhabbetler... ben bayıldım valla. işte ihtiyaç olduğu o anda öğrendim..:)
neyse ki yeni taşindığımız apartmanda 1 yıl oturabildim sonrada evlendim::)
benle yaşit annemin komşusu var halada görüşürüz. gel oturalim diyo. muhabbet bile ederiz halaa oraya gittiğimizde.:)
annemlerin orda komşulari özlüyorum...bizim mahallede var saolsun iyileer ama çalışıyorum işte. kaynanam kaynaşsin tanişsin diye komşulari çagiriyor saolsun çok da iyi oluyor hiç de hor görmüyolar bana engelli diye..
işte komşuluk lazim bana.. komşuya da ihtiyacim var:)