• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oturmaya çağıran komşu :( ;)

Evettt başlıktan anlayacağınız uere alt komşum tüm apartmant ahalisini (bayanları) oturmaya çağırdı cumartesi öğleden sonrası için, sorun şu ki ben pek komşularla git geli muhattap olmayı sevmem kızcağız iyi niyetli belli tanışmak için böyle bir teklifle gelmiş ki hepimiz yeni taşındık buraya ve sitemiz yeni ev sahipleriyiz her ne kadar işten güçten gorusmesekte elbet karşılaşıyoruz...
Ama ben gitmek istemiyorum zaten haftasonu esimde evde evin işleriyle ilgileniyorum genelde çamaşır bulaşık vs vs ...
Kızım var onunla gitsem durmaz evde bir akşam ona harcayacagim zamanı istemediğimiz bi yerde geçirdiğim için ben rahatsız olurum. Hem eli boşta gidilmez ve benim dışarı çıkacak vaktim yok birşey almak için..
Siz olsanız gider misiniz????
Gecen hafta alt komsum cagirdi oturmaya tum apartmani.. Valla bebegim var kusura bakmayin gelemem durmaz zaten gelirsem cok tesekkur ederim ins.baska bir gun nasip olursa gorusuruz dedim. o da tamam dedi iyi gunler dedik kapattim kapiyi..
Zor degil yani mazeretini soyle kibarca konusursan sikinti olmaz..gitmek de istemiyormussunuz hem..

Valla insana herşeyden önce komşu lazım ve ben bunu yaşayarak gördüm.Anneannemın karşı çaprazındaki bınada bir komşusu vardı, oyle ananemle can ciğer de değiller bir iki kahve içmeye gider gelirler arada bir.
Anneannemler bir sabah sobadan zehırlendıgı ıcın uyanamamışlar,komşusu da camdan bakıp bakıp kendı kendıne derrt edınmış,bu kadın bu saate kadar cama balkona bı cıkardı nıye cıkmadı gıdıp kapısını tıklatayım diye.Eğer o komsu olmasaydı anneannem ve dedem suan hayatta değildi.

Kendınızı bu kadar soyutlamayın ınsanlardan,size gelecekler diye mi korkuyorsunuz anlamadım.En azından davete icabet edip 1 saat oturup, kızım bıraz huysuz durmuyor malum çalışıyorum vaktım de olmuyor ben müsadenizi istiyim uygun oldugum br zamanda ben de sızı davet ederım ınsallah dersınız.

Bu kadar abartmayın,ben komsularınızın yerınde olsam bu kadar bahane buldugunuzu blsem hıc davet etmezdım sızı

Ben gittim geçen sene bizde apartmanda hepimiz yeniydik birtanesi hepimizi çağırdı tanisalim diye gittim bir saat oturdum geldim bence gidilmeli yine mesafeni koru işli dışli olmaya zaten gerek yok

gidin gidin birsey olmaz az oturur hosbes edersiniz sonra esini ve kizini bahane eder cikarsiniz tesekkur ederek. ;)

İçinizden gitmek gelmiyorsa gitmeyin, bahaneden bol ne var?

Evettt başlıktan anlayacağınız uere alt komşum tüm apartmant ahalisini (bayanları) oturmaya çağırdı cumartesi öğleden sonrası için, sorun şu ki ben pek komşularla git geli muhattap olmayı sevmem kızcağız iyi niyetli belli tanışmak için böyle bir teklifle gelmiş ki hepimiz yeni taşındık buraya ve sitemiz yeni ev sahipleriyiz her ne kadar işten güçten gorusmesekte elbet karşılaşıyoruz...
Ama ben gitmek istemiyorum zaten haftasonu esimde evde evin işleriyle ilgileniyorum genelde çamaşır bulaşık vs vs ...
Kızım var onunla gitsem durmaz evde bir akşam ona harcayacagim zamanı istemediğimiz bi yerde geçirdiğim için ben rahatsız olurum. Hem eli boşta gidilmez ve benim dışarı çıkacak vaktim yok birşey almak için..
biz sabah akşam zaten birbirimizdeyiz:) çok sveerim komşularımı hepimizde genciz apartmanda. komşuluk iyidir. gidin bi tanışın.

komşu komşuya muhtaçtir ihtiyaci olunca koşar..
fakat bazi komşulukta abartiyorlar..
ne bilim işte
ama gitmiek istemiyosan gitme en azindan komşularla tanişmiş olurdun. senin için bi degişiklik olurdu.
ben olsam giderdim çagiran yok işte.
çok haklısınız komşu komşuya muhtactır.
geçen ay komşum yemeği ocakta unutmuş 2 çocuk var evde uyuyorlar komşumda uyuyakalmış. eşi gece çalışıyor yeni işe gitmiş sabaha geliyor anca. karşı komşum bi tuhaflık olduğunu farketmiş aramış açan yok duman kokusunu almış. saat gece 12. 4.katta oturuyor . komşum kapıyı yumruklamaya başlamış resmen apartman sesten inledi bizde koşup baktık. yarım saat kapı tekmeledik. komşum kapının sesine uyandı kapıyı sonunda açabildi. heryer duman göz gözü görmüyor hemen çocukları kucaklayıp karşı komşuya geçirdik. komşum kapının sesine uyandığını söyledi ama çok az vurulduğunu duymuş. resmen yumruklarla dalındı kapıya. düşünün 4. kat merdivenle çıkma ihtimalin yok. bi de içeriden kapıyı bi sürü kilitlemiş eşini arasak gelse anahtarla açma imkanımızda yok. komşuluk olmasa farkedilmese sabaha 3 tane cenaze çıkardı evden allah korusun. belki yangın çıksaydı dumanlardan başkaları farketseydi geç olurdu itfaiye çağırıp kapıyı açana kadar iş işten geçmiş olurdu. komşuluğun sayesinde kurtuldular.
sadece selam verip geçenler var selam vermeyenler bile var. öyle bi yerde oturmuş olsaydı düşünemiyorum bile

çok haklısınız komşu komşuya muhtactır.
geçen ay komşum yemeği ocakta unutmuş 2 çocuk var evde uyuyorlar komşumda uyuyakalmış. eşi gece çalışıyor yeni işe gitmiş sabaha geliyor anca. karşı komşum bi tuhaflık olduğunu farketmiş aramış açan yok duman kokusunu almış. saat gece 12. 4.katta oturuyor . komşum kapıyı yumruklamaya başlamış resmen apartman sesten inledi bizde koşup baktık. yarım saat kapı tekmeledik. komşum kapının sesine uyandı kapıyı sonunda açabildi. heryer duman göz gözü görmüyor hemen çocukları kucaklayıp karşı komşuya geçirdik. komşum kapının sesine uyandığını söyledi ama çok az vurulduğunu duymuş. resmen yumruklarla dalındı kapıya. düşünün 4. kat merdivenle çıkma ihtimalin yok. bi de içeriden kapıyı bi sürü kilitlemiş eşini arasak gelse anahtarla açma imkanımızda yok. komşuluk olmasa farkedilmese sabaha 3 tane cenaze çıkardı evden allah korusun. belki yangın çıksaydı dumanlardan başkaları farketseydi geç olurdu itfaiye çağırıp kapıyı açana kadar iş işten geçmiş olurdu. komşuluğun sayesinde kurtuldular.
sadece selam verip geçenler var selam vermeyenler bile var. öyle bi yerde oturmuş olsaydı düşünemiyorum bile
bak ne güzel komşunuzun hayatinizi kurtardin allah korumuş Allah da sizi kurtarsin. inş. :) sevap kazanmiş oldun. :KK9:
işte komşunuzun başina geldiğinde hemen yardima koşariz demi ihtiyaçtir işte.
benimde komşuya ihtiyacim var kötü de olsa iyi de olsa.. yinede komşuluk haktir..

Çalışan bir insan olarak sizi anlayabiliyorum. Bir de çocuğunuz varmış..İnsan bazen kendine bile vakit ayıramazken bu tarz toplantılara katılmak zor geliyor. Bence kibarca eşim ile program yapmıştık kusura bakmayın diyebilirsiniz.

Bence bi saatinizi ayırıp gidebilirsiniz hem bence komsuluk gercekten belli sınırlar içinde çok iyi olabiliyo insanız sonucta her an ailemiz esimiz dostumuz yanımızda olamıyo iyi komsularada ihtiyac duyulabiliyo nezaketen de olsa cocugunuzla ugrayabilirsiniz kızınız durmazsa onun bahanesiyle erkenden kalkabilirsiniz bu benim fikrimdi tabi gidip gitmemek tamamen size kalmıs bir durum:KK52:

Gitmek lazım. İsterseniz çocuğunuza bal gibi misafirlikte sahip çıkabilirsiniz. Ha baktiniz olmuyor kusura bakma der evine gelirsin. Tabi gerçekten gitmek istiyorsan.

bencede gitmelisin.. en azindan bi cay icer kalkarsin..
soyle yaparsin gidince kibarca soylersin.. bebegim kucuk durmuyor ev isindende cok vakit bulamiyorum ama arada gorusuruz dersin..
mesafeyi korursan komsuluk iyidir

Valla insana herşeyden önce komşu lazım ve ben bunu yaşayarak gördüm.Anneannemın karşı çaprazındaki bınada bir komşusu vardı, oyle ananemle can ciğer de değiller bir iki kahve içmeye gider gelirler arada bir.
Anneannemler bir sabah sobadan zehırlendıgı ıcın uyanamamışlar,komşusu da camdan bakıp bakıp kendı kendıne derrt edınmış,bu kadın bu saate kadar cama balkona bı cıkardı nıye cıkmadı gıdıp kapısını tıklatayım diye.Eğer o komsu olmasaydı anneannem ve dedem suan hayatta değildi.

Kendınızı bu kadar soyutlamayın ınsanlardan,size gelecekler diye mi korkuyorsunuz anlamadım.En azından davete icabet edip 1 saat oturup, kızım bıraz huysuz durmuyor malum çalışıyorum vaktım de olmuyor ben müsadenizi istiyim uygun oldugum br zamanda ben de sızı davet ederım ınsallah dersınız.

Bu kadar abartmayın,ben komsularınızın yerınde olsam bu kadar bahane buldugunuzu blsem hıc davet etmezdım sızı
bak annemde bana komşuluk hikayesini anlatmiştir..
ben doğduğumda babaanem hiç bişey yapmamiş ölece kenarda oturmuş gelen gidene bakmiş.. annem lohusalik haldeyken herşey yapmış kadincagiz... bide yan komşu hergün anneme bakmiş babaanem gidince. çamaşırlari yıkanmiş evi süpürmüş yemek yapmış. valla. anlatirken ne duygulandim ben.
o komşu çok iyiydi diyo unutmuyor işte.
sora başka şehire taşindik. komşuluk iyi de hasetlenen komşuluk çikti sevmedim uzun zaman boyunca..
ne bilim itişiyor hasetlilk yapıyolardı uzak durdum işitme engelli olduğum için hiç de komşu kızla arkadaşim olmadi dişlandimm..:(
dişansam da oyuna katıldım çekinmedim korkmadim.. halada dişlaniyordum neredeyse..
bi ablam vardi benden 6 yaş büyük.. saolsun beni çagirirdi çocuklarin arasina aldi kendisi de engelliydi bacagindan...
gel orkide sende oyna deyişi hatirliyorum. o ablam için de dua ettim.
komşuluk görmedim hiç oturduğumuz mahallede..
komşu sevgisi tadamadim... o hasetlilerden yüzünden...
sora annemler başka bir yere taşindik. orda bi komşu bin komşu gördüm. ohh ne güzel kahveler içtik muhabbetler... ben bayıldım valla. işte ihtiyaç olduğu o anda öğrendim..:)
neyse ki yeni taşindığımız apartmanda 1 yıl oturabildim sonrada evlendim::)
benle yaşit annemin komşusu var halada görüşürüz. gel oturalim diyo. muhabbet bile ederiz halaa oraya gittiğimizde.:)
annemlerin orda komşulari özlüyorum...bizim mahallede var saolsun iyileer ama çalışıyorum işte. kaynanam kaynaşsin tanişsin diye komşulari çagiriyor saolsun çok da iyi oluyor hiç de hor görmüyolar bana engelli diye..
işte komşuluk lazim bana.. komşuya da ihtiyacim var:)

Ne kadar düşünceli bir davranış bizim apartman da toplansa keşke..komşuluk önemli bir ilişki ama eskilerde kalmış malesef herkes yabancılığı seçiyor. Gitmek istemiyorsanız da gitmeyin sizin seçiminiz bunu dert edecek boyuta getirmeyin

benım komşularımda aynı senın kafanda sanırım insan gibi görüşülecek bir komşum yok ne yazıkki

bende senın komsun gibi herkesi davet ettim ağırladım ama karşılıgı yok neyazıkki ,

ben ne çözüm buldum biliyormusun , o büyük siteden taşınıp normal bir apartmandan ev almak.

neyse bamlanmayım daha fazla yazmayacam

Ne kadar çok bahane sunmuşsunuz. Gitmek istemiyorsanız bunlardan birini söyleseydiniz. Ben bu 'eşim evde gelemem' laflarını hep komik bulmuşumdur. Ne olmuş koca evdeyse kendi başına oturamıyor mu 2 saat. Evde olsanız çok mu nitelikli zaman geçiriliyor sanki?
Komşuluk iyidir ya. Biz de işten güçten geliş gidiş yapmayız ama insan öyle zamanlarda komşu arar ki şimdi bu bahaneler o zaman çok anlamsız gelir.

Back
X