'Overdressed' olmak

Bu arada topuklu ayakkabıları da koyu renk ve rugan vs. Değil normal deri. Topuğu da normal yani yürürken ayağı yoracak cinsten değil.

Yine de bir erkeğin salla ya sözünü dikkate alacağınıza patronunuzu da azıcık dikkate almanızı öneririm. Size şunu giy diyerek kendi tarzını empoze etmemiş. Patronunuz kurumun yapısını, ortamı, müşteri profilini sizden iyi biliyordur ve yönetici gözü ile bakıyordur. Abartılı kıyafet çoğu zaman iticidir.

avrupa gezmek için gittiğiniz yerlerde kadınlar hep sadeydi, romada bile (akdeniz ülkesi, modası tarzıyla ünlü olmasına rağmen) bi beyaz bluz, pastel bi etekle gayet şıktı kadınlar, ya da düz sade bi elbiseyle, makyajsız ya da az makyajla.... konu sahibi için kesinlikle söylemiyorum nasıl giyiğindiğini bilmiyorum çünkü, genel olarak bizim kadınlar çok kombin kasma derdinde olduğundan abartılı giyiniyor, çok makyaj yapıyor bence, ama tercih meselesi tabii yadırgadığımdan değil tespit yapıyorum...
mesela amsterdama gittiğimde de gözüme çarpan, aşırı renkli giyinen aşırı makyaj yapan hep surinamlılardı, hollandalılar da sadeydi yani
şimdi TLC de almanyada yaşayan bi Türk ailenin yaşamı var, mesela ordaki kadınlarda çok çok aşırı giyiniyor, gerçi tv şovu olduğundan da abartıyor olabilirler..
kültür ve milletlere göre erkeklerin beklentisi önemli sanırım, bizim erkekler kendilerine bakmadan manken gibi kadın arar

Konu sahibinin giyimini ben de gördüm.
Frapan, aşırı, fazla makyajlı veya zevksiz bir durumu yok, aksine gayet uyumlu, güzel giyiniyor. Ancak kendisine de söyledim, ki tamamen şahsi fikrimdir, günlük bir ofis ortamı için bir-iki örneği bence biraz fazla kalmış, hele ki memuriyet ortamında.

canım bence bakımlı olmak güzeldir. temiz görünmek güzeldir.
ben de feminen giyinen bayanları beğeniyorum. ama bazı kadınlar bu benim tarzım ve çok hoş göründüğümü düşünüyorum diyerek değişik saçlar makyajlar , parıltılar , payetler vs ler giyiyor.
mesela senin resmin var mı bir kaç tane giyimin hakkında yorum yapabilelim.
yüzünün görünmediği bi kaç resim yeterli bence. tabi istersen sen de elaide

yüzünün görünmediği foto buraya da koyabilirsin .

Patronun haklı. Elbette işini nasıl yaptığın önemli ama görünüş7nde önemli. Ve hatta köklü kurumlarda sanki bizdeki devlet dairelerinde ki kilik kiyafet yönet.deliklerine denk gelen kurallar var. İş yerinde nasıl salaş giyinemezsen çok ilgi çekici de giyinemezsin.

siz oradan bakınca haklısınız tabii

ama patron da farklı olduğunu vurgulamış esasen

ben Türkiye de bir şehirden bir şehire taşındım

ve önceki şehirde salaş kabul edilen kıyafetlerimi yeni şehirde giyince herkes ooo çokkkk şıkkksınnnn dedi mesela
kısaca olmamış bunlar dediler

ve o şık dedikleri kıyafetler bildiğiniz pantolon ceket

öbür şehirde en basit giyinince öyle giyinirken bu şehirde en önemli iş gününde bile öyle giyinmek abartılı kabul edildi

hala o kıyafetlerden bir kısmı dolap bekler

haa giymeme engel mi değil ama lüzumsuz yere neden insanların dikkatini kıyafetime çekeyim

overdressed değil undressed olmayı tercih ederim esasen

oğlum dalga geçiyor panda diye mesela

siyah ve tonları pantolonlarım krem, beyaz ve tonları üstlerim varmış mesela

tabii benzer bir konuda yorumum vardı

ben evden çıkıp arabaya binip oradan ofise girip akşam da aynı şekilde dönüyorum

gün içinde nerede ise hiç kimseyi görmüyorum bile

bu durumda da giyinmek gereksiz

k,im görecek deyip

ev modunda rahat takılıyorum

giy kadife pantolon üstü v yaka kazak altına da bot oldu bitti

siz kıyafetrinizle huzurlu iseniz değişmeyin

bir süre gözlemleyin

sonra da gerekirse patronla başka bir zaman hangi parçanın dikkat çekici olduğunu da tekrar sorun yani makyaj mı, etek giymek mi topuk mu esas derdi ne

teşekkür ederim yanıtınız için gayet açıklayıcı olmuş
derinine inmek lazım kültürel kalıpların, dediğiniz gibi karşı cinsin bakış açısı bir etken olabiliyor bir de acaba ailemizde çevremizde gördüğümüz baskı ve kısıtlama, çok özgür bir ortamda büyümüş olsak dahi ülkedeki mahalle baskısı mı bizi fiziksel görünümümüzü bir protesto aracı olarak kullanmaya itiyor bilemiyorum.
popüler kültürün etkilerini de yadsımamak lazım...

bence de en önemlisi popüler kültür hele bizim ülkede, tv kombin yarışmalarından geçilmiyor, aşırı yoğun makyajlar saçlar, kız çocukları böyle büyüyor bizim ülkede bu programlara maruz kalarak, erkek çocuklarda bunlara maruz kalıp, kız arkadaşım karım böyle olmalı diyor

Belki de bakımlı olmak adına boya küpü dusmus gibi makyaj yapan,acik saçık kıyafetler giyen,hatta bunların her birini abartılı secip kendinize gore uyumlu olduğunu dusunup aslında basit bir görüntü elde ediyor olabilirsiniz.her şeyi her yerde giyerim ,önemli olan nasıl hissettiğim demek gibi luksumuz yok.Dunyanin her yeri için geçerli bu.yurtdisinda turkiyedeki gibi kıyafetlere takilmaz insanlar,alabildigine özgürlük var diye dusunuyorsaniz yanılıyorsunuz.Hele ki ustunuz sizi uyarmak zorunda kalmışsa şık değil,rüküşsünüz demektir diye düşündüm ama sizi de görmediğim için sadece tahminde bulunabiliyorum.Bende isyerimde neler neler giymek istiyorum ama giyemiyorum.Yerine gore giyinmek zorundayım eğer insanların hakkımda abuk subuk şeyler düşünmesini istemiyorsam.Ha öyle giyinmiyorsam da hakkımda düşünülebilecek şeyleri de sineye cekmem gerekir.Kimin dediğini hatırlamıyorum ama şöyle bir laf var:İnsanlar kıyafetleriyle ağırlanır,fikirleriyle ugurlanirlar.

patronun bu mantığıyla o zaman konu sahibinin işyerine salaş,dağınık kendi deyimiyle "moloz" giyinip gelenler hatta deo parfüm vs kullanmayanlar da uyarı almalı. bence özenli giyinmek kendine,yaptığın işe,bulunduğun ofise ve çalışma arkadaşlarına saygıdır.

Ben konu sahibinin kombinlerini gördüm. Gerçekten şık bir kadın, ofis için abartı değil bence.

Patron ablayla da resmini atmış, patron abla rüküş bence. o leopar bluz korkunçtu.
Evet konu sahibi diğer kadınların yanında gerçekten ilgi çekici

Ama gayet ofis şıklığı için uygun olduğunu düşünüyorum.

Acikcasi kendine bakimini abartanlari işe almiyorum. Kisa etek giyenleri, dekolteyi sevenleri de. Gun icinde makyaj tazeleyip saclariyla surekli ilgilenenleri de.
Üstün bu konuda seni uyardiysa dinlemelisin bence işin tehlikeye girebilir. Biraz azalt yaptiklarini.

Hollanda ' da devlet dairesine 10 cm topukla girilmez diye kural varsa :) patron haklı.
Kariyerinizin karşısına , sizin söylediğinizde göre abartilmamis , fazla dekolte olmayan kıyafetlerle çıkması çok üzücü.
Başka şeyler konuşuyor olmanız gerekiyordu. Kurallar çerçevesinde değilde şahsi fikrini önünüze sunması haksızlık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…