'Overdressed' olmak

Yazdiklarinizi cok samimi bulmadim acikcasi...
Makyajiniz, saciniz, kiyafetiniz, herseyiniz fazlasiyla guzelmismis, fazla dusulmusmus... Ustune basa basa louboutin topuklularinizi belirtmissiniz sanki tek o marka ayakkabiyi giyiyormussunuz gibi...
Bakimliyim evet kabul deyisiniz...
Hepsinin altinda anlatmak istediginiz tam da bunlarmis gibi patronunuzla olan simintidan ziyade.
Bir kadin guzel ve istedigi tarzda giyinmek isteyebilir. Gunluk hayatta yapabilir de. Ama is ortaminin da gereklilikleri vardir.
Is ortamina (stil danismanligi vs tarzi bir sirkette calismiyorsaniz) louboutin topuklularla gitmek evet sizin tabirinizle "overdressed" olmaktir. Cunku o ayakkabinin da kiyafet ve makyaj olarak bir gideri vardir.
Bahsettiginiz ayakkabilar baslibasina oldukca feminen ve seksi ayakkabilar zaten. Yani herseyin bir yeri vardir ve bahsettiginiz tarz ayakkabi ve kiyafetler de yerinde oldugunda guzeldir.
Bir de patronunuz cok dogru soylemis, nasil hissettiginizi gorunusunuz belirliyorsa bir sikinti var demektir...

avrupa giyim konusunda çoooooooook vasat.bence tarzınız kişiliğinizi yansıtır.kişiliğinizden ödün vermeyin

Benım meslegım ve konumum ıtıbarıyle cıddı gıyınmem gerekıyor.Sonucta sırketın ımajını yansıtıyor olmanız gerekli nitekim.. Bende kalıbıma uymayan ve sevmedıgım şekillere girmekten hosnut değilim.. Ama iş hayatının belli bir çizgisi var. Alışveriş sitelerine bile gözlemlerseniz iş kıyafetleri diye ayrı bi bolüm var.Özel hayatınızdaki tercihleriniz sizi ilgilendirir.. Bana kalsa bende özgür ruhuma göre giyinmeyi arzu ederim ama size sunulan işi tercih ediyorsanız ona uygun durusunuz da olmalı.. En azından arzu edileni yakalamak adına sizi en fazla temsil edenleri tercih edebilirsiniz.

Ben patronunuza hak veriyorum. Büyük müşteriler ile toplantılar yapılıyor ise ona uygun sade ve şık giyinilebilir. Türkiyenin en büyük özel bankalarından birinde çalışıyorum, yönetici pozisyonundayım ve giydiğim markalar bellidir. Gayet şık kıyafetler bulunuyor lüks markalarda. sonuçta şirketi temsil ediyorsunuz. Kıyafet seçimleri nedeni ile kariyer yolunun kapalı olduğu çok elemanımız var maaleesef. iş hayatının gerçekleri bunlar.

Bende biraz abartılı biraz feminen tarza sahibim ama
Ortama ayak uydurmak lazım Haklılık payı var tarzımız kişiliğimiz tamam fakat birde tarzını ortama uydurmak diye bir şey var nasıl ki spora giderken ortam gereği louboutin giyemezsek ofise giderken de aynı şekilde giyemeyiz ( düz stilettoları hariç )
Ofis tarzında klasiğin biraz sadelerine kaçmak gerekiyor melesela ben sigaret pantolon 6 cm geçmeyen stiletto üzerinede bluz yada gömlek kullanıyorum gayette kabul görüyor.

Eklentiler

• 14218276050.08375200.webp
    32,8 KB · Görüntüleme: 185
Size kesinlikle katiliyorum. Uyumu seven, ama giydigi kiyafetin icerisinde goz kirpan biseylerin olmasini severim. Yani cok basit bir diz alti siyah elbiseyi ayakkabilar aniden cok canlandirir, yada nebilim kulagindaki kupe tamamlar. Goz kirpmak derken bundan bahsediyorum.
Tuyo alabilecegim is arkadasim yok, ustelik sorun zaten benim giyim konusunda fazla ozenli olmam. Ozenme dendi bana kisacasi :))
Ayrica is arkadaslari konusunda soylediginiz seye katilamam, dusundugunuz gibi bir is kulturu yok burada. Tam tersi hoslarina gitmeyen bi parca giysem (olmadi boyle bisey) ama acik acik 'inanamiyorum eeyla bu ne!' diyecek kadarda acik sozlu oldugumuz bi ortamimiz var.

Guzel bir yaklasiminiz var, kesinlikle katiliyorum. Ama bukadar guzel sozlerinizin arasinda 'Almanci' kelimesini gordukten sonra gercekten sizin adiniza uzuldum. Oyle bir kavramla gurbette yasiyan onca Turk insanina cok ayip ettiginize inaniyorum.
Neyse; onun disinda tarzimin ortalama bir hollanda kadinina benzemedigi konusuna katiliyorum, oyle bi caba icerisine girmedim hic, dusunmuyorumda. Patronumun alistigi tarzin disinda bir tarza sahip oldugum elbette dogru, ama bu onun beni yinede aliskin oldugu frekansa getirmeye calismasini dogrulamaz.
Mobbing aciklamaniz icin ayriyetten tesekkur ederim. Oyle bir cabaya girdigini hissettigim anda hic kendimi yormam, siz sag ben selamet der alir ceketimi cikarim. Gobegim bagli degil isime, isimi kaybetme korkusuda yasamiyorum, yani inanin, hissetmem yeterli isimi birakip gitmem icin. Yorumunuz icin cok tesekkur ederim.

acikcasi burada dogup buyumus biri olarak ben cok fazla bi baski veya kisitlama hissetmedigim icin, durumumla cok alakali degildir bu bahsettiginiz seyler.
Ama eminim gecerli oldugu yerler vardir?

He evet, ondanda bahsedeyim, cok ozensiz, asiri salas kiyafetler giyinip direktorlere danismanlik yapan bir is arkadasimiz ayni patronumuz tarafindan sikca elestirilir. Onunla kiyaslamaya kalkti beni, orda biraz sert bi tepki gosterdim. Fleece kazagiyla ise gelen, uc bes gun tras olmayan, berbere gitmeyi unutan bir adamla beni kiyaslamazsan memnun olurum dedim.

O patron abla degiiil haha, is arkadasim! Demeyin oyle yahu, ben onun kombinlerinide severim. Ama bakin, demekki leopar deseni giyilebiliyormus bu ofiste. Ve emin olun o is arkadasi kiyafetiyle alakali hicbir yorum almiicak.

Sizin gibi bir is verenin yaninda calismadigim icin ne mutlu bana. Isim bu sebebten tehlikeye girerse, emin olun, cokta umrumda olmaz.

Iste bu son soylediginiz, beni en cok yaralayan sanirim bu oldu. Gectigimiz senedeki basarilarim, projelerim, hicbirisi konusulmadi. Kesinlikle bahsedilmedi. Oyle bir organizasyonda calisiyorumki, tirnagi agrisa ise gelmez hasta kalirlar tabiri caizse. Ben bosandim, okadar zorlu surecler gecirdim gectigimiz sene, bir gun bile hasta kalmadim (bosandim diye 3 ay depresyon sebebiyle ise gelmeyenlerde var bu organizasyonda). Ama takdiri birakin, sozu bile gecmedi. Bu kiyafet konusu belkide o yuzden cok buyudu icimde.

elaide bana da atabilir misin kıyafetinin fotoğrafını çok merak ettim :) istersen yüzünü kesebilirsin ya da karalayabilirsin sadece tarzını görmek istedim, hem gerçekten de patronun abarttığı kadar abartı mı merak ettim :)

Konuyla alakasız olacak ama Hollanda da nasıl devlet memuru oldunuz lütfen beni de yanınıza alın
Ayrıca bir batı ülkesinde bu şekilde bir yaklaşım olmasına çok şaşırdım
Çünkü ben de TR de devlet memuruyum ve genelde bizim ülkemizde amirler bu tarz şeylerle uğraşır bolca

Overdressed mı bilemem ama yazdıklarınız bende çok hoş kombin fikirleri oluşturdu. Muhtemelen haksız bir eleştiriye kurban gittiniz diye düşünüyorum.

Ben oldukça paspalım. Yorum yapmayayım bari

İyi hissettirecek kombin önerin varsa alabilirim.
Zira ne giydirirlerse giydirsinler içimdeki duyguların değişeceğine inanmıyorum

Birçok kişi güzel giyinmenin insanı iyi hissettirmesinden sanki kötü bişeymiş gibi bahsetmiş ilginç yani
konu cok uzadi diye yazmiim yazmiim diyorum ama mihailcim hakikaten bu kotu biseymi?

dun patronumda aynen o cumleyi kurdu; 'kendini iyi hissetmek icinden gelmeli' dedi. Bende ona 'senin icinden gelsin, tamam, okey, anladim, sen bilirsin elbette, ama benim kendimi iyi hissetmem sadece icten gelen bisey degil, goruntumlede alakali bisey, ful paketle alakali yani' dedim. Aynen bu hanimlarada soyleyebilirim bunu.

Yanlız ne güzel cevaplar vermişsin patronuna, bravo walla

Bu arada ben de haksızlık yapıldığını düşünüyorum elaide göremedim bi seni ama:)
Bi de kendine has bi ışıltın,enerjin varsa şu yaşadığın şey gayet normal geldi bana

Plaza Turkcesine karsi olmakla beraber, insan kendine ve cevresine sagi duyuyorsa ortamin gerektirdigi gibi giyinmelidir diyorum.

Kötü birşey değil giyimim benim psikolojimi doğrudan etkiler. İçlerinde sebepsiz muazzam bir yaşam kaynağı barındırıp giyinip kuşanma gibi dış kaynaklardan (doğru kelimeyi bulamadım umarım anlatabilmişimdir) asla etkilenmeyen kadınlar var mıdır bilmem varsa da ben onlardan değilim

Özenli giyinen insanla özensiz bir olur mu hiç. Özen derken gösterişten frapanlıktan bahsetmiyorum tabi, bazı yorumlarda o da çarpıtılmış mesela güzel giyim eşittir abartılı açık saçık giyim gibi algılanmış.

Meeh boşver sen böyle giyinmeye devam et

Insanlar kiyafetleriyle agirlanir sozleriyle ugurlanir iyi hissetmenin tabiki ne giydiginizle ilgisi var. Bana da ozelden foto atar msnz asiri merak ettim :)

Bende senin gibiyim kıyafetm hislerimi etkiliyor içime sinmeyen bişey giyip gezmeye çıktığımda omuzlarm düşüyor nasıl iyi hissediosan oyle ol senin vücudun senin tarzın

Mesela ilk boşandığım zamanlar kendimi kırılgan paspal çirkin ışıltısı olmayan bir kız çocuğu gibi hissettim, bu hisleri farkedince nasıl önüne geçerim diye düşündüm kendimi alışverişe verdim hatta takı takmazdım pek yeni takılar aldım. Güzel giyinmek aynadaki görüntümü beğenmek o hisleri büyük oranda geçirdi. Ki ben sade giyinirim eskiden beri.

Kendilerine olan müthiş güvenlerini herhangi bir sebebe bağlamayan kadınlar bana da öğretin madem nasıl olduğunu da kıyafet kozmetik parasıyla başka şeyler yapayım ben de. Gerçi o zaman da iyi hissettiren başka bir sebebe harcamış olacağım paradox böyle sürüp gidecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…