Gebeliğe Hazırlık Ovulasyon Testi Ve Deneyimlerimiz:))

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kızlar bu ay moralimi çok bozacak şeyler yaşadım. Dedim kesin benim FSH tavan yaptı tabi düzenli olarak 3 gündür aslan pençesi içiyorum bir iki kez de incir kürü yaptım. Adetim bitti bitecek tabi ben şok. Bugün bir daha hormon testi verdim. TSH'ım 0.80 derece kadar FSH'ım 0.60 derece kadar düşmüş. E2 normal sınırda artmış. Prolatinim bir nebze azalmış Yumurtalarıma baktı doktor sağ tarafta çipil çipil yumurtam vardı. TSH'ım geçen ay normal sınırda olmasına rağmen gebelik için istenen değerden oldukça yüksekti. Gebelik değerine yine uzak ama yaklaşmış. Demem o ki yeni ayda yeni umutlarlayım ve şuna eminim ki bu kürler işe yarıyor.

Merak edip yaptım şuan negatif çıktı
Çok erken daha canım. 5-6 günde ancak rahme ulaşıyor tutunması falan 11-12 günde ancak kanda net çıkıyor. Erken döllenme değilse idrarda zor çıkar. o nedenle karaları bağlamıyoruz Adete yakın belirtin artarsa yine yaparsın artmazsa adet gününü beklersin. Kırmızıları görene kadar umut var. Hatta bazen kırmızıları görsen bile umut var. Üstüne de görebiliyorsun çünkü. Ben bizzat yaşadım. Hamile olduğumu bilmesem bir haftalık gecikmeyle adet oldum sanırdım.

Testin üzerinde öyle yazınca merak ettim ben de çünkü çevremde silik de olsa pozitif çıktığını gördüm eğer gebelik varsa.Neyse inşallah hepimizin istediği gibi olur

Testin üzerinde öyle yazınca merak ettim ben de çünkü çevremde silik de olsa pozitif çıktığını gördüm eğer gebelik varsa.Neyse inşallah hepimizin istediği gibi olur
Canım arkadaşım adetini bir hafta geçe erken gebelik testiyle belli belirsiz çizgi gördü. Diğerleri çok netti. O yüzden ben çok güvenmiyorum erken gebelik testlerine canım.

Arkadaşlar ultra erken gebelik testinin üzerinde ilişkiden 5 gün sonra tespit eder yazıyor ama en erken ne zaman belli olur acaba kullanan var mı?
Erken gebelik testini bata 6 5 4 kala yapabilirsin canim.. normal testlerde bile 4 kala gorenler var.. erken gebelik testinin bir anlami olmali yani:)

Tsh kaç çıktı ki?

3.80 küsurdu. Şimdi 3 hamilelik için ideal değer 1-2 imiş.
Ben 2 ayrı doktora gittim benimki de 3 tü. 2si de bana değerlerimin iyi olduğunu söyledi.Geçen hafta endokrine gittim 2nin altında olması gerekiyormuş öyle diyorlar dedim. Yeni gelişmeleri takip etmeyen eski bildikleriyle ilerleyen doktorlar diyordur onu dedi.
Kime inanacağımı şaşırdım :)

Ayrıca arkadaşım 3ün üzerinde ve daha yeni hamile kaldı :)
5'in üstü bile hamile kalıyormuş canım ancak düşük riski oluyormuş ve çocukta gelişim geriliği olabiliyormuş. Bizim arkdaş da plansız hamile kaldı tiroidi yüksek diye gebeliği boyunca tedavi de görüyor.

Senden duyunca bende şaşırdım valla ama bende iki kadın doğumcuya gittim ikisi de müdahaleye gerek görmedi değerler için. İlk üç ayda vücut sapıtıyormuş ve çocuk kendi TSH'ını üretemiyormuş falan okudukça beynim döndü benim de. Ayrıca benim annemde ve teyzemde guatr var teyzem defalarca ameliyat oldu bu yüzden. Benim de genç kızlığımda değerlerim anormaldi bakıldı ultrasonlar vs vs. Sonuçta bir tarafı biraz büyükmüş. Testler arasında bana diyet verdiler yasaklar listeleri vs vs bunlara uy bir de öyle bakalım dediler bende uydumdu hafiflemişti o zaman ama testlerden sonra da elimden geldiğince riayet ettim. İlk hamileliğim şükür sorunsuz oldu.

Kizlar yumurtlama gunumden bir gun sonra degerlendirdim ve suan degisik bir akinti var pirti pirti beyaz catlamismi yani yoksa catlamadigi icin mi boyle geliyo anlamadim kafam karisik bir tane testim var sivi tuketimini durduramadigim icin yapamiyorum gerci su icmeyi tuketmem ama ayran gazli icecekler ictigim icin firsat yok

Valla bende de akıntından yumurtlamayı ve ertesi günü değerlendirdim, çatladıgına eminim. Tekrar yumurtluyorda olamam. Ovulasyon testi ile takip ettiniz mi? Bi yapın isterseniz emin olmak için

Bir tane var canim ama sivi tukettim sabahta cok gec kahvalti yapirum gecen aydan 3tane kalmisti son bir tane kaldi yumurtlama gunlerimde bitane yaptim pozitifti ama daha yapmadim

Eklentiler

• 20190124_164826.webp
    20,9 KB · Görüntüleme: 32
Bir tane var canim ama sivi tukettim sabahta cok gec kahvalti yapirum gecen aydan 3tane kalmisti son bir tane kaldi yumurtlama gunlerimde bitane yaptim pozitifti ama daha yapmadim

Testte zaten pozitifi görmüşsün, çatlamıştır diye düşünüyorum. Bu testi nezaman yapmıştın canım?
Bende aynı durumdayım, gerçi bugunde ovulasyon testi yaptım negatif ama akıntı neyin nesidir tam anlayamadım bat nezaman?

Ayin 24. gun De gordum canim dun gece kasigimda kucuk bi patlama hissettim gaz sandim ama degildi dunden beri arada kasigima agri giriyo bu arada bat 8subat senin

Ayin 24. gun De gordum canim dun gece kasigimda kucuk bi patlama hissettim gaz sandim ama degildi dunden beri arada kasigima agri giriyo bu arada bat 8subat senin

Ayy hadi insallah, banada ara ara gelen agrılar batmalar var ama umutlandırmak istemiyorum kendimi. Bat 7 2gün erken atarsa 5’i insallah görmeyiz kırmızıları. Belirtide aramak istemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…