OVULASYON TESTİYLE GEBELİĞE HAZIRLANANLAR

Gün aşırı olursa daha garanti olur sanırım takip edemediğine göre. Testi görmeden tarifle bişey demek doğru olmaz

Merhab , evde 1 test daha buldum :)

Dun ve bugun yaptıgım sonuclar bunlar .Maalesef dün'ü degerlendiremedik bugunu degerlendirmek işe yaayacak mı ?

Eklentiler

• OVU.webp
    9,6 KB · Görüntüleme: 77
merhaba arkadaşlar, temmuz ayında bir kimyasal gebelik yaşadım. yeni toparlanıyorum. o dönem çok üzücüydü. eylül ekim ve kasımda korunmadık ancak tutmadı. bugün adet günümdeyim. henüz gelmedi ama gelecek gibi hissediyorum. bu aydan itibaren ovülasyon testine başlayacağım. testlerin çalışma mekanizmasını hormonal etkisine kadar biliyorum biyoloji öğretmeniyim :) ama bilmek yetmiyor bana tecrübe lazım. tecrübelerinizi aktarırmısınız? testi yapıldığı saat ve gece idrarı olmaması hariç dikkat etmem gereken bir ayrıntı var mı?

yapmadan 2 3 saat önce sıvı alımını kesmek, koyuyu yakalıcam diye diğer günleri boş geçirmemek lazım, gün aşırı garantidir iyidir iyi

yapmadan 2 3 saat önce sıvı alımını kesmek, koyuyu yakalıcam diye diğer günleri boş geçirmemek lazım, gün aşırı garantidir iyidir iyi
genelde koyu çift çizgiyi yakalayanların bir sonraki gündeki ilişkiden olumlu sonuç aldığını duydum. bu yüzden doğru diyosunuz arada bir gün bırakmak daha sağlıklı. öyle yapınca da illa ki koyu çizgiyi görmeden önce ilişki olmalı.

genelde koyu çift çizgiyi yakalayanların bir sonraki gündeki ilişkiden olumlu sonuç aldığını duydum. bu yüzden doğru diyosunuz arada bir gün bırakmak daha sağlıklı. öyle yapınca da illa ki koyu çizgiyi görmeden önce ilişki olmalı.

tabiki ama bazen önceki gün anlaşılmıyor birden koyulaşıyor, bu yüzden koyuyu gördüğümüz günüde değerlendirmek en iyisi ama gün aşırı en sağlıklısı.

Bizim kafalar cok karışık
Sperm yumurta catlamadan kanallarda bulunmali diyen var yani cift cizgi oncesinde iliski olmali
Cift cizgiden sonra 24-36-48 saat icinde catlayacak yaziyor prospektuslerde
Yani cift cizgi sonrasi sperm kalitesi onemli

Sadece cift cizgi gununde iliski olup hamile kalanlari okudumburda

Doktorlar ise 10-20 arasi gun asiri iliski yeterli diyor

Farkli ovulasyon test markalarini denedim
bende 3 gun arayla farkli gunlerde cift cizgi olmustu..

Sen de bize bildiklerini anlatirmisin
Sperm kac saat yasar kisiye gore degsirmi
Yumurta catladigi an mi spermle bulusmali ve o ani mi tutturamadik biz vs

yumurta catladıktan sonra kanala giriyor orada 12-24 saat canlı kalabiliyor bu sırada sperm ile karsılasmalı tanısmalı , kaynaşmalı :)
catlamadan once sperm kanala girmisse zaten 3 gun yasayabiliyormus ( kalitesine gore tabi) yumurta fokulden atılır atılmaz dollenme olur , sperm yumurtayı kapıda beklerse super olur.
Ovu. testlerini yeni kullanıyorum yeni yeni cozmek uzereyim

Kızlar selam bugün durum bu sanki silikleşiyor yumurtlamış ve anlamamış olabilir miyim?

Eklentiler

• IMG_6188.webp
    6,6 KB · Görüntüleme: 47
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…