Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

Kızlar merhaba herkese arada mesaj yazıyorum belki fark etmişsinizdir beni =) bilgi vermek için geldim benim gibi ilk defa ovulasyon testi kullananlara.. Şimdi 29 günde bir adet oluyorum, yumurtlama günüm 15.güne denk geliyor. 2 ay bu şekilde birlikte olduk gğn aşırı olarak ama hamile kalmadım. Özellikle ayın 13. Ve 15. Günleri mutlaka birlikte olduk yani. Neyse bu ay ilk defa ovulasyon testine başladım hem takvim usulu hesapla test uyuşuyor mu hem de abi yumurtluyor muyum acaba hiç kendimden haberim yok diye. Her Neyse dün güya yumurtlama günümdü takvim hesabına göre amma velakin dünden önceki iki günümde testte çok çok silik çizgi çıkmıştı dün ise biraz daha koyulaştı çizgim. Yani demem o ki takvim yoluyla hesaplamaya kesin gözüyle bakılıyor ama kendi vücudumda şahidim ki ben 15. Gün yumurtlamıyormuşum. Sanırım iki üç günüm var yumurtlamaya. Yani sözün özü bence ovulasyon testi kesinlikle yapılmalı yapmasaydım bilmeyecektim bunu ve muhtemelen bu gece veya yarın geceden sonra birlikte olmayacaktım.

canım klasik takvim yöntemi sadece ovulasyon gunu birlikte olun demez,klasik yöntem de mesela sen29 gunde bir mi oluyosun ovulasyonda 15.güne mi denk geliyor en kötü ihtimalle 11.gün ilişkiye başlaman gerekir sonrasında 13.15.17.19 diye devam edersin yani ortalama 9günlük birsürede günaşırı birliktelik olur.ovulasyon testinde de sistem öyle sen mesea beklersenki kıpkırmızı olsun ozaaman çatlayacak yumurta hata yaparsın kıokırmızı olmayabilir de o ay,lh düzeyleri kanda değişkendir hep söylerim.ayrıca kıokırmızı olması yetmez,kıpkırmızı olduktan sonra düşüşe geçmesi lazım ovulasyon işte bu ani düşüş esnasında olur.. benim nacizane tavisyem eğer doktor kontrolünde ovulasyon takibi yaptırmıyorsanız,evde kullandıgınız ovulasyon kitiyle takvim yöntemini paralel götürün daha çabuk sonuç alırsınzı :))

Canım zaten takvimde söylenen günden 5/6 gün önce başlıyorduk ilişkiye gün aşırı yapıyorduk ama müsait olamadık bişeyler oldu diyelim yumurtlama günü ve iki gece öncesi mutlaka yapmaya çalıştık. Sonraki bi günde yaptık genelde bu dediklerim toplam üç ay gerçi ama neyse=D işte testte iki gün çok silik çizgi olup dğn akşam biraz daha koyulaşınca bu akşam da daha da koyulaşacağına inandım. Belki bu akşam çizgi daha da silik olacaktır bilmiyorum öyleyse demek ki bugnü yumurtlamış olacağım değil mi? Özetle bu akşamı çok merak ediyorum bakalım çizgi koyulaşacak mı silikleşecek mi..

Bu arada bikaç ay bu testleri yapıp sonuç alamazsam bende doktor kontrolünde ovulasyon takibi yaptırayım diyorum nasıl oluyor prosedür kızlar? Bir de bana bir yıl dolmadan gelme der mi istanbulda yaşıyoruz bu arada

Esim göndermedi test yapmaya simdi bu gun basimin etini yiyeceksin sen bekle dedi zaten gitmeme gerekte kalmadi agrilarim artti adet olucam

Esim göndermedi test yapmaya simdi bu gun basimin etini yiyeceksin sen bekle dedi zaten gitmeme gerekte kalmadi agrilarim artti adet olucam

Bekle bakalım canım ya düşünmemeye çalış kendini dinleme bu ay olmazsa daha tecrübeli bir ay seni bekliyor olacak sıkma canını sakın

Bekle bakalım canım ya düşünmemeye çalış kendini dinleme bu ay olmazsa daha tecrübeli bir ay seni bekliyor olacak sıkma canını sakın
Cnm bu ay sondu zaten birakiyorum oluruna artik tedavi falan yapmiycam cok yoruldum ama ben biliyorum kendimi adet olucam

Cnm bu ay sondu zaten birakiyorum oluruna artik tedavi falan yapmiycam cok yoruldum ama ben biliyorum kendimi adet olucam
Canım bırakırsan kesin olur. Çevremde kim artık oluruna bırakıyorum dediyse bikaç ay içinde hamile kaldı. Inşallah bu ay kalırsın ama stresin hamileliği engellediğini biliyorum

İnşallah iğneden değil bebisdendir canim ya

Ben bu ay ovulosyonu hesaplamayı her şeyi bırakıyorumm. Çünkü bu olay dışında hiç bi konu dışında hiçbirşeyle ilgilenemiyorum sürekli bişeyler okumaktan sosyal hayatı unuttum belkide adetlerim duzensizlesti biraz kendimi toparlayip başka şeylerle ugrasacam mesalà dilimi geliştirecem gibi sizlere bol sans diliyorum ama bu kadar takıntılı oldugumun farkında değildim opuldunuz kizlar

sen test yaptın mı canım?

çizgi kopkoyu oldugunda değil silikleşmeye başladıgında çatlama oluyo ama ona dikkat et,yani kopkoyu yakaladın diyelim o aksam ilişki oldu,sonra olmadı,işte ozaman yıne olmaz.kagıdında da yazması lazım hatta testlerın ya öyle hatırlıyorum çift kırmızıdan sonra 36saat içinde ovuasyon gerçekleşecektir diye,yani ertesi günü boşgeçmemek daha
önemli.enguzeli kırmızıyı yakaldıgın 3gün üstüste ohh mis :))
ovulasyon takibi için gidersen de söyleme canım 1sene oldu olmuyor de çık işin içinden kim bilecek .. adet kanaman bittiği gibi gidersin bi ön görüşme olur sonra o seni çagırır zaten belirli günlerde :)

Kızlar testleri hep aynı saattemi yapmak gerekiyo. Hep öğlen 12de yapıyodum.o saatte yapamadım az önce yaptım.koyulaşıp silikleşmişti ama şmdi yine koyulaşmaya başladı sebebi nediiir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…