Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

Duydum canım preseedi. Alayım o zaman bu ay. Sen googledan arayınca çıkan siteden mi aldın?

Nevetna'cım ben eczaneden aldım 130 TL. preseed.com.tr den distribütör firma ile görüş sana en yakın eczanenin adını ve telefonunu alıp onlara ver eczaneye de arayacaklarını söyle bu şekilde bulunduğun yere gönderiyorlar bir günde elinde olur. Ancak ben yine ingilizce sitelerde teorisini okudum olayın ve yorumları gördüm ve çok kafama yattı, eğer hamileysem onun başarısı büyük.

Kısaab bahsedeyim ph 7-8 civarında yani bazik spermlerin yaşayabileceği ortamı oluşturuyor. Normalde ovülasyon döneminde bizim vajinamızdaki salgı ph'ı da 7-8 civarı ovülasyon dışında vajina salgımızın ph ı 5.5 yani asidik çünü vajina florası için uygun ortam asidiktir. Her neyse bu asit baz olayından dolayı preseed i sadece ovülasyon zamanı kullanmak gerekiyor, sperm dostu olan herşeyi bu şekilde kullanmak gerekir rutinde kullanılmaz. Vajinal kuruluk varsa bu ortamda spermler yaşayamıyor en fazla 30 dk yaşıyormuş. Bu ve buna benze pek çok bigi var yabancı sitelerde ve ben kendi problemimi tespit ettim 1- Ovülasyonu tam yakalayamamak 2- Yakalasam bile vjinal kuruluktan dolayı spermlerin ölmesi.

Bu ay ovülasyon testi ile kullandım ve sanırım başardım tabi daha net olmamakla birlikte ümitlendim yarın için. Lüten eğer kullanırsan ve başarılı olursan benim özelime yaz , bence pek çoğumuz bunun farkında olamadığımızdan da hamile kalamıyor olabiliriz. Bir de bu sitede preseed kullananlar diye bir topic var özellikle başlarda Kiebele denen arkadaşın yazdıkları kayda değer.

canım hamılemısın yoksa ınsallah hamılesındırrr canımmm yaaa dualarım senınleeee ınsallahhhhhhhhhh

arkadaşlar cuma günü adet tarihim. tüp bebek tedavisindeyim. bu gün ovulasyon testini kullandım. tek çizgiii. hamiş değilim galiba değil mi?

canim ovilasyon testinle hamilelgin alakasi yokki niye onu yapiosunnn git baska bi test yap hamieysenn silikte olsa ikinci cizgi cikarr bende 4 gun onceden yapmistim cikmisti

Waterss sağol canım. ınşallah şimdilerde mutlu bir haber almışsındır.

Sirenas, ovulasyon testleri BAZEN hamileliği algılıyor ama tersi doğru değil. Yani ovulasyon testinde çıkmadı, demek hamile değilim diyemezsin. Gebelik testi yap. Onda çıkar diye tahmin ediyorum.

canım çok teşekkür ediyorum moralim yerine geldi. ben hep hamileliği gösterir diye düşünüyordum. çok çok saol bu gün bebişlerimin bana transfer edilişinin 7. günü. pazar kan testim olucak ama adetim cuma günü. adet olursam dayanamam sonucu önceden öğrenmek istiyorum. idrarda hiç çıkmaz. şimdi kan testi yaparsam hem eşim hem doktorum çok kızar. kaldım ölee. ama moralim düzeldi çok teşekkür ederim canım. benim hala umudum var opuyorumnanaktan

Arkadaşlar ben de bu ay ilk defa ovulasyon testi uyguladım. son adet tarihim 25 kasım. aslında adetlerim düzensiz. ama son iki adetim arası 31 gündü bu yüzden bende adetin 13. gün ilk testiyaptım. aynı koyulukta 2 çizgi yakaladım. ve değerlendirdim. ancak 14- 15-16. günlerdede test yaptığımda çok koyu olmasa bile yinede hep 2 çizgi gördüm. bugün adetimin 20. günü ben meraktan bir test daha yaptım. yine 2 çizgi. daha adetime 11 gün var. şimdi gelde sabret. ya ben incir kürünün etkisiyle devamlı yumurtluyorum :) :) :)
ya test bozuk ya da ...................................

Son düzenleme:

canım lh devam ediyor. ben yaptığımda adetime bir kaç gün kala yok olmuştu. hamilelerde ikinci çizgi daha da koyu çıkıyor.

Nevetna cım bugün regli olmam gerekiyodu ama olmadım eve gelirken fortel erken gebelik testi aldım 3 saat 15 dk sıkışık idrarla ve çok az sıvı tüketerek test yaptım ikinci çizgi hayal mayal var kısaca sonuç negatif. Oysa dün akşam ovülasyon testinde çıkan T çizgisi çok koyuydu. Erken gebelik testi olduğu için sabah idrarı ile yapmadım çünkü bu test regliden 7 öncesine kadar sonuç veriyormuş durum bu.

Waterss canım silik de olsa çizgi çizgidir. ıstersen gir gebelik testi örneklerine bak, hamilelik belirtileri başlığının altında. Hatta amerikalılar a line is a line diyorlar. Yani çizgi çizgidir gülüm. Ne kadar silik olduğu farketmez. Bazısınınki 3 gün önce koyulaşır bazısınınki adetten 3 gün sonra. Sen yarın bi kan testi yaptır. ınşallah çizgin koyulaşır, değerin hemen katlar. Hadi tebrik ederim.

waterss kullanma kılavuzunda silikte olsa sonuç pozitiftir yazıyordu.bence kantesti yaptır.geç döllenme olduysa ondan silik çizgidir.
benim arkadaşımında silik çizgiymiş ama hamile olduğunu öğrenmişti.bir de daha reglin 1 gün gecikmiş ondanda olabilir.

Rüzgar merhaba bugün kan testi yaptırdım akşama iş çıkışı alacağım burada yazarım, dün regli günümdü o zaman yaptım erken gebelik testini sonuçta onlar hassas testler bakalım sonucu alayım da.

Nevetna bugün öğlen test için kan verdim akşama alacağım sonucu yazarım, ben de bugün ingilizce yayınlardan okudum "very faint line " yani oldukça açık çizgi bile pozitif olabilirmiş. Ama açık çizgi çıkması nedenleri;

1- Erken test tapmıl olmak ( ben ovülasyonun 15. günü yaptım )
2- Seyreltik idrar ( 3 saat 15 dakika az sıvı tüketmeye çalıştım )
3- Kimyasal gebelik ( bu sonucu bekliyorum aslında bunu da aldığım kan testi belli edecek )

Nevetna merhaba test sonucumu aldım 233 çıkmış, dün akşam yaptığım idrar testinden 16 saat sonra kan alınmış oldu. Ama şimdi 2 gün sonra yeniden yaptırmak lazım değil mi sonucun katlanarak yükselmesi lazımmış. Azalırsa kimyasal gebelik olabilir ben hamileyim demek için hala bekleyeceğim evet pozitif bir sonuç var ama kalp atışı duyulmadan kesin hamileyim diyemeyeceğim.

Rüzgar merhaba, Nevetna ya da yazdım test sonucum 233 çıktı.Dediğin gibi silik de olsa olabilirmiş , sen nasıl öğrenmiştin ? kan testi yaptırdın mı ?
27. gün ovülasyon testi C çizgisinden koyu çift çizgi vermişti
28. gün regli günümde erken gebelik testi çok silik çizgi verdi
29.gün yani bugün kan testi 233.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…