Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

benim yaşadığım duruma benzer bir durum yaşıyanvarmı?

Adet biter bitmez yumurtluyorsan ve hamile kalırsan hemen , oğlun olacak demekki:1rolleyes: bir yerde okumuştum tabi ne kadar doğrudur bilemem canım bende Galenik marka aldım bugün adetimin 3.günü bal tarçın ve çörekotu yemeye başladım dün sabah aç karnına 1 kaşık akşam yatmadan 1 çay kaşığı bakalım bende adetim bitince başlayacağım ovulasyon testine çünkü adetim düzensizdi soğan kürü yaptım 3 aydır düzenli ..Hergün yapacağım test..Koyu çizgiyi yakalarız inşallah ..Allah isteyen herkese versin .Hamile arkadaşları tebrik ederim.Allah sağlıklı bir hamilelik geçirmelerini ve sağlıkla bebişlerini kucaklarına almayı nasip etsin

Son düzenleme:
cevaplarınız için teşekkür ederim.ilk defa kullanıyorum.evet adetim 4-5 gün sürüyor. bende şaşırdım. ben hep 13 yada 14 te yumurtamın çatladığını tahmin ediyordum. bakalım yarın ne olacak.

hayıt tohumu yumurta çatladıktan sonra kullanılmaya devam edilirse o aradada hamilelik olursa bebeğe zarar vermezmi? bilen varmı?

adetim 25 gün aralıklarla.ve testin tarifinde 8. gün başlayın yazıyordu. ben bu durumdan hiç bir şey anlıyamadım.

Any'cim normal bir kadında yumurtlamadan sonraki luteal faz 14 gün sürer. Bu durumda senin reglilerin 25 gün sürdüğüne göre siz tahminen 25-14=11. gün yumurtluyorsun, ovülasyon testlerinde herhangi bir erken yumurtlamayı kaçırmamak için bir kaç gün önce başlatırlar periyotlarının uzunluklarına göre. Umarım açıklayıcı olmuştur.

testin içinde ayrıntılı anlatılmış olması lazım. bu arada ayın 9 unda yaptığım da 2 koyu çizgi vardı. dün yine yaptım yine 2 koyu çizgi vardı. bugünkinde ise test çizgisi silikleşmişti. biz de bu günlerde çalıştık. yani herşeyi kitabına göre yaptık bakalım sonuç ne olacak. 26 aralıkta herşey belli olacak

Merhaba bayanlar ;
Burdaki bütün yazıları okuyamadım çok yazı var, daha önce eklendimi yada yazıldımı bilmiyorum.
Ben bi internet sitesinde hesaplama alanından ovulasyon hesabı yaptım ama henüz denemedim ne kadar doğru sonuç verir bilemem. site şu bir bakın :
url de hata verdi hanımlar : doktornevra.com/otomatik_hesaplayicilar/nezaman_gebe_kalabilirim.asp
başına www ekleyin arkadaşlar.

Son düzenleme:
arkadaşlar bende medi smart ovulasyon testi kullanıyorum.bu ayda kullandım.30 günde regl oluyorum.14. günü çizgi koyuydu.değerlendirdim.reglime 1 gün kala ovulasyon testini denedim ve test çizgisi oldukça koyu çıktı.ovulasyon testleri hamilelik testi olarakta kullanılabilirmi?sizce hamilemiyim.

Rüzgar'cım ovülasyon testi hamilelik testi olarak kullanılamaz ama gebelik hormonu veya vücutta ki bazı etkileşimler regline yakın çift çizgi görmene neden oluyor. Çift çizgi çıktıysa gebe olma ihtimalin var ama kesin bir şey söylemek için reglinin geçmesini bekleyip gebelik testi yapman gerekir. Ben de bu ay iilk defa fortel kullandım benim regli tarihim de muhtemelen 15 Aralık bekliyorum hiç bir belirtim yok. Senin ki 14 Aralık mı ?

Meryem'cim merhaba..ne haber var ? ovülasyon testinde çift çizgiden sonra gebelik testi yaptın mı hiç ? Ben de ne gebelil ne adet hiç bir belirti yok, 15 Aralığı bekliyorum..

evet canım 14 aralık.akşam birde erken gebelik testi yaptım.oda pozitif çıktı.ama emin olamk için yarın kan testi yaptırcam.

O zaman hamilesin tebrikler ne güzel..benim de beklemediğim reglim 15 Aralık ama ne gebelik ne de hamilelik belirtisi var. Gerçi benim ilk hamileliğimde de hiç belirtim olmamıştı bende 12. ve 13. gün koyu çizgi çıkmıştı değerlendirdim. Aslında çok heyecanla bekliyorum 15 Aralık geçince belli olur. Ama belirti vermemesinin normal olduğunu da okudum.

ya kızlar bısı sorcamm sıze
sımdı ben adetımden sonrA basladım teste..gt gıde koyulasan cızgı vardı bu ııı.ama bugun yaptım sılık cıktı..her gunde takıp edıorum tam koyulasmamıstıkı.
acaba testı bozuktu.bırde 4 saat bekleyemedım 3 saatte yaptım ..acaba ondan olurmu?
bırde ben esımı gonderrıkten sonra yatıorum.sbah ıdrar yapıp yatsam kalktıktN SONRA test yapsam olurmu mantıklımıdır acabaa
acıll cevappppppppppppp:)

Maviyeşil'cim, öncelikle akşam saatlerinde yapmalısın sabah yapmanın bir anlamı yok çünkü sabah yaptığın bir önceki güne ait LH yükselmesini veriyor. Son idrarına çıktıktan sonra istersen ben 4 saat sıkışık kalıp bekleyemem dersen hiç su içme sıvı tüketme 4 saat sonra az da olsa çıkan idrarı temiz plastik bir bardağa al ve test çubuğunu içine 20 sn kadar daldır. T çizgisi C çizgisine yakın ama tam da aynı renkte değilde bile pozitiftir o günü değerlendir. Benim daha önceki yazılarıma da bakabilirsin bayağı detaylı yazmıştım. Bir kere kesinlikle sabah bu testi yapma derim.

ayy kıslar bende malesef 2 ay önce hiç yakalayamdım çift çizgiyi
sinirlerim bozulmuştu
şimdi evde olmasına rağman yapmıyorumm
ya benim testimdede sorun var ya da bendekaydirigubbakcemile3

sabah yapmıyorum senle dha once konsumustuk bu konu hakkında ama yınede sorayımd edım
dun 3 saat dayanabıldım dısarı cıkmıstık usudum dayanamadım belkıde ondandır gnelde 4-5 gıbı yapıorum uygun degılmı

4-5 Uygun. 4 saatlik süre içerisinde çok az sıvı tüket istemiyorsan hiç tüketme, idrarın daha konsantre olur daha iyi sonuç alırsın.

Meryem'cim nerelerdesin ? erken gebelik testinde pozitif çıkmıştı ? kan testi yaptıracağım diyordun galiba ? kayboldun ..haberlerini bekliyorum..Tekrar tebrikler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…