Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

arkadaşlar ocak ayında kullandım adetin 10. gününden başladım ve başladığım günden beri hafif çift çizgi gördüm anlamadım bunu ben bugun hamilelik testi yaptım tek çizgi canım sıkıldı

9.gün test yapmaya başlıyorum
4saat kuralına uyuyorum,ama hep aynı saat olmuyor
elimde testim çok var,bir de öylemi yapsam ki,aklıma geldi ama,ovulasyon testlerini yaparken sabahkiyle yapmayın deniyor ya,yapmadım bende o yüzden fisfisfis
mesela çay içiyorum,baya büyük bardakta,hemen sonra tutmaya başlıyorum,onunda etkisi olabilir gibi bence,çünkü renkte değişik...koyu renkte oldumu,çizgi koyu çıkıyor,bi önceki açık oldumu iyice aklım karışıyor mafoldumben
bendeki test hassas sanırım baya,hep silik çıkınca eşimede yaptırmıştım kaydirigubbakcemile3
ondada silik çıkmıştı
yanımda derece yok,inş bu ay olur ama,sonraki ay artık ondanda alırım :gitme:
geçen ay,20.gün hafif bi koyulaştı,32. ve 33.te gelmeye başladı
bu ay daha 17.gündeyim :Saruboceq:

test yaptım şimdi,rengi diğer çizgiye yakın
birde bu testin sonucunu ne zaman değerlendireyim
hemen mi,ben baya bekliyorum mesela,çünkü diğer testleri saklıyorum onlara göre karşılaştırma yapıyorum
sen nasıl yapmıştın?

Son düzenleme:
Fatmacim, sonucunu hemen degerlendir bence, sonucta ayni koyuluktaysa tamamdir. Istersen fotosunu cek oyle degerlendir cunku bekletikce
rengi degisiyor ya ondan dedim.
Ben sitelerinde okudum eger goremezsen sabah aksam
yap diyorlar. Bir de en az 2 saat onceden su alimini kes.ben hep 2 de yaptim. En son 12 de su iciyotdum o kadar.
Br de yurtdisindasin sen di mi? Ben clearvlue digital kullandim su
gulen yuz, hic yorum yapmana gerwk yok, pozitif olunca sana gulen yu
cikariyor. Gir sitesine bak baslayacagin zamani vs. Biraz pahali oluyor ya
ben 20 adetini 30 dolara aldim amazondan, bana 2 ayda
spnuc verdi, elimde de hala 6 tane var. Egrr pahali dersen interney striplerinden al onlarda bauagi hassas sabah aksam kurala uygun yap.

Fatmacim kac gunde bir dongun, duzenli mi?
Kacinci gunden basliyorsun vs? Bak bunlari clearblue.com a gir, o sana hangi gun baslayacagini soyluyor, ben onun dediginden 1-2 gun once baslaim cunku negatifi de gormwk istedim.. Bence guzel bir yatirim hele de duzenliyse adetin!

ben hep bekleyerek yapıyordum :1no2:
o mu yanılttı acaba beni...
araştırmıştım onları,biraz pahalı gelmişti açıkçası
elimde 60tane daha var,çok kafa karıştırıyor bu,hep silik çıkıyor fisfisfis
senin aldığının fiyatı çok iyimiş ama,ben ebaydan almıştım
off...dönemim çok kötü olmuştu,ama yer değişikliği yapmıştım,stres filan...
normalde 31gündür

Hemen cektin degil mi fotosunu? Aklinda bulunsun testler soylenwn zamandan sonra sivi buharlastigi icin ondan yanlis sonuc verebilir. Ondan hemen yorumla ve once ki testin de olsun fotusu karsilastirmak istersen..
Ama bence bu bayagi koyu

Bu testler de bayagi iyi ama dedigin gibi yorum yapman lazim.
Bu ay dene bence bunlarla, baktin olmadi adetin duzene girince al o digitalden amazondan her ikisini de yaaprsin karsilastirmak icin.
Bir de okuduguk kadariyla test pozirif vermeden 1 gun oncesi de cok onemli ondan, birlac gun onceden duzemli iliskiye girin derim sonra da hergun.

Hemen cektin degil mi fotosunu? Aklinda bulunsun testler soylenwn zamandan sonra sivi buharlastigi icin ondan yanlis sonuc verebilir. Ondan hemen yorumla ve once ki testin de olsun fotusu karsilastirmak istersen..
Ama bence bu bayagi koyu

hemen çektim koydum
5-7dk olmuştur çekeli, testi yaptıktan sonra
en iyisi foto çekmek gerçekten yerimseniben

Ne demek Fatmacim, dedigim gibi 2-3 gun ard arda yapin, ates
olcseydin ates yukselene kadar dedim ama olcmuyorsun.
Garanti olsun 3-4 gun hergun yapin, hemen kalkma yat guzelcr yastik koy cs. Hadi bakalim.. Bu arada herseye ragmen devam et
testi yapmaa, negatif gorene kadr:) koyaesin buraya fa
fotosunu. Biraey sormak iatersen de bana
ozel mesaj at. Hadi
kolay glesin/$

tüh bi önceki gün olmadı işte...:1no2:
ama testte silikti zaten yine
evet keşke bi tane daha başka alsaydım,hiç değilse karşılaştırırdım,en iyisi gülen yüz sanırım
a.s.a.s.a.s. çok tşkler cevapların için,nasıl yardımcı oldun bilemezsin

Arkadaşlar merhaba öncelikle ben uzun zamandır yazıları takip ediyorum ve yeniyim.Bende ovulasyon testiyle yumurtlama zamanımı tespit etmeye çalışıyorum adetim çok düzensiz.ancak kafama takılan bişey var test yaptıktan 15 dk sonra 2.çizgi belirginleşyor yani tam eşit olmasa bile birbirine yakın koyulukta oluyor acaba ben çok bekliyorum ondanmı 2.çizgi çıkıyor yoksa bekleme süresi normalmi cevaplarsanız sevinirim

yumurtlaman belki 9.günden öncedir
kaç günde bir görüyorsun ki?

hoşgeldin hihoyyyt ronya
bende yapıp bırakıyor,saatler sonra bakıyordum
ama bugün yaptığım hemen koyu çizgi çıktı,hatta şimdi bakıyorum,rengi gitmiş bile azıcık. 1 saatten fazla oldu
resmini çektim koydum buraya,o resim test yaptıktan 5-6dk sonra

Bende ovulasyon testi ile takip ediyorum yumurtlamamı kontrol çizgisinden daha koyu test çizgisi yakaladım ama hamile kalamadım moralim çok bozuldu.Halbuki eylül ayında yine kullanmıştım ve ilk kullanımda başarılı olmuştum ama bebeğimi kaybettim.Düşükten sonra ilk kullanımdı neyse kullanmaya devam edeceğim çünkü çok zevkli oluyor.Birde ben eylül ayında hamile kaldığımda kontrol çizgisi kadar koyuyu hiç yakalayamamıştım ama olmuştu kısmet

ronyacim, bak simdi sakin ama sakin testin bakilmasi gereken zamandan sonra bakip yorumlama.
Internetten okudugm kadariyla buna evaporation line diyorlar yani buharlasmadan sonraki izin gibi, normalde testi 3-5 dk icinde degerlendirmen gerekiyor, ondan sonra bakarsan sivi buharlasacagi ve kuruyacagi icin daha koyu gorebilirsin veya olmayan bir cizgiyi oluyor gorebilirsin. Bu gebelik testleri icin de gecerli.
Her testin kullanma talimati var ona gore uygulamali ve yorumlamalisiniz.
Ovulasyon testi icin adet dongunuze gore su gunden itibaren 4 saat idrarinizi tutup deneyin diyolar. Mesele benim adet dongun 26-27, ondan 10. gunden basla diyor ama ben olurda erken yumurtlarim diye, ki bu ay erken yumurladim, 9 dan basliyorum, 10 veya 11. gun pozitif goryorum. Test yaparken 2 saat oncesinden sivi almayi birakiyorum, hep ayni saatte 2 gibi yaptim..
Ondan kesin ama kesin bunlara uymazsaniz testler size yanlis sonuc verir veya siz yanlis yorumlarsiniz.

Bir site var ingilizce ama cok faydali.
PeeOnAStick.com
Burda bu testleri denemis insanalrin yorumlari ve sorulariniz cevaplari var.

Fionacim, ne guzel hamile kalabilmissin demek ki oluyor:)
Ben de hemen ilk ay kalamadim, ama 2. ay kaldim. gerci herseyi kitabina gore yaptik, cok bilimseldim:)
ates olctum, sonra testleri yaptim, tablo olusturdum vs.. hatta o kadar emindim ki hamile olduguma yumurtalamadan 11gun sonra test yaptim, bir suru pozitif cikti:)

Gerci Allah ol demese olmaz, ondan cok bilimsellik alakasi yok ama bu yontemler iste bize yardimci oluyor, daha kisa surede kendimizi tanimamiza ve daha kisa zamanda hamile kalmamiza yardimci oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…